Main menu

3 Comments

  1. Παρακάτω βρείτε τις σημειώσεις μας
    Στα σημεία τεκμηρίωσης παραθέτουμε τις αντίστοιχες μελέτες υπό μορφή digital object identifier (DOI) ή σε ISBN όταν πρόκειται για βιβλίο για ευκολία ανάκτησης της συγκεκριμένης παραπομπής.
    Κλινικός Τυμπανογράφος

    1. Στην προδιαγραφή 6 πιστεύουμε ότι στην εποχή που διανύουμε δεν θα πρέπει η δυνατότητα σύνδεσης με Η/Υ για διαχείριση των αποτελεσμάτων να είναι προαιρετική αλλά υποχρεωτική. Καθώς επίσης το ίδιο πρόγραμμα που θα στεγάζει τον τυμπανογράφο να δέχεται και τον ακοογράφο.

    Κλινικός Ακοογράφος
    7. Στην προδιαγραφή αναφέρεται ότι θα πρέπει το εύρος συχνοτήτων να καλύπτει μέχρι και τις 20000 Hz. Από τη στιγμή που δεν ζητάει σε κανένα σημείο η προδιαγραφή ειδικά ακουστικά για τεχνικές διερεύνησης ΥΣ δεν έχει νόημα να φτάνει και η συσκευή στα 20000 Ηz. Προτείνουμε να αφαιρεθεί ο όρος.

    Σύστημα ΑΠΔ
    2. Στις εφαρμογές ΠΔ όσο αφορά την χρήση τους στην Ακοολογία δεν είναι απαραίτητη η χρήση 2 καναλιών καταγραφής από τη στιγμή που δεν προσφέρει κάποιο σημαντικό όφελος ISBN 9780397516599. Προτείνουμε να διατυπωθεί η πρόταση με εναλλακτικά 1 ή 2 κανάλια καταγραφής. Επίσης θα πρέπει να οριστούν οι παράμετροι του Gain καθώς και των φίλτρων ΥΣ και ΧΣ από τη στιγμή που επηρεάζουν σημαντικά τις εξετάσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει η συσκευή BSEP, MLR, LLR κτλ.. Άρα προτείνουμε όπως παρακάτω: Να έχει Gain 80 dB περίπου και φίλτρα ΥΣ 0,2 – 1000 Hz και ΧΣ 15Hz – 10 kHz.
    3. Η δυνατότητα να καταγράφεται απάντηση και από τα δύο αφτιά ταυτόχρονα στηρίζεται στην ύπαρξη 2 καναλίων καταγραφής. Άρα αναφερόμαστε στην απάντησή μας της παραγράφου 1. Προτείνουμε να αφαιρεθεί.
    8. Προτείνετε να μπορεί να επεκταθεί η συσκευή με άλλες εξετάσεις που δεν αναφέρονται στην ηλεκτροφυσιολογία. Στα περισσότερα εργαστήρια ο χώρος που γίνονται οι ηλεκτροφυσιολογικές εξετάσεις είναι διαφορετικός από αυτόν που γίνονται οι εξετάσεις ΟΑΕ. Άρα μια τέτοιου είδους αναβάθμιση δεν έχει νόημα. Εξάλλου οι διαγνωστικές εξετάσεις ΟΑΕ πρέπει να γίνονται μέσα σε ηχομονωμένο θάλαμο από τη στιγμή που επηρεάζονται σημαντικά από τον εξωτερικό θόρυβο. Προτείνουμε να ζητηθούν οι δυνατότητες αναβάθμισης προς αξιολόγηση.

    Διακλυστής αέρα
    1. Στην βιβλιογραφία καθώς και στις Κατευθυντήριες οδηγίες της Βρετανικής Ακαδημίας Ακοολογίας οι προτεινόμενες θερμοκρασίες είναι 24 °C +/- 0.4 °C και 50 °C +/- 0.4 °C και θα πρέπει να γίνει η ανάλογη διόρθωση. Επίσης θα πρέπει να προσδιοριστεί η ροή που πρέπει να είναι 8 l +/- 0.4 l σε 60 s. https://www.thebsa.org.uk/wp-content/uploads/2014/04/Recommended-procedure-for-the-Caloric-test.pdf
    Επίσης στο διακλυστή αέρος είναι εξαιρετικά χρήσιμο να υπάρχει ενσωματωμένο ωτοσκόπιο ώστε να στοχεύει ο εξεταστής τον τυμπανικό υμένα και όχι τον έξω ακουστικό πόρο. Αυτό είναι βασική λεπτομέρεια από τη στιγμή που η θερμοχωρητικότητα του αέρα είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή του νερού με αποτέλεσμα πιθανά λάθη στην εφαρμογή να έχουν ολέθρια αποτελέσματα στην καταγραφή.

    Συνολικά απαραίτητη συμπλήρωση κατά την άποψή μας στο σύνολο των προδιαγραφών του διαγωνισμού είναι η σημείωση ότι όλα τα προσφερόμενα συστήματα να είναι του ίδιου οίκου κατασκευής κάτι το οποίο θα φέρει σημαντικά οφέλη στην συντήρηση, τεχνογνωσία και ανάληψη ευθύνης σε περίπτωση βλάβης ενός εκ των συστημάτων.

  2. Kύριοι,
    Σχετικά με την πρόσκληση του Νοσοκομείου για διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών για ιατρικό εξοπλισμό ΩΡΛ σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας για την βελτιστοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών :

    Α) Για το είδος με Α/Α 1 ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΤΥΜΠΑΝΟΓΡΑΦΟΣ ) προτείνουμε :

    1) να γίνει αφαίρεση της προδιαγραφής Νο1vi (να εκτελεί ειδικές δοκιμασίες αντανακλαστικών , όπως NONACOUSTICSREFLEX) επειδή δεν είναι τόσο σημαντική δοκιμασία .
    2) Να προστεθεί η εξέταση υψηλών συχνοτήτων από 226 εώς 8000 Hz
    3) να προστεθεί δυνατότητα αναβάθμισης της συσκευής με εξετάσεις ωτοακουστικών εκπομπών για μελλοντική αναβάθμιση.Να αναφερθεί το κόστος.

    Β) Για όλες τις συσκευές προτείνουμε να προστεθούν τα κάτωθι :

    1) Οι προσφέρουσες εταιρείες να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για τον έλεγχο και την βαθμονόμηση των συσκευών. Να κατατεθούν οι αντίστοιχες πιστοποιήσεις.
    2) Να αναφερθεί ο χρόνος εγγύησης
    3) Να αναφερθεί ο χρόνος προτεινόμενης συντήρησης μετά την λήξη της εγγύησης
    4) Να αναφερθεί το κόστος πλήρους συντήρησης
    5) Να κατατεθεί πλήρης τιμοκατάλογος ανταλλακτικών
    6) Να κατατεθεί κατάλογος πελατών (Νοσοκομειά – Κλινικές) που έχουν προμηθευτεί τις αντίστοιχες συσκευές.

    Στην διάθεση σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνηση.

    Με εκτίμηση,
    Για την ΠΑΠΠΑΣ Ν. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
    MEDICAL EXPERTS
    Βατούγιος Γεώργιος
    2105225750
    info@medical-experts.gr

  3. η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΟΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ(ΒΛΕΠΕ ΤΟ PROFILE MAΣ) ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ .
    ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΖΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

    Α) ΟΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ 1,2,ΚΑΙ 3 ΕΙΝΑΙ “ΜΕΤΡΙΚΕΣ ” ΑΚΟΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΘΜΟΝΟΜΟΥΝΤΕ ΕΤΗΣΙΩΣ ΜΕ “ΤΕΧΝHΤΟ ΑΥΤΙ” ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ 93/42 ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΟΚ (CE MARK).ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΖΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΕΙΔΗ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ…

    1. . Οι προσφέρουσες εταιρίες να διαθετουν τον καταλληλο εξοπλισμο για τον ελεγχο αλλα και βαθμονομηση των ακοολογικων συσκευων Να εσωκλειστούν οι σχετικές βεβαιώσεις. Με την λιστα συσκευων

    Β) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
    ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ), ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ …ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΝΤΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ …ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΝ.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 3 ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΤΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ )….
    ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

    Γ) ΣΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ 2(ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΑΚΟΟΓΡΑΦΟΣ ) ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 5 ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ….ΓΚΡΟΥΠ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΜΙΛΗΤΙΚΗΣ QUICK SIN ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΚΒ SIN…ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΡΤΙΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΙΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΟΟ ΕΤΡΙΑΣ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ