Main menu

9 Comments

  1. ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ/ ΚΥΡΙΕΣ,
    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤO KΛΙΝΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.
    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
    ΕΙΔΟΣ Α/Α 97:
    ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
    ΣΑΚΟΣ ΑΠΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΑΙΝΙΟ
    Α] ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΑΛΒΙΔΑ ΦΙΛΤΡΟ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ
    Β] ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΒΑΛΒΙΔΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
    Γ] 0Ν-OFF ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΒΑΛΒΙΔΑ ΣΤΟ ΚΑΝΙΣΤΡΟ
    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
    ΣΑΚΟΣ ΑΠΟ ΥΛΙΚΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ EΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ LATEX ΚΑΙ ΦΘΑΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
    Α] ΒΑΛΒΙΔΑ -ΦΙΛΤΡΟ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ Ή ΜΗ) ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΛΥΜΜΑΤΑ
    Β] ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ
    Γ] ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ (ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΕΙΣΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΝ-ΟFF ΣΤΑ ΡΟΟΜΕΤΡΑ) ΓΙΑ ΟΝ-ΟFF ΒΑΛΒΙΔΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΝΙΣΤΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ)

    TΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ:
    Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΙΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΥΛΙΚΟ/ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΣ.

    ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΥΧΟΝ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΕΝΟΡΑΣΙΣ ΑΕ
    ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

  2. Προς
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.
    Τμήμα Προμηθειών
    Τηλ. : 213 2068917 -18
    Fax :213 2068259
    E-mail :prom@0310.syzefxis.gov.gr

    Θέμα: «Πρόσκληση για Α φάση δημόσιας διαβούλευσης τεχνικών προδιαγραφών».

    Αρ.Πρωτ.:15591
    Θέμα: «Διενέργεια Δημόσιας Διαβούλευσης των Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια « ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΟ» (CPV : 33140000-3).

    Η εταιρεία μας, προτείνει να προστεθούν τα παρακάτω ΝΕΑ είδη, τα οποία διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τις αντίστοιχες ιατρικές πράξεις, μειώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο, μεγιστοποιούν την ασφάλεια και άνεση του ασθενούς καθώς και την ομαλότερη μετεγχειρητική του πορεία, προσφέρουν ασφάλεια και ευκολία χρήσης και συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση πόρων(οικονομικά αποδοτικά),
    με τις εξής τεχνικές προδιαγραφές:

    ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΜΑ ΜΑΤΙΟΥ
    Προστατευτικό επίθεμα ματιού,για την αποφυγή της ξήρανσης και τον περιορισμό των εκδορών του κερατοειδούς, κατά την διάρκεια γενικής αναισθησίας, καταστολής ή άλλης παρόμοιας διαδικασίας.
    Να είναιελλειψοειδούς σχήματος και να διαθέτει απολήξεις για εύκολη τοποθέτηση και αφαίρεση.
    Να έχει διαστάσεις 5.5 x3εκ.
    Να διαθέτει διαφανή θυρίδα, η οποία να φέρει ήπια κολλητική ουσία διασφαλίζοντας το σωστό κλείσιμο των παρυφών των βλεφάρων και να παρέχει άμεση οπτική θεώρηση των ματιών.
    Τοπροστατευτικό επίθεμα να συμβάλει στην δημιουργία μικρο-υγρασίας κάτω από την διαφανή μεμβράνη, έτσι ώστε να διατηρούνται υγρές οι παρυφές των βλεφάρων, συμβάλλοντας στη φυσική εφύγρανση των ματιών.
    Να τοποθετείται εύκολα, με τεχνική χειρισμού ¨χωρίς άγγιγμα¨, χάρη στις αποκολλώμενες χάρτινες ταινίες που φέρει.
    Να είναι κατασκευασμένο από μη διαπερατούς πόρους (αδιαπέραστο στα υγρά), έτσι ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος μόλυνσης από τα χέρια ή τον σίελο, σε περιπτώσεις διασωλήνωσης.
    Η αφαίρεσή του να γίνεται εύκολα, ώστε να περιορίζει την απώλεια τριχών από τα φρύδια και τις βλεφαρίδες.
    Να μην περιέχει λάτεξ και να διατίθεται σε ένα μέγεθος.
    Να διατίθεται σε ζεύγη σε ατομική συσκευασία φακέλου.
    Τόσο στην ατομική συσκευασία όσο και στο κουτί να είναι ευκρινώς τυπωμένες εικόνες-οδηγίες για τη σωστή τοποθέτηση του επιθέματος.

    ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ
    Επικαλύμματα χειρουργικών δαπέδων, τριών στρωμάτων.
    Να αποτελείται από παχύ, υπερ-απορροφητικό στρώμα non-woven (κυτταρίνη-πολυακρυλική σόδα) και από πλαστικό φιλμ PEπολυαιθυλένιο, με λαμιναρισμένο καπιτονέ πλέγμα πολυπροπυλενίου.
    Να συμβάλει αποφασιστικά στη διατήρηση στεγών και καθαρών δαπέδων και να μειώνει σημαντικά το χρόνο συλλογής των υγρών και καθαρισμού των επιφανειών.
    Να απορροφά τα υγρά που συλλέγει, να τα στερεοποιεί μετατρέποντάς τα σε gelκαι τα εγκλωβίζει ενδιάμεσα των στρωμάτων του, εμποδίζοντας τη διαρροή τους στο πάτωμα.
    Τα επικαλύμματα χειρουργικών δαπέδων να βοηθούν σε εξαιρετικό βαθμό ώστε επιφάνειες και πατώματα εργασίας να διατηρούνται στεγνά και καθαρά και είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να επιδεικνύει εξαιρετική απορροφητική ικανότητα υγρών και ρευστών.
    Να είναι απόλυτα αντιολισθητικά και εφάπτονται αυτοκόλλητα στο δάπεδο.
    Τα επικαλύμματα χειρουργικών δαπέδων να μειώνουν αισθητά τον χρόνο καθαρισμού και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε :
    Αίθουσες χειρουργείων, πρώτες βοήθειες, τμήματα υποδοχής, οφθαλμικά χειρουργεία, τμήματα αποστείρωσης, εργαστήρια, κ.λ.π.

    Γραμμάρια Πάχος Απορροφητική Ικανότητα
    80 1.7mm 2.0lt/m2 ± 10%

    Γραμμάρια Ρολλό
    80 50 mx 90cm(45m2)

    Γραμμάρια Πεδίο
    80 90 cmx 200cm
    80 90 cmx 250cm

    Επίσης η εταιρία μας προτείνει τις εξής γενικές τεχνικές προδιαγραφές για τα είδη της κατάστασης.

    Α/Α 21. Δοχεία συλλογής ούρων 24ωρου ώς 2500ml μιας χρήσεως με ογκομετρική ρύθμιση, πλαστικά.

    Συσκευές ωριαίας μέτρησης ούρων, να είναι υψηλής ποιότητας,latex-free, κλειστού συστήματος, αποτελούμενο από πλαστικό θάλαμο και σάκο υπερχείλισης.
    Οι συσκευές να είναι απολύτως διαφανείς & στεγανές.
    Οι συσκευές να περιλαμβάνουν:
    • Ουρόμετρο 500cc με πλήρη διαγράμμιση και αρίθμηση,
    ανά 1ml από 0 έως 50ml
    ανά 5ml από 50 έως 150ml
    ανά 10ml από 150 έως 500ml
    • Ουροσυλλέκτη 2000cc (2lt) με πλήρη διαγράμμιση και αρίθμηση
    25-50-75-100ml & μετά ανά 100ml.
    • Σωλήνας σύνδεσης μήκους 130εκ., με σημείο σύνδεσης με αεραγωγό φίλτρο και υποδοχή δειγματοληψίας με αυτόματη βαλβίδα, για χρησιμοποίηση σύριγγας χωρίς βελόνα, ο σωλήνας να φέρει κωνικό ακροφύσιο σύνδεσης και προστατευτικό κάλυμμα. Ο σωλήνας να είναι κατάλληλα σχεδιασμένος για ανεμπόδιστη ροή των ούρων και αποφυγή στασιμότητάς τους στην ουροδόχο κύστη ή στο σωλήνα.
    Οι συσκευές να διαθέτουν υδρόφοβα, αντιβακτηριδιακά, αεραγωγά φίλτρα, διακόπτη – βαλβίδα αδειάσματος, σύστημα προστασίας από υπερχείλιση και βαλβίδα antireflex, (παρεμπόδιση παλινδρόμησης).
    Ο ουροσυλλέκτης να διαθέτει clamp κλεισίματος και ασφάλισης για ασφαλή απόρριψη και βαλβίδα αδειάσματος, εργονομική, ασφαλή & εύχρηστη για άδειασμα ή λήψη δείγματος ούρων.
    Το σύστημα να έχει ειδικές τρύπες για προσαρμογή κρεμάστρας & να προσαρμόζεται με ασφάλεια στο κρεβάτι με διπλό πλαστικό στήριγμα & κορδόνι συγκράτησης και προσαρμογής.
    Να διαθέτει πρόσθετο clamp στερέωσης & συγκράτησης του σωλήνα.
    Οι συσκευές ωριαίας μέτρησης ούρων να προσφέρονται σε ατομική, αποστειρωμένη συσκευασία (μέθοδος αποστείρωσης Ε/Ο, διάρκεια αποστείρωσης 5 έτη).

    Α/Α 25. Εξασκητές εισπνοής όγκου [ΤRIFLOW]
    ΕΞΑΣΚΗΤΕΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ.
    Να είναικατασκευασμένοι από ανθεκτικό, πλήρως διαφανές υλικό, με τρεις θαλάμους 600cc/sec, 900cc/sec& 1200cc/sec, με αντίστοιχα έγχρωμα σφαιρίδια, ένα σε κάθε θάλαμο. Να διαθέτει εύκαμπτο σπειροειδή σωλήνα με επιστόμιο ασθενούς, εξ. διαμέτρου 12mm. , φίλτρο εισπνοής/εκπνοής.
    Να είναι συμπαγής κατασκευή, σταθερή, με ασφαλή βάση στήριξης.Latex-free, συσκευασμένο ανά τεμάχιο, σε υπερκαθαρή συσκευασία, μιας χρήσης, ενός ασθενούς.

    Α/Α 26. Εξασκητές εισπνοής όγκου ώς & 4lt με δυνατότητα χορήγησης ταυτόχρονης οξυγονοθεραπείας ΤRIFLOW
    ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΚΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΡΟΗΣ 5000ml
    Να διαθέτουν διπλό κυλινδρικό θάλαμο χωρητικότητας 5000 ml, με πλήρη βαθμολόγηση διαγράμμιση και αρίθμηση (ανά 250ml) , διπλής όψεως. Να έχει έμβολο (πιστόνι) κινούμενο καθέτως εντός του θαλάμου κατά την διάρκεια της αναπνευστικής προσπάθειας με δείκτες προκαθορισμού του εισπνεόμενου όγκου αέρα. (Λειτουργούν ως δείκτες στόχου). Να είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό, πλήρως διαφανές υλικό. Να διαθέτουν εύκαμπτο σπειροειδή σωλήνας με επιστόμιο ασθενούς ,δείκτη ροήςκαι φίλτρο εισπνοής/εκπνοής. Να είναι Latex-free, να είναι συμπαγής κατασκευή, σταθερή, με ασφαλή βάση στήριξης. Να ενδείκνυται για ασθενείς με μειωμένη εισπνευστική ικανότητα, ασκεί δια μέσω βαθιάς και παρατεταμένης εισπνοής. Να διατίθεται σε υπερκαθαρή συσκευασία ανά τεμάχιο, μιας χρήσης, ενός ασθενούς

    Α/Α 27. Εξασκητές πνευμόνων για βαριά ασθενείς
    ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΚΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΡΟΗΣ 2500ml
    Να διαθέτουν διπλό κυλινδρικό θάλαμο χωρητικότητας 2500 ml,με πλήρη βαθμολόγηση διαγράμμιση και αρίθμηση (ανά 250ml) , διπλής όψεως. Να έχει έμβολο (πιστόνι) κινούμενο καθέτως εντός του θαλάμου κατά την διάρκεια της αναπνευστικής προσπάθειας με δείκτες προκαθορισμού του εισπνεόμενου όγκου αέρα. (Λειτουργούν ως δείκτες στόχου). Να είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό, πλήρως διαφανές υλικό. Να διαθέτουν εύκαμπτο σπειροειδή σωλήνας με επιστόμιο ασθενούς ,δείκτη ροήςκαι φίλτρο εισπνοής/εκπνοής. Να είναι Latex-free, να είναι συμπαγής κατασκευή, σταθερή, με ασφαλή βάση στήριξης. Να ενδείκνυται για ασθενείς με μειωμένη εισπνευστική ικανότητα, ασκεί δια μέσω βαθιάς και παρατεταμένης εισπνοής. Να διατίθεται σε υπερκαθαρή συσκευασία ανά τεμάχιο, μιας χρήσης, ενός ασθενούς.

    Α/Α 39. Κυκλώματα αναπνευστήρων [κρικοειδής σωλήνας ] με εσωτερική λεία επιφάνεια με 2 υδατοπαγίδες και ασκό , αποστειρωμένοι μ.χ. με Υ η Τ στην αρχή τους για Μ.Ε.Θ.
    Τα κυκλώματα να είναι από κρικοειδείς σωλήνες, σπιράλ εξωτερικά, λείους εσωτερικά, (τύπου smoothbore PVC), να μην τσακίζουν εύκολα και να μην παρακρατούν υδρατμούς στο εσωτερικό τους. Οι σωλήνες να συνδέονται με αποσπώμενο συνδετικό «Υ», με 2 υποδοχές και καπάκια και με γωνιώδες συνδετικό με υποδοχή luerlockκαπνογράφου με προστατευτική τάπα με ελαστική θηλιά συγκράτησης για να μην χάνεται.
    Τα άκρα τους να καταλήγουν σε ελαστικά και όχι σε σκληρά συνδετικά ασφαλείας, για τη ασφαλή σύνδεση με τους αναπνευστήρες.
    Να προσφέρονται αποστειρωμένα σετσε ενιαία συσκευασία και να είναι latex free&dehp-free.
    Ενηλίκων, με 2 υδατοπαγίδες, μήκος κυρίων σωλήνων 160-180εκ., επιπλέον σωλήνα 120εκ., συνδεδεμένο με ασκό 2ltlatex free.

    Α/Α 51. Μανομετρα Κ.Φ.Π.[G.V.P.] με ασφαλησυσκευασια.
    ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΦΛΕΒΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗ
    Συσκευές μέτρησης φλεβικής πίεσης, να είναι πλήρης συσκευή, αποτελούμενη από κοκάλινη στήλη μήκους 45εκ, με πλήρη διαγράμμιση και αρίθμηση ανά εκατοστό, με μπίλια στο εσωτερικό της, με ενσωματωμένη στρόφιγγα 3way και προέκταση 110εκ. με διακλάδωση Υ. Μέτρηση από -3 έως 36mm H2O, με πλαστικό στήριγμα και μετακινούμενο, κόκκινο πλαστικό δείκτη, να διαθέτει φίλτρο αέρα και προστατευτικά καλύμματα σε κάθε άκρο σύνδεσης.

    Α/Α 73. Πεταλουδες [scalp vein] Νο 19, 21, 23, 25, 27
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    Να διαθέτουν βελόνη άριστης ποιότητας 20mm, ατραυματική, σιλικοναρισμένη εσωτερικά & εξωτερικά, πολύ λεπτών τοιχωμάτων, άριστης γεωμετρικής τμήσης του άκρου, εξαιρετικής διατρητικής ικανότητας, που να προσφέρει ατραυματική εισαγωγή χωρίς πόνο και υπέρτερη ροή αίματος.
    Απόλυτης ασφάλειας, με ενσωματωμένο, εύχρηστο, διαφανή μηχανισμό εγκλεισμού και εγκόλπωσης της βελόνας κατά την έξοδό της, διπλής ασφάλειας, με διπλή ηχητική (πρώτο «κλικ» με την έξοδο της βελόνας & δεύτερο «κλικ» με την οριστική ασφάλισή της) & οπτική επιβεβαίωση.
    Ο μηχανισμός να παρέχει απόλυτη ασφάλεια και προστασία στους χρήστες.
    Να διαθέτουν εργονομική, κοίλη ανατομική δακτυλολαβή που αποτρέπει το γλίστρημα του δακτύλου προς το άκρο της βελόνας.
    Να διαθέτουν πτερύγια εργονομικά ,ανατομικά & εύκαμπτα.
    Μιας χρήσης, αποστειρωμένες ανά τεμάχιο, σε συσκευασία τύπου blister, LATEX FREE , DEHP FREE & απυρογενές.
    Μήκος προέκτασης 19 cm, διαμέτρου 1.5 mm, άκρο luerlock ασφαλείας, μεγέθη 21, 23, 25G

    Α/Α 86. Πώματα για ρινογαστρικούς καθετήρες
    Πώμα καθετήρων τύπου “spigotII”, μιας χρήσης,
    Να είναι αποστειρωμένο ανά τεμάχιο με Ε/Ο, μιας χρήσης, απυρογενές. με διάρκεια αποστείρωσης 5 έτη.
    Να είναι κωνικού σχήματος, με σκάλες, να κλείνει υποδοχές καθετήρων από 6ch έως 35ch., μήκους 5,5 εκ., με πρόσθετη, εργονομική δακτυλολαβή για εύκολο πιάσιμο και άνετη εφαρμογή/ αφαίρεση, κατασκευασμένο από PVC, Latex-free & DEHP-free

    Α/Α 87. Ρινογαστρικοί καθετήρες διπλού αυλού
    Καθετήρες ρινογαστρικοί διπλού αυλού, να επιτρέπουν τη σίτιση και την αναρρόφηση γαστρικού υγρού, ακτινοσκιεροί σε όλο το μήκος τους, αποστειρωμένοι ανά τεμάχιο, μιας χρήσης,
    Να είναι κατασκευασμένοι από ελαστικό, μη τοξικό, βιοσυμβατό PVC νοσοκομειακού τύπου,προϊόν latex-free, με εξαιρετικά λεία επιφάνεια και αποστρογγυλεμένο, ατραυματικό, μαλακό κλειστό άκρο.
    Με 10 πλευρικές οπές.
    Μαρκάρισμα βάθους στα 45, 55, 65 και 75εκ. από το άκρο του καθετήρα.
    Χρωματική κωδικοποίηση ανάλογα με το μέγεθος.
    Να διαθέτουν ειδικά συνδετικά για το κλείσιμο των αυλών.
    Να έχουν αντοχή στο τσάκισμα.
    σε μήκος 125εκ., Νο12, 14, 16, 18, 20Ch.

    Α/Α 90. Ρινογαστρικοί σωλήνες 125-135 εκ. Νο 14-16-18-20 κλειστού άκρου
    Μήκος 125εκ., latexfree-DEHPfree, ακτινοσκιεροί, με 4 πλευρικές οπές, με διαφορετικό χρωματισμό ανά μέγεθος, με μαρκάρισμα και αρίθμηση στα 45, 55, 65 και 75 εκ. από το άκρο του καθετήρα, κλειστού άκρου.

    Α/Α 127 . Στερεωτικά ρινογαστρικών καθετήρων
    Στηρίγματα αυτοκόλλητα για την ασφαλή συγκράτηση και στήριξη στη μύτη ρινογαστρικών καθετήρων και καθετήρων σίτισης, να είναι υψηλής ποιότητας.
    Να είναι:
    Ιδανική εφαρμογή.
    Εξαιρετική ασφάλιση & σταθεροποίηση.
    Φιλικά προς το δέρμα.
    Μακράς παραμονής.
    Αυτοκόλλητα.
    Ελεύθερα latex, ουδέτερα βακτηρίων.
    Με πλαστικό clipσυγκράτησης και επένδυση αφρώδους υλικού (foam).
    Με ρινική ταινία αλουμινίου για άριστη συγκράτηση στη μύτη.
    Μη αποστειρωμένο προϊόν, ενός ασθενούς, μιας χρήσης.

    Α/Α 128 . Συλλεκτήρες αναρρόφησης βρόγχων με ελεγχόμενη βαλβίδα αναρρόφησης
    Συσκευές συλλογής βρογχικών εκκρίσεων και βλεννών, τύπου “clerf”.
    Να είναι αποστειρωμένο ανά τεμάχιο (Ε/Ο) ελεύθερο πυρετογόνων, μιας χρήσης, σε διπλή συσκευασία ασφαλείας, με φιαλίδιο χωρητικότητας 10 ml, με πλήρη διαγράμμιση ανά 0,5cc και αρίθμηση ανά 1cc, με βιδωτό καπάκι ασφαλείας με δύο υποδοχές και προεκτάσεις σύνδεσης, εφεδρικό, βιδωτό, δεύτερο καπάκι ασφαλείας.
    Πλήρως κλειστό σύστημα, να παρέχει δυνατότητα αναρρόφησης και συλλογής εκκρίσεων υπό άσηπτες συνθήκες και ασφάλεια στη μεταφορά του.
    Να διαθέτει δύο αυτοκόλλητες ετικέτες αναγνώρισης & αναγραφής στοιχείων ασθενούς.
    Να είναι διαφανής συσκευή.
    Να διατίθενται με ένα άκρο σύνδεσης θηλυκό-χωνευτό & το άλλο άκρο με συνδετικό ψαράκι αρσενικό με σκάλες σύνδεσης & βαλβίδα ελεγχόμενης αναρρόφησης με τάπα.
    Να είναι DEHP-free.

    Α/Α 129 . Συλλεκτήρες αναρρόφησης βρόγχων
    Συσκευή συλλογής βρογχικών εκκρίσεων, με φιαλίδιο 40ml με επίπεδη βάση, διαγράμμιση ανά 2cc και αρίθμηση ανά 10cc, βιδωτό καπάκι με δύο υποδοχές, με εξ’ αρχής συνδεδεμένο συνδετικό σωλήνα, με πρόσθετο αποσπώμενο σωλήνα και δύο ακτινοσκιερούς καθετήρες αναρρόφησης 8 και 16Fr.

    Α/Α 131 . Συνδετικά ενδοφλεβίου εγχύσης 4 way
    Συστήματα πολλαπλών στροφίγγων-4εν. σειρά-, απόλυτα διαφανείς, με ένα άκρο σύνδεσης femaleluerlock και διαφανείς αντιμικροβιακές βαλβίδες ασφαλείας για χορηγήσεις χωρίς χρήση βελόνας σε κάθε άλλο άκρο.
    Να έχουν αντοχή σε πιέσεις 250psi, σε χορήγηση λιπιδίων, να προσφέρουν υψηλούς ρυθμούς ροής έως 32 l/hour.
    Να είναι latex free/ dehp free.
    Χρήση έως 7 ημέρες, με εκτυπωμένες σημάνσεις στο σώμα τους και διαφορετικό χρωματισμό κάθε στρόφιγγας.
    Να προσφέρονται με αποσπώμενη πλαστική βάση στήριξης, είτε οριζόντια, είτε κάθετα και με προέκταση 2.5 x 4.1mm, με άκρα σύνδεσης male/male και μήκος 150-200εκ..

    Α/Α 132 . Συνδετικά ενδοφλεβίου εγχύσης 3 way
    Α. ΕΠΙΛΟΓΗ
    Στρόφιγγες 3 κατευθύνσεων way με καπάκια σε χρώμα κόκκινο μπλε, με περιστροφή 360ο, αντοχή έως 5bars, με πώματα κάλυψης σε κάθε άκρο και με αντοχή σε χορήγηση λιπιδίων.
    Β. ΕΠΙΛΟΓΗ
    Στρόφιγγες 3way με αντιμικροβιακή βαλβίδα πολλαπλών εγχύσεων χωρίς τη χρήση βελόνης, ασφαλείας.

    Α/Α 133 . Συνδετικά ενδοφλεβίου εγχύσης 3 way με προέκταση 7-10εκ
    3way με προέκταση αρτηριακής γραμμής μήκους 10εκ., με κόκκινηστρόφιγγα, με κόκκινα πώματα στα άκρα της, με προέκταση μήκους 10 εκ. με διαμήκη κόκκινη αναγνωριστική διαγράμμιση, 1.5×3.0mm, αντοχή έως 800psi, PVC, με άκρο σύνδεσης περιστρεφόμενο maleluer-lock και πώμα κάλυψης αποστειρωμένη.

    Α/Α 134 . Συνδετικά ενδοφλεβίου έγχυσης 3 way
    Α. ΕΠΙΛΟΓΗ
    Στρόφιγγες 3 κατευθύνσεων way με καπάκια σε χρώμα κόκκινο μπλε, με περιστροφή 360ο, αντοχή έως 5bars, με πώματα κάλυψης σε κάθε άκρο και με αντοχή σε χορήγηση λιπιδίων.
    Β. ΕΠΙΛΟΓΗ
    Στρόφιγγες 3way με αντιμικροβιακή βαλβίδα πολλαπλών εγχύσεων χωρίς τη χρήση βελόνης, ασφαλείας.

    Α/Α 135 . Συνδετικά ενδοφλεβίου εγχύσης 3 way για ΜΕΘ- ΝΑΡΚΩΣΗ
    Στρόφιγγες 3 κατευθύνσεων way με καπάκια σε χρώμα κόκκινο μπλε, με περιστροφή 360ο, αντοχή έως 5bars, με πώματα κάλυψης σε κάθε άκρο και με αντοχή σε χορήγηση λιπιδίων.

    Α/Α 136 . Συνδετικά καπελάκια ενδοτραχειακών για βρογχοσκόπηση
    ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΕΝΔΟΤΡΑΧΕΙΑΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ SWIVEL
    Διπλής περιστροφής 360ο και προς τον τραχειοσωλήνα και προς το κύκλωμα, με διπλό ελαστικό πώμα με οπή για αναρρόφηση και για βρογχοσκόπηση, νεκρό χώρο 3ml, αποστειρωμένο.

    Α/Α 141 . Συνδετικά πλαστικά ευθέα β) μεγάλου αυλού
    Συνδετικό ψαράκι για σύνδεση σωλήνων αναρρόφησης, ισοδιαμετρικό, μιας χρήσης, αποστειρωμένο ανά τεμάχιο με Ε/Ο, απυρογενές, διάρκεια αποστείρωσης 5 έτη, διαφανές, να επιτρέπει οπτική επιθεώρηση των εκκρίσεων, με σκάλες σύνδεσης, 3/8΄΄x3/8΄΄, μήκους 88 mm, κατασκευασμένο από PVC/PC, Latex-free&DEHP-free.

    Α/Α 142 . Συνδετικά πλαστικά ευθέα αναρρόφησης
    Συνδετικό ψαράκι-βαλβίδα ελεγχόμενης αναρρόφησης. Να έχει οπή κενού & καπάκι, μιας χρήσης
    Να είναι αποστειρωμένο ανά τεμάχιο με Ε/Ο, μιας χρήσης, απυρογενές.
    Να έχει διάρκεια αποστείρωσης 5 έτη.
    Να είναι διαφανές, να επιτρέπει οπτική επιθεώρηση των εκκρίσεων.
    Να έχει σκάλες σύνδεσης, να αποδέχεται συνδέσεις από 4ch έως 18ch.
    Να διαθέτει οπή κενού & καπάκι.
    Να έχει μήκος 5,2εκ.
    Να είναι κατασκευασμένο από PVC/PC.
    Latex-free.
    DEHP-free.

    Α/Α 143 . Συνδετικά προεκτάσεων ορών 50-80εκ.
    Προεκτάσεις ορού, PVC, με άκρα σύνδεσης luerlock, male-female, διαφανείς, διάμετρο 3.0 x 4.1mm, αντοχή σε πιέσεις 250psi, σε μήκος 75 εκ., με πώματα προστασίας σε κάθε άκρο, αποστειρωμένες, σε συσκευασία χαρτί-πλαστικό,DEHP-FREE( να αναγράφεται κατά μήκος του σωλήνα), με clampδιακοπής ροής ( όχι ρόλλερ).

    Α/Α 144 . Συνδετικά προεκτάσεων ορών 50-80εκ. με 3way
    Προεκτάσεις ορών με 3way στρόφιγγα, με μαλακό άξονα περιστροφής, πώματα σε κάθε άκρο, ένα πώμα αντιμικροβιακό-βαλβίδα, με ενσωματωμένη προέκταση σε μήκη 75 εκ., διαμέτρου 3.0×4.1mm, με άκρο σύνδεσης maleluerlock, αντοχή έως 250psi, αποστειρωμένες σε συσκευασία χαρτί-πλαστικό.

    Α/Α 149 . Συσκευές ανάνηψης μ.χ.
    Συσκευές ανάνηψης για χρήση σε έναν ασθενή (μ.χ.), να είναι υψηλής ποιότητας, από 100% νοσοκομειακό PVC.
    Να προσφέρονται σε τρία μεγέθη: ενηλίκων (1700ml) – παίδων ( 700ml) – νεογνών (300ml).
    Να έχει διαφορετικό χρωματισμό ασκού για κάθε μέγεθος.
    Να είναι ελεύθερο LATEX.
    Να φέρει συνδετικά σύμφωνα με τα ISOstandards.
    Η σύνδεση με τη μάσκα να είναι με περιστρεφόμενο συνδετικό 360ο.
    Να είναι κατάλληλες για σύνδεση βαλβίδας PEEP.
    Να φέρει βαλβίδα αποσυμπίεσης:
    • στα 60 cmH2O για τα μεγέθη ενηλίκων και παίδων.
    • στα 40 cmH2O για τα νεογνά.
    Να φέρει μονόδρομες βαλβίδες διόδου αέρα.
    Να φέρει λαβή συγκράτησης και μεταφοράς.
    Να φέρει διαφανή μάσκα προσώπου με αεροθάλαμο ανάλογα με το μέγεθος.
    Να είναι με εφεδρικό ασκό 1700ml.
    Να είναι με σωλήνα Ο2 210εκ.

    Α/Α 150 . Συσκευές αναρρόφησης κλειστού κυκλώματος
    ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ (Multi-AccessPort)72h
    Ο καθετήρας αναρρόφησης για χρήση σε ενδοτραχειακούς να είναι μήκους 58.5 εκ. και για χρήση σε τραχειοσωλήνες 35 εκ.
    Να διαθέτει προστατευτικό κάλυμμα μεγάλης αντοχής και υψηλής ποιότητας.
    Να φέρει βαλβίδα ελέγχου αναρρόφησης η οποία απαραίτητα να κλειδώνει με περιστροφή, ώστε να αποφεύγεται πιθανή ακούσια αναρρόφηση.
    Να διαθέτει αποσπώμενο διπλό περιστρεφόμενο συνδετικό σύνδεσης manifold (DOUBLESWIVELELBOW) με τον ενδοτραχειακό ή τον τραχειοσωλήνα (περιστροφή 360º),με πολλαπλά ports για αναρρόφηση, βρογχοσκόπηση και είσοδο καθετήρα BAL, με περιστροφικό κλείδωμα και αποκλεισμό του καθετήρα για ασφάλεια όταν δε χρησιμοποιείται.
    Να περιλαμβάνει πτυσσόμενη κρικοειδή προέκταση σύνδεσης με το αναπνευστικό κύκλωμα.
    Να διαθέτει αποσπώμενο ανταλλακτικό καθετήρα με ενσωματωμένο θάλαμο ξεπλύματος, βαλβίδα lavage και βαλβίδα ελεγχόμενης αναρρόφησης με περιστρεφόμενο κλείδωμα ασφαλείας.
    Να διαθέτει μια μόνο βαλβίδα έγχυσης και αυτόματης πλύσης (lavage) του άκρου του καθετήρα. Η πλύση του καθετήρα να γίνεται αυτόματα μετά την έξοδό του από το σωλήνα.
    Να φέρει καθετήρα αναρρόφησης ανοικτού άκρου, ατραυματικό, πλήρως αριθμημένο σε όλο το μήκος του, με ακτινοσκιερό άκρο και δύο πλευρικές οπές.
    Να διαθέτει εσωτερική βαλβίδα η οποία να επιτρέπει α) την ελεύθερη εισαγωγή του καθετήρα και β) κατά την έξοδό του να τον περισφίγγει αφαιρώντας κάθε ρυπαρότητα.
    Να διαθέτει ενσωματωμένο διαφανή θάλαμο ξεπλύματος του καθετήρα.
    Να περιλαμβάνει στη συσκευασία 12 φιαλίδια των 15ml με 0,9% SALINE για το πλύσιμο του καθετήρα.
    Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 72 ώρες τουλάχιστον.
    Αποστειρωμένο με ακτίνες γάμμα, διάρκεια αποστείρωσης 3 έτη.
    Ελεύθερο LATEX
    Ελεύθερο DEHP
    Να διαθέτει καρτέλα με έγχρωμα αυτοκόλλητα επισήμανσης της ημέρας τοποθέτησης-αλλαγής.
    Με εξάρτημα διευκόλυνσης της αποσύνδεσης από το σωλήνα.
    Να διατίθεται σε διάφορα μεγέθη,
    12Fr-εξωτερική διάμετρος 4mm
    14Fr-εξωτερική διάμετρος 4.6mm
    16Fr-εξωτερική διάμετρος 5.3mm
    Να συνοδεύεται από μελέτες.

    Α/Α 154 . Συσκευές προθέρμανσης αίματος
    ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
    Να έχουν ελάχιστο όγκο πλήρωσης έως 14ml.
    Να διαθέτουν ενσωματωμένη πλάκα αλουμινίου με επικάλυψη parylene.
    Να διαθέτουν σταγονομετρικό θάλαμο.
    Γραμμή ασθενούς 700mm με clamp ροής.
    Ρυθμό ροής 8-100ml/min (480-6000ml/h).
    Μέγιστη ροή τουλάχιστον 400ml/min.
    Λειτουργία με πίεση έως 300mmHg.
    Αποστειρωμένη, ελεύθερη latex και DEHP-Free.
    Να συνοδεύεται από εύχρηστο συνοδό εξοπλισμό που να αποτελείται
    α) Από πηγή ενέργειας μικρού βάρους (≤1,7kg), και διαστάσεων 28.5 x 12 x 19.5cm, με μέγιστη ισχύ έως 160W, μπουτόν λειτουργίας ON/OFF, να παράγει σταθερή θερμοκρασία εξόδου του αίματος στους 39oC±2οC, με ηχητικό και οπτικό σύστημα συναγερμού, με βάση στήριξης σε στατώ.
    β) Από μετακινούμενη μόντουλα θέρμανσης ελάχιστου βάρους (≤450gr), μικρών διαστάσεων (16.5 x 7.5 x 5cm), με θήκη προσαρμογής της συσκευής θέρμανσης αίματος μιας χρήσης και με καλώδιο σύνδεσης με την πηγή ενέργειας.
    Να δίδεται η δυνατότητα μεταφοράς της συσκευής με τη μετακίνηση του ασθενούς.

    Α/Α 156 . Συσκευή παροχέτευσης πλευρικού υγρού 1 θαλάμου
    Συσκευές παροχέτευσης θώρακα, υψηλής ποιότητας, 1 θαλάμου.
    Με πλαστική διαφανής φιάλη υψηλής αντοχής χωρητικότητας 2000ml., βαθμονομημένη με ογκομετρικές ενδείξεις -ml- με ειδική ταινία εγγραφής δίπλα στην ογκομετρική στήλη.
    Να έχει εύκολο έλεγχο του παροχετευμένου υγρού και αέρα όπως και του balance του ασθενούς από κάθε σημείο ώστε να είναι ευκολοδιάκριτα τα χαρακτηριστικά του υγρού (πύον, αίμα, πήγματα, ορώδες υγρό κλπ.)
    Να διαθέτει σταθερή πλαστική βάση δαπέδου όπως και ταινία ανάρτησης για δυνατότητα μεταφοράς από τον ασθενή ή σταθεροποίησης στο κρεβάτι του ασθενή.
    Να προσφέρεται με έναν ή δύο σωλήνες σύνδεσης, με ελαστικές συνδέσεις που να εξασφαλίζουν ανεμπόδιστη ροή, μήκους 150cm, με τον καθετήρα του ασθενούς με ειδικό συνδετικό (ρύγχος) που να ταιριάζει σε όλους τους τύπους και τα νούμερα των θωρακικών καθετήρων.
    Να παρέχεται επιλεκτικά με luer-lock στο σημείο σύνδεσης με την βοήθεια του οποίου μπορούμε να εκκενώσουμε το σωλήνα από κάποιον πιθανό θρόμβο.
    Να είναι Latex-free.
    Να είναι DEHP-free.

    Α/Α 161 . Συσκευή εκκενωτικής παρακέντησης θώρακα με ατραυματική βελόνη
    Σετ παροχέτευσης πλευριτικού υγρού σύμφωνα με μέθοδο Seldinger.
    Με καθετήρα αποστειρωμένο, μίας χρήσης, ακτινοσκιερό σε όλο το μήκος τους, κατασκευασμένο από θερμοευαίσθητηπολυουρεθάνη που μαλακώνει με τη θερμοκρασία του σώματος, κατάλληλο για πνευμοθώρακα, εμφύσημα, αιμοθώρακα κλπ.
    Να προσφέρεται σε αποστειρωμένη, ατομική συσκευασία σετ που περιλαμβάνει:
    – τον καθετήρα, με πολλαπλές οπές κατά μήκος του άκρου του, με ενσωματωμένη στρόφιγγα 3way stopcock,
    – βελόνη εισαγωγής-παρακέντησης,
    – ένα ευθύ οδηγό σύρμα,
    – ένα διαστολέα,
    – μία σύριγγα 10ml, luer-lock,
    – συνδετικό κωνικό -maleluerlock/conus, για σωλήνες διαμέτρου 6-13mm,
    – ένα συνδετικό σωλήνα.
    Να διατίθενται σε μεγέθη 8, 10 και 12 FR και προσφέρονται σε μήκος 40 cm.
    ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΞΩΤ. ΔΙΑΜ. ΟΔΗΓΟ ΣΥΡΜΑ ΔΙΑΣΤΟΛΕΑΣ ΒΕΛΟΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
    8Fr 2.7mm 0.038mm x 70cm 9mm x 11cm 17G (1.42x75mm)
    10Fr 3.3mm 0.038mm x 70cm 12mm x 11cm 17G (1.42x75mm)
    12Fr 4.0mm 0.038mm x 70cm 12mm x 11cm 17G (1.42x75mm)
    12Fr 4.0mm 0.035mm x 70cm 12mm x 11cm 17G (1.47x90mm)
    Να δοθεί μία τιμή για όλα τα μεγέθη.

    Α/Α 162 . Συσκευή εκκενωτικής παρακέντησης θώρακα με ατραυματική βελόνη με 1-way & με 3-way.
    Σετ παροχέτευσης πλευριτικού υγρού, αποστειρωμένο, μίας χρήσης, με καθετήρα ακτινοσκιερό σε όλο το μήκος του, κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο και να παρέχει την δυνατότητα τοποθέτησης και παραμονής στο ημιθωράκιο, κατάλληλο για πνευμοθώρακα, εμφύσημα, αιμοθώρακα κλπ.
    Να προσφέρονται σε αποστειρωμένη, ατομική συσκευασία σετ που να περιλαμβάνει:
    – τον καθετήρα , με πολλαπλές οπές κατά μήκος 10 εκ. έως το άκρο του, μέσα σε διαφανές, προστατευτικό κάλυμμα που εγγυάται άσηπτη τεχνική,
    – βελόνη εισαγωγής-παρακέντησης,
    – στρόφιγγα 3way stopcock,
    – συνδετικό κωνικό -maleluerlock/conus, για σωλήνες διαμέτρου 6-13mm,
    – ένα συνδετικό σωλήνα,
    και σύστημα αποφυγής τσακίσματος.
    Να διατίθενται σε μεγέθη 8 και 10 FR και σε μήκος 40 &50 cm.

    ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΞΩΤ. ΔΙΑΜ. ΜΗΚΟΣ ΒΕΛΟΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
    8Fr 2.7mm 40εκ. 10G (3.32x77mm)
    10Fr 3.3mm 50εκ. 8G (4.00x77mm)
    Να δοθεί μία τιμή για όλα τα μεγέθη.

    Α/Α 163 . Συσκευή εκκενωτικής παρακέντησης θώρακα με ατραυματική βελόνη με σάκο με βρυσάκι
    Σετ παροχέτευσης πλευριτικού υγρού, αποστειρωμένο, μίας χρήσης.
    Να προσφέρεται σε αποστειρωμένη, ατομική συσκευασία σετ που να περιλαμβάνει:
    1. καθετήρα 8cmx 2.0mm με κάνουλα και βελόνη παρακέντησης με θηλυκή luer-lock σύνδεση.
    2. στρόφιγγα 3way stopcock,
    3. ένα συνδετικό σωλήνα 50cmx 2.5mm
    4. σάκο συλλογής 2000ml με διακόπτη εκκένωσης
    5.σύριγγα luer-lock 50/60ml

    Α/Α 164 . Συσκευή εκκενωτικής παρακέντησης θώρακα
    Σετ παροχέτευσης πλευριτικού υγρού σύμφωνα με μέθοδο Seldinger.
    Με καθετήρα αποστειρωμένο, μίας χρήσης, ακτινοσκιερό σε όλο το μήκος τους, κατασκευασμένο από θερμοευαίσθητη πολυουρεθάνη που μαλακώνει με τη θερμοκρασία του σώματος, κατάλληλο για πνευμοθώρακα, εμφύσημα, αιμοθώρακα κλπ.
    Να προσφέρεται σε αποστειρωμένη, ατομική συσκευασία σετ που περιλαμβάνει:
    – τον καθετήρα, με πολλαπλές οπές κατά μήκος του άκρου του, με ενσωματωμένη στρόφιγγα 3way stopcock,
    – βελόνη εισαγωγής-παρακέντησης,
    – ένα ευθύ οδηγό σύρμα,
    – ένα διαστολέα,
    – μία σύριγγα 10ml, luer-lock,
    – συνδετικό κωνικό -maleluerlock/conus, για σωλήνες διαμέτρου 6-13mm,
    – ένα συνδετικό σωλήνα.
    Να διατίθενται σε μεγέθη 8, 10 και 12 FR και προσφέρονται σε μήκος 40 cm.
    ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΞΩΤ. ΔΙΑΜ. ΟΔΗΓΟ ΣΥΡΜΑ ΔΙΑΣΤΟΛΕΑΣ ΒΕΛΟΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
    8Fr 2.7mm 0.038mm x 70cm 9mm x 11cm 17G (1.42x75mm)
    10Fr 3.3mm 0.038mm x 70cm 12mm x 11cm 17G (1.42x75mm)
    12Fr 4.0mm 0.038mm x 70cm 12mm x 11cm 17G (1.42x75mm)
    12Fr 4.0mm 0.035mm x 70cm 12mm x 11cm 17G (1.47x90mm)
    Να δοθεί μία τιμή για όλα τα μεγέθη.

    Α/Α 165 . Σύστημα καθήλωσης ενδοτραχειακού σωλήνα
    Στηρίγματα ενδοτραχειακών, αποτελούμενα από τρία μέρη, με 2 αυτοκόλλητα στηρίγματα στα μάγουλα του ασθενούς και ένα μεσαίο τμήμα από παχύ, αφρώδες υποαλλεργικό υλικό, σε μήκη 28 και 36.5εκ., με εκατέρωθεν αυτοκόλλητες ταινίες velcro, latex free, να μην ξεφτίζουν.

    Α/Α 172 . Σωλήνες ελαστικοί σπιράλ για OSIRIS
    Να διατίθενται σε τύπο σωλήνα:
    Smooth-bore PVC νοσοκομειακού τύπου, λεία επιφάνεια εσωτερικά/ κρικοειδή εξωτερικά, με ελαστικά άκρα για ασφαλέστερη σύνδεση με τα μηχανήματα.
    Ενηλίκων, διάμετρος σωλήνα 19 mm& διάμετρος συνδετικών 22mm.
    Μιας χρήσης.
    Latex-free.
    Να προσφέρονται σε ατομική συσκευασία, αποστειρωμένοι με ETO (ethyleneoxide). Διάρκεια αποστείρωσης 5 έτη.

    Α/Α 174 . Σωλήνες ελαστικοί σπιράλ για OSIRIS 100cm
    Να διατίθενται σε τύπο σωλήνα:
    Smooth-bore PVC νοσοκομειακού τύπου, λεία επιφάνεια εσωτερικά/ κρικοειδή εξωτερικά, με ελαστικά άκρα για ασφαλέστερη σύνδεση με τα μηχανήματα.
    Ενηλίκων, 100 cm, διάμετρος σωλήνα 19 mm& διάμετρος συνδετικών 22mm.
    Μιας χρήσης.
    Latex-free.
    Να προσφέρονται σε ατομική συσκευασία, αποστειρωμένοι με ETO (ethyleneoxide). Διάρκεια αποστείρωσης 5 έτη.

    Α/Α 176 . Σωλήνες κρικοειδείς για τη σύνδεση τραχειοσωλήνα
    Προέκταση αναπνευστήρα, με λεία εσωτερική επιφάνεια, μήκος 15εκ., νεκρός χώρος έως 30ml, άκρο σύνδεσης προς αναπνευστήρα 22mmF, και swivel προς τον ασθενή, διπλής περιστροφής 360ο, με διπλό ελαστικό πώμα, με οπή για αναρρόφηση και βρογχοσκόπηση και προστατευτικό κάλυμμα, αποστειρωμένη.

    Α/Α 178 . Σωλήνες τραχειαστομίας χωρίς cuff, μ.χ. με οπή
    Α.Σωλήνεςτραχειοστομίας, εξαιρετικής ποιότητας, χωρίς cuff.
    Να είναι σχετικά σκληροί, κατασκευασμένοι από θερμοευαίσθητοσιλικοναρισμένοPVC νοσοκομειακού τύπου, που να εξασφαλίζει επαρκή ευλυγισία του σωλήνα και απόλυτη εφαρμογή στην τραχεία, μαλακώνοντας στους 37οC.
    Να προσφέρονται από σιλικοναρισμένοPVC(εσωτερική επικάλυψη σιλικόνης).
    Να είναι ατραυματικοί.
    Με ακτινοσκιερή γραμμή σε όλο το μήκος τους.
    Να αναγράφεται το Νο του σωλήνα πάνω στη φλάντζα του σωλήνα.
    Να φέρει συνδετικό 15mm (σύμφωνα με το ISO 5356-1).
    Να έχει ειδικό πλαστικοποιημένο οδηγό (obturator) για εύκολη εισαγωγή, με ατραυματικό άκρο.
    Να φέρει περιλαίμιο – στήριγμα του τραχειοσωλήνα.
    Με μαλακή, ευλύγιστη και απαλή φλάντζα, διαφανή, εύκαμπτα & ανατομικά πτερύγια συγκράτησης.
    Να είναι ελεύθερο latex&DOP-free.
    Να είναι μίας χρήσης, αποστειρωμένοι ανά τεμάχιο.
    Να είναι επαρκώς εύκαμπτοι, με δυνατότητα άριστης προσαρμογής σε ανατομικά δύσκολες περιπτώσεις.
    Από σιλικοναρισμένοPVC (εσωτερική επικάλυψη σιλικόνης)
    Νο 3,0 έως 10,0, με πέντε οπές

    Β.ΣΩΛΗΝΕΣ ΤΡΑΧΕΙΟΣΤΟΜΙΑΣ ΜΑΚΡΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΧΩΡΙΣ CUFF
    Να προσφέρονται σε σετ με σωλήνα τραχειοστομίας και δύο ή τρεις ανταλλακτικές κάνουλες.
    Να έχουν μεγάλο χρόνο παραμονής.
    Οι σωλήνες και οι κάνουλες να είναι διαφανείς.
    Οι ανταλλακτικές κάνουλες να είναι πολλαπλών χρήσεων, με ασφαλές κούμπωμα τύπου twist-lock.
    Να είναι κατασκευασμένοι από βιοσυμβατά και άσηπτα υλικά, ελεύθερα latex.
    Οι σωλήνας τραχειοστομίαςνα είναι από σιλικοναρισμένο, θερμοευαίσθητο, εξευγενισμένο PVC και οι ανταλλακτικές κάνουλες από πολυουρεθάνη.
    Να έχουν ανατομικό σχήμα και λεία επιφάνεια..
    Να έχουν πολύ μαλακή φλάντζα, με clamp για απόλυτη εφαρμογή, με δυνατότητα περιστροφής.
    Να προσφέρονται χωρίςcuff.
    Ο οδηγός να είναι διάτρητος (με οπή διέλευσης σύρματος) για τεχνική seldinger, με ατραυματικό άκρο.
    Η εσωτερική κάνουλα να έχει απόλυτη εφαρμογή στο εσωτερικό του εξωτερικού σωλήνα
    Να έχει διαφορετικό χρωματισμό στοιχείων στη φλάντζα και στη συσκευασία, ανά μέγεθος.
    Να είναι αποστειρωμένο, διάρκεια αποστείρωσης 5 έτη.
    Latex-free&DOP-free.

    Χωρίς cuff με τρεις ανταλλακτικές κάνουλες, με οπές, ομιλίας
    Το σετ να περιλαμβάνει:
    Σωλήνα τραχειοστομίας από σιλικοναρισμένο, θερμοευαίσθητοPVC, χωρίς cuff, με έξι οπές,
    εισαγωγέα με οπή διέλευσης σύρματος,
    μία κάνουλα με έξι οπές με συνδετικό 15mm,
    μία κάνουλα χωρίς οπές με συνδετικό 15mm,
    μία κάνουλα με έξι οπές με συνδετικό χαμηλού προφίλ (κολάρο),
    βαλβίδα ομιλίας,
    συνδετικό 15mm,
    συνδετικό προσαρμογής εσωτερικής κάνουλας, τάπα προστασίας, συνδετικό για απόσυρση κάνουλας
    και στερεωτικό ιμάντα από μαλακό, αντιαλλεργικόfoam.
    Να διατίθενται σε Νο 5,0-6,0-7,0-8,0-9,0-10,0.
    Μέγεθος ID – Εξωτ. Διάμ. σωλήνα – Εσωτ. Διάμ. κάνουλας – Μήκος – Εσωτ. Διάμ. Σωλήνα – Γωνίωση (σε μοίρες)
    5,0 mm 9.1mm 5.0mm 62mm 6.5mm 115
    6,0 mm 10.2mm 6.0mm 70mm 7.5mm 110
    7,0 mm 11.2mm 7.0mm 72mm 8.5mm 105
    8,0 mm 12.2mm 8.0mm 80mm 9.5mm 100
    9,0 mm 13.1mm 9.0mm 82mm 10.5mm 95
    10,0 mm 14.3mm 10.0mm 84mm 11.5mm 90

    Α/Α 179 . Σωλήνες τραχειαστομίας χωρίς cuff, μ.χ. χωρίς οπή
    Α.Σωλήνες τραχειοστομίας, εξαιρετικής ποιότητας, χωρίς cuff.
    Να είναι σχετικά σκληροί, κατασκευασμένοι από θερμοευαίσθητο σιλικοναρισμένο PVC νοσοκομειακού τύπου, που να εξασφαλίζει επαρκή ευλυγισία του σωλήνα και απόλυτη εφαρμογή στην τραχεία, μαλακώνοντας στους 37οC.
    Να προσφέρονται από σιλικοναρισμένο PVC(εσωτερική επικάλυψη σιλικόνης).
    Να είναι ατραυματικοί.
    Με ακτινοσκιερή γραμμή σε όλο το μήκος τους.
    Να αναγράφεται το Νο του σωλήνα πάνω στη φλάντζα του σωλήνα.
    Να φέρει συνδετικό 15mm (σύμφωνα με το ISO 5356-1).
    Να έχει ειδικό πλαστικοποιημένο οδηγό (obturator) για εύκολη εισαγωγή, με ατραυματικό άκρο.
    Να φέρει περιλαίμιο – στήριγμα του τραχειοσωλήνα.
    Με μαλακή, ευλύγιστη και απαλή φλάντζα, διαφανή, εύκαμπτα & ανατομικά πτερύγια συγκράτησης.
    Να είναι ελεύθερο latex&DOP-free.
    Να είναι μίας χρήσης, αποστειρωμένοι ανά τεμάχιο.
    Να είναι επαρκώς εύκαμπτοι, με δυνατότητα άριστης προσαρμογής σε ανατομικά δύσκολες περιπτώσεις.
    Από σιλικοναρισμένο PVC (εσωτερική επικάλυψη σιλικόνης), χωρίς οπή,
    με connector 15mm
    Νο 3,0- 3,5- 4,0- 4,5- 5,0- 5,5- 6,0- 6,5- 7,0- 7,5- 8,0- 8,5- 9,0- 9,5- 10,0

    Β.ΣΩΛΗΝΕΣ ΤΡΑΧΕΙΟΣΤΟΜΙΑΣ ΜΑΚΡΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΧΩΡΙΣ CUFF
    Να προσφέρονται σε σετ με σωλήνα τραχειοστομίας και δύο ή τρεις ανταλλακτικές κάνουλες.
    Να έχουν μεγάλο χρόνο παραμονής.
    Οι σωλήνες και οι κάνουλες να είναι διαφανείς.
    Οι ανταλλακτικές κάνουλες να είναι πολλαπλών χρήσεων, με ασφαλές κούμπωμα τύπου twist-lock.
    Να είναι κατασκευασμένοι από βιοσυμβατά και άσηπτα υλικά, ελεύθερα latex.
    Οι σωλήνας τραχειοστομίαςνα είναι από σιλικοναρισμένο, θερμοευαίσθητο, εξευγενισμένο PVC και οι ανταλλακτικές κάνουλες από πολυουρεθάνη.
    Να έχουν ανατομικό σχήμα και λεία επιφάνεια..
    Να έχουν πολύ μαλακή φλάντζα, με clamp για απόλυτη εφαρμογή, με δυνατότητα περιστροφής.
    Να προσφέρονται χωρίςcuff.
    Ο οδηγός να είναι διάτρητος (με οπή διέλευσης σύρματος) για τεχνική seldinger, με ατραυματικό άκρο.
    Η εσωτερική κάνουλα να έχει απόλυτη εφαρμογή στο εσωτερικό του εξωτερικού σωλήνα
    Να έχει διαφορετικό χρωματισμό στοιχείων στη φλάντζα και στη συσκευασία, ανά μέγεθος.
    Να είναι αποστειρωμένο, διάρκεια αποστείρωσης 5 έτη.
    Latexfree&DOPfree.

    Χωρίς cuff με τρεις ανταλλακτικές κάνουλες
    Το σετ να περιλαμβάνει:
    Σωλήνα τραχειοστομίας από σιλικοναρισμένο, θερμοευαίσθητοPVC, χωρίς cuff,
    εισαγωγέα με οπή διέλευσης σύρματος,
    μία κάνουλα με συνδετικό 15mm,
    2 κάνουλες με συνδετικό χαμηλού προφίλ (κολάρο),
    συνδετικό 15mm,
    συνδετικό προσαρμογής εσωτερικής κάνουλας, τάπα προστασίας, συνδετικό για απόσυρση κάνουλας
    και στερεωτικό ιμάντα από μαλακό, αντιαλλεργικόfoam.
    Να διατίθενται σε Νο 5,0-6,0-7,0-8,0-9,0-10,0.

    Μέγεθος ID – Εξωτ. Διάμ. σωλήνα – Εσωτ. Διάμ. κάνουλας – Μήκος – Εσωτ. Διάμ. Σωλήνα – Γωνίωση (σε μοίρες)
    5,0 mm 9.1mm 5.0mm 62mm 6.5mm 115
    6,0 mm 10.2mm 6.0mm 70mm 7.5mm 110
    7,0 mm 11.2mm 7.0mm 72mm 8.5mm 105
    8,0 mm 12.2mm 8.0mm 80mm 9.5mm 100
    9,0 mm 13.1mm 9.0mm 82mm 10.5mm 95
    10,0 mm 14.3mm 10.0mm 84mm 11.5mm 90

  3. Περί της Δημόσιας Διαβούλευσης Α Φάση, του νοσοκομείου σας, για τον διαγωνισμό ”ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΟ)” Κωδικός CPV 33140000-3.

    H εταιρεία μας έχει να κάνει τις παρακάτω προτάσεις:

    Α/Α 11. Βελόνες επισκληριδίου αναισθησίας.
    – Να διευρυνθεί το μήκος τής βελόνης έως και 150mm
    – Να αφαιρεθεί η προδιαγραφή ”Hubb” και να παραμείνει το ”ατραυματική Tuohy”

    Α/Α 13, 14, 15. Βελόνες οσφυονωτιαίας παρακέντησης.
    – Να περιγραφούν με λεπτομέρειες, χαρακτηριστικά, τύποι βελόνων (πχ ατραυματικές ή τραυματικές, με οδηγό ή χωρίς, εύρος σε νούμερα κλπ), ανάλογα με τις ανάγκες των τμημάτων για τα οποία προορίζεται η χρήση τους, διότι οι υπάρχουσες προδιαγραφές είναι, κατά τη γνώμη μας, συγκεχυμένες και ελλιπείς.

    Α/Α 17. Βουρτσάκια-οδοντόβουρτσα με δυνατότητα αναρρόφησης (υλικά περιποίησης στοματικής κοιλότητας) για ΜΕΘ.
    – Να είναι σε ενιαίο σετ που να περιέχει: βουρτσάκι ατραυματικό, με δυνατότητα αναρρόφησης, φακελάκι αντιμικροβιακής οδοντόπαστας, φακελάκι ενυδατικού διαλύματος με 0,12% χλωρεξιδίνη, ποτηράκι και βουρτσάκι επάλειψης.

    Α/Α 39. Κυκλώματα αναπνευστήρων….. για μονάδα εντατικής θεραπείας ΜΕΘ.
    – Να προστεθεί η προδιαγραφή: ”Με μήκος σωλήνων 160cm-180cm
    – Να προστεθεί η προδιαγραφή: ”Ο ασκός να είναι Latex Free με ένδειξη”
    – Να προστεθεί η προδιαγραφή: ”Σε συσκευασία Latex Free”
    – Nα προστεθεί η προδιαγραφή: ”Με τάπα προστασίας τού κυκλώματος στο συνδετικό Υ”

    Α/Α 40. Κυκλώματα μ.χρήσης για αναπνευστήρες.
    – Να προστεθεί η προδιαγραφή: ”Να διαθέτει τάπα προστασίας τού κυκλώματος, μέχρι να χρησιμοποιηθεί στον ασθενή”

    Α/Α 53. Μάσκες Ο2 διαφανείς πολλαπλών χρήσεων Latex Free όλα τα νούμερα.
    – Να προστεθεί η προδιαγραφή: ”Να είναι από σιλικόνη”

    Α/Α 74. Πλήρες σετ επισκληριδίου αναισθησίας.
    – Να αφαιρεθεί η προδιαγραφή: ”Hubb” και να παραμείνει η προδιαγραφή: ”ατραυματικό άκρο Tuohy”
    – O καθετήρας να είναι από nylon ή πολυαμίδιο (κι όχι αποκλειστικά από nylon όπως αναγράφεται)
    – Να αφαιρεθούν: οι γάζες, τα τολύπια, οι πετσέτες, τα βουρτσάκια καθαρισμού, οι υποδερμικές βελόνες. το Trocar, ειδικό φίλτρο kwill, οι σύριγγες 3ml & 20ml
    – O ”ειδικός σπόγγος σταθεροποίησης τού καθετήρα” να περιγραφεί ως: ”Με αυτοκόλλητο πλαστκό στηρικτικό φίλτρου και καθετήρα”

    Α/Α 75. Πλήρες σετ ραχιαίας αναισθησίας.
    – Να γίνει πιο απλό και συγκεκρικιμένο, όσον αφορά τα τολύπια και γάζες, να προστεθεί αυτοκόλλητο πεδίο τριών στρωμάτων με οπή και να αφαιρεθούν τα: ”πινέλα, δοχεία, ειδικά φίλτρα kwill, 18g οδηγό βελόνας, trocar”
    – Στην προδιαγραφή (7) να προστεθεί: ”Να αναγράφεται επίσης η διάμετρος και το νούμερο στον στυλεό, για άμεση κι ασφαλή αναγνώριση τού μεγέθους της”

    Α/Α 77. Σετ συνδυασμένης ραχιαίας επισκληριδίου αναισθησίας.
    – Να διευκρινιστεί ή να διορθωθεί στην προδιαγραφή (1): ”Το άκρο της να μην εξέρχεται από το άκρο της, αλλά από επιπόσθετη οπή (πλάγια), πίσω από τον ώμο τής επισκληριδίου βελόνης” και να προστεθεί το νούμερο 25g, δηλαδή ”25g και 27g”
    – Στην προδιαγραφή (2) να αλλάξει το μήκος τής βελόνης σε ”88mm-90mm” (κι όχι σε 88mm που είναι ήδη!) ώστε να είναι δεκτά και τα δύο μήκη βελονών
    – Να αφαιρεθεί η προδιαγραφή: ”Συνδετικό εξάρτημα καθετήρα Perifix” ως εργοστασιακός όρος εταιρείας
    – Να διευκρινιστεί εάν η σύριγγα θα είναι Luer Lock
    – Στην προδιαγραφή (2) να προστεθεί: ”Το στηρικτικό καθετήρα και φίλτρου να είναι πλαστικό και αυτοκόλλητο”
    – Να προστεθεί η προδιαγραφή: ”Το σετ να διαθέτει κουμπωτά συνδετικά ασφαλείας φίλτρου και κλειδώματος των βελονών, για άριστη ροή, ασφάλεια και χρήση με ένα χέρι”
    – Στην προδιαγραφή (1) να αφαιρεθεί ο όρος ”Pencon” διότι είναι εργοστασιακός όρος εταιρείας
    – Να προστεθεί η προδιαγραφή: ”Ο στυλεός τής βελόνης να διαθέτει ενδείξεις χρώματος, νούμερου και τη διαμέτρου, για άμεση κι ασφαλή αναγνώριση τού μεγέθους της”
    – Να προστεθεί η προδιαγραφή: ”Ο καθετήρας να είναι 20g”

    Α/Α 78. Πλήρες σετ ραχιαίας αναισθησίας.
    – Να προστεθεί η προδιαγραφή: ”Ο στυλεός τής βελόνης ραχιαίας να διαθέτει ενδείξεις χρώματος, νούμερου και διαμέτρου, για άμεση κι ασφαλή αναγνώριση τού μεγέθους της”
    – Στην προδιαγραφή (7) το πεδίο να είναι τριών στρωμάτων, αυτοκόλλητο με οπή
    – Να προστεθεί στην προδιαγραφή (1): ”Με εύχρηστη και βολική λαβή, καθώς και οδηγό εισαγωγής μήκους τουλάχιστον 40mm”

    Α/Α 79. Πλήρες σετ αναπνευστικού κυκλώματος.
    – Στην προδιαγραφή (2) να διευκρινιστεί το μήκος του σωλήνα ασκού
    – Στην προδιαγραφή (3) να διορθωθεί το μήκος τών σωλήνων, μιας και αναγράφεται ως 1cm

    Α/Α 149. Συσκευές ανανήψεως Ambu μίας χρήσης.
    – Να διαθέτουν προσυνδεδεμένο ασκό, σωλήνα και μάσκα Νο 4 και να είναι Latex free

    Α/Α 150. Συσκευές αναρρόφησης κλειστού κυκλώματος.

    Να είναι:

    ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ 14FR ΕΝΔΟΤΡΑΧΕΙΑΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΧΕΙΟΣΤΟΜΙΑΣ

    — Nα ενδείκνυται για συνεχή χρήση 72 ωρών
    — Να διαθέτει ειδικό, εργονομικό κομβίο αναρρόφησης, με πεπλατυσμένη σαγρέ επαρκή επιφάνεια πίεσης
    — Να διαθέτει σύστημα κλειδώματος στη βαλβίδα αναρρόφησης
    — Να διαθέτει ορατή ειδική βαλβίδα απομόνωσης τού συστήματος από το κύκλωμα
    — Να διαθέτει κλειδί για την ασφαλή αποσύνδεσή του από το κύκλωμα και το σωλήνα
    — Να συνοδεύεται από συνδετικό ευθύ με πώμα για MDI
    — Να διαθέτει προεκτεινόμενη προέκταση για την ασφαλή σύνδεση τού σετ με το κύκλωμα τού ασθενή
    — Να είναι Latex Free με ένδειξη στη συσκευασία του, αποστειρωμένος
    — Να προσφέρεται για χρήση σε ενδοτραχειακούς σωλήνες, σε μεγέθη 10-12-14-16Fr και μήκος καθετήρα 54cm και για χρήση σε τραχειοστομία, σε μεγέθη 10-12-14-16Fr και μήκος καθετήρα 30,5 cm

    Α/Α 164. Σύστημα εκκενωτικής παρακέντησης θώρακος.

    Να είναι:

    ΣΕΤ ΣΩΛΗΝΑ ΕΚΚΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗΣ ΠΝΕΥΜΟΘΩΡΑΚΑ SELDINGER

    — Να φέρει ακτινοσκιερό σωλήνα (όχι καθετήρα) ιατρικού pvc με πολλαπλές οπές και πλαστικό οδηγό εισαγωγέα
    — Να φέρει ηχογενή βελόνα εισαγωγής 18g και νυστέρι
    — Να φέρει οδηγό σύρμα, ιδιαίτερα αυξημένης ενίσχυσης, με άκρο J
    — Να φέρει διαστολείς ιστών, βαθμονομημένους ανά εκατοστό
    — Να διατίθεται σε Νο 8Fr, No 10Fr, Νο 12Fr (μήκους 22cm και 3 πλάγιες οπές) και σε Νο 14Fr-16Fr-18F-20 Fr (μήκους 41cm και 4 πλάγιες οπές)

    Ευχαριστούμε

    Είμαστε στη διάθεσή σας

  4. Κύριοι ,
    μελετώντας τις προδιαγραφές του διαγωνισμού προτείνουμε τις παρακάτω αλλαγές:
    Α/Α 114
    Το σετ θα πρέπει να αποτελείται από:
    1) Καθετήρα παροχέτευσης νεφρού από υδρόφιλη μαλακή πολυουρεθάνη μακράς παραμονής με μηχανισμό κλειδώματος (locking system) και μεγάλες οπές στην θηλειά σχήματος pigtail. Να φέρει διαβαθμίσεις κατά μήκος και να προσφέρεται σε μήκη 19-24-29-39cm και διαμέτρου 6-8-10-12-14-16 Fr ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη
    2) Πλαστική κάνουλα- ευθειαστής
    3) Μεταλλική κάνουλα-ευθειαστής
    4) Οδηγό σύρμα 0,035’’ (90cm)
    5) Οδηγό σύρμα 0,018’’ (80cm)
    6) Ομοαξονικό σύστημα
    7) Διαστολείς (1 διαστολέα για μέγεθος 6Fr, 2 διαστολείς για μέγεθος καθετήρα 8Fr και αναλόγως όσο μεγαλώνει η διάμετρος του καθετήρα)
    8) Βελόνα παρακέντησης 21G
    9) Συνδετικό για σάκο
    10) Σάκο συλλογής υγρών

    Να υπάρχουν φυλλάδια του εργοστασίου που να επιβεβαιώνουν την διάρκεια παραμονής του καθετήρα για 3 μήνες

    Α/Α 115
    Το σετ θα πρέπει να αποτελείται από:
    1) Καθετήρα παροχέτευσης χοληφόρων από πολυουρεθάνη με μηχανισμό κλειδώματος (locking system) με ακτινοσκιερό μάρτυρα και μεγάλες οπές στην θηλειά σχήματος pigtail. Να φέρει διαβαθμίσεις κατά μήκος και να προσφέρεται σε μήκη 19-24-29-34-44-49cm και διαμέτρου 6-8-10-12-14 Fr ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη
    2) Πλαστική κάνουλα- ευθειαστής
    3) Μεταλλική κάνουλα-ευθειαστής
    4) Οδηγό σύρμα 0,035’’ (90cm)
    5) Οδηγό σύρμα 0,018’’ (80cm)
    6) Ομοαξονικό σύστημα
    7) Διαστολείς (1 διαστολέα για μέγεθος 6Fr, 2 διαστολείς για μέγεθος καθετήρα 8Fr και αναλόγως όσο μεγαλώνει η διάμετρος του καθετήρα)
    8) Βελόνα παρακέντησης 21G
    9) Συνδετικό για σάκο
    10) Σάκο συλλογής υγρών

    Α/Α 116
    Το σετ θα πρέπει να αποτελείται από:
    1) Καθετήρα παροχέτευσης νεφρού από υδρόφιλη πολυουρεθάνη με μηχανισμό
    κλειδώματος (locking system) και ειδικό μηχανισμό συγκράτησης του
    μεταλλικού τροκάρ πάνω στον καθετήρα με το ένα χέρ(snap lock system) και
    μεγάλες οπές στην θηλειά σχήματος pigtail. Να φέρει διαβαθμίσεις κατά μήκος
    και να προσφέρεται σε μήκη 19-24-29-39cm και διαμέτρου 6-8-10-12-14-16 Fr
    ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη
    2) Πλαστική κάνουλα-ευθειαστής
    3) Μεταλλική κάνουλα-ευθειαστής

    Α/Α 153
    ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΟΡΡΟΥ ΜΙΚΡΟΣΤΑΓΟΝΩΝ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΡΟΗΣ
    1. Το ρύγχος διάτρησης να είναι κατάλληλο ως προς την σκληρότητα και την κωνικότητα από υλικό ελεύθερο καδμίου.
    2. Να φέρει διαφανή σταγονομετρικό θάλαμο με μικροβιοκρατές φίλτρο 15μ στο εσωτερικό κάτω σημείο του.
    3. Συνολικό μήκος συσκευής ≥200cm. Στο μέσον της οποίας περίπου να βρίσκεται ο ρυθμιστής ροής με διαβάθμιση και δυνατότητα χορήγησης από 5-250ml/ώρα με τη βαρύτητα.
    4. Ο κυρίως σωλήνας να είναι από βιοσυμβατό διαφανές υλικό
    5. Να καταλήγει σε σύνδεση περιστρεφόμενο LUER LOCK
    6. Στο τελικό άκρο 10-15 εκ. πριν την υποδοχή Luer Lock να φέρει πλάγια διακλάδωση τύπου Υ για χορήγηση φαρμάκων.
    7. Το τελικό άκρο της συσκευής να καλύπτεται από πώμα με αδιάβροχο αεραγωγό φίλτρο.
    8. Η απόσταση μεταξύ του άκρου του σταγονοσωλήνα και εξόδου να μην είναι μικρότερη από 40mm.
    9. Η απόσταση μεταξύ του σταγονοσωλήνα και του φίλτρου να μην είναι μικρότερη από 20mm. Το τοίχωμα του σταγονοθαλάμου δεν θα πρέπει να πλησιάζει περισσότερο από 5mm το τέλος του σωλήνα.
    10. Να φέρει διακόπτη ροής μετακινούμενο.
    11. Ένδειξη ότι η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χορήγηση αίματος ή παραγώγων αυτού.
    12. Στη συσκευασία του προϊόντος θα πρέπει να αναφέρονται – επισημαίνονται τουλάχιστον τα παρακάτω:
    1. Ονομασία της συσκευής.
    2. Εμπορική ονομασία του εργοστασίου κατασκευής
    3. Οδηγίες χρήσης
    4. Χαρακτηρισμός της παρτίδας
    5. Η ημερομηνία αποστείρωσης και λήξη αυτής.
    6. Ένδειξη ότι η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χορήγηση αίματος ή παραγώγων αυτού.
    7. Η ένδειξη LATEX FREE, DEHP ή PHT FREE

    Α/Α 153
    1. Να καταλήγει σε σύνδεση περιστρεφόμενο LUER LOCK
    2. Στο τελικό άκρο 10-15 εκ. πριν την υποδοχή Luer Lock να φέρει πλάγια διακλάδωση τύπου Υ για χορήγηση φαρμάκων.
    3. Το τελικό άκρο της συσκευής να καλύπτεται από πώμα με αδιάβροχο αεραγωγό φίλτρο.
    4. Να φέρει διακόπτη ροής μετακινούμενο.
    5. Συνολικό μήκος της συσκευής να είναι 40εκ περίπου
    6. Ο ρυθμιστής ροής να έχει διαβάθμιση και δυνατότητα χορήγησης από 5-250ml/ώρα με τη βαρύτητα.
    7. Στη συσκευασία του προϊόντος θα πρέπει να αναφέρονται – επισημαίνονται τουλάχιστον τα παρακάτω:
    1. Ονομασία της συσκευής.
    2. Εμπορική ονομασία του εργοστασίου κατασκευής
    3. Οδηγίες χρήσης
    4. Χαρακτηρισμός της παρτίδας
    5. Η ημερομηνία αποστείρωσης και λήξη αυτής.
    6. Ένδειξη ότι η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χορήγηση αίματος ή παραγώγων αυτού.
    7. Η ένδειξη LATEX FREE, DEHP ή PHT FREE

    Α/Α 156.
    Παροχετεύσεις θώρακα 1 θαλάμου
    θωρακική παροχέτευση δύο (1) θαλάμου. Ο θάλαμος συλλογής υγρών να είναι χωρητικότητας >2.000 ml με ευκρινείς διαβαθμίσεις και τον σωλήνα στο μπρστινό μέρος για καλύτερη ορατότητα. Το σύστημα θα πρέπει να έχει την δυνατότητα σύνδεσης με δική του αυτόνομη μονάδα κενού για μεταφορά, περιπατητικούς ασθενείς ή περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα αναρρόφησης στον θάλαμο .Επιπλέον θα πρέπει να έχει την δυνατότητα λήψης αίματος για διενέργεια εξετάσεων από τον θάλαμο συλλογής και όχι από τον σωλήνα σύνδεσης με τον ασθενή. Η συσκευή θα πρέπει να έχει μικρό μέγεθος για εύκολη μεταφορά από τους ασθενείς και να έχει σχήμα που θα κάνει την συσκευή σταθερή χωρίς την χρησιμοποίηση ειδικής βάσης.

    Α/Α 157
    Παροχετεύσεις θώρακα 2 θαλάμων
    θωρακική παροχέτευση δύο (2) θαλάμων. Ο θάλαμος συλλογής υγρών να είναι χωρητικότητας >2.000 ml και είναι χωρισμένος σε 2 διαβαθμισμένα τμήματα. Το σύστημα θα πρέπει να έχει την δυνατότητα σύνδεσης με δική του αυτόνομη μονάδα κενού για μεταφορά, περιπατητικούς ασθενείς ή περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα αναρρόφησης στον θάλαμο .Επιπλέον θα πρέπει να έχει την δυνατότητα λήψης αίματος για διενέργεια εξετάσεων από τον θάλαμο συλλογής και όχι από τον σωλήνα σύνδεσης με τον ασθενή. Η συσκευή θα πρέπει να έχει μικρό μέγεθος για εύκολη μεταφορά από τους ασθενείς και να έχει σχήμα που θα κάνει την συσκευή σταθερή χωρίς την χρησιμοποίηση ειδικής βάσης. Τέλος θα πρέπει να διαθέτει βαλβίδα ασφαλείας που να αποτρέπει την μεταφορά υγρών από την στήλη των ενδοθωρακικών πιέσεων στο θάλαμο συλλογής υγρών διατηρώντας έτσι το σύστημα πάντα κλειστό και επίσης να διαθέτει βαλβίδα εκτόνωσης της αρνητικής πίεσης.

    Α/Α 158
    Παροχετεύσεις θώρακα 3-4 θαλάμων
    Οι πλαστικές φιάλες πρέπει να μπορούν να λειτουργήσουν τόσο με την βαρύτητα όσο και με την αναρρόφηση καθώς επίσης να αποτελούνται από 3-4 θαλάμους:
    -Θάλαμος συλλογής υγρών χωρητικότητας >2000cc
    -Θάλαμο που να δείχνει την πνευμονική πίεση και να λειτουργεί σαν βαλβίδα ασφαλείας
    -Θάλαμος για τον έλεγχο της αναρρόφησης
    Η συσκευή θα πρέπει απαραίτητα να φέρει για τους λόγους που αναφέρονται τα παρακάτω:
    -βαλβίδα εκτόνωσης της αρνητικής πίεσης
    -βαλβίδα ασφαλείας θετικής πίεσης
    -δυνατότητα μεταβολής της έντασης της συσκευής από αθόρυβη σε θορυβώδη με μηχανισμό-διακόπτη που θα διατηρεί απρόσκοπτη την αρνητική πίεση που ασκείται στον ασθενή
    -Σημείο σύνδεσης με την αναρρόφηση
    -Σωλήνα σύνδεσης με τον καθετήρα ασθενούς ο οποίος θα διαθέτει clamp για διακοπή της ροής ή για άρμεγμα.Επίσης ο σωλήνας θα πρέπει προ της εισόδου στο δοχείο να διαθέτει σύνδεση Luer Lock για άμεση απόσπαση της συσκευής από τον σωλήνα σε περίπτωση που η συσκευή γεμίσει και χρειαστεί νέα συσκευή
    -Ειδική χειρολαβή για κρέμασμα στο κρεββάτι του ασθενούς και εύκολη μεταφορά από τον ασθενή
    Επίσης η συσκευή θα πρέπει να έχει μικρό μέγεθος και να μην χρειάζεται βάση για την στήριξή της στο έδαφος

    Α/Α 161
    Το σετ θα πρέπει να αποτελείται από:

    α) Πλήρως ατραυματική βελόνα διαδερμικής παρακέντησης τύπου Verres με βάση που να διαθέτει μία πράσινη ένδειξη η οποία να υποδεικνύει ότι ο εσωτερικός ατραυματικός στειλεός της βελόνας συνάντησε αντίσταση οπότε και να μετατοπίζεται προς τα πίσω αφήνοντας το αιχμηρό άκρο της βελόνας παρακέντησης να εξέχει.
    β) Συνδετικός σωλήνας που συνδέεται με ειδική βάση που διαθέτει δύο θύρες σύνδεσης η μία με τον ασκό συλλογής και η άλλη με τη σύριγγα για τη συλλογή υγρών (ενεργητική άντληση και άμεση προώθηση των υγρών προς τον ασκό συλλογής). Μέσα στη βάση θα πρέπει να υπάρχει βαλβίδα μονόδρομης κατεύθυνσης (βαλβίδα αντεπιστροφής) που κρατάει το σύστημα κλειστό προστατεύοντας τον ασθενή (από εισροή πίσω σε αυτόν αέρα ή και υγρών).
    γ)Σύριγγα
    δ)ασκός συλλογής

    Α/Α 162
    Το σετ θα πρέπει να αποτελείται από:
    α) Καθετήρα κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη, 100% ακτινοσκιερό, υλικό βιοσυμβατό που να εγγυάται την μακρά παραμονή, διαμέτρου 9Ch και 12Ch
    O καθετήρας θα πρέπει να φέρει ευκρινείς διαβαθμίσεις για τη διευκόλυνση της τοποθέτησης, να διαθέτει οπές στο άκρο του και πλευρικά για την αυξημένη παροχέτευση των υγρών και του αέρα από την πλευρική κοιλότητα. Ο καθετήρας θα πρέπει να συνδέεται με ειδική βάση που να διαθέτει δύο θύρες σύνδεσης η μία με τον ασκό συλλογής και η άλλη με τη σύριγγα για τη συλλογή υγρών (ενεργητική άντληση και άμεση προώθηση των υγρών προς τον ασκό συλλογής). Μέσα στη βάση θα πρέπει να υπάρχει βαλβίδα μονόδρομης κατεύθυνσης (βαλβίδα αντεπιστροφής) που κρατάει το σύστημα κλειστό προστατεύοντας τον ασθενή (από εισροή πίσω σε αυτόν αέρα ή και υγρών).
    β) Πλήρως ατραυματική βελόνα διαδερμικής παρακέντησης τύπου Verres με βάση που να διαθέτει μία πράσινη ένδειξη η οποία να υποδεικνύει ότι ο εσωτερικός ατραυματικός στειλεός της βελόνας συνάντησε αντίσταση οπότε και να μετατοπίζεται προς τα πίσω αφήνοντας το αιχμηρό άκρο της βελόνας παρακέντησης να εξέχει.
    γ) Στειλεό μαλακό και ατραυματικό που μόλις συναντήσει αντίσταση να μετατοπίζεται προς τα πίσω αφήνοντας το αιχμηρό άκρο της βελόνας Verres να εξέχει για να μπορεί να παρακεντήσει τον ιστό, χωρίς να απαιτείται πλέον υπερηχογραφική καθοδήγηση κατά την τοποθέτηση. Επίσης ειδικό πλαστικό θηκάρι θα πρέπει να συνοδεύει το σετ, για την τοποθέτηση του στειλεού απολυμαίνοντάς το
    δ) νυστέρι
    ε) ασκός συλλογής 2000cc, με βαλβίδα αντεπιστροφής για να προστατεύει όχι μόνο από επιστροφή υγρών αλλά και του αέρα, βαλβίδα εκτόνωσης – διαφυγής αέρα και κάνουλα απόρριψης συλλεχθέντος υγρού.
    ζ) σύριγγα 60 ml με σύνδεση Luer Lock, που να επιτρέπει 1) τη λήψη δείγματος για εργαστηριακό έλεγχο, 2) την εφαρμογή πλύσεων «lavage», 3)την ενεργητική – ταχεία άντληση και παροχέτευση του ασθενή.
    η) συνδετικό για Billaw για ασθενείς με παραμονή άνω των 2 ημερών που χρειάζονται συσκευή παροχέτευσης θώρακα Bullau

    Α/Α 163
    Το σετ θα πρέπει να αποτελείται από:

    α) Πλήρως ατραυματική βελόνα διαδερμικής παρακέντησης τύπου Verres με βάση που να διαθέτει μία πράσινη ένδειξη η οποία να υποδεικνύει ότι ο εσωτερικός ατραυματικός στειλεός της βελόνας συνάντησε αντίσταση οπότε και να μετατοπίζεται προς τα πίσω αφήνοντας το αιχμηρό άκρο της βελόνας παρακέντησης να εξέχει.
    β) Συνδετικός σωλήνας που συνδέεται με ειδική βάση που διαθέτει δύο θύρες σύνδεσης η μία με τον ασκό συλλογής και η άλλη με τη σύριγγα για τη συλλογή υγρών (ενεργητική άντληση και άμεση προώθηση των υγρών προς τον ασκό συλλογής). Μέσα στη βάση θα πρέπει να υπάρχει βαλβίδα μονόδρομης κατεύθυνσης (βαλβίδα αντεπιστροφής) που κρατάει το σύστημα κλειστό προστατεύοντας τον ασθενή (από εισροή πίσω σε αυτόν αέρα ή και υγρών).
    γ)Σύριγγα
    δ)ασκός συλλογής

    Α/Α 164
    Το σετ θα πρέπει να αποτελείται από:
    α) Καθετήρα κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη, 100% ακτινοσκιερό, υλικό βιοσυμβατό που να εγγυάται την μακρά παραμονή, διαμέτρου 9Ch και 12Ch
    O καθετήρας θα πρέπει να φέρει ευκρινείς διαβαθμίσεις για τη διευκόλυνση της τοποθέτησης, να διαθέτει οπές στο άκρο του και πλευρικά για την αυξημένη παροχέτευση των υγρών και του αέρα από την πλευρική κοιλότητα. Ο καθετήρας θα πρέπει να συνδέεται με ειδική βάση που να διαθέτει δύο θύρες σύνδεσης η μία με τον ασκό συλλογής και η άλλη με τη σύριγγα για τη συλλογή υγρών (ενεργητική άντληση και άμεση προώθηση των υγρών προς τον ασκό συλλογής). Μέσα στη βάση θα πρέπει να υπάρχει βαλβίδα μονόδρομης κατεύθυνσης (βαλβίδα αντεπιστροφής) που κρατάει το σύστημα κλειστό προστατεύοντας τον ασθενή (από εισροή πίσω σε αυτόν αέρα ή και υγρών).
    β) Πλήρως ατραυματική βελόνα διαδερμικής παρακέντησης τύπου Verres με βάση που να διαθέτει μία πράσινη ένδειξη η οποία να υποδεικνύει ότι ο εσωτερικός ατραυματικός στειλεός της βελόνας συνάντησε αντίσταση οπότε και να μετατοπίζεται προς τα πίσω αφήνοντας το αιχμηρό άκρο της βελόνας παρακέντησης να εξέχει.
    γ) Στειλεό μαλακό και ατραυματικό που μόλις συναντήσει αντίσταση να μετατοπίζεται προς τα πίσω αφήνοντας το αιχμηρό άκρο της βελόνας Verres να εξέχει για να μπορεί να παρακεντήσει τον ιστό, χωρίς να απαιτείται πλέον υπερηχογραφική καθοδήγηση κατά την τοποθέτηση. Επίσης ειδικό πλαστικό θηκάρι θα πρέπει να συνοδεύει το σετ, για την τοποθέτηση του στειλεού απολυμαίνοντάς το
    δ) νυστέρι
    ε) ασκός συλλογής 2000cc, με βαλβίδα αντεπιστροφής για να προστατεύει όχι μόνο από επιστροφή υγρών αλλά και του αέρα, βαλβίδα εκτόνωσης – διαφυγής αέρα και κάνουλα απόρριψης συλλεχθέντος υγρού.
    ζ) σύριγγα 60 ml με σύνδεση Luer Lock, που να επιτρέπει 1) τη λήψη δείγματος για εργαστηριακό έλεγχο, 2) την εφαρμογή πλύσεων «lavage», 3)την ενεργητική – ταχεία άντληση και παροχέτευση του ασθενή.
    η) συνδετικό για Billaw για ασθενείς με παραμονή άνω των 2 ημερών που χρειάζονται συσκευή παροχέτευσης θώρακα Bullau

    Α/Α 166 ΟΜΟΙΩΣ ΜΕ 152
    ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΟΡΡΟΥ ΜΙΚΡΟΣΤΑΓΟΝΩΝ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΡΟΗΣ
    1. Το ρύγχος διάτρησης να είναι κατάλληλο ως προς την σκληρότητα και την κωνικότητα από υλικό ελεύθερο καδμίου.
    2. Να φέρει διαφανή σταγονομετρικό θάλαμο με μικροβιοκρατές φίλτρο 15μ στο εσωτερικό κάτω σημείο του.
    3. Συνολικό μήκος συσκευής ≥200cm. Στο μέσον της οποίας περίπου να βρίσκεται ο ρυθμιστής ροής με διαβάθμιση και δυνατότητα χορήγησης από 5-250ml/ώρα με τη βαρύτητα.
    4. Ο κυρίως σωλήνας να είναι από βιοσυμβατό διαφανές υλικό
    5. Να καταλήγει σε σύνδεση περιστρεφόμενο LUER LOCK
    6. Στο τελικό άκρο 10-15 εκ. πριν την υποδοχή Luer Lock να φέρει πλάγια διακλάδωση τύπου Υ για χορήγηση φαρμάκων.
    7. Το τελικό άκρο της συσκευής να καλύπτεται από πώμα με αδιάβροχο αεραγωγό φίλτρο.
    8. Η απόσταση μεταξύ του άκρου του σταγονοσωλήνα και εξόδου να μην είναι μικρότερη από 40mm.
    9. Η απόσταση μεταξύ του σταγονοσωλήνα και του φίλτρου να μην είναι μικρότερη από 20mm. Το τοίχωμα του σταγονοθαλάμου δεν θα πρέπει να πλησιάζει περισσότερο από 5mm το τέλος του σωλήνα.
    10. Να φέρει διακόπτη ροής μετακινούμενο.
    11. Ένδειξη ότι η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χορήγηση αίματος ή παραγώγων αυτού.
    12. Στη συσκευασία του προϊόντος θα πρέπει να αναφέρονται – επισημαίνονται τουλάχιστον τα παρακάτω:
    1. Ονομασία της συσκευής.
    2. Εμπορική ονομασία του εργοστασίου κατασκευής
    3. Οδηγίες χρήσης
    4. Χαρακτηρισμός της παρτίδας
    5. Η ημερομηνία αποστείρωσης και λήξη αυτής.
    6. Ένδειξη ότι η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χορήγηση αίματος ή παραγώγων αυτού.
    7. Η ένδειξη LATEX FREE, DEHP ή PHT FREE

    Α/Α 170
    ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΟΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΓΟΝΩΝ
    1. Το ρύγχος διάτρησης να είναι κατάλληλο για το τρύπημα της φιάλης ως προς τη σκληρότητα και την κωνικότητα. Να έχει επίσης λεία επιφάνεια, άκρο αιχμηρό και να είναι απαλλαγμένο καδμίου.
    2. Ο αεραγωγός να φέρει μικροβιοκρατές φίλτρο, το οποίο να διατηρεί
    Α- Ανεμπόδιστη τη ροή του υγρού, να είναι υδρόφοβο και να μην επιτρέπει
    Β- την παλινδρόμηση του αέρα
    3. Σταγονοθάλαμος
    α) Η παροχή του σταγονοθαλάμου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να είναι 20 σταγόνες = 1ml±0.1
    β) Η απόσταση μεταξύ του άκρου του σταγονοσωλήνα και της εξόδου να μην είναι μικρότερη από 40mm.
    γ) Η απόσταση μεταξύ του σταγονοσωλήνα και του φίλτρου να μην είναι μικρότερη από 20mm. Το τοίχωμα του σταγονοθαλάμου δεν θα πρέπει να πλησιάζει περισσότερο από 5mm το τέλος του σωλήνα.
    4. Το φίλτρο του υγρού να έχει οπωσδήποτε διάμετρο πόρων μικρότερη ή ίση 10μ ώστε να κατακρατεί το 80% τουλάχιστον των σωματιδίων του ελαστικού που πιθανόν δημιουργούνται κατά τη διάτρηση της φιάλης.
    5. Το μήκος του κυρίως σωλήνα χωρίς το σταγονοθάλαμο να είναι ≥170cm, να είναι ισοπαχής (ίδια εσωτερικά διάμετρο σε όλο το μήκος).
    6. Στο άκρο του, 10 ως 15cm πριν την υποδοχή Luer Lock να φέρει Υ για την χορήγηση φαρμάκων.
    7. Ο ρυθμιστής ροής (τύπου adelberg) να είναι ανοικτός κατά την αποθήκευση και να εξασφαλίζει την πλήρη διακοπή ροής μετά το κλείσιμό του.
    8. Στην συσκευασία του προϊόντος θα πρέπει να αναφέρονται – επισημαίνονται τουλάχιστον τα παρακάτω:
    1. Ονομασία της συσκευής.
    2. Εμπορική ονομασία του εργοστασίου κατασκευής
    3. Οδηγίες χρήσης
    4. Χαρακτηρισμός της παρτίδας
    5. Η ημερομηνία αποστείρωσης και λήξης αυτής
    6. Η επισήμανση ότι 20 σταγόνες απεσταγμένου νερού του σωλήνα του σταγονοθάλαμου μεταφέρουν όγκο 1±0,1ml.
    7. Ένδειξη ότι η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χορήγηση αίματος ή παραγώγων αυτού.
    8. Ένδειξη LATEX FREE, DEHP ή PHT FREE

    Α/Α 171 ΟΜΟΙΩΣ ΜΕ 170
    ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΟΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΓΟΝΩΝ
    1. Το ρύγχος διάτρησης να είναι κατάλληλο για το τρύπημα της φιάλης ως προς τη σκληρότητα και την κωνικότητα. Να έχει επίσης λεία επιφάνεια, άκρο αιχμηρό και να είναι απαλλαγμένο καδμίου.
    2. Ο αεραγωγός να φέρει μικροβιοκρατές φίλτρο, το οποίο να διατηρεί
    Α- Ανεμπόδιστη τη ροή του υγρού, να είναι υδρόφοβο και να μην επιτρέπει
    Β- την παλινδρόμηση του αέρα
    3. Σταγονοθάλαμος
    α) Η παροχή του σταγονοθαλάμου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να είναι 20 σταγόνες = 1ml±0.1
    β) Η απόσταση μεταξύ του άκρου του σταγονοσωλήνα και της εξόδου να μην είναι μικρότερη από 40mm.
    γ) Η απόσταση μεταξύ του σταγονοσωλήνα και του φίλτρου να μην είναι μικρότερη από 20mm. Το τοίχωμα του σταγονοθαλάμου δεν θα πρέπει να πλησιάζει περισσότερο από 5mm το τέλος του σωλήνα.
    4. Το φίλτρο του υγρού να έχει οπωσδήποτε διάμετρο πόρων μικρότερη ή ίση 10μ ώστε να κατακρατεί το 80% τουλάχιστον των σωματιδίων του ελαστικού που πιθανόν δημιουργούνται κατά τη διάτρηση της φιάλης.
    5. Το μήκος του κυρίως σωλήνα χωρίς το σταγονοθάλαμο να είναι ≥170cm, να είναι ισοπαχής (ίδια εσωτερικά διάμετρο σε όλο το μήκος).
    6. Στο άκρο του, 10 ως 15cm πριν την υποδοχή Luer Lock να φέρει Υ για την χορήγηση φαρμάκων.
    7. Ο ρυθμιστής ροής (τύπου adelberg) να είναι ανοικτός κατά την αποθήκευση και να εξασφαλίζει την πλήρη διακοπή ροής μετά το κλείσιμό του.
    8. Στην συσκευασία του προϊόντος θα πρέπει να αναφέρονται – επισημαίνονται τουλάχιστον τα παρακάτω:
    1. Ονομασία της συσκευής.
    2. Εμπορική ονομασία του εργοστασίου κατασκευής
    3. Οδηγίες χρήσης
    4. Χαρακτηρισμός της παρτίδας
    5. Η ημερομηνία αποστείρωσης και λήξης αυτής
    6. Η επισήμανση ότι 20 σταγόνες απεσταγμένου νερού του σωλήνα του σταγονοθάλαμου μεταφέρουν όγκο 1±0,1ml.
    7. Ένδειξη ότι η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χορήγηση αίματος ή παραγώγων αυτού.
    8. Ένδειξη LATEX FREE, DEHP ή PHT FREE

  5. Προς:
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ- ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΕΕΣ
    Υπόψη: Γραφείο Προμηθειών, Επιτροπή Διαβούλευσης Τεχνικών Προδιαγραφών

    ΘΕΜΑ: ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ A’ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ- ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΑ»
    Αρ. Πρωτ: 15591/ 5-07-2017 έγγραφο σας

    Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,
    Καταρχάς σας ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να σας υποβάλουμε τις παρατηρήσεις μας επί των τεχνικών προδιαγραφών για τους σάκους στομίας. Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

    “A/A 93. Σάκοι ουρητηροστομίας (όλων των διαστάσεων) ΚΑΙ Βάσεις ουρητηροστομίας”

    Η μη αναφορά σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (πχ μεμβράνες παλινδρόμησης που είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό στους σάκους ουρητηροστομίας) ή αποδεκτό εύρος διαστάσεων, θα οδηγήσει σε κατάθεση προσφορών με διαφορετικά- μη συγκρίσιμα υλικά και συνεπώς δεν θα είναι εφικτή η ισότιμη οικονομική αξιολόγηση παρόμοιων- ισοδύναμων ειδών.
    Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε υλικό με αντιβακτηριδιακή και επουλωτική δράση στο κολλητικό. Μια σημαντική εξέλιξη στην τεχνολογία του κολλητικού υλικού των οστομικών υλικών είναι ο εμπλουτισμός του με συστατικά αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων, που καταστέλλουν την φλεγμονή και διεγείρουν την ανάπτυξη των κυττάρων τα οποία συμβάλουν στην ταχύτερη διαδικασία επούλωσης. Υγιές περιστομικό δέρμα σημαίνει χαμηλότερο κόστος εξυπηρέτησης του νοσηλευομένου. Συγκεκριμένα σας προτείνουμε:
    «Α/Α 93: Βάσεις επίπεδες ουρητηροστομίας. Με οβάλ κολλητική επιφάνεια, εύκαμπτη που να περιέχει ιατρικού βαθμού μέλι manuka με επουλωτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Με δακτύλιο κόλλησης του αντίστοιχου σάκου συλλογής. Με υποδοχές ζώνης. Μεγέθη δακτυλίου 55mm
    & Σάκοι ουρητηροστομίας που να κολλάνε πάνω στον δακτύλιο της αντίστοιχης βάσης, με βαλβίδες αντεπιστροφής και εύκαμπτη έξοδο που να συνδέεται με κάθε τύπο ουροσυλλέκτη. Με μαλακό αντιιδρωτικό κάλυμμα. Aδιαφανείς, με παράθυρο ελέγχου στομίου, και διαφανείς. Δακτυλίου 55mm»

    **********

    “Α/Α 94. Σάκοι ουρητηροστομίας με βρυσάκι (όλων των διαστάσεων) αυτοκόλλητοι με ασφαλή εύκαμπτη και μαλακή έξοδο για εύκολο άδειασμα και σύνδεση με ουροσυλλέκτη 10-60mm.”
    “Α/Α 95. Σάκοι ουρητηροστομίας με βρυσάκι (όλων των διαστάσεων) αυτοκόλλητοι”
    “Α/Α 96. Σάκοι ουρητηροστομίας με βρυσάκι (όλων των διαστάσεων) αυτοκόλλητοι 5mm περίπου”

    Οι διαστάσεις που διατίθενται στην αγορά, ποικίλουν από 55mm έως και 75mm. Δεν θα πρέπει συνεπώς να αποκλείονται από την συμμετοχή, υλικά με μεγαλύτερη διάσταση κολλητικής επιφάνειας, καθώς α) υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής του κολλητικού υλικού στην επιθυμητή κάθε φορά διάμετρο και β) οι μεγαλύτερες διαστάσεις κολλητικού καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος περιστατικών (καθώς μπορούν να καλύψουν και τις μικρότερες αλλά επιπλέον και τις μεγαλύτερες στομίες).
    Για να δοθεί λοιπόν δυνατότητα συμμετοχής σε όλες τις εταιρίες του χώρου, και να μην αποκλειστούν υλικά που ήδη χρησιμοποιεί το νοσοκομείο σας με άριστα αποτελέσματα (και σε ανταγωνιστικές τιμές), ζητούμε η διάσταση να διαμορφωθεί σε «έως 65mm ±10mm».
    Επίσης ζητούμε να προστεθεί η αναφορά σε ύπαρξη «μεμβρανών μη αντεπιστροφής των ούρων» ένα βασικό χαρακτηριστικό που δεν επιτρέπει την παλινδρόμηση των ούρων και συνεπώς ελαχιστοποιεί τις ουρολοιμώξεις.
    Συγκεκριμένα σας προτείνουμε την ακόλουθη περιγραφή για τον α/α 94:
    «Α/Α 94: Σάκος ουρητηροστομίας αυτοκόλλητος, με ασφαλή εύκαμπτη και μαλακή έξοδο για εύκολο άδειασμα και σύνδεση με ουροσυλλέκτη. Με μεμβράνες αντεπιστροφής. Διαστάσεων 65mm±10mm»

    Τέλος θέλουμε να αναφέρουμε πως το ίδιο ακριβώς υλικό (σάκος ουρητηροστομίας αυτοκόλλητος) ζητείται σε τρεις αύξοντες αριθμούς της διακήρυξης σας (α/α 94, 95 και 96). Προτείνουμε συνεπώς να ενοποιηθούν οι τρεις συγκεκριμένοι κωδικοί σε ένα κοινό α/α (α/α 94) και στην θέση τους (α/α 95 και 96) να ενταχθούν νέα υλικά τα οποία θεωρούμε πως είναι απαραίτητα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών με στομία, τα οποία σας αναφέρουμε ακολούθως:
    Ι. Καταρχήν προτείνουμε την εισαγωγή υλικού με concave κολλητικό στον α/α 95. Το συγκεκριμένο υλικό αποτελεί μια πρωτοποριακή κατηγορία ειδικά σχεδιασμένη για χρήση σε στομίες σε κήλες, με κολλητικό υλικό με μαλακή κυρτότητα (3D). Συγκεκριμένα:
    «Α/Α 95: Σάκοι ουρητηροστομίας αυτοκόλλητοι. Με 3D εύπλαστη κολλητική επιφάνεια για εφαρμογή σε δύσκολες ανατομικά στομίες (όχι convex-πλαστικός δακτύλιος λόγω σκληρότητας υλικού). Mε δυνατότητα αντιστροφής του κολλητικού υλικού για χρήση σε κήλες. Με μεμβράνες αντεπιστροφής και βαλβίδα εξόδου που να συνδέεται απευθείας με κάθε τύπο ουροσυλλέκτη. Με ενσωματωμένες υποδοχές για εφαρμογή ζωνών. Προς κοπή έως 43mm»
    ΙΙ. Επίσης προτείνουμε την εισαγωγή υλικού με επουλωτική και αντιβακτηριδιακή δράση στο κολλητικό στον α/α 96. Συγκεκριμένα:
    «Α/Α 96: Σάκοι ουρητηροστομίας αυτοκόλλητοι. Με κολλητική επιφάνεια, εύκαμπτη που να περιέχει ιατρικού βαθμού μέλι manuka με επουλωτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Με μεμβράνες αντεπιστροφής και βαλβίδα εξόδου που να συνδέεται απευθείας με κάθε τύπο ουροσυλλέκτη. Με υφασμάτινης υφής, αντιιδρωτικό κάλυμμα. Aδιαφανείς, με παράθυρο ελέγχου στομίου, και διαφανείς. Προς κοπή έως 55mm»

    **************

    “A/A 99: Σάκοι ειλεοστομίας”

    Η μη αναφορά σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (πχ φίλτρο κατακράτησης οσμών) ή επιθυμητό εύρος διαστάσεων θα οδηγήσει σε κατάθεση προσφορών με διαφορετικά, μη συγκρίσιμα υλικά και συνεπώς δεν θα είναι εφικτή η ισότιμη οικονομική αξιολόγηση παρόμοιων- ισοδύναμων ειδών.
    Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε υλικά με φίλτρο προστατευόμενο από εσωτερικό σύστημα διπλού θαλάμου ώστε να λειτουργεί αποδοτικά ακόμη και σε πολύ υδαρείς κενώσεις (κατάλληλο και για κολοστομίες και για ειλεοστομίες).
    Συγκριμένα σας προτείνουμε την ακόλουθη περιγραφή:
    «Α/Α 99: Σάκοι ανοικτοί αυτοκόλλητοι ειλεοστομίας. Με κολλητική επιφάνεια εύκαμπτη, και φίλτρο κατακράτησης οσμών προστατευόμενο από εσωτερικό διπλό θάλαμο. Με ενσωματωμένο σύστημα ανοίγματος/ κλεισίματος με velcro. Προς κοπή έως 60mm, διαφανείς και αδιαφανείς».

    *********************

    “Α/Α 100: Σάκοι ειλεοστομίας με βρυσάκι αυτοκόλλητοι και με παράθυρο ελέγχου της στομίας των 100mm”

    Η μη αναφορά σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (όσον αφορά το επιθυμητό υλικό) θα οδηγήσει σε κατάθεση προσφορών με διαφορετικά, μη συγκρίσιμα υλικά και συνεπώς δεν θα είναι εφικτή η ισότιμη οικονομική αξιολόγηση παρόμοιων- ισοδύναμων ειδών.
    Σας προτείνουμε σάκο ειλεοστομίας/μετεγχειρητικό με παράθυρο επιθεώρησης, που διαθέτει επιπλέον προσαρμοζόμενο διπλό σύστημα κένωσης που προσαρμόζεται τόσο σε στέρεες όσο και σε υδαρείς κενώσεις και επομένως καλύπτει μεγαλύτερο εύρος περιπτώσεων και εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής, και οικονομία, για το νοσοκομείο. Συγκεκριμένα:
    «Α/Α 100: Σάκοι μετεγχειρητικοί διαφανείς, με αποσπώμενο παράθυρο για επιθεώρηση και εργασία επί της στομίας. Με βαλβίδα εξόδου για σύνδεση με κάθε τύπο ουροσυλλέκτη και δυνατότητα αφαίρεσης της βαλβίδας και κλείσιμο του σάκου με ενσωματωμένο σύστημα ανοίγματος/ κλεισίματος velcro (για χρήση και σε υδαρείς και στέρεες κενώσεις). Προς κοπή έως 90mm»

    *************

    “Α/Α 101: Σάκοι ειλεοστομίας με βρυσάκι αυτοκόλλητοι και με παράθυρο για σύνδεση με ουροσυλλέκτη”

    Καθώς η ίδια ακριβώς προδιαγραφή ζητείται και στον α/α 100 προτείνουμε εδώ το ακόλουθο υλικό που αφορά σε σάκο ειλεοστομίας/ μετεγχειρητικό με μη αποσπώμενο παράθυρο που διαθέτει επιπλέον προσαρμοζόμενο διπλό σύστημα κένωσης που προσαρμόζεται τόσο σε στέρεες όσο και σε υδαρείς κενώσεις και επομένως καλύπτει μεγαλύτερο εύρος περιπτώσεων και εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής, και οικονομία, για το νοσοκομείο. Συγκεκριμένα:
    «Α/Α 101: Σάκοι μετεγχειρητικοί, με μαλακό αντιιδρωτικό κάλυμμα και στις δυο όψεις του σάκου, με μη-αποσπώμενο παράθυρο επιθεώρησης των κενώσεων. Με βαλβίδα εξόδου για σύνδεση με κάθε ουροσυλλέκτη και δυνατότητα αφαίρεσης της βαλβίδας και κλείσιμο του σάκου με ενσωματωμένο σύστημα ανοίγματος/ κλεισίματος velcro (για χρήση και σε υδαρείς και στέρεες κενώσεις). Προς κοπή έως 90mm»

    ***********

    “Α/Α 102 Σάκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι”
    “Α/Α 103 Σάκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι 60mm”
    “Α/Α 104 Σάκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι 75mm”
    “Α/Α 105 Σάκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι διαφανείς”
    “Α/Α 106 Σάκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι διαφανείς 60mm”

    Στους α/α 102 έως 105 η μη αναφορά σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (πχ η ύπαρξη φίλτρου κατακράτησης οσμών) θα οδηγήσει σε κατάθεση προσφορών με διαφορετικά, μη συγκρίσιμα υλικά και συνεπώς δεν θα είναι εφικτή η ισότιμη οικονομική αξιολόγηση παρόμοιων- ισοδύναμων ειδών.
    Επιπρόσθετα οι διαστάσεις που διατίθενται στην αγορά, ποικίλουν από 60mm έως και 75mm. Δεν θα πρέπει συνεπώς να αποκλείονται από την συμμετοχή υλικά με μεγαλύτερη διάσταση κολλητικής επιφάνειας, καθώς α)υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής του κολλητικού υλικού στην επιθυμητή κάθε φορά διάμετρο και β) οι μεγαλύτερες διαστάσεις κολλητικού καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος περιστατικών (καθώς μπορούν να καλύψουν τόσο τις μικρότερες όσο και τις μεγαλύτερες στομίες).
    Καθώς μάλιστα το ίδιο ακριβώς υλικό (σάκος κολοστομίας αυτοκόλλητος) ζητείται σε πέντε αύξοντες της διακήρυξης σας (α/α 102, 103, 104, 105, 106) προτείνουμε να ενοποιηθούν οι συγκεκριμένοι κωδικοί σε 2 κοινούς αύξοντες (ΣΑΚΟΙ ΚΟΛΟΣΤΟΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ & ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ) ως ακολούθως:
    «Α/Α 102: Σάκοι κλειστοί αυτοκόλλητοι κολοστομίας, διαφανείς. Με κολλητική επιφάνεια εύκαμπτη, και φίλτρο κατακράτησης οσμών και εξόδου αερίων. Με υφασμάτινης υφής, αντιιδρωτικό κάλυμμα. Προς κοπή έως 70mm ±10mm, διαφανείς.»
    «Α/Α 103: Σάκοι κλειστοί αυτοκόλλητοι κολοστομίας, αδιαφανείς. Με κολλητική επιφάνεια εύκαμπτη, και φίλτρο κατακράτησης οσμών και εξόδου αερίων. Με υφασμάτινης υφής, αντιιδρωτικό κάλυμμα. Προς κοπή έως 70mm ±10mm.»
    Στους α/α 104, 105, 106, προτείνουμε να ενταχθούν νέα υλικά τα οποία θεωρούμε πως είναι απαραίτητα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών με στομία, τα οποία σας αναφέρουμε ακολούθως:
    Ι. Καταρχήν σας προτείνουμε την εισαγωγή υλικού με επουλωτική και αντιβακτηριδιακή δράση με στο κολλητικό:
    «Α/Α 104: Σάκοι κλειστοί αυτοκόλλητοι κολοστομίας. Με οβάλ κολλητική επιφάνεια, εύκαμπτη που να περιέχει ιατρικού βαθμού μέλι manuka με επουλωτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Με φίλτρο κατακράτησης οσμών προστατευόμενο από εσωτερικό διπλό θάλαμο. Με υφασμάτινης υφής, αντιιδρωτικό κάλυμμα. Aδιαφανείς, με παράθυρο ελέγχου στομίου, και διαφανείς. Προς κοπή έως 60/80mm (κάθετος/οριζόντιος άξονας)»
    ΙΙ. Επίσης προτείνουμε την εισαγωγή υλικού με concave κολλητικό. Το συγκεκριμένο υλικό αποτελεί μια πρωτοποριακή κατηγορία ειδικά σχεδιασμένη για χρήση σε στομίες σε κήλες, με κολλητικό υλικό με μαλακή κυρτότητα (3D). Συγκεκριμένα:
    «Α/Α 105: Σάκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι. Με 3D εύπλαστη κολλητική επιφάνεια για εφαρμογή σε δύσκολες ανατομικά στομίες (όχι convex-πλαστικός δακτύλιος λόγω σκληρότητας υλικού). Mε δυνατότητα αντιστροφής του κολλητικού υλικού για χρήση σε κήλες. Με φίλτρο προστατευόμενο από εσωτερικό σύστημα διπλού θαλάμου. Με ενσωματωμένες υποδοχές για εφαρμογή ζωνών. Προς κοπή έως 43mm»
    ΙΙΙ. Τέλος σας προτείνουμε υλικά με φίλτρο προστατευόμενο από εσωτερικό σύστημα διπλού θαλάμου ώστε να λειτουργεί αποδοτικά ακόμη και σε πολύ υδαρείς κενώσεις (κατάλληλο για όλο το διάστημα νοσηλείας- και για το μετεγχειρητικό διάστημα).
    «Α/Α 106 Σάκοι κλειστοί αυτοκόλλητοι κολοστομίας. Με κολλητική επιφάνεια εύκαμπτη, και φίλτρο κατακράτησης οσμών προστατευόμενο από εσωτερικό διπλό θάλαμο. Με υφασμάτινης υφής, αντιιδρωτικό κάλυμμα. Προς κοπή έως 60mm, διαφανείς και αδιαφανείς»

    *************

    “Α/Α 107: Σάκοι κολοστομίας με βρυσάκι”

    Η μη αναφορά σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (όσον αφορά το επιθυμητό υλικό) ή εύρος διαστάσεων θα οδηγήσει σε κατάθεση προσφορών με διαφορετικά, μη συγκρίσιμα υλικά και συνεπώς δεν θα είναι εφικτή η ισότιμη οικονομική αξιολόγηση παρόμοιων- ισοδύναμων ειδών.
    Σας προτείνουμε σάκο ειλεοστομίας/μετεγχειρητικό με παράθυρο επιθεώρησης, που διαθέτει επιπλέον προσαρμοζόμενο διπλό σύστημα κένωσης που προσαρμόζεται τόσο σε στέρεες όσο και σε υδαρείς κενώσεις και επομένως καλύπτει μεγαλύτερο εύρος περιπτώσεων και εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής, και οικονομία, για το νοσοκομείο. Συγκεκριμένα:
    «Α/Α 107: Σάκοι μετεγχειρητικοί διαφανείς, με αποσπώμενο παράθυρο για επιθεώρηση και εργασία επί της στομίας. Με βαλβίδα εξόδου για σύνδεση με κάθε τύπο ουροσυλλέκτη και δυνατότητα αφαίρεσης της βαλβίδας και κλείσιμο του σάκου με ενσωματωμένο σύστημα ανοίγματος/ κλεισίματος velcro (για χρήση και σε υδαρείς και στέρεες κενώσεις). Προς κοπή έως 90mm»

    ********

    “Α/Α 108 Σάκοι κολοστομίας με φίλτρο (όλων των διαστάσεων) και Βάσεις κολοστομίας”

    Η μη αναφορά σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (πχ το φίλτρο κατακράτησης οσμών) ή εύρος αποδεκτών διαστάσεων, θα οδηγήσει σε κατάθεση προσφορών με διαφορετικά, μη συγκρίσιμα υλικά και συνεπώς δεν θα είναι εφικτή η ισότιμη οικονομική αξιολόγηση παρόμοιων- ισοδύναμων ειδών.
    Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε υλικά με αντιβακτηριδιακή και επουλωτική δράση στο κολλητικό. Μια σημαντική εξέλιξη στην τεχνολογία του κολλητικού υλικού των οστομικών υλικών είναι ο εμπλουτισμός του με συστατικά αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων, που καταστέλλουν την φλεγμονή και διεγείρουν την ανάπτυξη των κυττάρων τα οποία συμβάλουν στην ταχύτερη διαδικασία επούλωσης. Υγιές περιστομικό δέρμα σημαίνει χαμηλότερο κόστος εξυπηρέτησης του νοσηλευομένου. Συγκεκριμένα:
    «Α/Α 108: Βάσεις επίπεδες κολοστομίας. Με οβάλ κολλητική επιφάνεια, εύκαμπτη που να περιέχει ιατρικού βαθμού μέλι manuka με επουλωτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Με δακτύλιο κόλλησης του αντίστοιχου σάκου συλλογής. Με υποδοχές ζώνης. Μεγέθη δακτυλίου 55mm και 70mm
    & Σάκοι κολοστομίας που να κολλάνε πάνω στον δακτύλιο της αντίστοιχης βάσης, με φίλτρο κατακράτησης οσμών προστατευόμενο από εσωτερικό διπλό θάλαμο. Με μαλακό αντιιδρωτικό κάλυμμα. Διαφανείς και αδιαφανείς, δακτυλίου 55 και 70mm»

    Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή τεκμηρίωση.

    Με εκτίμηση,
    ΓΕΝΙΚΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Α.Ε.

  6. Αξιότιμοι Κύριοι
    Σε συνέχεια της ανάρτησης των τεχνικών προδιαγραφών σας, η εταιρεία μας ως
    αποκλειστικός αντιπρόσωπος του οίκου VYGON Γαλλίας έχει την ευχαρίστηση να σας υποβάλει τις παρακάτω παρατηρήσεις-προτάσεις για υλικά ιατρικά αναλώσιμα(υγειονομικό υλικό διάφορο).
    – ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210-7701101/6937262495
    Με εκτίμηση,
    ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ,
    ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    1. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 13 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΒΕΛΟΝΕΣ ΟΣΦΥΟΝΩΤΙΑΙΑΣ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗΣ ………. ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ, προτείνουμε να προστεθούν πιο συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ώστε η επιτροπή αξιολόγησης να έχει μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης. Σας προτείνουμε τις εξής προδιαγραφές:
    Βελόνες οσφυονωτιαίας παρακέντησης τύπου QUINCKE. Να είναι λεπτών τοιχωμάτων για γρήγορη επιστροφή νωτιαίου υγρού, με διαφανή πλαστική λαβή, διακριτικό χρώμα για κάθε μέγεθος και στειλεό ειδικού σχεδιασμού που να επιτυγχάνει την μείωση του τραυματισμού του ιστού και κατ’ επέκταση τους πονοκεφάλους και ο οποίος να εφάπτεται με το άκρο της βελόνας (οπή).Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένες και να προσφερθούν με τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:
    – μεγέθους 18G μήκους 5cm , 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 1,20mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 19G μήκους 5cm , 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 1,10mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 20G μήκους 5cm , 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,90mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 22G μήκους 5cm , 7,5cm , 9cm , 12cm και 15cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,70mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 23G μήκους 7,5cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,60mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 25G μήκους 5cm , 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,53mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 25G μήκους 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,53mm, με οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 26G μήκους 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,47mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 26G μήκους 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,47mm, με οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 27G μήκους 9cm,εξωτερικής διαμέτρου 0,42mm,με και χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 29G μήκους 9cm,εξωτερικής διαμέτρου 0,38mm,με οδηγό εισαγωγέα.

    Βελόνες ενδοραχιαίας και οσφυονωτιαίας αναισθησίας τύπου PENCIL-POINT-WHITACRE που ελαχιστοποιούν την ζημιά στη σκληρή μήνιγγα. Να είναι ατραυματικές λεπτών τοιχωμάτων για γρήγορη επιστροφή νωτιαίου υγρού, με ατραυματική πλαϊνή οπή μήκους όσο η απόστασή της από το άκρο, ανάλογα με το μέγεθος, με διαφανή πλαστική λαβή, διακριτικό χρώμα για κάθε μέγεθος και στειλεό.Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένες και να προσφερθούν με τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:
    – μεγέθους 22G μήκους 9cm και 12cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,72mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 24G μήκους 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,55mm, με οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 25G μήκους 9cm και 18,5cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,53mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 25G μήκους 7,5cm , 9cm, 12cm και 14,5cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,53mm, με οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 26G μήκους 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,47mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 26G μήκους 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,47mm, με οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 27G μήκους 12cm,εξωτερικής διαμέτρου 0,42mm,χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 27G μήκους 9cm, 13,5cm και 14,5cm , εξωτερικής διαμέτρου 0,42mm,με οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 29G μήκους 9cm,εξωτερικής διαμέτρου 0,38mm,με οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 29G μήκους 12cm,εξωτερικής διαμέτρου 0,38mm,χωρίς οδηγό εισαγωγέα.

    2. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 14 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΒΕΛΟΝΕΣ ΟΣΦΥΟΝΩΤΙΑΙΑΣ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗΣ……….18G έως 25G, προτείνουμε να προστεθούν πιο συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ώστε η επιτροπή αξιολόγησης να έχει μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης. Σας προτείνουμε τις εξής προδιαγραφές:
    Βελόνες οσφυονωτιαίας παρακέντησης τύπου QUINCKE. Να είναι λεπτών τοιχωμάτων για γρήγορη επιστροφή νωτιαίου υγρού, με διαφανή πλαστική λαβή, διακριτικό χρώμα για κάθε μέγεθος και στειλεό ειδικού σχεδιασμού που να επιτυγχάνει την μείωση του τραυματισμού του ιστού και κατ’ επέκταση τους πονοκεφάλους και ο οποίος να εφάπτεται με το άκρο της βελόνας (οπή).Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένες και να προσφερθούν με τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:
    – μεγέθους 18G μήκους 5cm , 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 1,20mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 19G μήκους 5cm , 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 1,10mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 20G μήκους 5cm , 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,90mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 22G μήκους 5cm , 7,5cm , 9cm , 12cm και 15cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,70mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 23G μήκους 7,5cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,60mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 25G μήκους 5cm , 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,53mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 25G μήκους 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,53mm, με οδηγό εισαγωγέα

    Βελόνες ενδοραχιαίας και οσφυονωτιαίας αναισθησίας τύπου PENCIL-POINT-WHITACRE που ελαχιστοποιούν την ζημιά στη σκληρή μήνιγγα. Να είναι ατραυματικές λεπτών τοιχωμάτων για γρήγορη επιστροφή νωτιαίου υγρού, με ατραυματική πλαϊνή οπή μήκους όσο η απόστασή της από το άκρο, ανάλογα με το μέγεθος, με διαφανή πλαστική λαβή, διακριτικό χρώμα για κάθε μέγεθος και στειλεό.Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένες και να προσφερθούν με τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:
    – μεγέθους 22G μήκους 9cm και 12cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,72mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 24G μήκους 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,55mm, με οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 25G μήκους 9cm και 18,5cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,53mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 25G μήκους 7,5cm , 9cm, 12cm και 14,5cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,53mm, με οδηγό εισαγωγέα

    3. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 15 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΒΕΛΟΝΕΣ ΡΑΧΙΑΙΑΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ 22,23,25G ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΡΑ ΑΤΟΜΑ ΜΗΚΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 10-15cm, προτείνουμε να προστεθούν πιο συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ώστε η επιτροπή αξιολόγησης να έχει μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης. Σας προτείνουμε τις εξής προδιαγραφές:

    Βελόνες οσφυονωτιαίας παρακέντησης τύπου QUINCKE. Να είναι λεπτών τοιχωμάτων για γρήγορη επιστροφή νωτιαίου υγρού, με διαφανή πλαστική λαβή, διακριτικό χρώμα για κάθε μέγεθος και στειλεό ειδικού σχεδιασμού που να επιτυγχάνει την μείωση του τραυματισμού του ιστού και κατ’ επέκταση τους πονοκεφάλους και ο οποίος να εφάπτεται με το άκρο της βελόνας (οπή).Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένες και να προσφερθούν με τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:
    – μεγέθους 22G μήκους 9cm , 12cm και 15cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,70mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 23G μήκους 7,5cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,60mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 25G μήκους 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,53mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 25G μήκους 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,53mm, με οδηγό εισαγωγέα

    Βελόνες ενδοραχιαίας και οσφυονωτιαίας αναισθησίας τύπου PENCIL-POINT-WHITACRE που ελαχιστοποιούν την ζημιά στη σκληρή μήνιγγα. Να είναι ατραυματικές λεπτών τοιχωμάτων για γρήγορη επιστροφή νωτιαίου υγρού, με ατραυματική πλαϊνή οπή μήκους όσο η απόστασή της από το άκρο, ανάλογα με το μέγεθος, με διαφανή πλαστική λαβή, διακριτικό χρώμα για κάθε μέγεθος και στειλεό.Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένες και να προσφερθούν με τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:
    – μεγέθους 22G μήκους 9cm και 12cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,72mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 24G μήκους 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,55mm, με οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 25G μήκους 9cm και 18,5cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,53mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 25G μήκους 9cm, 12cm και 14,5cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,53mm, με οδηγό εισαγωγέα

    4. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 16 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΒΕΛΟΝΕΣ ΣΤΕΡΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗΣ Μ.Χ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ, προτείνουμε να προστεθούν πιο συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ώστε η επιτροπή αξιολόγησης να έχει μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης. Σας προτείνουμε τις εξής προδιαγραφές:

    Βελόνες στερνικής παρακέντησης . Να είναι λεπτών τοιχωμάτων με διαφανή πλαστική λαβή, διακριτικό χρώμα για κάθε μέγεθος και στειλεό ειδικού σχεδιασμού . Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένες και να προσφερθούν με τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:
    – μεγέθους 18G μήκους 5cm , 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 1,20mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 19G μήκους 5cm , 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 1,10mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 20G μήκους 5cm , 7,5cm και 9cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,90mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα
    – μεγέθους 22G μήκους 5cm , 7,5cm , 9cm , 12cm και 15cm ,εξωτερικής διαμέτρου 0,70mm, χωρίς οδηγό εισαγωγέα

    5. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 31 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΘΗΚΑΡΙΑ ΥΠΟΚΛΕΙΔΙΟΥ ΜΕ ΒΕΛΟΝΑ ΒΑΛΒΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΟΔΗΓΟ Νο 6 ΕΩΣ 8FR, προτείνουμε να προστεθούν πιο συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ώστε η επιτροπή αξιολόγησης να έχει μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης. Σας προτείνουμε τις εξής προδιαγραφές:
    Εισαγωγείς καθετήρων πνευμονικής αρτηρίας μεθόδου Swan-Ganz σε πλήρες σετ, αποτελούμενο από: βελόνα παρακέντησης της φλέβας μήκους 70mm, σύρμα οδηγό J μήκους 45cm, διαστολέα, καθετήρα-θηκάρι παραμονής στην φλέβα πολυαιθυλενίου, ακτινοσκιερό, μήκους 10cm με αιμοστατική βαλβίδα και πλάγια προέκταση για χορήγηση φαρμάκου και προστατευτικό κάλυμμα (φυσούνα) μήκους 80cm για την προστασία του καθετήρα της πνευμονικής αρτηρίας με τέλεια εφαρμογή χωρίς διαρροές. Να είναι Latex-free & DEHP-free, μ.χ, αποστειρωμένα και να προσφερθούν σε μεγέθη 6F , 7F και 8F.

    6. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 56 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΜΑΣΚΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ Μ.Χ 100% σας παραθέτουμε τις προδιαγραφές του είδους μας που αποτελεί πατέντα του οίκου μας:
    Σετ CPAP μη επεμβατικού αερισμού για υποβοήθηση ασθενών με αυτόματη αναπνοή, ανοικτού συστήματος Boussignac. Το σετ να περιέχει:
    • Βαλβίδα η οποία δημιουργεί CPAP από την ροή των αερίων (Ο2 ή αέρα) διερχόμενα από τα μικρο-τριχοειδή περάσματα που αυξάνουν την ταχύτητα και παράγουν στροβιλισμό δημιουργώντας «εικονική βαλβίδα». Να φέρει φίλτρο μείωσης του ήχου (2db), προέκταση περίπου 2 m για σύνδεση με επιτοίχιο ροόμετρο (O2- αέρα) ή φιάλη Ο2 και υποδοχή για σύνδεση με μανόμετρο.
    Να μπορεί να συνδεθεί με συσκευή νεφελοποίησης (nebulizer).
    Μάσκα στοματορινική με θάλαμο σιλικόνης αυξομειούμενου όγκου για αποφυγή διαρροών και άγκιστρα στερέωσης.
    • Ιμάντας σιλικόνης (κεφαλοδέτης) με οπές για ρυθμιζόμενη στερέωση της μάσκας.
    Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης αποστειρωμένο.

    Σετ CPAP μη επεμβατικού αερισμού για υποβοήθηση ασθενών με αυτόματη αναπνοή, ανοικτού συστήματος Boussignac. Το σετ να περιέχει:
    • Βαλβίδα η οποία δημιουργεί CPAP από την ροή των αερίων (Ο2 ή αέρα) διερχόμενα από τα μικρο-τριχοειδή περάσματα που αυξάνουν την ταχύτητα και παράγουν στροβιλισμό δημιουργώντας «εικονική βαλβίδα». Να φέρει φίλτρο μείωσης του ήχου (2db), προέκταση περίπου 2 m για σύνδεση με επιτοίχιο ροόμετρο (O2- αέρα) ή φιάλη Ο2 και υποδοχή για σύνδεση με μανόμετρο.
    • Σύστημα νεφελοποίησης (nebulizer) με προέκταση και συνδετικό Τ.
    • Μάσκα στοματορινική με θάλαμο σιλικόνης αυξομειούμενου όγκου για αποφυγή διαρροών και άγκιστρα στερέωσης.
    • Ιμάντας σιλικόνης (κεφαλοδέτης) με οπές για ρυθμιζόμενη στερέωση της μάσκας.
    Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης αποστειρωμένο.

    Συσκευή ρύθμισης FiO2 για σύστημα CPAP Boussignac με πιθανές τιμές 30%, 50%, 100%, με ή χωρίς γωνιακό συνδετικό. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης αποστειρωμένη.

    Μανόμετρο πολλαπλών χρήσεων για μέτρηση θετικής πίεσης σε χρήσησυστήματος CPAP Boussignac. Να διαθέτει προστατευτικό περίβλημα, προέκταση για σύνδεση με βαλβίδα πίεσης και ιμάντα (κορδόνι) συγκράτησης- στερέωσης.

    Συνδετικό διάφανο κατάλληλο για σύνδεση της βαλδίδας Boussignac με ενδοτραχειακό ή σωλήνα τραχειοστομίας. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης αποστειρωμένο. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης αποστειρωμένο.

    7. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 73 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ Νο 19G,21G,25G,27G, προτείνουμε να προστεθούν πιο συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ώστε η επιτροπή αξιολόγησης να έχει μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης. Σας προτείνουμε τις εξής προδιαγραφές:
    Πεταλούδες φλεβοκέντησης (scalp-vein). Να έχουν βελόνα σιλικοναρισμένη (εσωτερικά-εξωτερικά), ατραυματική, λεπτών τοιχωμάτων. Να φέρουν προέκταση μήκους 30 cm. Να προσφερθούν με βελόνα 19,21,23,25 και 27G, μήκους βελόνας 19mm. Tα μεγέθη 23G,25G και 27G να έχουν τον ελάχιστο νεκρό χώρο 0,2ml. Να είναι LΑΤΕΧ-free & DEHP-free και μ.χ. αποστειρωμένες.

    8. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 75 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΠΛΗΡΕΣ ΣΕΤ ΡΑΧΙΑΙΑΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΜΕ ΒΕΛΟΝΕΣ Νο 22-25-26-27G WHITACRE, προτείνουμε να διορθωθούν οι εν λόγω προδιαγραφές διότι τα υλικά που περιλαμβάνονται μέσα στο σετ είναι ελλειπή. Στις υπάρχουσες προδιαγραφές δεν αναφέρεται να υπάρχει μέσα στο σετ κάποιο χειρουργικό πεδίο το οποίο είναι απαραίτητο για σετ ραχιαίας αναισθησίας. Επίσης δεν αναφέρεται να υπάρχει ούτε λαβίδα προετοιμασίας, ούτε πετσέτες απορροφητικές και τα τολύπια είναι πολύ λίγα που αναγράφονται. Αν η πρότασή μας αξιολογηθεί θετικά , προτείνουμε οι εν λόγω προδιαγραφές να αντικατασταθούν με τις εξής ώστε να προσφερθεί ένα ολοκληρωμένο σετ ραχιαίας αναισθησίας:
    Σετ ραχιαίας αναισθησίας αποτελούμενο από: τέσσερα ακτινοσκιερά τολύπια μικρά, δύο ακτινοσκιερά τολύπια μεγάλα, ένα κυπελλάκι 60ml, μια λαβίδα προετοιμασίας, τρεις σύριγγες luer των 3, 5 & 10ml, μία βελόνα ραχιαίας whitacre pencil-point 25G μήκους 90mm με εισαγωγέα, δύο υποδερμικές βελόνες μια 25G 16mm & μια 21G x 38mm, μία υποδερμική βελόνη 18G 40mm με φίλτρο 5μm, μια απορροφητική πετσέτα 33x38cm, ένα μπλε χειρουργικό πεδίο 70x80cm με άνοιγμα 7x12cm. Να είναι LΑΤΕΧ-free & DEHP-free και μ.χ. αποστειρωμένο.

    9. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 78 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΠΛΗΡΕΣ ΣΕΤ ΡΑΧΙΑΙΑΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΜΕ ΒΕΛΟΝΑ Νο 22-27G, προτείνουμε να προστεθεί επίσης και απλό σετ ραχιαίας αναισθησίας χωρίς βελόνα ώστε να μπορεί το τμήμα να δουλέψει με όποια βελόνα ραχιαίας επιθυμεί. Εαν η πρότασή μας αξιολογηθεί θετικά προτείνουμε να αντικατασταθούν οι προδιαγραφές στον ήδη υπάρχων κωδικό είδους με τις συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές:
    Βασικό σετ προετοιμασίας / παρακέντησης (ραχιαίας αναισθησίας, επισκληριδίου αναισθησίας, υποκλειδίου, βιοψίας κ.λ.π.), το οποίο να αποτελείται από: Ένα δίσκο περιεχομένων, τρεις σύριγγες luer των 2,5, 5 & 10ml, ένα χειρουργικό πεδίο 70x80cm με αυτοκόλλητη πλευρά και αυτοκόλλητο άνοιγμα 7x12cm, μια λαβίδα προετοιμασίας (τύπου Kocher), τέσσερα τολύπια μικρά, δύο τολύπια μεγάλα, ένα κυπελλάκι 60ml, μία υποδερμική βελόνη 18G 40mm με φίλτρο 5μm, δυο υποδερμικές βελόνες 25G 16mm & 21G x 38mm αντίστοιχα, μια απορροφητική πετσέτα 33x38cm, και ένα εξωτερικό πεδίο 75x70cm για την τοποθέτηση των ανωτέρω. Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ ,αποστειρωμένο

    10. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 84 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΠΩΜΑΤΑ 3WAY ΑΡΣ-ΘΗΛ ΔΙΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Πώματα για στρόφιγγες 3way πλαστικά σκληρά, luer-lock, βιδωτά, ταυτόχρονα με μια πλευρά αρσενική και μια πλευρά θηλυκή, με περιφερικές ραβδώσεις. Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένα

    11. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 85 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΠΩΜΑΤΑ 3WAY, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Πώματα για στρόφιγγες 3way πλαστικά σκληρά, luer-lock, βιδωτά, ταυτόχρονα με μια πλευρά αρσενική και μια πλευρά θηλυκή, με περιφερικές ραβδώσεις. Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένα

    12. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 86 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΠΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΡΙΝΟΓΑΣΤΡΙΚΟΥΣ ΚΑΘΕΤΗΡΕΣ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Πώματα κωνικά πολυαιθυλενίου για ρινογαστρικούς καθετήρες , Levin-Folley-ουροσυλλέκτες και μεγάλες σύριγγες. Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ αποστειρωμένα.

    13. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 87 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΡΙΝΟΓΑΣΤΡΙΚΟΙ ΚΑΘΕΤΗΡΕΣ ΔΙΠΛΟΥ ΑΥΛΟΥ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Καθετήρες ρινογαστρικοί διπλού αυλού, από P.V.C . Να είναι ακτινοσκιεροί, διαφανείς, ατραυματικοί (κλειστού άκρου με 10 πλάγιες οπές), βαθμονομημένοι στα 45,55,65 και 75 cm από το άκρο, με συνδετικό για το κλείσιμο των δυο αυλών. Να προσφερθούν σε μεγέθη 12,14,16,18,21,30,36 Fr και να έχουν μήκος 120cm. Να είναι LATEX Free , DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένοι.

    14. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 88 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΡΙΝΟΓΑΣΤΡΙΚΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ 125-135 CM Νο 14-16-18-20 ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΑΚΡΟΥ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Καθετήρες LEVIN ανοικτού άκρου από PVC. Να είναι ακτινοσκιεροί, ατραυματικοί με 4 πλάγιες οπές, διαφανείς, βαθμονομημένοι από τα 5 έως 75cm ανά εκατοστό. Να προσφερθούν σε μεγέθη 10,12,14,16,18,21 Fr μήκους 100cm. Να είναι LATEX Free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένοι.

    15. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 89 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΡΙΝΟΓΑΣΤΡΙΚΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ 125-135 CM Νο 14-16-18-20 ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΑΚΡΟΥ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΣΚΙΕΡΟΙ ΜΕ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Καθετήρες LEVIN ανοικτού άκρου από PVC. Να είναι ακτινοσκιεροί, ατραυματικοί με 4 πλάγιες οπές, διαφανείς, βαθμονομημένοι από τα 5 έως 75cm ανά εκατοστό. Να προσφερθούν σε μεγέθη 10,12,14,16,18,21 Fr μήκους 100cm. Να είναι LATEX Free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένοι.

    16. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 90 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΡΙΝΟΓΑΣΤΡΙΚΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ 125-135 CM Νο 14-16-18-20 ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΑΚΡΟΥ ΑΚΤΙΝΟΣΚΙΕΡΟΙ ΜΕ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Καθετήρες LEVIN κλειστού άκρου από P.V.C. Να είναι ακτινοσκιεροί, ατραυματικοί με 4 πλάγιες οπές, διαφανείς, βαθμονομημένοι από τα 5 έως 75 cm ανά εκατοστό, και να έχουν μήκος 125cm. Να προσφερθούν σε μεγέθη: 6,8 και 10 Fr με καπάκι για το κλείσιμο του καθετήρα και 12,14,16,18,21 Fr με εύελικτη χοάνη. Να είναι LATEX Free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένοι.

    17. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 91 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΡΙΝΟΓΑΣΤΡΙΚΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ 80-90 CM, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Καθετήρες LEVIN ανοικτού άκρου από PVC. Να είναι ακτινοσκιεροί, ατραυματικοί με 4 πλάγιες οπές, διαφανείς, βαθμονομημένοι από τα 5 έως 75cm ανά εκατοστό. Να προσφερθούν σε μεγέθη 10,12,14,16,18,21 Fr μήκους 100cm. Να είναι LATEX Free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένοι.
    Καθετήρες LEVIN κλειστού άκρου από P.V.C. Να είναι ακτινοσκιεροί, ατραυματικοί με 4 πλάγιες οπές, διαφανείς, βαθμονομημένοι από τα 5 έως 75 cm ανά εκατοστό, και να έχουν μήκος 125cm. Να προσφερθούν σε μεγέθη: 6,8 και 10 Fr με καπάκι για το κλείσιμο του καθετήρα και 12,14,16,18,21 Fr με εύελικτη χοάνη. Να είναι LATEX Free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένοι.

    18. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 109 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΑΚΟΙ ΚΡΑΝΙΟΤΟΜΙΑΣ ………ΟΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Πλήρες σετ κρανιοτομίας αποτελούμενο από: δύο καλύμματα τραπεζίου 137x190cm με ενισχυμένη ζώνη από ύφασμα Non Woven στο μέσο, ένα υδρόφοβο σεντόνι κεφαλής 240x250cm με οπή 20x28cm με ενισχυμένη απορροφητικότητα με αυτοκόλλητο χειρουργικό πεδίο και σάκο περισυλλογής υγρών, τέσσερα πλαϊνά καλύμματα διαστάσεων 50x70cm αδιάβροχα, απορροφητικά με μία αυτοκόλλητη πλευρά, ένα σεντόνι ποδιών 215x250cm απορροφητικό με μία αυτοκόλλητη πλευρά, δυο αυτοκόλλητες ταινίες για τα καλύμματα 9x42cm, δύο απορροφητικές πετσέτες 30x40cm και μια ταινία βέλκρο 2,5x17cm. Σετ μ.χ. αποστειρωμένο σε διπλή συσκευασία. Latex-free & DEHP-free.

    19. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 128 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΕΣ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ ΒΡΟΓΧΩΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Καθετήρες αναρρόφησης βλεννών από P.V.C , ακτινοσκιεροί, ατραυματικοί, λείοι, βαθμονομημένοι ανά εκατοστό από τα 5 έως 20cm, ανοικτού άκρου με διαφανή βαλβίδα ελεγχόμενης αναρρόφησης. Να είναι LATEX Free και DEHP free, μ.χ, αποστειρωμένοι και να προσφερθούν στα εξής μεγέθη και μήκη: Νο 4,5,6,7,8,10 μήκους 29 cm και Νο 12,14,16,18 μήκους 42 cm

    20. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 129 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΕΣ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ ΒΡΟΓΧΩΝ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Συσκευές αναρροφήσεως και συλλογής βρογχικών εκκριμάτων ενηλίκων με φιαλίδιο περισυλλογής 25ml , με καθετήρα Νο 16 , ακτινοσκιερό, βαθμονομημένο, με προέκταση συνδετικό για αναρρόφηση 50cm, με πρόσθετο καπάκι φιαλιδίου και αυτοκόλλητο για αναγραφή των στοιχείων του ασθενή. Να είναι LATEX Free και DEHP free (για αποφυγή αλλεργιών), μ.χ ,αποστειρωμένοι.

    21. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 131 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΟΥ ΕΓΧΥΣΕΩΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΟΔΩΝ FOUR WAY, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Συνδετικό πολλαπλών εγχύσεων αποτελούμενο από: τέσσερα 3-way stop-cock, με διαφανές σώμα εργονομικά κατασκευασμένο, με πολύ μικρό χώρο παρακράτησης υγρού, με ανοχή στα αντισηπτικά, με χρωματική κωδικοποίηση των στροφίγγων. Να είναι Latex-free & DEHP-free, μ.χ, αποστειρωμένο.

    Συνδετικό τεσσάρων αυλών μήκους 6cm, από πολυουρεθάνη (PUR), με clips on-off για ταυτόχρονη χορήγηση τεσσάρων διαφορετικών υγρών-φαρμάκων και για χορήγηση παρεντερικής, σε κεντρικούς ή περιφερικούς καθετήρες. Ο κάθε αυλός να είναι διαφανής, με εσωτ.-εξωτ. διάμετρο 1,50-2,50mm. Οι τρεις αυλοί να διαθέτουν βαλβίδα μη επιστροφής και πώμα κλειστού συστήματος ασφαλείας(μόνο για χορηγήσεις) και ο τέταρτος αυλός να διαθέτει πώμα κλειστού συστήματος ασφαλείας (για χορηγήσεις και λήψεις) . Να είναι Latex-free, Dehp-free, μ.χ, αποστειρωμένο.

    22. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 132 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΟΥ ΕΓΧΥΣΕΩΣ ΤΡΙΩΝ ΟΔΩΝ(3WAY STOPCOCKS), προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Συνδετικά τριών οδών, 3-way stop-cock ασφαλείας κατασκευασμένα από υλικό polycarbonate-polyethylene ώστε να αντέχουν έγχυση λιπιδίων, κυταροστατικών, χημειοθεραπευτικών, και πιέσεις έως 2 bar χωρίς διαρροές, με διαφανές σώμα, και με γραμμική ευθεία ροή των χορηγουμένων υγρών, με λευκό άξονα εργονομικά σχεδιασμένο, περιστρεφόμενο με κλικ ασφαλείας κάθε 45 μοίρες, αισθανόμενο από τον χρήστη, με δύο διαφανή θηλυκά άκρα με λευκό πώμα στο καθένα. Να έχουν ένα διαφανές αρσενικό άκρο luer-lock ασφαλείας που να επιτρέπει την περιστροφή του 3-way χωρίς να αποσυνδέεται από τον καθετήρα .Να προσφερθούν με διακριτικά (κόκκινο και μπλε) για ασφαλή και εύκολη αναγνώριση στη σύνδεση με φλέβα ή αρτηρία. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης αποστειρωμένα.

    23. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 133 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΟΥ ΕΓΧΥΣΕΩΣ ΤΡΙΩΝ ΟΔΩΝ(3WAY STOPCOCKS EXTENTIONS 7-10 CM) …………..EXTENTION, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Συνδετικά 3-way stop-cock από polycarbonate-polyethylene ώστε να αντέχουν στην έγχυση λιπιδίων, κυταροτοξικών – χημειοθεραπευτικών και πιέσεις έως 145psi.
    Να διαθέτουν προέκταση εξωτερικά από PVC και εσωτερικά από PE (χημικά αδρανές), πώμα πολλαπλών εγχύσεων στη μια είσοδο και λευκό στην άλλη είσοδο. Να διατίθενται με μήκη προέκτασης 13,5cm, 25cm και 80cm. Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ αποστειρωμένο.

    24. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 134 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΟΥ ΕΓΧΥΣΕΩΣ ΤΡΙΩΝ ΟΔΩΝ (3WAY STOPCOCKS) …………..ISO, εάν η πρότασή μας αξιολογηθεί θετικά, προτείνουμε να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες προδιαγραφές το εξής:
    – ε) Να προσφερθούν με διακριτικά (κόκκινο και μπλε) για ασφαλή και εύκολη αναγνώριση στη σύνδεση με φλέβα ή αρτηρία. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης, αποστειρωμένα.

    25. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 135 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΟΥ ΕΓΧΥΣΕΩΣ ΤΡΙΩΝ ΟΔΩΝ (3WAY STOPCOCKS) ΥΨΗΛΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ …………..ISO, εάν η πρότασή μας αξιολογηθεί θετικά, προτείνουμε να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες προδιαγραφές το εξής:
    – ε) Να προσφερθούν με διακριτικά (κόκκινο και μπλε) για ασφαλή και εύκολη αναγνώριση στη σύνδεση με φλέβα ή αρτηρία. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης, αποστειρωμένα.

    26. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 137 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΙΧΑΛΩΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΥΛΟΥ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Συνδετικά πλαστικά σωλήνων, τύπου Υ (διχαλωτά) τα οποία να έχουν κάθετες εγκοπές, ώστε να μην είναι εύκολη η αποσύνδεση. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης, αποστειρωμένα και να προσφερθούν σε διαστάσεις:12 – 14 mm / 16 – 18 mm

    27. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 138 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΙΧΑΛΩΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΥΛΟΥ ΜΕ ΕΓΚΟΠΕΣ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Συνδετικά πλαστικά σωλήνων, τύπου Υ (διχαλωτά) τα οποία να έχουν κάθετες εγκοπές, ώστε να μην είναι εύκολη η αποσύνδεση. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης, αποστειρωμένα και να προσφερθούν σε διαστάσεις:12 – 14 mm / 16 – 18 mm

    28. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 139 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΙΧΑΛΩΤΑ ΜΙΚΡΟΥ ΑΥΛΟΥ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Συνδετικά πλαστικά σωλήνων, τύπου Υ (διχαλωτά) τα οποία να έχουν κάθετες εγκοπές, ώστε να μην είναι εύκολη η αποσύνδεση. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης, αποστειρωμένα και να προσφερθούν σε διαστάσεις: 4 – 6 mm / 6 – 8 mm / 8 – 10 mm

    29. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 140 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΥΘΕΑ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Συνδετικά πλαστικά σωλήνων, ευθέα ισοδιαμετρικά, τα οποία να έχουν κάθετες εγκοπές, ώστε να μην είναι εύκολη η αποσύνδεση. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης, αποστειρωμένα και να προσφερθούν σε διαστάσεις: 3,0-5,0 / 3,0-5,0 mm / 4,0-6,0 / 4,0-6,0 mm / 6,0-8,0 / 6,0-8,0 mm / 7,0- 10,0 / 7,0-10,0 mm / 10,0-13,0 / 10,0-13,0 mm / 13,0-15,0 / 13,0-15,0 mm / 6,5-15,0 / 6,5-15,0 mm

    Συνδετικά ευθέα σωλήνων, άνισης διαμέτρου τα οποία να έχουν κάθετες εγκοπές, ώστε να μην είναι εύκολη η αποσύνδεση. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης, αποστειρωμένα και να προσφερθούν σε διαστάσεις: 3,0-5,0 / 7,0-10,0 mm / 3,0-5,0 / 10,0-13,0 mm / 4,0-7,0 / 7,0-10,0 mm / 5,0-7,0 / 10,0-13,0 mm / 7,0-10,0 / 10,0/13,0 mm.

    30. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 141 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΥΘΕΑ α)μικρού αυλού , β) μεγάλου αυλού, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    α) Συνδετικά πλαστικά σωλήνων, ευθέα ισοδιαμετρικά, τα οποία να έχουν κάθετες εγκοπές, ώστε να μην είναι εύκολη η αποσύνδεση. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης, αποστειρωμένα και να προσφερθούν σε διαστάσεις: 3,0-5,0 / 3,0-5,0 mm / 4,0-6,0 / 4,0-6,0 mm / 6,0-8,0 / 6,0-8,0 mm / 7,0- 10,0 / 7,0-10,0 mm
    Συνδετικά ευθέα σωλήνων, άνισης διαμέτρου τα οποία να έχουν κάθετες εγκοπές, ώστε να μην είναι εύκολη η αποσύνδεση. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης, αποστειρωμένα και να προσφερθούν σε διαστάσεις: 3,0-5,0 / 7,0-10,0 mm / 3,0-5,0

    β) Συνδετικά πλαστικά σωλήνων, ευθέα ισοδιαμετρικά, τα οποία να έχουν κάθετες εγκοπές, ώστε να μην είναι εύκολη η αποσύνδεση. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης, αποστειρωμένα και να προσφερθούν σε διαστάσεις: 10,0-13,0 / 10,0-13,0 mm / 13,0-15,0 / 13,0-15,0 mm / 6,5-15,0 / 6,5-15,0 mm
    Συνδετικά ευθέα σωλήνων, άνισης διαμέτρου τα οποία να έχουν κάθετες εγκοπές, ώστε να μην είναι εύκολη η αποσύνδεση. Να είναι LATEX free & DEHP free, μιας χρήσης, αποστειρωμένα και να προσφερθούν σε διαστάσεις: 4,0-7,0 / 7,0-10,0 mm / 5,0-7,0 / 10,0-13,0 mm / 7,0-10,0 / 10,0/13,0 mm.

    31. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 142 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΥΘΕΑ (ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ) προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Συνδετικά για ρυθμιζόμενη αναρρόφηση με οπή και πώμα. Να είναι διαφανή και ευθέα, κατάλληλα για καθετήρες με μεγάλο μπεκ. Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ αποστειρωμένα.

    32. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 143 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΩΣ ΟΡΩΝ……….80CM, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Συνδετικά-Προεκτάσεις αρσεν.-θηλ., χορηγήσεων μεγάλων όγκων ορών . Να είναι εξωτερικά από PVC και εσωτερικά από PE για αντοχή, ελαστικότητα και χημική αδράνεια. Τα χορηγούμενα να μην απορροφώνται από το τοίχωμα του σωλήνα. Να έχουν εσωτερική διάμετρο 2,5mm και εξωτερική διάμετρο 4,0mm για μεγάλους όγκους χορηγήσεων και αντοχή έως 145psi. Να διατίθενται σε μήκη: 50 και 70 cm. Nα είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ αποστειρωμένες.

    33. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 144 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΩΣ ΟΡΩΝ……….3WAY ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Συνδετικά 3-way stop-cock από polycarbonate-polyethylene ώστε να αντέχουν στην έγχυση λιπιδίων, κυταροτοξικών – χημειοθεραπευτικών και πιέσεις έως 145psi.
    Να διαθέτουν προέκταση εξωτερικά από PVC και εσωτερικά από PE (χημικά αδρανές), πώμα πολλαπλών εγχύσεων στη μια είσοδο και λευκό στην άλλη είσοδο. Να διατίθενται με μήκη προέκτασης 25cm , 50cm , 80cm και 100cm . Να είναι LATEX free και DEHP free, μ.χ αποστειρωμένα.

    34. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 161 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΚΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗΣ ΘΩΡΑΚΟΣ ΜΕ ΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΒΕΛΟΝΑ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Καθετήρες-σετ για πλευρική παρακέντηση θώρακος και πλευρών. Το σετ να αποτελείται από: α) βελόνα παρακέντησης με διαφανές ενσωματωμένο προστατευτικό κάλυμμα του καθετήρα, β) καθετήρα πολυαιθυλενίου, με δύο ακτινοσκιερές γραμμές, μήκους 50cm, γ) στρόφιγγα 3-way stop-cock ασφαλείας με κλικ ασφαλείας κάθε 45 μοίρες αισθανόμενο από τον χρήστη, με προστατευτικό συνδετικό ασφάλισης του καθετήρα στο ένα άκρο και με συνδετικό για σύνδεση όλου του συστήματος με βαλβίδα HEIMLICH στο άλλο άκρο. Να είναι LATEX free και DEHP free ,μ.χ ,αποστειρωμένα. Να προσφερθούν σε σετ με μεγέθη: α) σετ με καθετήρα 2,7mm 8F μήκους 50cm & βελόνα 10G μήκους 77mm και β) σετ με καθετήρα 3,3mm 10F μήκους 50cm & βελόνη 8G μήκους 77mm

    35. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 162 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΚΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗΣ ΘΩΡΑΚΟΣ ΜΕ ΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΒΕΛΟΝΑ 100MM ΜΕ 1-WAY ΚΑΙ ΜΕ 3WAY, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Καθετήρες-σετ για πλευρική παρακέντηση θώρακος και πλευρών. Το σετ να αποτελείται από: α) βελόνα παρακέντησης με διαφανές ενσωματωμένο προστατευτικό κάλυμμα του καθετήρα, β) καθετήρα πολυαιθυλενίου, με δύο ακτινοσκιερές γραμμές, μήκους 50cm, γ) στρόφιγγα 3-way stop-cock ασφαλείας με κλικ ασφαλείας κάθε 45 μοίρες αισθανόμενο από τον χρήστη, με προστατευτικό συνδετικό ασφάλισης του καθετήρα στο ένα άκρο και με συνδετικό για σύνδεση όλου του συστήματος με βαλβίδα HEIMLICH στο άλλο άκρο. Να είναι LATEX free και DEHP free ,μ.χ ,αποστειρωμένα. Να προσφερθούν σε σετ με μεγέθη: α) σετ με καθετήρα 2,7mm 8F μήκους 50cm & βελόνα 10G μήκους 77mm και β) σετ με καθετήρα 3,3mm 10F μήκους 50cm & βελόνη 8G μήκους 77mm

    36. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 163 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΚΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗΣ ΘΩΡΑΚΟΣ ΜΕ ΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΒΕΛΟΝΑ ΜΕ ΣΑΚΟ ΚΑΙ ΒΡΥΣΑΚΙ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Καθετήρες-σετ για πλευρική παρακέντηση θώρακος και πλευρών. Το σετ να αποτελείται από: α) βελόνα παρακέντησης με διαφανές ενσωματωμένο προστατευτικό κάλυμμα του καθετήρα, β) καθετήρα πολυαιθυλενίου, με δύο ακτινοσκιερές γραμμές, μήκους 50cm, γ) στρόφιγγα 3-way stop-cock ασφαλείας με κλικ ασφαλείας κάθε 45 μοίρες αισθανόμενο από τον χρήστη, με προστατευτικό συνδετικό ασφάλισης του καθετήρα στο ένα άκρο και με συνδετικό για σύνδεση όλου του συστήματος με βαλβίδα HEIMLICH στο άλλο άκρο. Να είναι LATEX free και DEHP free ,μ.χ ,αποστειρωμένα. Να προσφερθούν σε σετ με μεγέθη: α) σετ με καθετήρα 2,7mm 8F μήκους 50cm & βελόνα 10G μήκους 77mm και β) σετ με καθετήρα 3,3mm 10F μήκους 50cm & βελόνη 8G μήκους 77mm

    37. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 164 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΚΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗΣ ΘΩΡΑΚΟΣ, προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Καθετήρες-σετ για πλευρική παρακέντηση θώρακος και πλευρών. Το σετ να αποτελείται από: α) βελόνα παρακέντησης με διαφανές ενσωματωμένο προστατευτικό κάλυμμα του καθετήρα, β) καθετήρα πολυαιθυλενίου, με δύο ακτινοσκιερές γραμμές, μήκους 50cm, γ) στρόφιγγα 3-way stop-cock ασφαλείας με κλικ ασφαλείας κάθε 45 μοίρες αισθανόμενο από τον χρήστη, με προστατευτικό συνδετικό ασφάλισης του καθετήρα στο ένα άκρο και με συνδετικό για σύνδεση όλου του συστήματος με βαλβίδα HEIMLICH στο άλλο άκρο. Να είναι LATEX free και DEHP free ,μ.χ ,αποστειρωμένα. Να προσφερθούν σε σετ με μεγέθη: α) σετ με καθετήρα 2,7mm 8F μήκους 50cm & βελόνα 10G μήκους 77mm και β) σετ με καθετήρα 3,3mm 10F μήκους 50cm & βελόνη 8G μήκους 77mm

    38. ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ Α/Α 177 , ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΩΛΗΝΕΣ Τ Μ.Χ ΤΥΠΟΥ(ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΙ), προτείνουμε να προστεθούν οι κάτωθι προδιαγραφές ώστε η επιτροπή να έχει κάποιο μέτρο σύγκρισης κατά την διαδικασία αξιολόγησης:
    Συνδετικά πλαστικά σωλήνων, τύπου Τ τα οποία να έχουν κάθετες εγκοπές, ώστε να μην είναι εύκολη η αποσύνδεση. Να είναι LATEX free και DEHP free ,μ.χ ,αποστειρωμένα και να προσφερθούν σε διαστάσεις: 4-6mm / 8-10mm / 12-14mm / 16-18mm

  7. ΠΡΟΣ
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ- ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.
    ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

    ΘΕΜΑ: Α’ ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΥ) [CPV 33140000-3]»

    Αξιότιμοι κύριοι,
    Σε απάντηση της ανακοίνωσής σας για πρόσκληση σε A’ Φάση Δημόσιας Διαβούλευσης των τεχνικών προδιαγραφών του διαγωνισμού για την προμήθεια «Ιατρικών Αναλωσίμων (Υγειονομικού υλικού διαφόρου) [CPV 33140000-3]», έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

    Σύμφωνα με το Παράρτημα VII του Προσαρτήματος Α΄ του Ν. 4412/2016, όπου αναφέρεται ότι η Τεχνική Προδιαγραφή ορίζεται ως «η προδιαγραφή που περιέχεται σε έγγραφο το οποίο προσδιορίζει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος … όπως … η αξιολόγηση της συμμόρφωσης της καταλληλότητας, της χρήσης του προϊόντος, της ασφάλειας ή των διαστάσεών του» καθώς και, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 παράγραφος 4 του Ν 2955/2001, που επισημαίνει ότι για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υλικού που θα συμπεριληφθούν στις τεχνικές προδιαγραφές θα πρέπει να υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση ότι επηρεάζουν τη δυνατότητα ή την αποτελεσματικότητα της χρήση του»

    Συνεπώς, οι παρατηρήσεις- τα σχόλια μας επί των τροποποιημένων τεχνικών προδιαγραφών μας αναφέρονται παρακάτω:

    Α/Α.
    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ –ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ

    67 Πάστα για κατακλίσεις Προτείνουμε να προσδιορίζεται το βάρος του προϊόντος (± 5% gr) ώστε να επιτευχθεί η σωστότερη τεχνική και οικονομική αξιολόγηση του. Υδροστατική πάστα για την κάλυψη ατελειών ή ανωμαλιών του δέρματος σε μορφή πάστας. Σε σωληνάριο 60γρ.
    Προτείνουμε στον συγκεκριμένο Α/Α. να δημιουργηθούν δύο υποκατηγορίες: στην πρώτη να ζητούνται σάκοι και στην δεύτερη βάσεις, αφενός για να διευκολυνθεί η τεχνική και η οικονομική αξιολόγηση, αφετέρου για να αυξηθούν οι ποσότητες.
    93 Σάκοι ουρητηροστομίας (όλων των διαστάσεων) και βάσεις ουρητηροστομίας Στην προδιαγραφή των σάκων προτείνουμε να προστεθεί το χαρακτηριστικό «με εσωτερικά κανάλια διανομής ούρων» παρέχοντας την διακριτικότητα που χρειάζεται ο ασθενής μέσα από την μείωση του όγκου των ούρων στο μισό αλλά και από την μείωση του θορύβου που δημιουργείται από την μετακίνηση του νοσηλευομένου.

    Σάκοι ουρητηροστομίας, με αντιιδρωτικό κάλυμμα που προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς, με βαλβίδα αντεπιστροφής, με εσωτερικά κανάλια διανομής ούρων, με μαλακή έξοδο για άδειασμα του σάκου ή για σύνδεση με ουροσυλλέκτη και δακτύλιο με κούμπωμα ασφαλείας που στερεώνει τον σάκο στη βάση χωρίς να ασκείται πίεση στην κοιλιακή χώρα. Διαστάσεις 40mm και 60mm. Να συνδυάζονται με τις αντίστοιχες βάσεις.
    Στην προδιαγραφή των βάσεων προτείνουμε να προστεθούν τα εξής τρία χαρακτηριστικά :
    α) «διαφανές κολλητικό» το οποίο μας επιτρέπει την επιθεώρηση του δέρματος κάτω από την βάση προς αποφυγή ερεθισμών
    β) «υποδοχές ζώνης στην βάση», μας επιτρέπει μεγαλύτερη ενίσχυση και ασφάλεια συγκράτησης της βάσης γύρω από το στόμιο δημιουργώντας ομοιόμορφη κατανεμημένη τάση που ασκείται στην κοιλιακή χώρα (πτυχές γύρω από τη στομία εξαιτίας αλλαγών θέσεων του ασθενούς και λόγω βάρους από το περιεχόμενο του σάκου) ακόμη και υπό συνθήκες πίεσης.
    γ) «κολλητικό σε σπειροειδή διάταξη», μας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια εξαιτίας της κολλητικής ικανότητας αλλά και της απορροφητικής ικανότητας παρέχοντας προστασία στο δέρμα. Βάσεις για ουρητηροστομία επίπεδες, εύκαμπτες, κοβόμενες, με κολλητική επιφάνεια διαφανή και κολλητικό υλικό σε σπειροειδή διάταξη με ενσωματωμένες υποδοχές ζώνης. Διαστάσεις α) 10-55mm ± 5mm , β) 10-40mm ± 5mm.

    Α/Α.
    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ –ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    94 Σάκοι ουρητηροστομίας με βρυσάκι
    αυτοκόλλητοι με ασφαλή εύκαμπτη και μαλακή έξοδο για εύκολο άδειασμα και σύνδεση με ουροσυλλέκτη 10-60mm Προτείνουμε να προστεθεί το χαρακτηριστικό «κολλητικό σε σπειροειδή διάταξη», διότι προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια εξαιτίας της κολλητικής ικανότητας αλλά και της απορροφητικής ικανότητας παρέχοντας προστασία στο δέρμα. Σάκοι αυτοκόλλητοι ουρητηροστομίας, διαφανείς με ενσωματωμένο κολλητικό 2 υλικών σε σπειροειδή διάταξη. Με βαλβίδα αντεπιστροφής ώστε να μην επιτρέπουν την παλινδρόμηση των ούρων. Να διαθέτουν μαλακό, υποαλλεργικό, αντιιδρωτικό κάλυμμα στην πλευρά επαφής με το σώμα. Να έχουν μαλακή έξοδο, να παροχετεύουν εύκολα και να μπορούν να συνδυαστούν με κάθε τύπο ουροσυλλέκτη. Διαστάσεις 55mm (± 5mm)
    95 Σάκοι ουρητηροστομίας με βρυσάκι
    αυτοκόλλητοι Προτείνουμε να προστεθούν τα εξής δυο χαρακτηριστικά :
    α) «κολλητικό δυο στρωμάτων», με σκοπό το ένα στρώμα να διασφαλίζει την απορρόφηση προστατεύοντας το περιβάλλον δέρμα και το άλλο στρώμα έχει ειδική σύσταση ώστε να μην διαβρώνεται.
    β) «Με εσωτερικά κανάλια διανομής ούρων» παρέχοντας την διακριτικότητα που χρειάζεται ο ασθενής μέσα από την μείωση του όγκου των ούρων στο μισό αλλά και από την μείωση του θορύβου που δημιουργείται από την μετακίνηση του νοσηλευομένου. Σάκος αυτοκόλλητος ουρητηροστομίας, διαφανής με οβάλ κολλητικό 2 στρωμάτων και εγκοπές περιμετρικά για μέγιστη ευλυγισία, εσωτερικά κανάλια διανομής των ούρων και μαλακή έξοδο, με προσαρμοζόμενο άνοιγμα κολλητικού 70mm (±5mm)

    Α/Α.
    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ –ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    96 Σάκοι ουρητηροστομίας με βρυσάκι
    αυτοκόλλητοι 55mm περίπου Προτείνουμε να προστεθούν τα εξής δυο χαρακτηριστικά :
    α) «κολλητικό σε σπειροειδή διάταξη», μας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια εξαιτίας της κολλητικής ικανότητας αλλά και της απορροφητικής ικανότητας παρέχοντας προστασία στο δέρμα
    β) «με εσωτερικά κανάλια διανομής ούρων» παρέχοντας την διακριτικότητα που χρειάζεται ο ασθενής μέσα από την μείωση του όγκου των ούρων στο μισό αλλά και από την μείωση του θορύβου που δημιουργείται από την μετακίνηση του νοσηλευομένου. Σάκος αυτοκόλλητος ουρητηροστομίας, με αντιιδρωτικό κάλυμμα και στις 2 πλευρές, κολλητικό σε σπειροειδή διάταξη, εσωτερικά κανάλια διανομής των ούρων και μαλακή κρυβόμενη έξοδο, με προσαρμοζόμενο άνοιγμα κολλητικού 55mm (±5mm).
    100 Σάκοι ειλεοστομίας
    με βρυσάκι
    αυτοκόλλητοι και με παράθυρο ελέγχου
    της στομίας των 100mm Προτείνουμε να προστεθούν τα εξής τρία χαρακτηριστικά :
    α) «σάκος διαφανής, ώστε να επιτρέπεται η επιθεώρηση του στομίου αλλά και του παραγόμενου εντερικού περιεχομένου
    β) «κολλητικό δυο στρωμάτων», με σκοπό το ένα στρώμα να διασφαλίζει την απορρόφηση προστατεύοντας το περιβάλλον δέρμα και το άλλο στρώμα έχει ειδική σύσταση ώστε να μην διαβρώνεται .
    γ) Αποσπώμενο παράθυρο >9cm , το οποίο επιτρέπει την επιθεώρηση του στομίου καθώς και την τέλεση χειρουργικών πράξεων χωρίς να απαιτείται αλλαγή του σάκου μειώνοντας το κόστος χρήσης του υλικού. Σάκος αυτοκόλλητος μετεγχειρητικός, διαφανής με οβάλ κολλητικό 2 στρωμάτων και εγκοπές περιμετρικά για μέγιστη ευλυγισία, μαλακή έξοδο, με ενσωματωμένο παράθυρο ανοίγματος τουλάχιστον 9cm, με προσαρμοζόμενο άνοιγμα κολλητικού 10-110mm (± 10mm). Σύνδεση με ουροσυλλέκτη.

    Α/Α. ΤΕΧΝΙΚΗ
    ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ –ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    101 Σάκοι ειλεοστομίας με βρυσάκι
    αυτοκόλλητοι και
    με παράθυρο και
    σύνδεση με ουροσυλλέκτη Προτείνουμε να προστεθούν τα εξής τρία χαρακτηριστικά :
    α) «κολλητικό δυο στρωμάτων», με σκοπό το ένα στρώμα να διασφαλίζει την απορρόφηση προστατεύοντας το περιβάλλον δέρμα και το άλλο στρώμα έχει ειδική σύσταση ώστε να μην διαβρώνεται.
    β) «αποσπώμενο παράθυρο», το οποίο επιτρέπει την επιθεώρηση του στομίου καθώς και την τέλεση χειρουργικών πράξεων χωρίς να απαιτείται αλλαγή του σάκου μειώνοντας το κόστος χρήσης του υλικού.
    γ) «άνοιγμα κολλητικού 10-80mm (±10mm)», για να καλύψουμε και στόμια με μικρότερο μέγεθος μιας και τα μεγαλύτερα καλύπτονται από τον Α/Α. 100 Σάκος αυτοκόλλητος μετεγχειρητικός, διαφανής ή αδιαφανής με οβάλ κολλητικό 2 στρωμάτων και εγκοπές περιμετρικά για μέγιστη ευλυγισία, μαλακή έξοδο, με ενσωματωμένο παράθυρο ανοίγματος, με προσαρμοζόμενο άνοιγμα κολλητικού 10-80mm (±10mm). Σύνδεση με ουροσυλλέκτη.
    102 Σάκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι Προτείνουμε να προστεθούν τα εξής δυο χαρακτηριστικά :
    α) «σάκος διαφανής» ώστε να επιτρέπεται η επιθεώρηση του στομίου αλλά και του παραγόμενου εντερικού περιεχομένου
    β) «κολλητικό σε σπειροειδή διάταξη», μας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια εξαιτίας της κολλητικής ικανότητας αλλά και της απορροφητικής ικανότητας παρέχοντας προστασία στο δέρμα. Αυτοκόλλητοι σάκοι κολοστομίας διαφανείς, κοβόμενοι, με αποτελεσματικό φίλτρο διαφυγής αερίων με αντιιδρωτικό κάλυμμα που προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς. Το κολλητικό πρέπει να είναι εύκαμπτο αποτελούμενο από δύο υλικά σε σπειροειδή διάταξη για ασφαλή εφαρμογή, προστασία και ανακούφιση του δέρματος. Διαστάσεις έως 70mm (±mm).
    103 Σάκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι
    0,60m Προτείνουμε να προστεθεί το χαρακτηριστικό «σάκος διαφανής», ώστε να επιτρέπεται η επιθεώρηση του στομίου αλλά και του παραγόμενου εντερικού περιεχομένου. Αυτοκόλλητοι σάκοι κολοστομίας διαφανείς με φίλτρο διαφυγής αερίων και από μαλακό αντιιδρωτικό κάλυμμα. Διαστάσεις 60mm (± 5mm).

    Α/Α. ΤΕΧΝΙΚΗ
    ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ –ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    104 Σάκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι
    75mm Προτείνουμε να προστεθούν τα εξής δυο χαρακτηριστικά:
    α) «σάκος διαφανής» ώστε να επιτρέπεται η επιθεώρηση του στομίου αλλά και του παραγόμενου εντερικού περιεχομένου
    β) «κολλητικό δυο στρωμάτων», με σκοπό το ένα στρώμα να διασφαλίζει την απορρόφηση προστατεύοντας το περιβάλλον δέρμα και το άλλο στρώμα έχει ειδική σύσταση ώστε να μην διαβρώνεται. Σάκος αυτοκόλλητος κλειστός, διαφανής, με ενσωματωμένο οβάλ κολλητικό δύο στρωμάτων και εγκοπές περιμετρικά για μεγαλύτερη ευλυγισία. Να έχει μαλακό, υπαλλεργικό, αντιιδρωτικό κάλυμμα στην πλευρά επαφής με το σώμα. Να έχει φίλτρο διαφυγής αερίων στην κορυφή του. Διαστάσεις 70mm (±5mm).
    105 Σάκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι
    διαφανείς Προτείνουμε να προστεθούν τα εξής δυο χαρακτηριστικά :
    α) «σάκος διαφανής» ώστε να επιτρέπεται η επιθεώρηση του στομίου αλλά και του παραγόμενου εντερικού περιεχομένου
    β) «κολλητικό σε σπειροειδή διάταξη», μας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια εξαιτίας της κολλητικής ικανότητας αλλά και της απορροφητικής ικανότητας παρέχοντας προστασία στο δέρμα Σάκος αυτοκόλλητος κλειστός διαφανής, με κολλητικό σε σπειροειδή διάταξη σε ελλειπτικό σχήμα και φίλτρο, με προσαρμοζόμενο άνοιγμα κολλητικού. Διαστάσεις 70mm (± 5mm).
    106 Σάκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι
    διαφανείς 60mm Προτείνουμε να προστεθούν τα εξής δυο χαρακτηριστικά :
    α) «σάκος διαφανής» ώστε να επιτρέπεται η επιθεώρηση του στομίου αλλά και του παραγόμενου εντερικού περιεχομένου
    β) «κολλητικό σε σπειροειδή διάταξη», μας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια εξαιτίας της κολλητικής ικανότητας αλλά και της απορροφητικής ικανότητας παρέχοντας προστασία στο δέρμα Αυτοκόλλητοι σάκοι κολοστομίας διαφανείς, κοβόμενοι, με αποτελεσματικό φίλτρο διαφυγής αερίων με αντιιδρωτικό κάλυμμα που προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς. Το κολλητικό να αποτελείται από δύο υλικά σε σπειροειδή διάταξη για προστασία και ανακούφιση του δέρματος. Διαστάσεις έως 60mm (± 5mm).

    Α/Α. ΤΕΧΝΙΚΗ
    ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ –ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    107 Σάκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι με βρυσάκι Προτείνουμε να προστεθούν τα εξής δύο χαρακτηριστικά :
    α) «διαφανές κολλητικό το οποίο μας επιτρέπει την επιθεώρηση του δέρματος κάτω από την βάση προς αποφυγή ερεθισμών.
    β) «κολλητικό σε σπειροειδή διάταξη», μας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια εξαιτίας της κολλητικής ικανότητας αλλά και της απορροφητικής ικανότητας παρέχοντας προστασία στο δέρμα. Αυτοκόλλητοι σάκοι ουρητηροστομίας με αδιάβροχο και αντιιδρωτικό κάλυμμα που προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς, με βαλβίδα αντεπιστροφής, ασφαλή, εύκαμπτη και μαλακή έξοδο για εύκολο άδειασμα του σάκου ή για σύνδεση με ουροσυλλέκτη, κοβόμενοι έως 50mm (± 5mm). Με εύκαμπτο κολλητικό για προστασία του δέρματος.
    Προτείνουμε στον συγκεκριμένο Α/Α. να δημιουργηθούν δύο υποκατηγορίες: στην πρώτη να ζητούνται σάκοι και στην δεύτερη βάσεις, αφενός για να διευκολυνθεί η τεχνική και η οικονομική αξιολόγηση, αφετέρου για να αυξηθούν οι ποσότητες
    108 Σάκοι κολοστομίας με φίλτρο (όλων
    των διαστάσεων) και βάσεις κολοστομίας
    Προτείνουμε να προστεθεί το εξής χαρακτηριστικό στην προδιαγραφή των σάκων: «διαφανής ή αδιαφανής», ώστε να επιτευχθεί διεύρυνση του ανταγωνισμού. Α) Σάκοι κολοστομίας διαφανείς ή αδιαφανείς, με αποτελεσματικό φίλτρο διαφυγής αερίων. Διαστάσεις 40mm και 60mm. Να συνδυάζονται με τις αντίστοιχες βάσεις.

    Β) Βάσεις για κολοστομία επίπεδες, εύκαμπτες, κοβόμενες, με κολλητική επιφάνεια διαφανή και κολλητικό υλικό σε σπειροειδή διάταξη με ενσωματωμένες υποδοχές ζώνης. Διαστάσεις α) 10-55mm ± 5mm, β) 10-40mm ± 5mm.
    Στην προδιαγραφή των βάσεων προτείνουμε να προστεθούν τα εξής τρία χαρακτηριστικά :
    α) «διαφανές κολλητικό» το οποίο μας επιτρέπει την επιθεώρηση του δέρματος κάτω από την βάση προς αποφυγή ερεθισμών
    β) «υποδοχές ζώνης στην βάση», μας επιτρέπει μεγαλύτερη ενίσχυση και ασφάλεια συγκράτησης της βάσης γύρω από το στόμιο δημιουργώντας ομοιόμορφη κατανεμημένη τάση που ασκείται στην κοιλιακή χώρα (πτυχές γύρω από τη στομία εξαιτίας αλλαγών θέσεων του ασθενούς και λόγω βάρους από το περιεχόμενο του σάκου) ακόμη και υπό συνθήκες πίεσης.
    γ) «κολλητικό σε σπειροειδή διάταξη», μας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια εξαιτίας της κολλητικής ικανότητας αλλά και της απορροφητικής ικανότητας παρέχοντας προστασία στο δέρμα.

    Α/Α. ΤΕΧΝΙΚΗ
    ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ –ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    189 Υδροτζέλ για
    φροντίδα ελκών υψηλής συνοχής Προτείνουμε να προσδιορίζεται το βάρος του προϊόντος (± 5% gr) ώστε να επιτευχθεί η σωστότερη τεχνική και οικονομική αξιολόγηση του. Τζελ για την απομάκρυνση νεκρώσεων με >80% νερό, αλγηνικό ασβέστιο & κυτταρίνη σε συσκευασία 12gr έως 16gr

    Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

    Με εκτίμηση,

    Για την Αναστάσιος Μαυρογένης Α.Ε.

    Πέτρος Κλάγκος
    Γενικός Διευθυντής πωλήσεων

  8. ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ Α.Ε.

    Προς:
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.
    ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
    Αθανασάκη 2
    Τ.Κ.: 11526
    ΤΗΛ.: 213 2068917-18
    FAX : 213 2068259
    E-mail: prom@310.syzefxis.gov.gr

    Σχετικά: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΥ, CPV: 33140000-3

    Λυκόβρυση, 13/7/2017
    Αρ. Πρωτ.:Χ15591ΑΚ/ΕΔ

    ΘΕΜΑ: Παρατηρήσεις σχετικά με την δημόσια διαβούλευση για κατάρτιση τεχνικών προδιαγραφών.

    Αξιότιμοι Κύριοι,

    Σε απάντηση του εγγράφου σας με αρ.πρωτ.: 15591/5-7-2017, απευθυνόμενοι στην επιτροπή προδιαγραφών, θα θέλαμε να υποβάλουμε τις εξής παρατηρήσεις:

    • Όσον αφορά το είδος με α/α 134, «3 WAY STOP COCKS» που περιγράφονται ως” Συνδετικά ενδοφλέβιου εγχύσεως 3 οδών – α) να έχουν περιστρεφόμενο luer lock, β)να μην είναι ογκώδες, γ) να έχει στροφή στρόφιγγας 360 ° δ) το εργοστάσιο παραγωγής να έχει ISO”.

    Προτείνουμε να έχει θέση stop ανά 45 μοίρες με θέση ΟΝ/ΟFF , ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα της οπτικής και ακουστικής αίσθησης όταν το συνδετικό είναι εντελώς ανοιχτό ή κλειστό για ασφαλή ενδοφλέβια χορήγηση. Το υλικό του να επιτρέπει τη χρήση λιπιδίων και χημειοθεραπευτικών παραγόντων. Να έχει αυξημένη αντίσταση στο σπάσιμο. Να έχει επίπεδη καθαρή επιφάνεια και χαμηλό όγκο γεμίσματος (νεκρός όγκος ).Το υλικό κατασκευής να είναι από Πολυάνθρακα – Πολυεθυλένιο – Πολυπροπυλένιο να είναι Latex-free, αποστειρωμένα με βήτα ακτινοβολία, μιας χρήσης, με CE Mark και να φέρουν καπάκια σύνδεσης.

    • Όσον αφορά το είδος με α/α 134, «3 WAY STOP COCKS» που περιγράφονται ως” Συνδετικά ενδοφλέβιου εγχύσεως 3 οδών υψηλών πιέσεων με ανθεκτικότητα στην παρακράτηση λιπιδίων (για ΜΕΘ- ΝΑΡΚΩΣΗ) α) να έχουν περιστρεφόμενο luer lock, β)να μην είναι ογκώδες, γ) να έχει στροφή στρόφιγγας 360 ° δ) το εργοστάσιο παραγωγής να έχει ISO”.

    Προτείνουμε να έχει θέση stop ανά 45 μοίρες με θέση ΟΝ/ΟFF , ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα της οπτικής και ακουστικής αίσθησης όταν το συνδετικό είναι εντελώς ανοιχτό ή κλειστό για ασφαλή ενδοφλέβια χορήγηση. Το υλικό του να επιτρέπει τη χρήση λιπιδίων και χημειοθεραπευτικών παραγόντων. Να έχει αυξημένη αντίσταση στο σπάσιμο και έγγραφη πιστοποίηση από την εταιρεία ότι αντέχουν στην πίεση των αντλιών έγχυσης για την ΜΕΘ- ΝΑΡΚΩΣΗ. Να έχει επίπεδη καθαρή επιφάνεια και χαμηλό όγκο γεμίσματος (νεκρός όγκος ).Το υλικό κατασκευής να είναι από Πολυάνθρακα – Πολυεθυλένιο – Πολυπροπυλένιο να είναι Latex-free, αποστειρωμένα με β ακτινοβολία, μιας χρήσης, με CE Mark και να φέρουν καπάκια σύνδεσης.

    Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, καθώς και για παράδοση δειγμάτων.

    Με τιμή,
    Για την ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΕ
    Αποστόλης Καταραχιάς
    Δ/ντής Πωλήσεων – Becton Dickinson Division

  9. Σε απάντηση της ανάρτησής σας της 5/7/2017 με αρ.πρωτ. 15591 σχετικά με την διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών για ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΟ) σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας:
    ΕΙΔΟΣ Α/Α 6. Βελόνες αιμοκάθαρσης Fistula
    A. ΒΕΛΟΝΑ
    Οσον αφορά τον όρο 12) «Οι βελόνες fistula να είναι αποστειρωμένες με Γ ακτινοβολία ή ατμό»:

    Οι βελόνες μπορούν να είναι αποστειρωμένες με ακτινοβολία, ατμό, αιθυλενοξείδιο. Το αιθυλενοξείδιο δεν μπορείτε να το αποκλείσετε διότι κατά πρώτον αφαιρείται από το υλικό μετά την αποστείρωση, κατά δεύτερον με το ξέπλυμα του κυκλώματος που γίνεται πριν την αιμοκάθαρση αφαιρείται κάθε ίχνος του αιθυλενοξείδιου και τέλος οι βελόνες φίστουλα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα συμπεριλαμβάνεται στα υλικά που μπορούν να αποστειρώνονται με αιθυλενοξείδιο.

    Για την DOCTUM A.E.
    Xριστίνα Γιόκαρη
    Γραφείο Διαγωνισμών