Main menu

3 Comments

  1. Αξιότιμοι κύριοι,
    Σχετικά με την Α Φάση της Δημόσιας Διαβούλευσης Τεχνικών Προδιαγραφών του είδους «ΕΝΔΟΦΘΑΛΜΙΟΙ ΦΑΚΟΙ» σας παραθέτουμε τις παρατηρήσεις μας στην κατηγορία 5:
    Στην κατηγορία 5 προτείνουμε να γίνουν οι ακόλουθες αλλαγές:
    Ενδοφθάλμιος Ενδοφακός Ακρυλικός Υδρόφοβος – αναδιπλούμενος – Τριών Τεμαχίων, απλός, αμφίκυρτος, μη ασφαιρικός, με δείκτη διάθλασης άνω του 1.40. Διάμετρος οπτικής ζώνης 5,5 έως 6 χιλιοστά, ολική διάμετρος 12,5 έως 13 χιλιοστά. Να διατίθεται σε μεγάλο εύρος διοπτριών. Αναδιπλούμενος, μικρής τομής.

    Έτσι, οι Τεχνικές Προδιαγραφές θα είναι σύμφωνες:
    1. Με τις τεχνικές προδιαγραφές του κεντρικού διαγωνισμού της ΕΠΥ υπ’ αριθ. Διακ. 2/2013 που είναι εν ισχύ.

    2. Με το άρθρο 54, παρ. 4 του Νόμου 4412/2016 που διέπει τις προμήθειες του Δημοσίου, όπου αναφέρεται ρητώς ότι: οι τεχνικές προδιαγραφές […..] δεν περιέχουν μνεία συγκεκριμένης κατασκευής ή προέλευσης ή ιδιαίτερης μεθόδου κατασκευής που να χαρακτηρίζει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχονται από έναν συγκεκριμένο οικονομικό φορέα ούτε εμπορικού σήματος, διπλώματος ευρεσιτεχνίας, τύπων ή συγκεκριμένης καταγωγής ή παραγωγής που θα έχει ως αποτέλεσμα να ευνοούνται ή να αποκλείονται ορισμένες επιχειρήσεις ή ορισμένα προϊόντα.

    Με την πρόταση μας εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή ευρύτητα συμμετοχής στο διαγωνισμό που θα εγγυηθεί την ομαλή έκβαση του διαγωνισμού και την ύπαρξη υγιούς ανταγωνισμού, με οικονομικά οφέλη προς το Νοσοκομείο σας.

    Με εκτίμηση
    Δια την εταιρεία

    Ιωακείμ Ειρήνη

  2. Σας υποβάλουμε τις παρατηρήσεις μας σχετικά με την Α Φάση της Δημόσιας Διαβούλευσης Τεχνικών Προδιαγραφών του είδους «ΕΝΔΟΦΘΑΛΜΙΟΙ ΦΑΚΟΙ» .

    Στην κατηγορία Α.3 προτείνουμε να γίνουν οι ακόλουθες αλλαγές:

    Ενδοφακός ακρυλικός copolymer (35% υδρόφοβος) ενός τεμαχίου, αμφίκυρτος, ασφαιρικός, με φίλτρο επικάλυψης UV, με δείκτη διάθλασης ≥ 1.45, διάμετρο οπτικής ζώνης 6 χιλιοστών, ολική διάμετρο 12,5 χιλιοστών, C Loop και γωνία αγκυλών 5˚. Να διατίθεται σε μεγάλο εύρος διοπτριών, να είναι προφορτωμένος (preloaded) και να εισέρχεται από τομή ≤ 2,4 χιλιοστών.

    Στην κατηγορία Α.5 προτείνουμε να γίνουν οι ακόλουθες αλλαγές:

    Τριών τεμαχίων (three piece), αμφίκυρτος, μη ασφαιρικός, με δείκτη διάθλασης ≥ 1.46, διάμετρο οπτικής ζώνης 6 χιλιοστών, ολική διάμετρο 13 χιλιοστών, γωνία αγκυλών ≥ 5 μοιρών. Να διατίθεται σε μεγάλο εύρος διοπτριών και να εισέρχεται με συνοδό ενθετήρα (cartridge) από τομή ≤ 3,2 χιλιοστών.

    Στην κατηγορία Β.1 προτείνουμε να γίνουν οι ακόλουθες αλλαγές:

    Ενός τεμαχίου από υλικό PMMA, σχήμα αμφίκυρτο και αγκύλες τύπου KELMAN, 4 σημείων στήριξης. Διάμετρος οπτικής ζώνης 6 χιλιοστών και ολικής διαμέτρου 12.75 χιλιοστών. Να διατίθενται σε μεγάλο εύρος διοπτριών.

    Μετά τιμής

  3. Σχετικά με την Α Φάση της Δημόσιας Διαβούλευσης Τεχνικών Προδιαγραφών του είδους “ΕΝΔΟΦΘΑΛΜΙΟΙ ΦΑΚΟΙ” σας παραθέτουμε τις παρατηρήσεις μας στις κατηγορίες 3 και 5 :

    Στην κατηγορία 3 προτείνουμε να γίνουν οι ακόλουθες αλλαγές:
    Ενός τεμαχίου αμφίκυρτος, ασφαιρικός με φίλτρο επικάλυψης UV και φίλτρο για τη μπλέ ακτινοβολία με δείκτη διάθλασης άνω του 1,53, διάμετρο οπτικής ζώνης 6 χιλ., ολική διάμετρο 13 χιλ., L loop απτικά, προφορτωμένος και να εισέρχεται από τομή <2,4 χιλ. με ακροφύσιο ελέγχου του βάθους της τομής.
    Ο υψηλότερος δείκτης διάθλασης διασφαλίζει ότι ο φακός θα έχει λεπτότερο σώμα και δυνατότητα να εντίθεται από μικρή τομή (1,53, διάμετρο οπτικής ζώνης 6 χιλ., ολική διάμετρο 13χιλ., γωνία αγκύλων 10 μοιρών. Να διατίθεται σε μεγάλο εύρος διοπτριών και να εισέρχεται με συνοδό ενθετήρα από τομή <3,2 χιλ.
    Ο υψηλότερος δείκτης διάθλασης διασφαλίζει ότι ο φακός θα έχει λεπτότερο σώμα και δυνατότητα να εντίθεται από μικρότερη τομή (<3,0χιλ).

    Παραμένουμε στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.