Main menu

1 σχόλιο

  1. Στη συνέχεια της ανωτέρω διαβούλευσης, σας παραθέτουμε τις παρατηρήσεις μας, ώστε αφενός μεν να μην είναι «φωτογραφικές» οι τεχνικές προδιαγραφές ώστε να αποκλείονται αξιόλογοι κατασκευαστές και αφετέρου το εργαστήριο να προμηθευθεί εγγυημένης ποιότητας, δοκιμασμένο μικροτόμο.
    Τεχν. προδ. 1: να απαλειφθεί το «καθώς και αποσπώμενη ή πτυσσόμενη χειρολαβή του χειροτροχού», καθώς ενώ δεν έχει κάποια πρακτική αξία, είναι φωτογραφικό στοιχείο συγκεκριμένου κατασκευαστή.
    Τεχν. προδ. 2: να απαλειφθεί η φράση «με ταχύτητα τουλάχιστον 1500 μm/sec», ώστε μία συγκεκριμένη ταχύτητα προώθησης να μη γίνει αιτία αποκλεισμού αξιόλογων μικροτόμων. Δεν έχει εξάλλου σημασία εάν η ταχύτητα προώθησης θα είναι 900 ή 1500 μm/sec.
    Τεχν. προδ. 7: να υπάρχει περιοχή μήκους, ώστε να μην αποκλείονται αξιόλογοι μικροτόμοι. Έτσι, να μπει μία περιοχή: 24-30 mm και όχι τουλάχιστον 30 mm οριζόντια μετακίνηση.
    Τεχν. προδ. 11: να αλλάξει η «φωτογραφική» περιγραφή του ελέγχου παραμέτρων του μικροτόμου, ως εξής, για να μην αποκλείονται άλλοι κατασκευαστές: «Να ρυθμίζονται οι λειτουργίες του μικροτόμου από χειριστήριο είτε πάνω στο μικροτόμο, είτε ως χωριστή μονάδα, είτε και με τα δύο».
    Τεχν. προδ. 18: να απαλειφθεί γιατί είναι «φωτογραφική» και αποκλείει άλλους κατασκευαστές. Δεν έχει κάποιο νόημα εξάλλου, αφού ο χειριστής κόβει διάφορα δείγματα και σπανιότατα επανέρχεται για να κόψει προηγούμενο δείγμα βάσει ίδιων παραμέτρων.
    Τεχν. προδ. 21: να απαλειφθεί, ως φωτογραφική συγκεκριμένου κατασκευαστή, η λέξη «μεταλλικό», ώστε να μην αποκλείονται άλλοι κατασκευαστές. Υπάρχουν πλαστικά υλικά, που και ανθεκτικά είναι και καθαρίζονται εύκολα, οπότε δεν έχει νόημα να είναι οπωσδήποτε μεταλλικό.
    Τεχν. προδ. 22: να αντικατασταθεί η λέξη «τουλάχιστον» με τη λέξη «περίπου» 37-40 κιλά.

    Τέλος, προτείνουμε να προσθέσετε την εξής δυνατότητα του μικροτόμου:
    «Να μπορεί να δεχθεί ηλεκτρικά (Peltier) ψυχόμενο υποδοχέα κασετών, για τη διατήρηση χαμηλής θερμοκρασίας στο δείγμα όταν γίνεται η κοπή, ώστε η τομή να είναι άριστης ποιότητας»

    Με εκτίμηση,
    ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΕ
    Αιμ. Ζιλλιερόν