Main menu

1 σχόλιο

  1. Κύριοι,

    Σε συνέχεια της πρόσκλησης του Νοσοκομείου με αριθμό πρωτ. 12641 για την διαβούλευση Τεχνικών Προδιαγραφών για προμήθεια του είδους «Ιατρικά Αναλώσιμα (Συνθετικά Πλαστικά Μοσχεύματα)» με cpv 33140000-3, και στο πλαίσιο της διασφάλισης της ευρύτητας συμμετοχής, της ανάπτυξης ανταγωνισμού, της υψηλής ποιότητας υλικών και της καλύτερης κάλυψης των αναγκών των ασθενών προτείνουμε την τροποποίηση της προδιαγραφής του α/α 3 ως εξής:

    3. Για περιφερικές παρακάμψεις να αποτελούνται από πολυτετραφλουροαιθυλένιο (e-PTFE) με εσωτερική επικάλυψη από άνθρακα ώστε να μειώνει την πρόσφυση αιμοπεταλίων και την ινώδη εναπόθεση και να συντελεί στην αποφυγή της θρομβογένειας.
    Τα μοσχεύματα από e-PTFE ει δυνατόν πρέπει να έχουν την δυνατότητα να επαναποστειρώνονται χωρίς να χάνουν τις ιδιότητες τους.
    Τα e-PTFE μοσχεύματα πρέπει να είναι:
    α) Κανονικού πάχους τοιχώματος με / χωρίς δακτυλίους –περιέλιξη.
    β) με λεπτά τοιχώματα (thin wall) και να φέρουν εξωτερικούς δακτυλίους
    γ) πρέπει να είναι ευθέα σε όλες τις διαστάσεις διαμέτρων από 4mm έως 10mm
    δ) διχαλωτό όλων των διαστάσεων
    ε) έτοιμα μασχαλοδιμηριαία μοσχεύματα

    Προτείνουμε την συγκεκριμένη προδιαγραφή καθώς η εσωτερική επικάλυψη του μοσχεύματος από άνθρακα είναι γνωστή για την αντιθρομβωτική δράση της ώστε να μειώνει την πρόσφυση αιμοπεταλίων και την ινώδη εναπόθεση, προσφέροντας επιπλέον οφέλη για τον ασθενή, τον χειρουργό, το νοσοκομείο και το ασφαλιστικό ταμείο εν γένη, καθώς αποφεύγονται οι θρομβώσεις και η παρατεταμένη παραμονή στο Νοσοκομείο λόγω ανεπιθύμητων παρενεργειών και η χρήση επιπλέον φαρμακευτικής αγωγής (αντιθρομβωτικά).

    Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε.
    Με εκτίμηση,
    Για την Bard Ελλάς Α.Ε.
    Ευγένιος Αργύρης
    Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών