Main menu

1 σχόλιο

  1. Αξιότιμοι κύριοι,
    Η εταιρεία μας ΑΛΦΑΜΕΝΤ ΕΠΕ δραστηριοποιείτε στην πώληση, εγκατάσταση και παροχή τεχνικής υποστήριξης, χειρουργικών συσκευών LASER καθώς και εξεταστικών και χειρουργικών μικροσκοπίων, σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία.
    Το χειρουργικό LASER CO2 που διαθέτει η ΩΡΛ κλινική του νοσοκομείου σας, καθώς και σχεδόν όλες οι ΩΡΛ κλινικές της χώρας, που διαθέτουν τέτοιες συσκευές, έχει πουληθεί και συντηρείται από την εταιρεία μας.
    Γνωρίζοντας λοιπόν το αντικείμενο, τόσο των χειρουργικών μικροσκοπίων για ΩΡΛ εφαρμογές, όσο και την συνεργασία τους με τις συσκευές LASER CO2 , και λαμβάνοντας υπόψιν το προϋπολογισμό του νοσοκομείου του νοσοκομείου και τις ανάγκες της ΩΡΛ κλινικής, σε συνδυασμό με την απαίτηση για συνεργασία του ζητουμένου μικροσκοπίου με το υπάρχον σύστημα LASER CO2 και μικροχειριστήριο LASER τύπος 715/719 προτείνουμε να γίνουν οι παρακάτω αλλαγές-τροποποιήσεις, οι οποίες είναι πλήρως αιτιολογημένες:

    1. Στη πρώτη προδιαγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών, ζητάτε το μικροσκόπιο ‘’Να διαθέτει σύστημα ρυθμιζόμενης απόστασης εργασίας από 200 έως 400χιλ……….’’ Αν αγορασθεί μικροσκόπιο με αυτό το σύστημα, τότε σας ενημερώσουμε ότι για να συνδεθεί με το υπάρχον μικροχειριστήριο θα πρέπει να γίνει μετατροπή με κόστος άνω των 3.000 ευρώ ή να αγορασθεί καινούργιο μικροχειριστήριο με κόστος από 6 έως 10.000 ευρώ.
    Προτείνουμε να τροποποιηθεί αυτή η προδιαγραφή ως εξής : ‘’Να διαθέτει-συνοδεύεται από τρεις αντικειμενικούς φακούς με αποχρωματικά οπτικά και εστιακές αποστάσεις f = 250 mm, f = 300 mm και f = 400 mm.’’

    2. Πιο κάτω ζητάτε ΄΄Να διαθέτει χειροκίνητη ρυθμιζόμενη μικροεστίαση’’. Προτείνουμε να τροποποιηθεί ως εξής : ΄΄Να διαθέτει ηλεκτροκίνητο σύστημα μικρομετρικής ρύθμισης της εστίασης (fine focusing) με εύρος ρύθμισης της εστίασης μεγαλύτερο ή ίσο από 40 mm’’. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή ευχέρεια μικρομετρικών ρυθμίσεων, χωρίς καμία ανάγκη μετακίνησης της κεφαλής του μικροσκοπίου. Προσοχή όμως, το σύστημα αυτό συνεργάζεται μόνο με σταθερούς αντικειμενικούς φακούς, όπως προτείνουμε ακριβώς παραπάνω.

    3. Πιο κάτω ζητάτε ‘’Να διαθέτει τέσσερα κομβία ελέγχου στην κεφαλή για τον έλεγχο και την ρύθμιση της εστίασης και της μεγέθυνσης΄΄ και αμέσως μετά ΄΄ Να διαθέτει και ποδοδιακόπτη για τον έλεγχο και την ρύθμιση της εστίασης και της μεγέθυνσης.’’ Όλα τα σύγχρονα ΩΡΛ χειρουργικά μικροσκόπια δεν διαθέτουν πια ποδοδιακόπτη (για αποφυγή μπερδέματος κατά το χειρουργείο με τον ποδοδιακόπτη του LASER, ή της διαθερμίας, ή της πλύσης αναρρόφησης κλπ.), αλλά μόνο χειροδιακόπτες, τοποθετημένους στην κεφαλή του μικροσκοπίου. Προτείνουμε να απαλείφουν τελείως οι δύο αυτές προδιαγραφές και να αντικατασταθούν ως εξής : ‘’Όλες οι ηλεκτροκίνητα ελεγχόμενες λειτουργίες, να εκτελούνται – ελέγχονται, από κατάλληλα κομβία στην κεφαλή του μικροσκοπίου και να υπάρχει δυνατότητα μεταβολής της μεγέθυνσης (zoom) όσο και της μικροεστίασης (fine focus)’’

    4. Αμέσως μετά υπάρχουν τρεις προδιαγραφές που αφορούν την απαίτηση ύπαρξης ψηφιακής HD κάμερα, μόνιτορ TFT LCD 22’’ επί του μικροσκοπίου καθώς και του απαραίτητου Beam splitter για την σύνδεση αυτών. Όλα αυτά τα είδη επιβαρύνουν το μικροσκόπιο τόσο οικονομικά όσο και σαν επιπλέον βάρος, επηρεάζοντας έτσι την ευκινησία του, όσο και την ισορροπία του. Πέραν τούτων για την λειτουργία τους απαιτούν επιπλέον καλώδια σύνδεσης και τροφοδοσίας τα οποία συνήθως καταλήγουν στο πάτωμα και φθείρονται με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό να μην λειτουργεί η απεικόνιση των επεμβάσεων στο μόνιτορ. Αντί όλων αυτών τα σύγχρονα μικροσκόπια συνοδεύονται από ειδικό προσαρμογέα σύνδεσης της κεφαλής του μικροσκοπίου με την κεφαλή της κάμερας οποιοδήποτε ενδοσκοπικού πύργου, η οποία συνήθως είναι και HD και μεγαλύτερο μόνιτορ διαθέτει και επιπλέον σύστημα καταγραφής που εδώ δεν προβλέπεται στις ζητούμενες προδιαγραφές. Προτείνουμε να απαλειφθούν τελείως αυτές οι τρεις προδιαγραφές και να αντικατασταθούν με μια ως εξής : ‘’Να διαθέτει-συνοδεύεται από κατάλληλο προσαρμογέα (adaptor) σύνδεσης του οπτικού συστήματος της κεφαλής του μικροσκοπίου με οποιαδήποτε κεφαλή κάμερας από εξοπλισμό βιντεοαπεικόνισης και καταγραφής ενδοσκοπικού πύργου.’’

    5. Προς το τέλος των προδιαγραφών ζητάτε το προσφερόμενο μικροσκόπιο “Να διαθέτει αντάπτορα για χρήση LASER”.Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί ως εξής : “Να διαθέτει-συνοδεύεται από κατάλληλο προσαρμογέα (adaptor) για το υπάρχον μικροχειριστήριο LASER, του οίκου LUMENIS/SHARLAN τύπος Microslad 715/719 έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης και απρόσκοπτη συνεργασία με το υπάρχων σύστημα LASER CO2.’’ Πιστεύουμε ότι είναι κατανοητό, ότι η συμπλήρωση ξεκαθαρίζει επακριβώς τι εξάρτημα LASER διαθέτει η κλινική για να συνδεθεί με το μικροσκόπιο.

    Ευελπιστούμε ότι έγινε κατανοητό το σκεπτικό των προτάσεων μας, το οποίο αποσκοπεί στην βελτιστοποίηση των ζητουμένων τεχνικών προδιαγραφών και την εξασφάλιση της συνεργασίας του ζητούμενου χειρουργικού μικροσκοπίου ΩΡΛ με τον εξοπλισμό LASER της κλινικής.
    Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση αλλά και τεκμηρίωση των ανωτέρων.

    Με εκτίμηση

    Πέτρος Καλλίγερος Μ.Sc.
    Υπεύθυνος Πωλήσεων
    pkalligeros@amed.gr