Main menu

2 Comments

  1. ΑΡΘΡΩΣΙΣ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ Α.Ε.
    ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 3. «Να αποτελείται από πολλαπλές αεροκυψέλες λεπτής διατομής (τουλάχιστον 25) με δυνατότητα μεμονωμένης αντικατάστασής τους και ειδικό σχεδιασμό ώστε να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα προβλήματα που δημιουργούνται από την τριβή και την διάτμηση, να επιτρέπουν μεγαλύτερη βύθιση του ασθενούς στο στρώμα και να εξασφαλίζουν την ασφάλειά του (να δοθούν λεπτομέρειες).»
    Ο αριθμός των αεροθαλάμων συναρτάται μόνο από την φιλοσοφία λειτουργίας του εκάστοτε αεροστρώματος. Για παράδειγμα ένα συστήματα αεροστρωμάτων που λειτουργεί με κύκλο 1 προς 4 (π.χ. συστήματα της Talley Medical) αποτελείται με πάνω από 25 διαφορετικούς αεροθαλάμους ώστε να λειτουργήσει βασισμένο στην λειτουργία 1 προς 4.
    Προτείνεται η τροποποίηση της προδιαγραφής ως εξής:
    «Το μέγεθος του αεροστρώματoς να είναι περίπου 2000mmΧ900mm και να αποτελείται από ανεξάρτητους αεροθαλάμους, τουλάχιστον 20, με δυνατότητα μεμονωμένης αντικατάστασης τους, οι οποίες να διαθέτουν ειδικό σχεδιασμό ώστε να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα προβλήματα που δημιουργούνται από την τριβή και την διάτμηση, να επιτρέπουν την μεγαλύτερη βύθιση του ασθενούς στο στρώμα και να εξασφαλίζουν την ασφάλειά του (να δοθούν λεπτομέρειες). Επιπλέον, για περιπτώσεις ασθενών με ήδη αναπτυγμένα έλκη να υπάρχει η δυνατότητα μεμονωμένες απομόνωσης αεροθαλάμων σε όλο το μήκος του στρώματος ώστε να αποσυμφορίζεται η περιοχή του έλκους.»

    ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 12. «Τρόπος λειτουργίας ο οποίος κατά την διάρκεια του κύκλου να επιτρέπει την μέγιστη βύθιση (70%) του σώματος του ασθενή επί του στρώματος, επιτυγχάνοντας την μείωση του μέσου όρου της συνολικής επιφάνειας του ασθενή που δέχεται πίεση από το αερόστρωμά. (Να κατατεθούν σχετικές μελέτες)»
    Πολλοί κατασκευαστές διαθέτουν μελέτες που αναφέρουν τα πλεονεκτήματα του δικού τους προϊόντος. Προτείνεται οι μελέτες που θα κατατεθούν να έχουν πραγματοποιηθεί από τρίτο φορέα και να περιλαμβάνουν σύγκριση και πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλο τρόπο λειτουργίας από αυτόν που ζητείται.
    Προτείνεται η τροποποίηση της προδιαγραφής ως εξής:
    «Τρόπος λειτουργίας ο οποίος κατά την διάρκεια του κύκλου να επιτρέπει την μέγιστη βύθιση (70%) του σώματος του ασθενή επί του στρώματος, επιτυγχάνοντας την μείωση του μέσου όρου της συνολικής επιφάνειας του ασθενή που δέχεται πίεση από το αερόστρωμά. (Να κατατεθούν σχετικές μελέτες από τρίτο φορέα και να περιλαμβάνουν σύγκριση και πλεονεκτήματα με άλλους τρόπους λειτουργίας (π.χ. βύθιση του 50% του σώματος (λειτουργία 1 προς 2))»

    ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 18. «Η προμηθεύτρια εταιρία να διαθέτει ISO με πεδίο πιστοποίησης την απολύμανση των στρωμάτων.»
    Προτείνεται να ζητείται και εκμετάλλευση της δυνατότητας της προμηθεύτριας εταιρίας για την απολύμανση των στρωμάτων.
    Προτείνεται η τροποποίηση της προδιαγραφής ως εξής:
    «Η προμηθεύτρια εταιρία να διαθέτει ISO με πεδίο πιστοποίησης την απολύμανση των στρωμάτων και να αναλάβει την απολύμανση των στρωμάτων χωρίς χρέωση ανά εξάμηνο για την περίοδο ισχύος της εγγύησης.»

    ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 19. «Δεδομένου ότι τα ζητούμενα στρώματα κατάκλισης πρόκειται να αντικαταστήσουν πλήρως απλά στρώματα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι κλίνες που ήδη υπάρχουν στην ΜΕΘ φέρουν μια ειδική εσοχή στην επιφάνεια κατάκλισης τους, κάθε διαγωνιζόμενος να προσφέρει εντός του σχετικού προϋπολογισμού ένα απλό στρώμα κατάλληλων διαστάσεων, που να καλύπτει κατάλληλα αυτήν την εσοχή, να μην εμποδίζει την κίνηση της κλίνης και να διαθέτει πλενόμενο κάλυμμα.»
    Δεδομένου ότι το πρόσθετο στρώμα είναι ένα στοιχείο που προστίθεται στην γεωμετρία της κλίνης επηρεάζοντας τα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ο κατασκευαστής (προφανώς Hillrom) σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ασθενή, προτείνεται να ζητηθεί βεβαίωση του κατασκευαστή της κλίνης ότι το πρόσθετο στρώμα δεν μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά της κλίνης.»
    Προτείνεται η τροποποίηση της προδιαγραφής ως εξής:
    «Δεδομένου ότι τα ζητούμενα στρώματα κατάκλισης πρόκειται να αντικαταστήσουν πλήρως απλά στρώματα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι κλίνες που ήδη υπάρχουν στην ΜΕΘ φέρουν μια ειδική εσοχή στην επιφάνεια κατάκλισης τους, κάθε διαγωνιζόμενος να προσφέρει εντός του σχετικού προϋπολογισμού κατάλληλη λύση με βεβαίωση του κατασκευαστή της κλίνης ότι αυτή η μετατροπή δεν μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά της κλίνης και κατ’ επέκταση την ασφάλεια του ασθενή».

  2. παρακαλώ ενημερώστε μας :
    1. ποιες κλίνες (μοντέλο/κατασκευαστής) έχει η ΜΕΘ που σύμφωνα με τις προδαγραφές παρ 19 θέλετε να μπεί ένα στρώμα στην εσοχή (διαστασεις);
    2.η πιστοποίηση εταιρείας κατά ISO με σκοπό την απολύμανση στρωμάτων , περιορίζει άνεφ λόγου (θα μπορουσε να είναι πλεονέκτημα όχι απαράβατος όρος) τον ανταγωνισμό αφού για την εμπορία και τεχνική υποστήριξη, δεν απαιτείται (το αντίθετο:το νοσοκομείο επιβάλλεται όταν δίνει το αερόστρωμα για επισκευή να το έχει απολυμάνει κι όχι να το κουβαλήσει (αν χρειαστεί η μτφ) με κίνδυνο μόλυνσης του ιδίου κι ότι απόο οπου το ακουμπά, ο καθείς που το μεταφέρει (προμηθευτής, κτλ)