Main menu

2 Comments

  1. Αξιότιμοι Κύριοι,

    Αναφορικά με το αίτημά σας για υποβολή παρατηρήσεων επί των Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια Εργομετρικού Ποδηλάτου, θα θέλαμε να σας υποβάλουμε τις παρακάτω προτάσεις της εταιρείας μας αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν αναρτηθεί προς διαβούλευση.

    ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Προδιαγραφή : «Να διαθέτει ηλεκτρική αυτόματη ρύθμιση καθίσματος από επίπεδη (ύπτια) σε πλάγια θέση. »

    Για τη διασφάλιση προμήθειας σύγχρονου συστήματος προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, προτείνουμε την τροποποίηση της προδιαγραφής ως εξής :

    Προδιαγραφή : «Να διαθέτει ηλεκτρική αυτόματη ρύθμιση καθίσματος από επίπεδη (ύπτια) σε πλάγια θέση και προσαρμοζόμενα πλευρικά στηρίγματα (μέσης, ώμου, κεφαλής) για τον ασθενή καθώς και θυρίδα προσπέλασης του ηχοβολέα στην περιοχή εξεταστικού ενδιαφέροντος. »

    Αιτιολογία : Tα προσαρμοζόμενα πλευρικά στηρίγματα (μέσης, ώμου, κεφαλής) εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ασφάλεια στην στήριξη του ασθενή καθώς και άνετη στάση κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Η αποσπώμενη θυρίδα προσπέλασης εξασφαλίζει την σωστή τοποθέτηση του ηχοβολέα υπερήχων κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ώστε να επιτυχάνεται η λήψη εικόνων υψηλής διαγνωστικής αξίας.

    ——————
    Προτείνεται προσθήκη τεχνικής προδιαγραφής στα πλαίσια υγιούς ανταγωνισμού για την καλύτερη τροποποίηση των προδιαγραφών :

    Προδιαγραφή : «Να διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα για την αυτόματη μέτρηση αναίμακτης πίεσης.»

    Αιτιολογία : Η μέτρηση της πίεσης πραγματοποιείται αυτόματα κατά τη διάρκεια της εξέτασης χωρίς να απαιτείται η ενασχόληση του ιατρονοσηλευτικόυ προσωπικού, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ενασχόληση του Ιατρού με τον ασθενή και την εξέταση, παρέχοντας ταυτόχρονα την πληροφόρηση όσον αφορά την τιμή της πίεσης.

    ——————

    Προδιαγραφή : «Να διαθέτει σύστημα στήριξης κάτω άκρων ασθενών, για ηλικιωμένους και άτομα με περιορισμένη κινητική ικανότητα.»

    Αιτιολογία : Το εν λόγω σύστημα στήριξης των κάτω άκρων επιτρέπει την ασφαλή και εύκολη πρόσβαση του ασθενούς στο εργόμετρο ακόμη και αν υπάρχει περιορισμένη κινητική ικανότητα αυτού. Επίσης επιτρέπει τη χρήση του εργομέτρου και σαν εξεταστική κλίνη καθώς ο ασθενής μπορεί να βγάλει τα πόδια του από τα πετάλια και να τα τεντώσει επάνω στις ειδικές προσθαφαιρούμενες επιφάνειες.

    ——————

    Παρακαλούμε πολύ όπως ληφθούν υπόψιν οι παραπάνω παρατηρήσεις μας και γίνουν δεκτές οι ζητούμενες τροποποιήσεις προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

    Mε τιμή,
    Βασίλης Τσιρώνης
    Cardiac Care SEE Sales Leader

  2. Αξιότιμοι κύριοι/ες,

    Σας αποστέλουμε τις παρατηρήσεις μας όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του εργοποδηλάτου με βάση την πολύχρονη εμπειρία μας στον χώρο και την βαθιά γνώση της αγοράς προκειμένου να προμηθευτείτε ενα εργοποδήλατο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και να είναι τεχνολογικά σύγχρονο.

    Είμαστε στην διαθεσή σας για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε.

    Με εκτίμηση
    Για την Serinth ΕΠΕ

    Ελένη Καπράλη
    kaprali@serinth.gr
    Τηλ: 2102693301

    1)Προτείνουμε να αλλάξει η 2η προδιαγραφή και να γίνει ως εξής: «Να δέχεται ασθενείς με ύψος έως τουλάχιστον 2 μέτρα και βάρος έως 160 κιλά»
    Το εύρος βάρους από 130 κιλά σε 160 κιλά καθώς δεν αποκλείεται το εξεταζόμενο άτομο να είναι άνω των 130 κιλών. Οπότε προκειμένου να μην μείνει κάποια κατηγορία πληθυσμού εκτός, προτείνουμε να αυξηθεί το εύρος βάρους δεδομένου ότι κυκλοφορούν εργοποδήλατα με το προαναφερόμενο εύρος βάρους.

    2) Το εργοποδήλατο να διαθέτει πληκτρολόγιο τύπου μεμβράνης και οθόνη LCD για την απεικόνιση των στροφών ανά λεπτό , του φορτιού και του χρόνου.

    Προτείνουμε να προστεθεί η συγκεκριμένη προδιαγραφή για τον εύκολο χειρισμό του εργοποδηλάτου αλλά και για την απεικόνιση βασικών παραμέτρων στην οθόνη του, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή τους καθώς και η παρέμβαση από τον γιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό κατά την διάρκεια των εξετάσεων.

    3) To εργοποδήλατο να διαθέτει CE Mark.
    Προτείνουμε να προστεθεί η συγκεκριμένη προδιαγραφή ώστε να αποφευχθούν προσφορές με αμφιβόλου προέλευσης εργοποδήλατα μη ελεγμένα από ανεξάρτητους φορείς των οποίων η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά κατασκευής δεν συνάδουν με τις προ απαιτούμενες προδιαγραφές.

    4) To εργοποδήλατο να διαθέτει ενσωματωμένο τμήμα το οποίο έχει την δυνατότητα πλάγιας και προς τα κάτω κλίσης για άλλου είδους συμπληρωματικές εξετάσεις.
    Προτείνουμε να προστεθεί η συγκεκριμένη προδιαγραφή για την εκτέλεση επιπρόσθετων εξετάσεων όπως πχ εξέταση με υπέρηχο, με ηλεκτροκαρδιογράφο, καρδιαγγειακή εξέταση κλπ.

    5) To εργοποδήλατο να διαθέτει ηλεκτρική ρύθμιση του ύψους της θέσης για εξεταζόμενους από 120 έως 210 cm.
    Προτείνουμε να προστεθεί η συγκεκριμένη προδιαγραφή για να υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της θέσης έτσι ώστε η θέση του άνω σώματος και των ποδιών να είναι πάντα βέλτιστη σε σχέση με την θέση των πεταλιών.

    6) Να διαθέτει φρένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα από μικροεπεξεργαστή.
    Προτείνουμε να προστεθεί η συγκεκριμένη προδιαγραφή ώστε να αποφευχθούν τυχόν φθορές, βλάβες και δυσλειτουργίες του εργοποδηλάτου καθώς επίσης και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι ενδεχόμενου τραυματισμού ή ελλιπούς προστασίας των εξεταζομένων.

    7)To εύρος φορτίου να είναι από 6-999 watts ανεξάρτητο της ταχύτητας σύμφωνα με το DIN VDE 0750-238.
    Προτείνουμε να προστεθεί η συγκεκριμένη προδιαγραφή για τον προσδιορισμό των επιθυμητών Watt ισχύος που να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας και να μπορούν να υποστηρίξουν την εύρυθμη λειτουργία του εργοποδηλάτου. Επίσης η ακρίβεια του φορτίου να εναρμονίζεται με τα διεθνή πρότυπα.

    8) Το εύρος ταχύτητας του εργοποδηλάτου να είναι 30-130 στροφές/ λεπτό.
    Προτείνουμε να προστεθεί η συγκεκριμένη προδιαγραφή για τον προσδιορισμό του επιθυμητού εύρους ταχύτητας που να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας