Main menu

1 σχόλιο

  1. Κύριοι,
    Σχετικά με την πρόσκληση του Νοσοκομείου για διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών για ιατρικό εξοπλισμό ΩΡΛ σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας για την βελτιστοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών :
    Α) Για το είδος με Α/Α 1 ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΩΡΛ προτείνουμε :
    1) Στην παράγραφο 1 προτείνουμε η συσκευή αναρρόφησης να είναι 60lt/min με κ κενό -0,85 bar για να μπορεί να κάνει αναρρόφηση σκληρού βύσματος.
    2) Στην παράγραφο 3 δεν αναφέρεται η ύπαρξη εμφύσησης αέρος οπότε τα ρύγχη ,τα φιαλίδια και οι σωλινίσκοι είναι περιττά και προτείνουμε να αφαιρεθούν. Σε περίπτωση που χρειάζεται η εμφύσηση τότε πρέπει να ζητηθεί ως εξής: Nα διαθέτει moter με εμφύσηση αέρα με τα διάφορα φιαλίδια κόνεως , υγρού ή διακλυσμό πλύσης ώτων 37o
    3) στην παράγραφο 4 προτείνουμε η μία από τις 2 πηγές να είναι συνδεδεμένη με το άγκιστρο μετωπιαίου κατόπτρου για να κάνει αυτόματο ON/OFF όταν τοποθετούμε το κάτοπτρο στο άγκιστρο για να μην καταναλώνει άσκοπα η πηγή και μειώνεται η διάρκεια ζωής της.
    4) στην παράγραφο 5 προτείνετε η αυτόματη ενεργοποίηση να μην είναι στην υποδοχή του λαρυγγοσκοπίου αλλά στο καλώδιο ψυχρού φωτισμού του λαρυγγοσκοπίου .Αν είναι στην υποδοχή θα ενεργοποιείται άσκοπα κατά την ανάληψη πχ για καθαρισμό και όχι για εξέταση.
    5) Προτείνουμε η μονάδα να διαθέτει επιπλέον συρτάρι με ανοιγόμενο πάγκο τοποθέτησης εργαλείων ανα ασθενή καθώς και 4 συρτάρια τοποθέτησης γαζών , βάμβακος κτλ.

    Β) Για το είδος με Α/Α 2 ΕΥΚΑΜΠΤΟ ΡΙΝΟΦΑΡΥΓΓΟΣΚΟΠΙΟ προτείνουμε η εξωτερική διάμετρος να είναι 3,2 mm για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όσο το δυνατόν δύσκολες ρινικές κοιλότητες.
    Γ) Για το είδος με Α/Α 3 ΑΚΑΜΠΤΟ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΟ ΛΑΡΥΓΓΑ προτείνουμε να είναι διαμέτρου 7mm για να περνάει περισσότερος φωτισμός για ακόμη ποιοτικότερη εικόνα καθώς και για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για στροβοσκοπικό σύστημα.

    Στην διάθεση σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνηση.
    Με εκτίμηση,
    Για την ΠΑΠΠΑΣ Ν. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
    MEDICAL EXPERTS
    Βατούγιος Γεώργιος
    2105225750
    info@medical-experts.gr