Main menu

2 Comments

  1. Κύριοι,
    Θα θέλαμε μέσω του παρόντος εγγράφου να σας υποβάλλουμε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της εταιρείας μας σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές που αφορούν τα στρώματα των Νοσοκομειακών κλινών που έχετε δημοσιεύσει προς διαβούλευση στο διαδίκτυο.

    Αρχικά θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας το γεγονός πως η εταιρεία μας αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τον κατασκευαστικό οίκο ArjoHuntleigh, έναν οίκο που το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο παγκοσμίως με την κατασκευή ηλεκτρικών κλινών Νοσοκομειακού τύπου και θεραπευτικών επιφανειών για την πρόληψη και την θεραπεία κατακλίσεων.

    Σχετικά με τις υπό διαβούλευση τεχνικές προδιαγραφές θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως οι προτάσεις που διατυπώνουμε κατωτέρω προσανατολίζονται στην εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ευρύτητας συμμετοχής στον διαγωνισμό χωρίς να δημιουργούνται αδικαιολόγητα εμπόδια στον ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα:

    •Στις προδιαγραφές αναφέρεται : «2. Από αφρώδες υλικό ή πολυουρεθάνη, αυξημένης ελαστικότητας και καλής επαναφοράς ειδικά κατασκευασμένο για πρόληψη κατακλίσεων με ολική πυκνότητα τουλάχιστον 35-40km/m3.»
    Σχόλιο: Για λόγους αναβάθμισης του ποιοτικού επιπέδου των προδιαγραφών και με γνώμονα ότι τα στρώματα προορίζονται για Νοσοκομειακή χρήση πρέπει να είναι πιστοποιημένα Νοσοκομειακού τύπου καθώς και ότι οι κορυφαίοι οίκοι πληρούν την προτεινόμενη τροποποίηση σας προτείνουμε η προδιαγραφή να τροποποιηθεί έως εξής:
    «2. Από αφρώδες υλικό ή πολυουρεθάνη, ιδανικό για πρόληψη και θεραπεία όλων των βαθμών κατακλίσεων, να είναι κατάλληλο για Νοσοκομειακή χρήση, να ακολουθεί πλήρως τις κινήσεις της κλίνης και με ολική πυκνότητα τουλάχιστον 50kgr/m3.»

    •Στις προδιαγραφές αναφέρεται :«7. Το κάλυμμα να είναι αδιάβροχο, αντιμικροβιακό, βραδύκαυστο, αεροδιαπερατό, πλενόμενο στο πλυντήριο που να καθαρίζει εύκολα με απορρυπαντικό ή απολυμαντικό Νοσοκομειακής χρήσης χωρίς να παραμορφώνεται ή να λεκιάζει (Ευρωπαϊκή οδηγία)»
    Σχόλιο: Για λόγους αναβάθμισης του ποιοτικού επιπέδου των προδιαγραφών και με γνώμονα ότι τα στρώματα προορίζονται για Νοσοκομειακή χρήση και ότι οι κορυφαίοι οίκοι πληρούν την προτεινόμενη τροποποίηση σας προτείνουμε η προδιαγραφή να τροποποιηθεί έως εξής:
    «7. Το κάλυμμα να είναι αδιάβροχο, ακτινοδιαπερατό, αντιμικροβιακό, αεροδιαπερατό, με βακτηριοστατικές ιδιότητες πλενόμενο στο πλυντήριο που να καθαρίζει εύκολα με απορρυπαντικό ή απολυμαντικό Νοσοκομειακής χρήσης χωρίς να παραμορφώνεται ή να λεκιάζει. Να είναι βραδύκαυστο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία BS 7175»

    •Στις προδιαγραφές αναφέρεται :«8. Το κάλυμμα να αφαιρείται με φερμουάρ.»
    Σχόλιο: Για λόγους αναβάθμισης του ποιοτικού επιπέδου των προδιαγραφών και με γνώμονα ότι τα στρώματα προορίζονται για Νοσοκομειακή χρήση και ότι οι κορυφαίοι οίκοι πληρούν την προτεινόμενη τροποποίηση σας προτείνουμε η προδιαγραφή να τροποποιηθεί έως εξής:
    «8. Το κάλυμμα να διαθέτει φερμουάρ για την αφαίρεσή του, το οποίο να καλύπτεται πλήρως για ευκολία κατά τον καθαρισμό και την αποφυγή σημείων συγκέντρωσης μικροβίων.»

    •Στις προδιαγραφές αναφέρεται :«9. Να υπάρχουν λαβές ώστε να δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής θέσης του ασθενή για εύκολη μεταφορά του (δύο ανά πλευρά)»
    Σχόλιο: Η επιλογή μεταφοράς και αλλαγής θέσης του ασθενή με το στρώμα κρίνεται επικίνδυνη για την ασφάλεια ασθενή και ακατάλληλη για Νοσοκομειακή χρήση. Για το λόγω αυτό προτείνουμε η συγκεκριμένη προδιαγραφή να διαγραφεί.

    Ελπίζουμε ότι με το παρόν έγγραφο συμβάλλουμε θετικά στην διαδικασία διαμόρφωσης των τεχνικών προδιαγραφών με σκοπό την προμήθεια εξοπλισμού υψηλού επιπέδου, με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή. Σας γνωρίζουμε δε ότι το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας μας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή διευκρινίσεων και επιπλέον πληροφοριών που θα χρειασθούν στα πλαίσια αυτής της δυναμικής διαδικασίας.

    Mε τιμή
    Για τη Santair A.E

    Χρήστος Καλογεράς
    Υπεύθυνος Πωλήσεων

  2. Στρώμα από πολυουρεθάνη ή αφρώδες υλικό είναι το ίδιο πράγμα.
    Η πυκνότητα του αφρώδες υλικού 35kgr/m3 είναι πιο σωστή. Στρώμα με 40kgr/m3 είναι αρκετά σκληρό στρώμα για τον ασθενή.
    Εάν τοποθετηθούν λαβές στην στρωματοθήκη, είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια ότι πολύ σύντομα θα σκιστούν οι στρωματοθήκες. Επιπλέον τα σημεία εκείνα θα γίνουν εστίες μικροβίων. Σε προσθαφαιρούμενες στρωματοθήκες με φερμουάρ είναι καλό να αποφεύγουμε να βάζουμε λαβές. Συνιστάται στα στρώματα οικιακού τύπου, λόγω του βάρους , του πάχους και των μεγάλων διαστάσεων.
    Το φερμουάρ θα πρέπει να τοποθετείται και στις τρεις πλευρές του στρώματος για εύκολη προσθαφαίρεση.
    Επιπλέον θα πρέπει να ορίσετε την θερμοκρασία που θέλετε να πλένεται η στρωματοθήκη.
    Μπορείτε να ζητήσετε η στρωματοθήκη να έχει επιπλέον τεχνικά χαρακτηριστικά όπως: δερματολογικά ελεγμένη, αντιακαρική, βιοσυμβατή, αντιμυκητιακή, να εμποδίζει την ανάπτυξη μούχλας, να αποστειρώνεται σε περίπτωση μολυσματικού περιστατικού, ανθεκτική στο σχίσιμο και στον εφελκυσμό. Να έχει βάρος τουλάχιστο 1200gr/m2 έτσι ώστε να μην θορυβεί κατά την χρήση.

    Προϋπολογισθείσα δαπάνη για να το ανωτέρω στρώμα και στρωματοθήκη 100€+Φ.Π.Α.
    Με εκτίμηση,

    Κουτούδη Δέσποινα
    697 00 22 457
    medical@grecostrom.gr