Main menu

1 σχόλιο

  1. ΠΡΟΣ
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ»
    ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

    ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ Β’ΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΜΙΚΡΟΤΟΜΟΥ

    Αξιότιμοι Κύριοι και Αξιότιμες Κυρίες,

    Με το παρόν μήνυμα, θα θέλαμε να υποβάλλουμε την εξής μία παρατήρηση επί των αρχικών προδιαγραφών για την προμήθεια ενός ψυκτικού μικροτόμου, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ισότιμη συμμετοχή της εταιρίας μας χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος αποκλεισμού μας λόγω μη κάλυψης της οποιασδήποτε τεχνικής προδιαγραφής. Όπως αναφέραμε και κατά την Α΄Φάση της Διαβούλευσης, ο προσφερόμενος από την εταιρία μας ψυκτικός μικροτόμος υπερκαλύπτει την πλειονότητα των τεχνικών προδιαγραφών που έχουν τεθεί από το Νοσοκομείο σας και όπως μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε, η παρατήρηση μας και πάλι δεν αποκλείει κανέναν άλλο προμηθευτή και σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχετε ήδη θέσει.

    Ειδικότερα και σύμφωνα με την Υπ’αριθμόν 13 Τεχνική Προδιαγραφή αναφέρεται ότι «Θα συνεκτιμηθεί θετικά η ύπαρξη ένδειξης-εικονιδίου που θα ενημερώνει τον χρήστη για τον υπολειπόμενο χρόνο ψύξης της Κρυοτράπεζας».
    Σύμφωνα με τον υπ’αριθμόν 4412 νόμο που διέπει τις δημόσιες προμήθειες πρέπει να αποφεύγονται όροι που α) δύναται να δημιουργούν σύγχυση ως προς τα κριτήρια αξιολόγησης και β) που επιτρέπουν την υποκειμενική και όχι αντικειμενική αξιολόγηση. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ο όρος «θα συνεκτιμηθεί θετικά» εμπίπτει στην εν λόγω νομοθεσία και είναι προφανές ότι ενέχει τον κίνδυνο παρερμηνειών και σύγχυσης κατά την φάση της τεχνικής αξιολόγησης. Και τούτο διότι δεν μπορεί να είναι ξεκάθαρο κατά πόσο η φράση «θα συνεκτιμηθεί θετικά» αποτελεί σημείο επί ποινής αποκλεισμού ή όχι. Άλλωστε και εξόσων γνωρίζουμε ο διαγωνισμός θα έχει ως κριτήριο ανάθεσης την χαμηλότερη τιμή και κατά συνέπεια αναρωτιόμαστε ώς προς ποιο κριτήριο η επιτροπή αξιολόγησης θα συνεκτιμήσει θετικά την ύπαρξη του χαρακτηριστικού που ζητείται.
    Θα θέλαμε λοιπόν να διευκρινιστεί κατά πόσο η μη κάλυψης της συγκρεκριμένης προδιαγραφής αποτελεί αιτία αποκλεισμού ή όχι. Σε περίπτωση λοιπόν που η μη κάλυψης της εν λόγω τεχνικής προδιαγραφής αποτελεί αιτία αποκλεισμού, τότε προτείνουμε την εξ΄ολοκλήρου απαλοιφή της έτσι ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή τόσο της δική μας εταιρίας όσο και άλλων προμηθευτών που δεν καλύπτουν την συγκεκριμένη προδιαγραφή.
    Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μας να σημειώσουμε και πάλι ότι η έλλειψη του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού δεν θα επηρεάσει την καθημερινή λειτουργία του εργαστηρίου ως προς την χρήση και απόδοση του Κρυοστάτη. Και τούτο διότι, όλα τα σύγχρονα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με συστήματα ψύξης τελευταίας τεχνολογίας (πχ τεχνολογία Peltier) με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν την επιθυμητή θερμοκρασία σε χρόνο που υπερκαλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις ενός Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου.

    Με εκτίμηση

    Για την SB BioAnalytica AE

    Γιάννης Ράπτης
    BU Director, Anatomical Pathology & Bioimaging Division

    SB BioAnalytica AE
    T: 210 6400318
    F: 210 6462748
    E: g.raptis@sbbio.gr