Main menu

3 Comments

  1. ΑΘΗΝΑ, 3/7/2020
    Αρ. πρωτ. SA-278-20
    Γ. Ν. ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ

    ΘΕΜΑ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΗΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ doppler (ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ).

    Αξιότιμοι Κύριοι,
    Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα σας για διαβούλευση επί των τεχνικών προδιαγραφών, ευχαρίστως σας παραθέτουμε τις παρατηρήσεις μας.
    Έπειτα από προσεκτική μελέτη των τεχνικών προδιαγραφών, αναφορικά με την ως άνω ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ και σεβόμενοι πάντα το έργο της Επιτροπής σύνταξης Τεχνικών Προδιαγραφών, επιθυμούμε, δεδομένου του προϋπολογισμού, να προτείνουμε την περεταίρω βελτίωση ορισμένων από αυτών, αποσκοπώντας πάντα στην διεύρυνση της συμμετοχής σε αυτόν προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος, δεδομένου ότι σκοπός του κάθε διαγωνισμού είναι να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και να μεγιστοποιείται ο λόγος Ποιότητας προς Τιμής.
    Η εταιρεία μας διαθέτει μεγάλη γκάμα σύγχρονων και ποιοτικά αξιόλογων συστημάτων υπερηχοτομογραφίας και προτίθεται να συμμετέχει στον διαγωνισμό σας με τροχήλατους ευέλικτους υπερηχοτομογράφους υψηλών προδιαγραφών της σειράς Χ-Ιnsight με επεξεργαστές σύγχρονης τεχνολογίας Χ-Engine 5πλάσιας ταχύτητας. Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι, πρέπει να επιτυγχάνονται οι πλέον συμφέροντες όροι προμήθειας για την αναθέτουσα αρχή και ότι οι τεχνικές προδιαγραφές πρέπει να διασφαλίζουν την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στο διαγωνισμό, προτείνουμε την τροποποίηση ορισμένων προδιαγραφών ως ακολούθως:

    ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
    ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 3 – ΓΕΝΙΚΑ- ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
    Ζητείται:
    3. Ηχοβόλο κεφαλή Matrix Linear Array άνω των χιλίων (1000) κρυστάλλων 5cm τουλάχιστον,, ευρέως φάσματος συχνοτήτων (10.0-15.0 MHZ) κατάλληλη για εξετάσεις επιφανειακών οργάνων υψηλής διακριτικής ικανότητας.

    Στην ως άνω προδιαγραφή η απαίτηση άνω των χιλίων (1000) κρυστάλλων είναι φωτογραφική, περιορίζει τον ανταγωνισμό και δεν επιτρέπει σε αρκετές εταιρείες όπως και στην εταιρεία μας παρόλο που διαθέτουν συστήματα υψηλών προδιαγραφών να συμμετάσχουν σε αυτόν. Ο πολύ μεγάλος αριθμός των κρυστάλλων που ζητά η προδιαγραφή, δεν εξασφαλίζει υψηλότερη χωρική διακριτική ικανότητα διότι η τελική η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται από πολλές παραμέτρους πχ υψηλό δυναμικό εύρος, υψηλή συχνότητα κλπ. Επιπλέον το μεγαλύτερο εύρος φάσματος συχνοτήτων βοηθά τον χρήστη στην εξέταση για την καλύτερη απεικόνιση των διάφορων δυσδιάκριτων ανατομικών δομών. Η τροποποίηση της προδιαγραφής δεν θα επηρεάσει την διαγνωστική αξιοπιστία του υπο προμήθεια είδους.
    Για την διεύρυνση συμμετοχής διαφόρων εταιρειών και της εταιρείας μας στον διαγωνισμό, προτείνεται η επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:

    Επαναδιατύπωση:
    3. Ηχοβόλο κεφαλή Matrix Linear Array άνω των 550 κρυστάλλων, 5cm τουλάχιστον,, ευρέως φάσματος συχνοτήτων (4.0-16.0MHZ) κατάλληλη για εξετάσεις επιφανειακών οργάνων υψηλής διακριτικής ικανότητας. Μεγαλύτερος αριθμός κρυστάλλων θα εκτιμηθεί θετικά.

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ – ΤΥΠΟΙ ΗΧΟΒΟΛΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ

    Ζητείται:
    SECTOR Array ΝΑΙ 1.7-12 MHZ

    Η απαίτηση της προδιαγραφής έως 12 ΜHz δεν εξασφαλίζει υψηλότερη ποιότητα εικόνας και απευθύνεται κυρίως σε συστήματα υπερηχοτομογράφων καρδιολογικών εφαρμογών, δεδομένο των κλινικών εφαρμογών της ακτινολογίας για την οποία προορίζεται, η παράμετρός αυτή δεν θα πρέπει να αποκλείσει την συμμετοχή ενός υπερηχοτομογράφου αμιγώς ακτινολογικής χρήσης. Η ελάχιστη διαφορά στο μέγιστο ελάχιστο υψηλό της συχνότητας που ζητείται του 1 ΜΗz από τις κεφαλές που διατίθενται από σχεδόν όλους τους κατασκευαστές, σε σχέση με την ζητούμενη συχνότητα, δεν δημιουργεί κανένα μειονέκτημα στην χρήση ούτε θα επηρεάσει την διαγνωστική αξιοπιστία του υπο προμήθεια είδους. Επιπρόσθετα, για την κάλυψη παιδιατρικών εξετάσεων, όλα τα συστήματα των περισσοτέρων κατασκευαστικών οίκων για ακτινολογικές εφαρμογές παρέχουν κυρτή κεφαλή microconvex άνω των 12,5ΜHz περίπου με μέγιστο εκτεταμένο πεδίο σάρωσης άνω των 140 μοιρών, που καλύπτει τις παιδιατρικές εξετάσεις.
    Συνεπώς για την διεύρυνση συμμετοχής διαφόρων εταιρειών και της εταιρείας μας στον διαγωνισμό, προτείνεται η επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:

    Επαναδιατύπωση:
    SECTOR Array ΝΑΙ 1-11 MHZ

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ – ΤΥΠΟΙ ΗΧΟΒΟΛΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ

    Ηχοβόλες κεφαλές Linear ειδικών (διεγχειρητικών) εφαρμογών, τύπου Τα & Hokey Stick
    ΝΑΙ 9-18 MHZ

    Στην ως άνω προδιαγραφή η ζητούμενη μέγιστη συχνότητα 18ΜHz είναι φωτογραφική και περιορίζει τον ανταγωνισμό. Δεν επιτρέπει μας την συμετοχή της εταιρίας μας παρόλο που διαθέτουμε συστήματα υψηλών προδιαγραφών. Το τελικό αποτέλεσμα της ποιότητας της εικόνας δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το εύρος φάσματος συχνοτήτων της κεφαλής. Η τροποποίηση της προδιαγραφής δεν θα επηρεάσει την διαγνωστική αξιοπιστία του υπο προμήθεια είδους.
    Για την διεύρυνση συμμετοχής διαφόρων εταιρειών και της εταιρείας μας στον διαγωνισμό, προτείνεται η επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:

    Επαναδιατύπωση:

    Ηχοβόλες κεφαλές Linear ειδικών (διεγχειρητικών) εφαρμογών, τύπου Τ ή Hokey Stick
    ΝΑΙ 4-16 MHZ

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ – ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Να διαθέτει προηγμένη τεχνική απεικόνισης της αιματικής ροής για καλύτερη αξιολόγηση των μίκρο και μάκρο αγγειακών δομών, χωρίς της χρήσης συμβατικών τεχνικών όπως το έγχρωμο FOPPLER ή η έγχυση σκιαγραφικών μέσων, χρησιμοποιώντας μόνο τις πραγματικές αιμοδυναμικές παραμέτρους της εικόνας B-Mode, για ανίχνευση των αγγειώσεων περιοχών ύποπτων για κακοήθεια. ΝΑΙ (να περιγραφεί αναλυτικά)

    Η ως άνω προδιαγραφή περιορίζει υπέρμετρα τον ανταγωνισμό χωρίς να προσφέρει κλινικό πλεονέκτημα και δεν επιτρέπει σε αρκετές εταιρείες όπως και στην εταιρεία μας παρόλο που διαθέτουν συστήματα υψηλών προδιαγραφών να συμμετάσχουν σε αυτόν. Ο κάθε κατασκευαστικός οίκος διαθέτει διαφορετικές τεχνολογίες για την επίτευξη της ανίχνευση των αγγειώσεων περιοχών ύποπτων για κακοήθεια, θρομβώσεων, αγγειακών στενώσεων, φλεγμονών κλπ. και η τροποποίηση της προδιαγραφής δεν θα επηρεάσει την διαγνωστική αξιοπιστία του υπο προμήθεια είδους.
    Για την διεύρυνση συμμετοχής διαφόρων εταιρειών και της εταιρείας μας στον διαγωνισμό, προτείνεται η επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:

    Επαναδιατύπωση:
    Να διαθέτει προηγμένη τεχνική απεικόνισης της αιματικής ροής για καλύτερη αξιολόγηση των μίκρο και μάκρο αγγειακών δομών, χωρίς της χρήσης συμβατικών τεχνικών όπως το έγχρωμο DOPPLER ή η έγχυση σκιαγραφικών μέσων, χρησιμοποιώντας μόνο τις πραγματικές αιμοδυναμικές παραμέτρους της εικόνας B-Mode, ή άλλη ισοδύναμη τεχνική ανίχνευσης αιμοδυναμικής ροής με Doppler, για ανίχνευση των αγγειώσεων περιοχών ύποπτων για κακοήθεια. ΝΑΙ (να περιγραφεί αναλυτικά)

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 2 – ΓΕΝΙΚΑ- ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

    2.Ηχοβόλο κεφαλή Convex , ευρέως φάσματος συχνοτήτων (1.0 -6.0 MHZ ).

    Προτείνουμε την προμήθεια κεφαλής τεχνολογίας μονού κρυστάλλου. Οι κεφαλές τεχνολογίας μονού κρυστάλλου (single crystal) προσφέρουν πραγματικά κλινικά πλεονεκτήματα, καθώς παρέχoυν 50% καλύτερη απόδοση από τις συμβατικές κεφαλές, υψηλότερη χωρική διακριτική ανάλυση, χαμηλότερο συντελεστή θορύβου με μέγιστη ικανότητα βάθους σάρωσης έως και 40cm, ιδιαίτερα σε δύσκολους ασθενείς.
    Δεδομένου των κλινικών εφαρμογών για το οποίο προορίζεται το παραπάνω σύστημα, προτείνεται η περαιτέρω βελτίωση και επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:
    Επαναδιατύπωση:
    2.Ηχοβόλο κεφαλή Convex τεχνολογίας μονού κρυστάλλου, ευρέως φάσματος συχνοτήτων (1.0 -6.0 MHZ ).

    ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΔΕΣΜΗΣ
    Ψηφιακός διαμορφωτής δέσμης (Digitalbeamformer) ≥380.000 κανάλια Επεξεργασίας Να περιγραφεί αναλυτικά η τεχνολογία

    Ο Ψηφιακός Διαμορφωτής Δέσμης (Digitalbeamformer) θεωρείται ένα από τα κυριότερα λειτουργικά και τεχνικά χαρακτηριστικά επεξεργασίας εικόνας ενός υπερηχοτομογράφου τα οποία επεξεργάζεται στην μήτρα απεικόνισης, οπότε όσο μεγαλύτερος είναι ο ανω αριθμός των ψηφιακών καναλιών, τόσο πιο γρήγορα θα ανανεώσει τα δεδομένα που λαμβάνει από την ηχοβόλο κεφαλή, με μεγαλύτερη δειγματοληψία και κατά συνέπεια υψηλότερη ποιότητα διαγνωστικής απεικόνισης.
    Δεδομένου των κλινικών εφαρμογών για το οποίο προορίζεται το παραπάνω σύστημα, προτείνεται η περαιτέρω βελτίωση και επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:
    Επαναδιατύπωση:
    Ψηφιακός διαμορφωτής δέσμης (Digitalbeamformer) ≥800.000 κανάλια Επεξεργασίας. Να περιγραφεί αναλυτικά η τεχνολογία.

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ – ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Βάθος σάρωσης ≥30 cm

    Η ως άνω προδιαγραφή με το ζητούμενο βάθος σάρωσης δεν εξασφαλίζει την προμήθεια ενός συστήματος υψηλών προδιαγραφών. Το βάθος σάρωσης θεωρείται ένα από τα κυριότερα λειτουργικά και τεχνικά χαρακτηριστικά ενός υπερηχοτομογράφου και όσο μεγαλύτερο είναι αυτό, τόσο διευκολύνεται η εξέταση σε ασθενείς με δύσκολο σωματότυπο.
    Δεδομένου των κλινικών εφαρμογών για το οποίο προορίζεται το παραπάνω σύστημα, προτείνεται η περαιτέρω βελτίωση και επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:

    Βάθος σάρωσης ≥38 cm

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ – ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Να διαθέτει στη βασική σύνθεση δυνατότητα που να επιτρέπει την ανάκτηση και απεικόνιση DICOM εικόνων, άλλων απεικονιστικών μεθόδων, όπως CT, MR, PET CT με σκοπό την ταυτόχρονη απεικόνιση της ίδιας ανατομικής περιοχής. ΝΑΙ (να περιγραφεί αναλυτικά)

    Δεδομένου του προϋπολογισμού και των κλινικών εφαρμογών που προορίζεται, προτείνεται η βελτιστοποίηση της προδιαγραφής ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συμμετέχουσες εταιρίες θα προσφέρουν πραγματικά το υψηλότερο τεχνολογικά σύστημα από τα διαθέσιμα μοντέλα τους.
    Για τους παραπάνω λόγους, προτείνεται η περαιτέρω βελτίωση και επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:

    Επαναδιατύπωση:
    Να διαθέτει στη βασική σύνθεση δυνατότητα που να επιτρέπει την ανάκτηση και απεικόνιση DICOM εικόνων, άλλων απεικονιστικών μεθόδων, όπως CT, MR, PET CT με σκοπό την ταυτόχρονη απεικόνιση της ίδιας ανατομικής περιοχής. ΝΑΙ. Επιπλέον να δέχεται προς επιλογή ενσωματωμένη τεχνική Fusion, ώστε να είναι δυνατή η πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο, για τον συνδυασμό της υπερηχογραφικής απεικόνισης με τις άνω απεικονιστικές μεθόδους. (Να περιγραφούν αναλυτικά).

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ – ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Στις τεχνικές προδιαγραφές δεν υπάρχει αναφορά σχετικά με την εργονομία του συστήματος ούτε η οθόνη αφής με τον ζητούμενο ελάχιστο αριθμό των ιντσών της οθόνης αφής. Τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα υπερηχοτομογράφου διαθέτουν πλέον τουλάχιστον 12 ίντσες οθόνης αφής. Τα συστήματα με οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης αυξάνουν την εργονομία του μηχανήματος καθώς έχουν λιγότερα φυσικά πλήκτρα και πολλές από τις λειτουργίες γίνονται μέσω αυτής. Η οθόνη αφής καθαρίζεται και απολυμαίνεται πολύ πιο εύκολα από ένα φυσικό πληκτρολόγιο, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια στον χρήστη από επιμολύνσεις. Παράλληλα διευκολύνουν την εκτέλεση κλινικών μετρήσεων και προσφέρουν συνολικά μεγαλύτερη εργονομία.

    Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένου του προυπολογισμού, προτείνουμε την περαιτέρω βελτίωση και διατύπωση μιας επιπλέον προδιαγραφής ως εξής:

    Διατύπωση:

    Κονσόλα χειρισμού με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο και Οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης. Ναι ≥12΄΄ ίντσες

    ΖΗΤΟΥΜΕ

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

    να γίνουν δεκτές οι προτεινόμενες τροποποιήσεις διότι έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στον φορέα σας να επιλέξει μεταξύ περισσοτέρων αξιόπιστων μηχανημάτων υψηλών προδιαγραφών και δη προς όφελος του τελικού χρήστη αυτών.

    Με εκτίμηση,
    Γεώργιος Τσατσαρός
    Biomedical Engineer
    Ultrasound Senior Product Manager
    Imaging

  2. ΠΡΟΣ:
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.
    ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

    ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ Α’ ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
    ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ

    Αξιότιμοι κύριοι,

    Κατόπιν μελέτης των τεχνικών προδιαγραφών και σεβόμενοι το έργο της Επιτροπής σύνταξης αυτών, σας παραθέτουμε κατωτέρω τις παρατηρήσεις της εταιρείας μας οι οποίες αφορούν στο προς προμήθεια μηχάνημα.

    Με γνώμονα τη βελτίωση και αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών που τέθηκαν από την Επιτροπή και λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες ενός σύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου, προτείνουμε να τροποποιηθούν οι κάτωθι τεχνικές προδιάγραφες, έτσι ώστε το σύστημα που θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο σας να είναι σύγχρονης τεχνολογίας καλύπτοντας όλες τις ανάγκες αλλά και επιτρέποντας την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των εταιρειών εγνωσμένης αξίας:

    1) Προδιαγραφή: «Ηχοβόλο κεφαλή Matrix Linear Array άνω των χιλίων (1000) κρυστάλλων 5cm τουλάχιστον, ευρέως φάσματος συχνοτήτων (10.0 – 15.0 MHz) κατάλληλη για εξετάσεις επιφανειακών οργάνων υψηλής διακριτικής ικανότητας.»

    Η συγκεκριμένη προδιαγραφή θέτει εκτός του διαγωνισμού σύγχρονα μοντέλα υπερηχοτομογράφων καταξιωμένων εταιρειών του χώρου, περιορίζοντας έτσι υπέρμετρα την διεύρυνση του ανταγωνισμού. Για την αποφυγή δημιουργίας τυπικών και μόνον λόγων απόρριψης προσφορών υπερηχοτομογράφων που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις μια σύγχρονης υπερηχογραφικής εξέτασης, προτείνουμε την τροποποίησης της.

    Προτεινόμενη Τροποποίηση προδιαγραφής:

    «Ηχοβόλο κεφαλή Matrix Linear Array, 5cm τουλάχιστον, ευρέως φάσματος συχνοτήτων (4.0 – 15.0 MHz) κατάλληλη για εξετάσεις επιφανειακών οργάνων υψηλής διακριτικής ικανότητας. Να αναφερθεί ο αριθμός των κρυστάλλων προς αξιολόγηση»

    2) Προδιαγραφή: «Πανοραμική απεικόνιση σε κεφαλές convex, linear, sector (panoramic view). ΝΑΙ (Να περιγραφεί αναλυτικά)»

    Η συγκεκριμένη προδιαγραφή θέτει εκτός του διαγωνισμού σύγχρονα μοντέλα υπερηχοτομογράφων καταξιωμένων εταιρειών του χώρου, περιορίζοντας έτσι υπέρμετρα την διεύρυνση του ανταγωνισμού. Για την αποφυγή δημιουργίας τυπικών και μόνον λόγων απόρριψης προσφορών υπερηχοτομογράφων που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις μια σύγχρονης υπερηχογραφικής εξέτασης, προτείνουμε την τροποποίησης της.

    Προτεινόμενη Τροποποίηση προδιαγραφής:
    «Πανοραμική απεικόνιση (panoramic view). ΝΑΙ (Να περιγραφεί αναλυτικά και να αναφερθούν οι κεφαλές με τις οποίες λειτουργεί»

    3) Προδιαγραφή: «Επεξεργασία εικόνων μετά την λήψη (Post processing). Η επεξεργασία αυτή να αφορά σε απεικονιστικές παραμέτρους όπως δυναμικό εύρος, ενίσχυση B-mode, TGC, έγχρωμου Doppler, παλμικού Doppler αντιστροφή φάσματος, γωνία Doppler κλπ.
    ΝΑΙ. Να περιγραφούν αναλυτικά και αποδεδειγμένα οι δυνατότητες προς αξιολόγηση.»

    Η συγκεκριμένη προδιαγραφή θέτει εκτός του διαγωνισμού σύγχρονα μοντέλα υπερηχοτομογράφων καταξιωμένων εταιρειών του χώρου, περιορίζοντας έτσι υπέρμετρα την διεύρυνση του ανταγωνισμού. Για την αποφυγή δημιουργίας τυπικών και μόνον λόγων απόρριψης προσφορών υπερηχοτομογράφων που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις μια σύγχρονης υπερηχογραφικής εξέτασης, προτείνουμε την τροποποίησης της.

    Προτεινόμενη Τροποποίηση προδιαγραφής:

    «Επεξεργασία εικόνων μετά την λήψη (Post processing). ΝΑΙ. Να περιγραφούν αναλυτικά και αποδεδειγμένα οι δυνατότητες προς αξιολόγηση.»

    4) Προδιαγραφή: «Βάθος σάρωσης ≥30cm.»

    Το βάθος σάρωσης θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά λειτουργικά και τεχνικά χαρακτηριστικά ενός υπερηχοτομογράφου . Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός του βάθους σάρωσης τόσο διευκολύνει τον χρήστη στην εξέταση, ιδιαίτερα σε δύσκολους υπερηχογραφιοκά παχύσαρκους ασθενείς καθώς και σε εξετάσεις άνω και κάτω κοιλίας με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη απεικόνιση και διακριτική ικανότητα.

    Ως εκ τούτου, θεωρούμαι ότι η συγκεκριμένη προδιαγραφή υποβαθμίζει το υπό προμήθεια σύστημα και προτείνουμε την τροποποίηση της.

    Προτεινόμενη Τροποποίηση προδιαγραφής:

    «Βάθος σάρωσης τουλάχιστον 40cm.»

    Οι ως άνω προτάσεις της εταιρείας μας έχουν ως μοναδικό σκοπό την απρόσκοπτη συμμετοχή της εταιρείας μας στο διαγωνισμό, την ανάπτυξη ευρύτερου ανταγωνισμού στη διαγωνιστική διαδικασία και φυσικά την προμήθεια από το Νοσοκομείο σας ενός συστήματος Υπερηχοτομογραφίας τελευταίας τεχνολογίας, υψηλής ποιότητας και υψηλού επιπέδου τεχνικών χαρακτηριστικών.

    Ευελπιστώντας ότι οι παρατηρήσεις μας θα τύχουν θετικής αντιμετώπισης.
    Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

    Μετά τιμής ΑΠ. Γ. ΠΑΠΟΥΔΗΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε.

  3. ΠΡΟΣ
    Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών
    ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.
    e- mail: prom@0310.syzefxis.gov.gr
    Αγία Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2020
    Αρ. Πρωτ 129/20

    ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ Α ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΗΧΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ DOPPLER (ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ) (CPV 33112000-8) (Πρ. 15872)»

    Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

    Σας αποστέλλουμε τις προτάσεις και παρατηρήσεις μας επί των τεχνικών προδιαγραφών για το μηχάνημα υπερηχοτομογραφίας στο πλαίσιο της πρόσκλησης σας για διαβούλευση των τεχνικών προδιαγραφών.

    Σας ενημερώνουμε ότι την πλειονότητα των προδιαγραφών σας, τις καλύπτουμε και σε κάποιες περιπτώσεις τις υπερκαλύπτουμε.

    Οι τροποποιήσεις που θα προτείνουμε δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση το επίπεδο της απεικονιστικής ευκρίνειας, την ποιότητα του υπερηχοτομογράφου που ζητάτε και οι τροποποιήσεις αυτές θα επιτρέψουν στην εταιρεία μας, επίσημο αντιπρόσωπο της SΛMSUNG Healthcare στην Ελλάδα, να συμμετάσχει καθώς και ευρύτερου αριθμού των κατασκευαστριών εταιρειών υπερήχων.

    Στην διάθεση σας
    SMG Healthcare Hellas AE – SAMSUNG

    ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ

    //ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    3. Ηχοβόλο κεφαλή Matrix Linear Array άνω των χιλίων (1000) κρυστάλλων 5cm τουλάχιστον, ευρέως φάσματος συχνοτήτων (10.0-15.0 ΜΗΖ) κατάλληλη για εξετάσεις επιφανειακών οργάνων υψηλής διακριτικής ικανότητας
    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
    Προτείνεται η τροποποίηση της προδιαγραφής καθώς περιορίζει άδικα τον ανταγωνισμό και είναι φωτογραφική. Επομένως:
    3. Ηχοβόλο κεφαλή Linear Array ευρέως φάσματος συχνοτήτων (3.0-16.0 ΜΗΖ) κατάλληλη για εξετάσεις επιφανειακών οργάνων υψηλής διακριτικής ικανότητας

    //ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    SECTOR Array ΝΑ 1.7-12 ΜΗΖ
    LINEAR Array ΝΑΙ 4-20 ΜΗΖ
    CONVEX / MICROCONVEX Array ΝΑΙ 2-10 ΜΗΖ
    Ηχοβόλες κεφαλές Linear ειδικών (διεγχειρητικών) εφαρμογών, τύπου Τ & Hokey Stick ΝΑΙ 9-18 ΜΗΖ

    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
    Προτείνεται η τροποποίηση της προδιαγραφής καθώς περιορίζει άδικα τον ανταγωνισμό. Επομένως:
    SECTOR Array ΝΑ 1-12 ΜΗΖ
    LINEAR Array ΝΑΙ 4-16 ΜΗΖ
    CONVEX / MICROCONVEX Array ΝΑΙ 2-9 ΜΗΖ
    Ηχοβόλες κεφαλές Linear ειδικών (διεγχειρητικών) εφαρμογών, τύπου Τ & Hokey Stick ΝΑΙ 9-16 ΜΗΖ

    // ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    Τεχνική μελέτης της ελαστικότητας των ιστών 2D SHEAR WAVE …. ποσοτικών δεδομένων

    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
    Προτείνεται η αφαίρεση της προδιαγραφής καθώς περιορίζει άδικα τον ανταγωνισμό και είναι φωτογραφική λόγω χαμηλού προϋπολογισμού

    //ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    Να διαθέτει προηγμένη τεχνική απεικόνισης της αιματικής ροής για καλύτερη ….. περιοχών ύποπτων για κακοήθεια

    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
    Προτείνεται η αφαίρεση της προδιαγραφής καθώς περιορίζει άδικα τον ανταγωνισμό και είναι φωτογραφική λόγω χαμηλού προϋπολογισμού

    //ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    Τεχβική ανίχνευσης σκιαγραφικών …… σκιαγραφικού μέσου

    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
    Προτείνεται η αφαίρεση της προδιαγραφής καθώς περιορίζει άδικα τον ανταγωνισμό και είναι φωτογραφική λόγω χαμηλού προϋπολογισμού

    //ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    Dynamic range ≥270 db

    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
    Προτείνεται η τροποποίηση της προδιαγραφής καθώς περιορίζει άδικα τον ανταγωνισμό και είναι φωτογραφική. Επομένως:
    Dynamic range ≥250 db

    //ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    frame rate ≥2900 f/sec

    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
    Προτείνεται η τροποποίηση της προδιαγραφής καθώς περιορίζει άδικα τον ανταγωνισμό και είναι φωτογραφική. Επομένως:
    frame rate ≥2000 f/sec