Main menu

4 Comments

  1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ Α’ ΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ «ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΑ)»

    Αξιότιμοι κύριοι,

    Αναφερόμενοι στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου σας με αριθ. Πρωτ. 14234/21-6-2017 σχετικά με τη Α Φάση Δημόσιας Διαβούλευση των τεχνικών προδιαγραφών για το είδος «ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΑ)» σας στέλνουμε ως κατωτέρω τις παρατηρήσεις μας προκειμένου να τις συμπεριλάβετε στις τεχνικές προδιαγραφές των ειδών στην ως άνω διαδικασία, που προτίθεται να διενεργήσει το Νοσοκομείο σας και οι οποίες ευνοούν και δημιουργούν υγιή ανταγωνισμό.
    Παρακαλούμε όπως γίνουν οι κατωτέρω προσθήκες επί των προδιαγραφών ως ακολούθως :
    11Α. ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ
    ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΡΘΡΩΤΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΟΣ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΗΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 45mm, ME ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΛAMA ΑΠΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΤΣΑΛΙ 420 ΣΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ TOY ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ME ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ, ME ΠΛΗΡΩΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΣΤΥΛΕΟ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 12mm ΜΗΚΟΥΣ 28mm. ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΡΡΑΦΗΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ ΜΕ ΚΛΙΠΣ ΑΠΟ ΚΡΑΜΑ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΙΣΤΩΝ ΑΠΟ 0,75 ΕΩΣ 2,0mm. ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΕΟΥ ΓΙΑ ΓΩΝΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 45 ΜΟΙΡΕΣ. ΝΑ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΟΚΑΡ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 12mm. Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΚΟΥΣΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ.
    11Γ. ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ
    ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΡΘΡΩΤΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΟΣ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΗΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 60mm, ME ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΛAMA ΑΠΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΤΣΑΛΙ 420 ΣΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ TOY ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ME ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ, ME ΠΛΗΡΩΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΣΤΥΛΕΟ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 12mm ΜΗΚΟΥΣ 34mm. ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΡΡΑΦΗΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ ΜΕ ΚΛΙΠΣ ΑΠΟ ΚΡΑΜΑ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΙΣΤΩΝ ΑΠΟ 0,75 ΕΩΣ 2,0mm. ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΕΟΥ ΓΙΑ ΓΩΝΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 45 ΜΟΙΡΕΣ. ΝΑ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΟΚΑΡ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 12mm. Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΚΟΥΣΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ.
    11Γ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ
    ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΡΘΡΩΤΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΟΣ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΗΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 60mm, ME ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΛAMA ΑΠΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΤΣΑΛΙ 420 ΣΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ TOY ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ME ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ, ME ΠΛΗΡΩΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΣΤΥΛΕΟ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 12mm ΜΗΚΟΥΣ 44mm. ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΡΡΑΦΗΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ ΜΕ ΚΛΙΠΣ ΑΠΟ ΚΡΑΜΑ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΙΣΤΩΝ ΑΠΟ 0,75 ΕΩΣ 2,0mm. ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΕΟΥ ΓΙΑ ΓΩΝΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 45 ΜΟΙΡΕΣ. ΝΑ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΟΚΑΡ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 12mm. Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΚΟΥΣΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ.
    11Γ2. ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ
    Για πολύ αγγειακούς ιστούς με ύψος κλειστού κλιπ 0,75mm, μήκους 60mm
    Για αγγειακούς ιστούς με ύψος κλειστού κλιπ 1mm, μήκους 60mm
    Για λεπτούς ιστούς με ύψος κλειστού κλιπ 1,5mm, μήκους 60mm
    Για ενδιάμεσους ιστούς με ύψος κλειστού κλιπ 1,8mm, μήκους 60mm
    Για παχείς ιστούς με ύψος κλειστού κλιπ 2mm, μήκους 60mm
    Για πολύ παχείς ιστούς με ύψος κλειστού κλιπ 2,3mm, μήκους 60mm

    Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
    Με εκτίμηση,
    Για την MEDICARE HELLAS AE

  2. Προς
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.

    Αρ.Πρωτ.: OL2017/280
    Αθήνα, 05 Ιουλίου 2017

    ΘΕΜΑ: Σχόλια επί της Α’ φάσης δημόσιας διαβούλευσης τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ – ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΑ. Αρ. Πρωτ. Πρόσκλησης 14234 – 21/06/2017

    Αξιότιμοι κύριοι,
    η εταιρία μας προτίθεται να συμμετάσχει στον εν λόγω διαγωνισμό, πλην όμως οι παρακάτω αναφερόμενες τεχνικές προδιαγραφές της διαβούλευσης καθιστούν αδύνατη την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό θέτοντας αδικαιολόγητους περιορισμούς συμμετοχής σε εταιρείες με προϊόντα που διαθέτουν την σήμανση πιστοποίησης CE, και κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή ευρύτητα συμμετοχής στον υπό κρίση διαγωνισμό.
    Αναλυτικότερα:
    Επειδή οι συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές της διαβούλευσης που προαναφέρθηκαν, θέτουν εμπόδια στην ελεύθερη διάθεση και κυκλοφορία των προϊόντων που αντιπροσωπεύουμε, θέτουν περιορισμούς στην συμμετοχή όλων των εταιρειών με προϊόντα σύγχρονης τεχνολογίας, και δεν εξασφαλίζουν την προμήθεια προϊόντων με ισοδύναμα η και καλύτερα δυνατά τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τροποποιηθούν κατά τα προτεινόμενα στην επιστολή της εταιρείας μας, ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή ευρύτητα συμμετοχής στον υπό κρίση διαγωνισμό, στο πλαίσιο και τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης και της διαφάνειας, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διατάξεις των προμηθειών που διέπουν τους διαγωνισμούς του δημοσίου, προς το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου.

    Ακολουθούν οι προτεινόμενες τεχνικές προδιαγραφές της εταιρίας μας:
    ΑΙΜΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΛΑΒΙΔΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΟΜΗΣ ΑΓΓΕΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 7ΜΜ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΡΗΧΩΝ.
    α) Αιμοστατική λαβίδα ηλεκτροθερμικής συγκόλλησης/διατομής αγγείων έως και 7mm, με ταυτόχρονη χρήση τεχνολογίας υπερήχων. Να διαθέτει πιστολοειδής χειρολαβή με δυο ενσωματωμένους χειροδιακόπτες επιλογής ενέργειας, κυρτή σιαγόνα διπλής άρθρωσης για καλύτερη ορατότητα μήκους 20mm. Να είναι πλήρως περιστρεφόμενη 360⁰ και να πάλλεται με επιμήκη κίνηση στα 47KHz. Να διαθέτει τεχνολογία αντίληψης ιστού με αυτόματη διακοπή της ενέργειας όταν ολοκληρωθεί η διατομή του ιστού, ώστε να επιτυγχάνεται μικρότερη θερμική καταστροφή στους παρακείμενους ιστούς. Να είναι μιας χρήσης, διαμέτρου 9mm,μήκους 20cm. Κωδικός παρατηρητηρίου: 57.171 678€

    β) Αιμοστατική λαβίδα ηλεκτροθερμικής συγκόλλησης/διατομής αγγείων έως και 7mm, με ταυτόχρονη χρήση τεχνολογίας υπερήχων. Να διαθέτει πιστολοειδής χειρολαβή με δυο ενσωματωμένους χειροδιακόπτες επιλογής ενέργειας, κυρτή σιαγόνα διπλής άρθρωσης για καλύτερη ορατότητα μήκους 16mm. Το άκαμπτο άκρο της σιαγόνας να διαθέτει ειδική μόνωση για ακόμα μικρότερη θερμική διασπορά στους παρακείμενους ιστούς. Να είναι πλήρως περιστρεφόμενη 360⁰ και να πάλλεται με επιμήκη κίνηση στα 47KHz. Να διαθέτει τεχνολογία αντίληψης ιστού με αυτόματη διακοπή της ενέργειας όταν ολοκληρωθεί η διατομή του ιστού, ώστε να επιτυγχάνεται μικρότερη θερμική καταστροφή στους παρακείμενους ιστούς. Να είναι μιας χρήσης, διαμέτρου 5mm,μήκους 20cm.
    Κωδικός παρατηρητηρίου: 57.171 678€

    γ) Λαπαροσκοπική αιμοστατική λαβίδα ηλεκτροθερμικής συγκόλλησης/διατομής αγγείων έως και 7mm, με ταυτόχρονη χρήση τεχνολογίας υπερήχων. Να διαθέτει πιστολοειδής χειρολαβή με δυο ενσωματωμένους χειροδιακόπτες επιλογής ενέργειας, κυρτή σιαγόνα διπλής άρθρωσης για καλύτερη ορατότητα μήκους 16mm. Το άκαμπτο άκρο της σιαγόνας να διαθέτει ειδική μόνωση για ακόμα μικρότερη θερμική διασπορά στους παρακείμενους ιστούς. Να είναι πλήρως περιστρεφόμενη 360⁰ και να πάλλεται με επιμήκη κίνηση στα 47KHz. Να διαθέτει τεχνολογία αντίληψης ιστού με αυτόματη διακοπή της ενέργειας όταν ολοκληρωθεί η διατομή του ιστού, ώστε να επιτυγχάνεται μικρότερη θερμική καταστροφή στους παρακείμενους ιστούς. Να είναι μιας χρήσης, διαμέτρου 5mm,μήκους 35cm.
    Κωδικός παρατηρητηρίου: 57.171 678€

    δ) Αιμοστατική λαβίδα ηλεκτροθερμικής συγκόλλησης/διατομής αγγείων έως και 7mm, με ταυτόχρονη χρήση τεχνολογίας υπερήχων. Να διαθέτει ψαλιδοειδής χειρολαβή με δυο ενσωματωμένους χειροδιακόπτες επιλογής ενέργειας, κυρτή σιαγόνα διπλής άρθρωσης για καλύτερη ορατότητα μήκους 16mm και να πάλλεται με επιμήκη κίνηση στα 47KHz. Να διαθέτει τεχνολογία αντίληψης ιστού και αυτόματη διακοπή της ενέργειας όταν ολοκληρωθεί η διατομή του ιστού, ώστε να επιτυγχάνεται μικρότερη θερμική καταστροφή στους παρακείμενους ιστούς. Να είναι μιας χρήσης, μήκος ενεργού στειλεού 9cm. Κωδικός παρατηρητηρίου: 57.171 678€

    ΨΑΛΙΔΙ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΣΤΑΣΗΣ ΑΓΓΕΙΩΝ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 5MM, ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
    Λαπαροσκοπικό ψαλίδι υπερήχων κοπής και αιμόστασης αγγείων διαμέτρου μέχρι και 5mm. Να διαθέτει κυρτή σιαγόνα διπλής άρθρωσης για καλύτερη ορατότητα μήκους 16mm και να πάλλεται με επιμήκη κίνηση στα 47KHz. Να διαθέτει τεχνολογία αντίληψης ιστού και αυτόματη διακοπή της ενέργειας όταν ολοκληρωθεί η διατομή του ιστού, ώστε να επιτυγχάνεται μικρότερη θερμική καταστροφή στους παρακείμενους ιστούς. Να είναι πλήρως περιστρεφόμενο 360º με πιστολοειδής χειρολαβή και ενσωματωμένους χειροδιακόπτες. Να είναι μιας χρήσης, μήκους 35cm, διαμέτρου 5mm. Κωδικός παρατηρητηρίου: 55.7.84 510€.

    Αιμοστατικό ψαλίδι υπερήχων κοπής και αιμόστασης αγγείων διαμέτρου μέχρι και 5mm. Να διαθέτει κυρτή σιαγόνα διπλής άρθρωσης για καλύτερη ορατότητα μήκους 16mm και να πάλλεται με επιμήκη κίνηση στα 47KHz. Να διαθέτει τεχνολογία αντίληψης ιστού και αυτόματη διακοπή της ενέργειας όταν ολοκληρωθεί η διατομή του ιστού, ώστε να επιτυγχάνεται μικρότερη θερμική καταστροφή στους παρακείμενους ιστούς. Να είναι πλήρως περιστρεφόμενο 360º με πιστολοειδής χειρολαβή και ενσωματωμένους χειροδιακόπτες. Να είναι μιας χρήσης, μήκους 20cm, διαμέτρου 5mm. Κωδικός παρατηρητηρίου: 55.7.84 510€.

    Με εκτίμηση,
    ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε.
    Σταύρος Αναστασιάδης
    Application Specialist
    Surgical Products

  3. ΠΡΟΣ
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.

    ΘΕΜΑ: «ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Α ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ (ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΩΝ)
    (CPV 33140000-3)»

    Αξιότιμοι κύριοι,

    Σε συνέχεια της Πρόσκλησής σας με αρ. πρωτ. 14234/21-06-2017, σχετικά με την υποβολή παρατηρήσεων στην Α’ Φάση Δημόσιας Διαβούλευσης Τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια «Ιατρικών Αναλωσίμων (Συρραπτικών) (CPV 33140000-3)», έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

    Σύμφωνα με το Παράρτημα VII του Προσαρτήματος Α΄ του Ν. 4412/2016, όπου αναφέρεται ότι η Τεχνική Προδιαγραφή ορίζεται ως «η προδιαγραφή που περιέχεται σε έγγραφο το οποίο προσδιορίζει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος … όπως … η αξιολόγηση της συμμόρφωσης της καταλληλότητας, της χρήσης του προϊόντος, της ασφάλειας ή των διαστάσεών του» καθώς και, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 παράγραφος 4 του Ν 2955/2001, που επισημαίνει ότι για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υλικού που θα συμπεριληφθούν στις τεχνικές προδιαγραφές θα πρέπει να υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση ότι επηρεάζουν τη δυνατότητα ή την αποτελεσματικότητα της χρήση του»

    Συνεπώς, οι παρατηρήσεις μας επί των τεχνικών προδιαγραφών αναφέρονται παρακάτω:

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ (ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΩΝ) (CPV 33140000-3)

    Προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή προμηθευτών/αναδόχων, εξασφαλίζοντας όμως ταυτόχρονα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως ρητά αναφέρετε στην Πρόσκλησή σας, προτείνουμε να συμπεριληφθούν οι κάτωθι παρατηρήσεις μας, ως απαραβάτοι ειδικοί όροι των τεχνικών προδιαγραφών του Νοσοκομείου σας.

    Ειδικός όρος 1: Η προμηθεύτρια εταιρεία, σε περίπτωση που είναι διαφορετική από την κατασκευάστρια, να είναι εξουσιοδοτημένη από την κατασκευάστρια εταιρεία για την αποκλειστική διακίνηση των προϊόντων της στα Ελληνικά Δημόσια, Στρατιωτικά και Ιδιωτικά Νοσοκομεία ώστε να διασφαλίζεται η ορθή/έγκαιρη προμήθεια των προϊόντων στο Νοσοκομείο, η οποία θα γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, καθώς και η τήρηση όλων των διαδικασιών ιχνηλασιμότητας σε πιθανή ανάκληση/απόσυρση προϊόντος ή μετά από την συμπλήρωση της «Κάρτας Αναφοράς Περιστατικών Χρηστών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (λευκή κάρτα)» από τον χρήστη.

    Ειδικός όρος 2: Η προμηθεύτρια εταιρεία, να διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο/πιστοποιημένο προσωπικό από την κατασκευάστρια εταιρεία (πιστοποίηση έως 2 προηγούμενα έτη) για την ασφαλέστερη καθοδήγηση/παρουσίαση των προϊόντων στους χρήστες καθώς και για την υποστήριξη αυτών στα χειρουργεία του νοσοκομείου πάντα μετά από έγκριση του Δ.Σ. και εξουσιοδοτημένη τεχνική υποστήριξη για πιθανό απαραίτητο συνοδό εξοπλισμό.

    Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

    Με εκτίμηση,
    Για την Αναστάσιος Μαυρογένης Α.Ε.

    Νίκος Σκούρας
    Δ/ντής Πωλήσεων Ν. Ελλάδος

  4. Κύριοι,

    Σε συνέχεια της πρόσκλησης του Νοσοκομείου με αριθμό πρωτ. 14234 για την διαβούλευση Τεχνικών Προδιαγραφών για προμήθεια του είδους «Ιατρικά Αναλώσιμα (Συρραπτικά)» με cpv 33140000-3, παραθέτουμε τις τεχνικές προδιαγραφές που προτείνουμε να συμπεριληφθούν στον διαγωνισμό, στο πλαίσιο της διασφάλισης της ευρύτητας συμμετοχής, της ανάπτυξης ανταγωνισμού, της υψηλής ποιότητας υλικών και της καλύτερης κάλυψης των αναγκών των ασθενών.

    1. Σύστημα Καθήλωσης Πλέγματος μήκους 37cm, διαμέτρου 5mm, με 15 ή 30 ατραυματικά μη απορροφήσιμα κλιπ από ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι, σε μορφή διάτρητης βίδας, με επικαλυμμένο άκρο (PEEK) για την αποφυγή των συμφύσεων και με ένδειξη μετρητή των καταναλωθέντων κλιπ

    Προτείνουμε την συγκεκριμένη προδιαγραφή για τους κάτωθι λόγους:
    • Με την χρήση των κλιπ σε μορφή βίδας που διαθέτουν λεία κεφαλή μεγαλύτερης διαμέτρου, ο χειρουργός μπορεί να καθηλώσει επιτυχώς και με ασφάλεια κάθε τύπο πλέγματος (ημιαπορροφήσιμο, αραιής και πυκνής πλέξης) μειώνοντας το ενδεχόμενο σχετικών επιπλοκών.
    • Ειδικότερα, το ατραυματικό κλιπ σε μορφή διάτρητης βίδας επιτρέπει την ήπια εισαγωγή στους ιστούς χωρίς να τους συμπιέζει με αποτέλεσμα να μειώνεται η πιθανότητα μετεγχειρητικού και χρόνιου πόνου.
    • Ταυτόχρονα η κεφαλή μεγάλης διαμέτρου (σχεδιασμός σε μορφή βίδας) εξασφαλίζει την ασφαλή και δυνατή συγκράτηση του πλέγματος στους ιστούς κατά το πρώτο κρίσιμο χρονικό διάστημα της ενσωμάτωσης, ενώ η λεία επιφάνεια της, λόγω της επικάλυψης της κεφαλής από polyetheretherketone (PEEK), αποτρέπει την δημιουργία των συμφύσεων με αποτέλεσμα να μειώνεται η πιθανότητα μετεγχειρητικού και χρόνιου πόνου για τον ασθενή ή/και άλλων επιπρόσθετων επιπλοκών
    • Η δύναμη συγκράτησης αυξάνεται συνεχώς καθώς ο νέος ιστός δημιουργείται γύρω και μέσα από το κλιπ (διάτρητο στο κέντρο).
    • Τέλος η ένδειξη των καταναλωθέντων κλιπς διευκολύνει τον χειρούργο ώστε να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό κλιπ που έχει στην διάθεσή του για να ολοκληρώσει την καθήλωση του πλέγματος.
    Κατ’ επέκταση το νοσοκομείο αποφεύγει το επιπλέον κόστος από πιθανή παρατεταμένη νοσηλεία, επανεπέμβαση, χρήση επιπρόσθετων φαρμάκων κτλ.

    2. Καθηλωτικό εργαλείο πλέγματος για ανοιχτές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, μήκους 39cm, διαμέτρου 5mm με 15 ή 30 κλιπ ατραυματικά απορροφήσιμα κλιπ σε μορφή μονής διάτρητης ακίδας για καλύτερη στήριξη μέσω ενσωμάτωσης, με διάμετρο κεφαλής του κλιπ 9,0mm2 για καλύτερη στερέωση.

    Προτείνουμε την συγκεκριμένη προδιαγραφή για τους κάτωθι λόγους:
    • Tο μήκος του εργαλείου καθήλωσης 39cm επιτρέπει την ευκολότερη πρόσβαση σε περισσότερες ανατομικές δομές και διασφαλίζει με ακρίβεια την στερέωση του πλέγματος.
    • Η διάμετρος της επιφάνειάς της κεφαλής του κλιπ 9mm2 καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια στερέωσης του πλέγματος από τον χειρουργό και καθιστά τα τοποθετημένα από τον χρήστη κλιπς ορατά κατά και μετά την εφαρμογή τους.
    • Το διάτρητο κλιπ επιτρέπει την ανάπτυξη ιστού γύρω και μέσα από το κλιπ, αυξάνοντας ταυτόχρονα την δύναμη της συγκράτησης του πλέγματος.
    • Ειδικότερα, το ατραυματικό κλιπ σε μορφή ακίδας επιτρέπει την ήπια εισαγωγή στους ιστούς, χωρίς να τους συμπιέζει με αποτέλεσμα να μειώνεται η πιθανότητα μετεγχειρητικού και χρόνιου πόνου.
    • Ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η δυνατή συγκράτηση του πλέγματος στους ιστούς κατά το πρώτο κρίσιμο χρονικό διάστημα της ενσωμάτωσης, ενώ η λεία επιφάνεια της αποτρέπει την δημιουργία των συμφύσεων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πιθανότητα μετεγχειρητικού και χρόνιου πόνου για τον ασθενή ή/και άλλων επιπρόσθετων επιπλοκών.
    Κατ’ επέκταση το νοσοκομείο αποφεύγει το επιπλέον κόστος από πιθανή παρατεταμένη νοσηλεία, επανεπέμβαση, χρήση επιπρόσθετων φαρμάκων κτλ.

    Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε.
    Με εκτίμηση,
    Για την Bard Ελλάς Α.Ε.
    Ευγένιος Αργύρης
    Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών