Main menu

1 σχόλιο

  1. Αξιότιμοι κύριοι/ες,
    Η εταιρεία μας, Μ.Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., η οποία εδώ και 35 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας και συγκεκριμένα στην εισαγωγή, προώθηση, διανομή και υποστήριξη ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, παρέλαβε και μελέτησε ενδελεχώς τις τεχνικές προδιαγραφές των υλικών όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη πρόσκληση για δημόσια διαβούλευση των τεχνικών προδιαγραφών για τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια Αναλώσιμου υλικού κλιβάνου πλάσματος STERRAD.
    Ο σκοπός της διαβούλευσης είναι να καθοριστούν οι τεχνικές προδιαγραφές, που θα ορίζουν τα ελάχιστα επίπεδα ποιότητας ή απόδοσης, τα επίπεδα ασφάλειας, τις διαστάσεις καθώς και τις λοιπές απαιτήσεις που ισχύουν για το υλικό ή το προϊόν όσον αφορά την ποιότητα και την ορολογία. Τα ελάχιστα αυτά αναγκαία χαρακτηριστικά του υλικού που απαιτούνται προκειμένου αυτό να ανταποκρίνεται στη χρήση, για την οποία προορίζεται από τον φορέα, πρέπει εμπράκτως να αποδεικνύονται από κλινικές μελέτες και πιστοποιήσεις.
    Κάτοπιν ενδελεχούς μελέτης των τεχνικών προδιαγραφών θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
    Σχετικά με την παράγραφο 2 των προδιαγραφών του είδους 2 στο οποίο ζητείται:
    “2) ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΣΥΜΒAΤΟΣ ΓΙΑ ΚΛΙΒΑΝΟ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ STERRAD
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΙΒΑΝΟ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ STERRAD ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟ Η’ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΦΟΡΕΑ.”
    Η ανωτέρω προδιαγραφή προκαλεί ασάφεια ως προς την προέλευση της πιστοποίησης του υλικού.
    Το γεγονός αυτό θα δυσκολέψει την τεχνική αξιολόγηση του είδους διότι δεν αναφέρεται (μόνο στο συγκεκριμένο είδος) ότι η πιστοποίηση πρέπει να εκδίδεται από τον κατασκευαστικό οίκο του μηχανήματος STERRAD, κάτι το οποίο σαφώς αναφέρεται σε όλα τα υπόλοιπα είδη της διακήρυξης.
    Συνεπώς προτείνουμε την παρακάτω διόρθωση της παραγράφου 2 για το συγκεκριμένο είδος:
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΙΒΑΝΟ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ STERRAD ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ STERRAD Η’ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΦΟΡΕΑ.
    Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση/επεξήγηση.
    Με εκτίμηση
    Για την εταιρεία Μ.Σ. Ιακωβίδης Ελλάς Α.Ε.
    Νίκος Β. Λογοθέτης M.Sc. MBA
    Διευθυντής
    APC Business Unit