Main menu

2 Comments

  1. Αξιότιμοι κύριοι,

    Στο πλαίσιο της παρούσας Διαβούλευσης Τεχνικών Προδιαγραφών, με αμέριστο σεβασμό στο έργο που επιτελεί το Νοσοκομείο και με γνώμωνα την όσο το δυνατόν καλύτερη περίθαλψη των ασθενών , η εταιρία μας καταθέτει τις παρακάτω Παρατηρήσεις:
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΔΥΟ ΚΟΙΛΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ DDDR ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
    Η εταιρία μας προτείνει την προσθήκη στις ήδη υπάρχουσες προδιαγραφές που έχει θέσει το Νοσοκομείο των εξής Προδιαγραφών:
    1. Ειδική Κατασκευή για να είναι ασφαλής σε Μαγνητική Τομογραφία 1,5 T (TESLA)
    2. Δυνατότητα αιμοδυναμικής επιτήρησης των βηματοδοτικών θεραπειών και παρακαλούθησης της κοιλιακής μηχανικής μέσω μείωσης της τριγλωχινικής διαβαλβιδικής αντίστασης (TVI).

    ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ

    1. Θεωρούμε ότι για την όσο το δυνατόν καλύτερη περίθαλψη των ασθενών, θα πρέπει ο συγκεκριμένος βηματοδότης να προσφέρει ασφάλεια σε Μαγνητική Τομογραφία 1,5 T (TESLA) καθώς καλό θα ήταν οι ασθενείς να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την συγκεκριμένη εξαιρετικά διαδεδομένη εξέταση κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
    2. Θεωρούμε ότι για την όσο το δυνατόν καλύτερη περίθαλψη των ασθενών, θα πρέπει να μπορεί να γίνει ανίχνευση της πρώιμης πνευμονικής υπέρτασης με συνέπεια την έγκαιρη πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας.

    ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΔΥΟ ΚΟΙΛΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ DDDR ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΕ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ 1,5 T ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΜΕΙΩΣΗς ΤΗΣ ΤΡΙΓΛΩΧΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΑΛΒΙΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (TVI)
    Π.Τ: ΕΚΤΟΣ

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ SSIR ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
    Η εταιρία μας προτείνει την προσθήκη στις ήδη υπάρχουσες προδιαγραφές που έχει θέσει το Νοσοκομείο των εξής Προδιαγραφών:
    3. Ειδική Κατασκευή για να είναι ασφαλής σε Μαγνητική Τομογραφία 1,5 T (TESLA)
    4. Δυνατότητα αιμοδυναμικής επιτήρησης των βηματοδοτικών θεραπειών και παρακαλούθησης της κοιλιακής μηχανικής μέσω μείωσης της τριγλωχινικής διαβαλβιδικής αντίστασης (TVI).

    ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ

    3. Θεωρούμε ότι για την όσο το δυνατόν καλύτερη περίθαλψη των ασθενών, θα πρέπει ο συγκεκριμένος βηματοδότης να προσφέρει ασφάλεια σε Μαγνητική Τομογραφία 1,5 T (TESLA) καθώς καλό θα ήταν οι ασθενείς να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την συγκεκριμένη εξαιρετικά διαδεδομένη εξέταση κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
    4. Θεωρούμε ότι για την όσο το δυνατόν καλύτερη περίθαλψη των ασθενών, θα πρέπει να μπορεί να γίνει ανίχνευση της πρώιμης πνευμονικής υπέρτασης με συνέπεια την έγκαιρη πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας.

    ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ SSIR ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΕ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ 1,5 T ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΜΕΙΩΣΗς ΤΗΣ ΤΡΙΓΛΩΧΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΑΛΒΙΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (TVI)
    Π.Τ: ΕΚΤΟΣ

  2. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην διαβούλευση των τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια Βηματοδοτών , με κύριο γνώμονα το μέγιστο κλινικό όφελος των ασθενών και τις τεχνολογικές εξελίξεις που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας δημιουργώντας την ανάγκη του εκσυγχρονισμού των κατηγοριών, έχουμε τις παρακάτω προτάσεις:

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ
    Πρόταση 1:
    Να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία
    Βηματοδότες δύο κοιλοτήτων με προσαρμοζόμενη συχνότητα DDDR με δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης του ουδού βηματοδότησης στην κοιλία, παλμό προς παλμό με backup βηματοδότηση στα 5V.Μεγάλης διάρκειας,FULL BODY MRI στα 1,5 Tesla με τα αντίστοιχα ηλεκτρόδια και υποκλείδιους εισαγωγείς.
    Π.Τ.: 24.2.15
    Νέας τεχνολογίας κατασκευής που τους καθιστά ασφαλείς κατά την διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας στα 1,5 Tesla με συνοδεία ειδικών ηλεκτροδίων παθητικής και ενεργητικής πρόσφυσης, κατά την επιλογή του ιατρού, καθώς και υποκλείδιους εισαγωγείς.

    Βασικά χαρακτηριστικά:
    – Πολικότητα αίσθησης και βηματοδότησης
    – Δυνατότητα διπολικής και μονοπολικής αίσθησης – βηματοδότησης στον κόλπο και στην κοιλία με θύρες σύνδεσης IS-1
    – Δυνατότητα αυτόματης μετατροπής από διπολικό σε μονοπολικό τρόπο βηματοδότησης και αίσθησης
    – Βασική συχνότητα : Προγραμματιζόμενη
    – Ανώτερη οδηγούμενη συχνότητα (upper tacking and driven rate): Προγραμματιζόμενη
    – Τάση παλμού: Προγραμματιζόμενη ανεξάρτητα, για τον κόλπο και την κοιλία
    – Δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης ουδού βηματοδότησης στον κόλπο και στην κοιλία και αυτορρύθμιση της έντασης του χορηγούμενου ερεθίσματος.
    – Διάρκεια παλμού: Προγραμματιζόμενη ανεξάρτητα για τον κόλπο και την κοιλία.
    – Ευαισθησία: Προγραμματιζόμενη ανεξάρτητα για τον κόλπο και την κοιλία.
    – Κολποκοιλιακά διαστήματα: Προγραμματιζόμενα.
    – Αλγόριθμοι αναγνώρισης και προτίμησης της ενδογενούς κολποκοιλιακής αγωγής.
    – Βηματοδότης μικρού μεγέθους ≤20 γρ. και όγκου ≤10.5 cc
    – Να διαθέτει Αλγόριθμο βελτιστοποίησης χρονισμού κολποκοιλιακής AV καθυστέρησης – βηματοδότησης.
    – Ανερέθιστη περίοδος κολπική και κοιλιακή: Προγραμματιζόμενες.
    – Να δίνεται εγγύηση καλής λειτουργίας τουλάχιστον 8 έτη
    – Αναμενομένη διάρκεια ζωής σε 100% DDD βηματοδότηση πάνω από 9 χρόνια.
    – Διενέργεια αναίμακτης ΗΦΜ (ηλεκτροφυσιολογικής μελέτης) μέσω του βηματοδότη.
    – Κοιλιακή βηματοδότηση ασφαλείας .

    Ειδικές θεραπευτικές δυνατότητες:
    – Αυτόματη αλλαγή τρόπου βηματοδότησης επί αναγνωρίσεως ταχυαρρυθμιών (mode switch)
    – Κολποκοιλιακή βηματοδότηση ασφαλείας.
    – Διακοπή ταχυκαρδίας σχετιζόμενης με τον βηματοδότη
    – Προσαρμογή σε πρώιμη κοιλιακή συστολή
    – Αλγόριθμοι ανταπόκρισης σε απότομη μείωση της καρδιακής συχνότητας.
    – Αλγόριθμοι ανταπόκρισης σε απότομη μείωση της καρδιακής συχνότητας
    – Αλγόριθμοι πρόληψης και ανάταξης κολπικών ταχυαρρυθμιών.
    Αιτιολογία:
    Η πρόταση μας στηρίζεται σε νεότερα κλινικά δεδομένα που αναφέρουν ότι ασθενής με βηματοδότη κατά την διάρκεια της ζωής του θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου σε ποσοστό 25% , άνω άκρων 9%, σπονδυλικής στήλης 26% .
    Η δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης του ουδού βηματοδότησης στην κοιλία παλμό προς παλμό όπως και η χρήση του backup παλμού ασφάλειας βηματοδότησης στα 5V εξασφαλίζει την μέγιστη ασφάλεια του ασθενούς στην περίπτωση αδυναμίας σύλληψης λόγω αύξησης του ουδού. Επίσης η δυνατότητα αυτορρύθμισης της έντασης του χορηγούμενου ερεθίσματος αυξάνει την διάρκεια ζωής της συσκευής με σημαντική εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για το σύστημα υγείας.

    Βιβλιογραφία :
    1.Levy, S. The Most Common Issues of Aging. Accessed from website: http://www.agingcare.com/Articles/common-issues-of-aging-102224.htm
    2.Jauch EC, Saver JL, Adams HP Jr, et al. Guidelines for the early management of patients with acute ischemic stroke: a guideline for healthcare professionals from the American Heart Association/American Stroke Association. Stroke 2013;44:870-947.
    3.Rinck P. Magnetic Resonance in Medicine. The Basic Textbook of the European Magnetic Resonance Forum. 8th edition; 2014.
    Electronic version 8.1, published 1 May 2014. Website: http://www.trtf.eu / http://www.emrf.org.

    Πρόταση 2:
    Να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία
    Βηματοδότες μιας κοιλότητας με προσαρμοζόμενη συχνότητα (VVIR – SSIR) με δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης του ουδού βηματοδότησης στην κοιλία, παλμό προς παλμό με backup βηματοδότηση στα 5V. Μεγάλης διάρκειας,FULL BODY MRI 1,5 Τ με τα αντίστοιχα ηλεκτρόδια ( παθητικά ή ενεργητικά ) και υποκλείδιους εισαγωγείς.
    Π.Τ. ΕΚΤΟΣ ΕΠΥ

    Βασικά χαρακτηριστικά
    – Πολικότητα αίσθησης και βηματοδότησης: Δυνατότητα διπολικής και μονοπολικής αίσθησης βηματοδότησης με θύρες σύνδεσης IS-1
    – Βασική συχνότητα: προγραμματιζόμενη
    – Ανώτερη οδηγούμενη συχνότητα: Προγραμματιζόμενη
    – Τάση παλμού: Προγραμματιζόμενη
    – Δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης ουδού βηματοδότησης παλμό προς παλμό και αυτορρύθμιση της έντασης του χορηγούμενου ερεθίσματος
    – Διάρκεια παλμού: Προγραμματιζόμενη
    – Ευαισθησία: Προγραμματιζόμενη
    – Ανερέθιστη περίοδος: Προγραμματιζόμενη
    – Να δίνεται εγγύηση καλής λειτουργίας τουλάχιστον 10 έτη
    – Αναμενομένη διάρκεια ζωής σε 100% VVI βηματοδότηση πάνω από 14 χρόνια.
    – Αλγόριθμοι ανταπόκρισης σε απότομη μείωση της καρδιακής συχνότητας
    – Διενέργεια αναίμακτης ΗΦΜ (ηλεκτροφυσιολογικής μελέτης) μέσω του βηματοδότη.
    – Βηματοδότης μικρού μεγέθους ≤20 γρ. και όγκου ≤10.5 cc

    Διαγνωστικές ικανότητες:
    – Προβολή στην οθόνη του προγραμματιστή και καταγραφή ηλεκτρογράμματος σε πραγματικό χρόνο.
    – Καταγραφή ηλεκτρογράμματος στην μνήμη του βηματοδότη για πάνω από 4 λεπτά και πλήρη καταγραφή ποσοστών βηματοδότησης.
    – Αισθητήρας μεταβολής συχνότητας:
    Να υπάρχει ένας, ή συνδυασμός των ακολούθων:
    Μετρητής επιτάχυνσης ή υπολογισμός αερισμού ανά λεπτό ή μετρητής επιτάχυνσης και «φυσιολογικός» αισθητήρας.

    Αιτιολογία:
    Η πρόταση μας στηρίζεται σε νεότερα κλινικά δεδομένα που αναφέρουν ότι ασθενής με βηματοδότη κατά την διάρκεια της ζωής του θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου σε ποσοστό 25% , άνω άκρων 9%, σπονδυλικής στήλης 26% .
    Η δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης του ουδού βηματοδότησης στην κοιλία παλμό προς παλμό όπως και η χρήση του backup παλμού ασφάλειας βηματοδότησης στα 5V εξασφαλίζει την μέγιστη ασφάλεια του ασθενούς στην περίπτωση αδυναμίας σύλληψης λόγω αύξησης του ουδού. Επίσης η δυνατότητα αυτορρύθμισης της έντασης του χορηγούμενου ερεθίσματος αυξάνει την διάρκεια ζωής της συσκευής με σημαντική εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για το σύστημα υγείας

    Bιβλιογραφία :
    1.Levy, S. The Most Common Issues of Aging. Accessed from website: http://www.agingcare.com/Articles/common-issues-of-aging-102224.htm
    2.Jauch EC, Saver JL, Adams HP Jr, et al. Guidelines for the early management of patients with acute ischemic stroke: a guideline for healthcare professionals from the American Heart Association/American Stroke Association. Stroke 2013;44:870-947.
    3.Rinck P. Magnetic Resonance in Medicine. The Basic Textbook of the European Magnetic Resonance Forum. 8th edition; 2014.
    Electronic version 8.1, published 1 May 2014. Website: http://www.trtf.eu / http://www.emrf.org.

    Πρόταση 3:
    Να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία
    Βηματοδότης τριών κοιλοτήτων CRT-P Full Body MRI, με 4πολικό ηλεκτρόδιο στεφανιαίου
    (MRI safe, Three chamber pacemakers with ventriculoventricular delay programming ability Cardiac resynchronization therapy device- CRT).
    Π.Τ ΕΚΤΟΣ ΕΠΥ
    Βασικά Χαρακτηριστικά :
    1. Νέας τεχνολογίας και κατασκευής που τους καθιστά ασφαλείς κατά την διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας χωρίς ζώνες αποκλεισμού, με συνοδεία ειδικών ηλεκτροδίων MRI παθητικής και ενεργητικής πρόσφυσης, κατά την επιλογή του ιατρού, καθώς και υποκλείδιους εισαγωγείς.
    2. Πολικότητα αίσθησης και βηματοδότησης: Δυνατότητα διπολικής και μονοπολικής αίσθησης – βηματοδότησης στον κόλπο και στη δεξιά κοιλία με θύρες σύνδεσης IS-1
    3. Δυνατότητα δυο ανεξάρτητων βηματοδοτήσεων από το ηλεκτρόδιο του στεφανιαίου ηλεκτρόδιου της αριστερής κοιλίας και με δυνατότητα διαφορετικών συνδυασμών πολικότητας του ηλεκτροδίου του στεφανιαίου κόλπου με τετραπολικό ηλεκτρόδιο σύνδεσης IS-4 για καλύτερη αμφικοιλιακή βηματοδότηση.
    4. Βασική συχνότητα: Προγραμματιζόμενη
    5. Ανώτερη οδηγούμενη συχνότητα (upper tacking and driven rate): Προγραμματιζόμενη.
    6. Τάση παλμού: Προγραμματιζόμενη ανεξάρτητα, για τον κόλπο τη δεξιά και την αριστερή κοιλία.
    7. Διάρκεια παλμού: Προγραμματιζόμενη ανεξάρτητα, για τον κόλπο τη δεξιά και την αριστερή κοιλία.
    8. Ευαισθησία: Προγραμματιζόμενη ανεξάρτητα, για τον κόλπο και τη δεξιά κοιλία.
    9. Κολποκοιλιακά διαστήματα: Προγραμματιζόμενα.
    10. Ανερέθιστη περίοδος κολπική και κοιλιακή: Προγραμματιζόμενη ,
    11. Δυνατότητα τηλεπαρακολούθησης από την οικία (Remote monitoring) των ασθενών.
    12. Nα δίνεται εγγύηση καλής λειτουργίας τουλάχιστον 4 έτη.

    Αυτόματη αλλαγή τρόπου βηματοδότησης επί αναγνωρίσεως ταχυαρρυθμιών (mode switch).
    2. Κολποκοιλιακή βηματοδότηση ασφαλείας.
    3. Διακοπή ταχυκαρδίας σχετιζόμενης με το βηματοδότη.
    4. Αλγόριθμοι πρόληψης κολπικών ταχυαρρυθμιών.

    Διαγνωστικές ικανότητες:
    1. Προβολή στην οθόνη του προγραμματιστή και καταγραφή ηλεκτρογράμματος σε πραγματικό χρόνο.
    2. Καταγραφή ποσοστών βηματοδότησης σε κόλπο και κοιλία.
    Αισθητήρας μεταβολής της συχνότητας:
    Να υπάρχει ένας, ή συνδυασμός των ακολούθων:
    Μετρητής επιτάχυνσης ή υπολογισμός αερισμού ανά λεπτό ή μετρητής επιτάχυνσης και «φυσιολογικός» αισθητήρας.
    Αιτιολογία:
    Οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια σε ένα ποσοστό 30% δεν ανταποκρίνονται στην αμφικοιλιακή βηματοδότηση. Βιβλιογραφία :
    Champagne, J., Healey, J. S., Krahn, A. D., Philippon, F., Gurevitz, O., Swearingen, A., . . . ELECTION Investigators. (2011). The effect of electronic repositioning on left ventricular pacing and phrenic nerve stimulation. Europace. 2011, 13(13), 409-415.
    Ypenburg, C., van Bommel, R., J., Borlefs, C. J., Bleeker, G. B., Boersma, E., Schalij, M. J., & Bax, J. J. (2009). Long-term prognosis after cardiac resynchronization therapy is related to the extent of left ventricular reverse remodeling at midterm follow-up. Journal of the American College of Cardiology, 53(6), 483-490
    Με την δυνατότητα πολλαπλής ( διπλής ) βηματοδότησης από το τετραπολικό LV ( στεφανιαίο) ηλεκτρόδιο από αυτό το 30% των ασθενών το 19% αυτών έχει βελτίωση της καρδιακής τους ανεπαρκείας . Βιβλιογραφία :
    http://www.cardiostim.com/pdf/56_58.pdf http://www.rhythmcongress.com/presentations-2015/Jeudi-28-Mai/17h30_Mechulan.pdf
    ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜA HOLTER
    Πρόταση 1:
    Να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία
    ΠΤ. ΕΚΤΟΣ ΕΠΥ
    Εμφυτευόμενη συσκευή συνεχούς ΗΚΓφικής καταγραφής τύπου κλειστής αγκύλης (Injectable loop recorders) MRI 1.5T, με δυνατότητα ενεργοποίησης και αυτόματης αποστολής δεδομένων από τον ασθενή, μέσω κινητού τηλεφώνου – Bluetooth wireless technology .
    Μικρού όγκου ≤1,4cc .
    Τοποθετείται με ειδική συσκευή (η οποία εμπεριέχεται στην συσκευασία), χωρίς χειρουργική επέμβαση
    Με δυνατότητα προγραμματισμού της διάρκειας καταγραφής για όλα τα επεισόδια (AF – Tachy, – Brady – Pause) πριν το επεισόδιο (Pre-trigger) και μετά το επεισόδιο (Post-trigger).
    Να διαθέτει μνήμη καταγραφής 60 Min με δυνατότητα προτεραιότητας επεισοδίου καταγραφής (Episode Priority) καθώς και δυνατότητα προγραμματισμού παραμέτρων που καθορίζουν τη διάρκεια καταγραφής κάθε τύπου αρρυθμίας.
    Αιτιολογία:
    • Η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών με την χρήση εφαρμογών έξυπνων τηλεφώνων, επιτρέπει στους γιατρούς να παρακολουθούν συνεχώς τους ασθενείς εξ αποστάσεως επιτρέποντας τον εντοπισμό ασυμπτωματικών επεισοδίων καθώς και των μεταδόσεων που προκαλούνται από τον ασθενή, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε άμεση ανταπόκριση προς όφελος του ασθενή. Τα άτομα με σοβαρές καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής ανεπάρκειας, είναι μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν περισσότερο από μολυσματικές ενδονοσοκομειακές παθήσεις και λοιμώξεις και μπορούν να επωφεληθούν από τεχνολογίες
    απομακρυσμένης παρακολούθησης για την αποτελεσματική παρακολούθηση της κατάστασής τους. Η απομακρυσμένη παρακολούθηση μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της προσωπικής επαφής και της πιθανότητας μετάδοσης λοιμώξεων. Παρέχει σημαντική φροντίδα των ασθενών, διατηρώντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού του νοσοκομείου και των ασθενών που χρειάζονται θεραπεία.