Main menu

1 σχόλιο

  1. Σας παραθέτουμε τις παρατηρήσεις μας για δεύτερη φορά, ώστε αφενός μεν να μην είναι «φωτογραφικές» οι τεχνικές προδιαγραφές ώστε να αποκλείονται αξιόλογοι κατασκευαστές, αφετέρου το Εργαστήριο να προμηθευθεί αναγνωρισμένης ποιότητας, δοκιμασμένο μικροτόμο.

    Τεχν.Προδ. 1: να απαλειφθεί το «καθώς και αποσπώμενη ή πτυσσόμενη χειρολαβή του χειροτροχού», καθώς ενώ δεν έχει κάποια πρακτική αξία, είναι φωτογραφικό στοιχείο συγκεκριμένου κατασκευαστή.

    Τεχν.Προδ. 2: να αλλάξει η ελάχιστη ταχύτητα από 1500 μm/sec σε 900 μm/sec, ώστε η ελάχιστη ταχύτητα προώθησης να μη γίνει αιτία αποκλεισμού αξιόλογων μικροτόμων, αφού καμία απολύτως πρακτική σημασία έχει εάν η ταχύτητα προώθησης θα είναι 900 ή 1500 μm/sec.

    Τεχν.Προδ. 11: να αλλάξει η «φωτογραφική» περιγραφή του ελέγχου παραμέτρων του μικροτόμου, ως εξής, για να μην αποκλείονται άλλοι κατασκευαστές:
    «Να ρυθμίζονται οι λειτουργίες του μικροτόμου από χειριστήριο είτε πάνω στο μικροτόμο, είτε ως χωριστή μονάδα, είτε και με τα δύο».
    Η οθόνη αφής είναι φωτογραφική ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή, ενώ το χειριστήριο μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο μικροτόμο, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου.

    Τεχν.Προδ. 18: να απαλειφθεί, γιατί είναι «φωτογραφική» και αποκλείει άλλους κατασκευαστές και δεν έχει κάποια σχέση με την ταχύτερη κοπή δειγμάτων.

    Τεχν.Προδ. 21: να απαλειφθεί ως «φωτογραφική» συγκεκριμένου κατασκευαστή, η λέξη «μεταλλικό», ώστε να μην αποκλείονται άλλοι κατασκευαστές. Υπάρχουν σύνθετα πλαστικά υλικά, που και ανθεκτικά είναι και καθαρίζονται εύκολα, οπότε δεν προσφέρει κάτι να είναι οπωσδήποτε μεταλλικά το κέλυφος και ο δίσκος συλλογής αποβλήτων. Εξάλλου, οι μεταλλικές επιφάνειες είναι πολύ πιο επιρρεπείς στην προσβολή τους από χημικά, απ’ ότι τα σύνθετα πλαστικά.

    Πρόθυμοι για κάθε πρόσθετη πληροφορία, διατελούμε,

    Με εκτίμηση,

    Α. Ζιλλιερόν