Main menu

2 Comments

  1. ΠΡΟΣ

    Γ.Ν. Α Θ Η Ν Ω Ν
    ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ- ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.

    ΑΦΟΡΑ Β ΦΑΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΡ.ΠΡΩΤ.3941/12.02.2020
    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ Β ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ (Π/Υ: 31.000,00 € ΜΕ ΦΠΑ)
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 17/02/2020
    Αξιότιμοι Κύριοι,
    Αναφορικά με την ως άνω Β φάση δημόσιας διαβούλευσης, επιθυμούμε να σας παραθέσουμε τα σχόλια της εταιρείας μας, που αποσκοπούν στην αναβάθμιση των προδιαγραφών σας, έτσι ώστε το Νοσοκομείο να προμηθευτεί ένα σύστημα προηγμένης τεχνολογίας το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις αυξημένες ανάγκες του τμήματος για το οποίο προορίζεται.
    Αναλυτικά επιθυμούμε να επισημάνουμε τα κάτωθι, λαμβάνοντας υπόψιν και τον προϋπολογισμό που διατίθεται για τη συγκεκριμένη προμήθεια:
    Τεχνική προδιαγραφή
    Να έχει δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας τουλάχιστον 60 min μέσω ενσωματωμένης μπαταρίας
    Αναφορικά με την ως άνω προδιαγραφή, επιθυμούμε να τονίσουμε ότι η διάρκεια λειτουργίας του συστήματος μέσω της μπαταρίας, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό μεγαλύτερη για χρήση του συστήματος εκτός παροχής ρεύματος. Εφόσον πρόκειται για φορητό υπερηχοτομογράφο, ο οποίος δύναται να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα τμήματα, όπως είναι τα χειρουργεία, το τμήμα επειγόντων περιστατικών κλπ είναι απαραίτητη η λειτουργία του για μεγάλο διάστημα χωρίς να πρέπει να συνδεθεί σε δίκτυο για την γρήγορη και άμεση ανταπόκριση και κάλυψη των προκυπτουσών αναγκών. Για το λόγο αυτό θεωρούμε απαραίτητη την τροποποίηση της προδιαγραφής, αυξάνοντας το χρόνο αυτονομίας της μπαταρίας και συγκεκριμένα:
    Να έχει δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας τουλάχιστον 3,5 ώρες μέσω μπαταρίας
    Τεχνικές προδιαγραφές
    Δυναμικό εύρος (dynamic range) τουλάχιστον 200 db……
    Ρυθμό ανανέωσης εικόνας (frame rate) περισσότερες από 1000 εικόνες /sec……….
    Όπως είχαμε αναφέρει και κατά την 1η φάση δημόσιας διαβούλευσης, αναφορικά με τις ως άνω τεχνικές προδιαγραφές επιθυμούμε και πάλι να τονίσουμε ότι το απεικονιστικό – ποιοτικό επίπεδο των σύγχρονων συστημάτων Υπερηχοτομογραφίας καθορίζεται από τις παραπάνω πολύ βασικές παραμέτρους. Όλα τα σύγχρονα συστήματα υπερηχογραφίας υψηλής τεχνολογίας διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλό δυναμικό εύρος και ταχύτατο ρυθμό ανανέωσης της εικόνας τα οποία εξασφαλίζουν υψηλής διαγνωστικής ποιότητας και ακρίβειας εξετάσεις παρέχοντας άριστη διακριτική ικανότητα και ευκρίνεια. Θεωρούμε λοιπόν απαραίτητο οι ως άνω τεχνικές προδιαγραφές να τροποποιηθούν, ως κατωτέρω αναφέρουμε για την διασφάλιση προμήθειας ενός σύγχρονου συστήματος υψηλής και προηγμένης τεχνολογίας:
    Δυναμικό εύρος (dynamic range) τουλάχιστον 250 db……
    Ρυθμό ανανέωσης εικόνας (frame rate) περισσότερες από 1500 εικόνες /sec……….
    Προσθήκη Τεχνικής προδιαγραφής
    Τέλος επιθυμούμε να προτείνουμε την προσθήκη της παρακάτω πολύ σημαντικής τεχνικής την οποία απαραίτητα θα πρέπει να διαθέτει ο ζητούμενος υπερηχοτομογράφος για την διευκόλυνση των χειριστών ιατρών παρέχοντάς άμεση σύγκριση παλαιών και νέων εξετάσεων εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Συγκεκριμένα προτείνουμε την παρακάτω προσθήκη :
    «Να προσφερθεί στην βασική σύνθεση τεχνική ταυτόχρονης απεικόνισης της εικόνας πραγματικού χρόνου με την αντίστοιχη ανακαλούμενη από το αποθηκευτικό μέσο εικόνα από παλαιότερη εξέταση και αυτόματη προσαρμογής όλων των παραμέτρων σάρωσης σε αυτές της παλαιάς εξέτασης, για σύγκριση των εικόνων και παρακολούθηση της εξέλιξης της θεραπείας. Η τεχνική να λειτουργεί στο B-mode, στο έγχρωμο και PowerDoppler.»

    Aξιότιμοι Κύριοι
    Eυχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσεκτική μελέτη των παρατηρήσεων μας.
    Είμαστε στην διάθεσή σας για την παροχή οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορίας ή διευκρίνησης.
    Με εκτίμηση
    Για την εταιρεία
    Αναστάσιος Ελευθεράκης
    Διευθυντής Πωλήσεων Υπερηχοτομογράφων GE HEALTHCARE AE

  2. ΠΡΟΣ:
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.
    ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

    ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ Β’ ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
    ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

    Κατόπιν μελέτης των τεχνικών προδιαγραφών και σεβόμενοι το έργο της Επιτροπής σύνταξης αυτών, σας παραθέτουμε κατωτέρω τις παρατηρήσεις της εταιρείας μας οι οποίες αφορούν στο προς προμήθεια μηχάνημα.

    Με γνώμονα τη βελτίωση και αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών που τέθηκαν από την Επιτροπή και λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες ενός σύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου, προτείνουμε να τροποποιηθούν οι κάτωθι τεχνικές προδιάγραφες, έτσι ώστε το σύστημα που θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο σας να είναι σύγχρονης τεχνολογίας καλύπτοντας όλες τις ανάγκες αλλά και επιτρέποντας την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των εταιρειών εγνωσμένης αξίας:

    1) «Να διαθέτει ενσωματωμένη έγχρωμη αναδιπλούμενη οθόνη τουλάχιστον 10,4’’, LCD, υψηλής ευκρίνειας. Μεγαλύτερη διάσταση οθόνης θα εκτιμηθεί θετικά.»

    Η συγκεκριμένη προδιαγραφή δεν εξασφαλίζει την προμήθεια ενός συστήματος υψηλών προδιαγραφών δεδομένου ότι όλοι οι κατασκευαστικοί οίκοι στα συστήματα υψηλών προδιαγραφών διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες από την ζητούμενη για την καλύτερη απεικόνιση και πιο εύκολο χειρισμό κατά την εξέταση. Ως εκ τούτου προτείνουμε την τροποποίηση της συγκεκριμένης προδιαγραφής.

    Προτεινόμενη Τροποποίηση προδιαγραφής:

    «Να διαθέτει ενσωματωμένη έγχρωμη αναδιπλούμενη οθόνη τουλάχιστον 15’’, LCD, υψηλής ευκρίνειας. Μεγαλύτερη διάσταση οθόνης θα εκτιμηθεί θετικά.»

    2) «Ρυθμό ανανέωσης εικόνας (frame rate) τουλάχιστον 1.000 εικόνες/sec. Υψηλότερος ρυθμός ανανέωσης εικόνας θα εκτιμηθεί θετικά.»

    Ο αριθμός ανανέωσης της εικόνας ανά δευτερόλεπτο (frame rate per second – fps) είναι ένα τεχνικό χαρακτηριστικό που αντικατοπτρίζει την ταχύτητα ψηφιακής επεξεργασίας και αναπαραγωγής της εικόνας ενός μηχανήματος υπερήχων. Όσο μεγαλύτερο αριθμό ανανέωσης εικόνας διαθέτει ένα σύστημα υπερηχοτομογραφίας τόσο πιο εύκολη και γρήγορη γίνεται η κλινική εξέταση με καλύτερη χωρική διακριτική ικανότητα.

    Δεδομένου ότι ζητείται ένα σύστημα σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, προτείνουμε την τροποποίηση της συγκεκριμένης προδιαγραφής.

    Προτεινόμενη Τροποποίηση προδιαγραφής:

    «Ρυθμό ανανέωσης εικόνας (frame rate) τουλάχιστον 1.400 εικόνες/sec. c»

    3) «Να διαθέτει τεχνική αυτόματης μείωσης των παρασίτων από την κίνηση των ιστών, της καρδιά και των αγγείων κατά την έγχρωμη απεικόνιση.»

    Η συγκεκριμένη προδιαγραφή θέτει εκτός του διαγωνισμού όλα τα σύγχρονα μοντέλα φορητών υπερηχοτομογράφων της Esaote και περιορίζει σημαντικά τον ανταγωνισμό. Ως εκ τούτου προτείνουμε την τροποποίηση της.

    Προτεινόμενη Τροποποίηση προδιαγραφής:

    «Να διαθέτει τεχνική μείωσης των παρασίτων από την κίνηση των ιστών, της καρδιά και των αγγείων κατά την έγχρωμη απεικόνιση.»

    4) «Μονάδα σκληρού δίσκου SSD τουλάχιστον 800GB. Να υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας των εικόνων μετά την λήψη (post-processing).»

    Η συγκεκριμένη προδιαγραφή θέτει εκτός του διαγωνισμού όλα τα σύγχρονα μοντέλα φορητών υπερηχοτομογράφων της Esaote. Ένας σκληρός δίσκος χωρητικότητας 400GB είναι επαρκής για την αποθήκευση περισσότερων από 2.000.000 εικόνων. Η συγκεκριμένη προδιαγραφή περιορίζει σημαντικά τον ανταγωνισμό και ως εκ τούτου προτείνουμε την τροποποίηση της.

    Προτεινόμενη Τροποποίηση προδιαγραφής:

    «Μονάδα σκληρού δίσκου τουλάχιστον 400GB SSD. Μεγαλύτερη χωρητικότητα θα εκτιμηθεί θετικά. Να υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας των εικόνων μετά την λήψη (post-processing).»

    Οι ως άνω προτάσεις της εταιρείας μας έχουν ως μοναδικό σκοπό την απρόσκοπτη συμμετοχή της εταιρείας μας στο διαγωνισμό, την ανάπτυξη ευρύτερου ανταγωνισμού στη διαγωνιστική διαδικασία και φυσικά την προμήθεια από το Νοσοκομείο σας ενός συστήματος Υπερηχοτομογραφίας τελευταίας τεχνολογίας, υψηλής ποιότητας και υψηλού επιπέδου τεχνικών χαρακτηριστικών.

    Ευελπιστώντας ότι οι παρατηρήσεις μας θα τύχουν θετικής αντιμετώπισης.
    Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

    Μετά τιμής ΑΠ. Γ. ΠΑΠΟΥΔΗΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε.