Main menu

1 σχόλιο

  1. Αριθμ. Πρωτ.: (099)
    Αθήνα, 24 Μαρτίου 2020
    ΠΡΟΣ :
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ

    ΥΠΟΨΗ : ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
    ΘΕΜΑ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α΄ ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: «ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑΣ ΜΕΘ»CPV:33157400-9
    Κυρίες και Κύριοι,
    Η InterMedica είναι ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος ενός εκ των κορυφαίων οίκων κατασκευής αναπνευστήρων όπως οι ζητούμενοι, της GE Healthcare. Στον μελλοντικό διαγωνισμό προτιθέμεθα να προσφέρουμε αναπνευστήρες CARESCAPE R860, ειδικά σχεδιασμένους για χρήση σε μονάδες εντατικής θεραπείας και καρδιολογικές μονάδες, ακολουθώντας τις τελευταίες επιταγές της επιστήμης και της τεχνολογίας.
    Σας υποβάλλουμε τις παρακάτω προτάσεις μας, επισημαίνοντας τους όρους των προδιαγραφών που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τον διαγωνισμό και να δημιουργήσουν ενστάσεις και ερωτήματα κατά τη διεξαγωγή του. Διαβουλευόμαστε με σκοπό την βελτίωση των τεχνικών προδιαγραφών και την προαγωγή του υγιούς ανταγωνισμού που μπορεί να αποβεί προς όφελος του Νοσοκομείου σας.

    Στην διαβούλευση που ακολουθεί, επισημαίνουμε με έντονη «bold» γραφή, το τμήμα των προδιαγραφών που διαβουλευόμαστε καθώς την προτεινόμενη επαναδιατύπωσή του συγκεκριμένου επίμαχου τμήματος.

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 1
    ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ
    Αναπνευστήρας με δυνατότητα αερισμού όγκου και πίεσης κατάλληλος για ενήλικες και παιδιά προς χρήση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με έτος πρώτης κυκλοφορίας στη αγορά την τελευταία πενταετία.

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ
    Αναπνευστήρας με δυνατότητα αερισμού όγκου και πίεσης κατάλληλος για ενήλικες και παιδιά προς χρήση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με έτος πρώτης κυκλοφορίας στη αγορά την τελευταία πενταετία ή αναβάθμισης της τελευταίας πενταετίας.

    Αιτιολόγηση: Θεωρούμε ότι το έτος πρώτης κυκλοφορίας στην αγορά δεν θα πρέπει να αποτελεί κριτήριο προμήθειας ενός αναπνευστήρα. Πιστεύουν ότι το κριτήριο θα πρέπει να είναι η κάλυψη των κλινικών απαιτήσεων της ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

    Η InterMedica προτίθεται να προσφέρει στον επικείμενο διαγωνισμό το κορυφαίο μοντέλο αναπνευστήρα του κατασκευαστή οίκου GE HEALTHCARE, τύπος CARESCAPE R860. Η σημερινή διαθέσιμη έκδοση του αναπνευστήρα αποτελεί προϊόν σημαντικών αναβαθμίσεων που καλύπτει όλες τις όλες τις διεθνείς κλινικές εφαρμογές.

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 2
    ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ
    Να λειτουργεί υπό τάση δικτύου (230V/50Hz) και να είναι εφοδιασμένος με ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία που να παρέχει αυτονομία τουλάχιστον 180 λεπτών.

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ
    Να λειτουργεί υπό τάση δικτύου (230V/50Hz) και να είναι εφοδιασμένος με ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία που να παρέχει αυτονομία τουλάχιστον 85 λεπτών. Μεγαλύτερος χρόνος θα εκτιμηθεί.
    Αιτιολόγηση: Η απαίτηση για αυτονομία μπαταρίας 180 λεπτών, αποκλείει τη συμμετοχή της εταιρείας μας από μελλοντικό διαγωνισμό. παρακαλούμε για την αποδοχή της πρότασής μας ώστε να έχουμε τη δυνατότητα συμμετοχής στον επικείμενο διαγωνισμό.

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 6
    ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ
    Να διαθέτει επίσης έναν τουλάχιστον τρόπο αερισμού από τους παρακάτω:
    • Αυτόματο πρόγραμμα απογαλακτισμού το οποίο υποχρεωτικά να λαμβάνει υπόψη τα εξής: την καπνογραφία, την κατηγορία του ασθενή (ιδανικό βάρος κλπ) και να ρυθμίζει βάσει αυτών αυτόματα τον αερισμό του ασθενούς (pressure support).
    • ……………………………………………………………………………………………………………….
    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ
    Να διαθέτει επίσης έναν τουλάχιστον τρόπο αερισμού από τους παρακάτω:
    • Αυτόματο πρόγραμμα απογαλακτισμού το οποίο υποχρεωτικά να λαμβάνει υπόψη τα εξής: την καπνογραφία, την κατηγορία του ασθενή (ιδανικό βάρος κλπ) και να καθοδηγεί τον θεράποντα ιατρό στη ρύθμιση του αερισμού του ασθενούς (pressure support).
    • ……………………………………………………………………………………………………………….
    Αιτιολόγηση:
    Στην υψηλή κατηγορία αναπνευστήρων, οι αναπνευστήρες διαφοροποιούνται μεταξύ τους από τους αλγόριθμους και τις δυνατότητες που ο κάθε κατασκευαστής έχει κατ΄ αποκλειστικότητα αναπτύξει.
    H συγκεκριμένη διατύπωση του πρώτου σκέλους της προδιαγραφής προδιαγράφει συγκεκριμένη τεχνολογία/αλγόριθμο και δεν επιτρέπει τη συμμετοχή της εταιρείας μας σε επικείμενο διαγωνισμό.
    Παρακαλούμε να δεχτείτε την πρότασή μας επαναδιατύπωσης της προδιαγραφής ώστε να μπορούμε να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό. .

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 9
    ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ
    Να διαθέτει δυνατότητα παρακολούθησης της καπνογραφίας και καπνομετρίας με τη μέθοδο mainstream. Να υπολογίζει το παραγόμενο διοξείδιο του ασθενούς (VCO2) και τον όγκο του νεκρού χώρου (Vds). Να προσφερθεί προς επιλογή αισθητήρας μέτρησης καπνογραφίας και καπνομετρίας με δύο (2) κυβέττες πολλαπλών χρήσεων (κλιβανιζόμενες)

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ
    Να διαθέτει δυνατότητα παρακολούθησης της καπνογραφίας και καπνομετρίας με τη μέθοδο mainstream ή sidestream υψηλής ακρίβειας. Να υπολογίζει το παραγόμενο διοξείδιο του ασθενούς (VCO2) και τον όγκο του νεκρού χώρου (Vds). Να προσφερθεί προς επιλογή αισθητήρας μέτρησης καπνογραφίας και καπνομετρίας με δύο (2) κυβέττες πολλαπλών χρήσεων (κλιβανιζόμενες), για την περίπτωση προσφοράς τεχνολογίας mainstream.

    Αιτιολόγηση: Η απαίτηση για παρακολούθηση καπνογραφίας/καπνομετρίας με μέθοδο mainstream αποκλείει τη συμμετοχή της εταιρείας μας από μελλοντικό διαγωνισμό. Ο οίκο GE HEALTHCARE χρησιμοποιεί τεχνολογία πλάγιας ροής (sidestream) υψηλής ακρίβειας και έτσι δεν απαιτείται χρήση εξωτερικών καλωδίων/αισθητήρων που θα πρέπει να εφαρμοστούν στο κύκλωμα του ασθενούς.
    Με την προτεινόμενη επαναδιατύπωση, επιτρέπεται η συμμετοχή της εταιρείας μας στον επικείμενο διαγωνισμό, χωρίς να περιορίζεται η ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού και χωρίς να διακυβεύεται η κλινική αξία της ζητούμενης δυνατότητας μέτρησης καπνογραφίας.

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 11
    ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ
    Να έχει δυνατότητα ρύθμισης των παρακάτω παραμέτρων αερισμού:
    • ……………………………………
    • …………………………………….
    • ………………………………………
    • …………………………………………
    • Πίεσης υποστήριξης (Pressure Support) από 0-70mbar τουλάχιστον
    • Τrigger Ροής από 0,3 L/min

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ
    Να έχει δυνατότητα ρύθμισης των παρακάτω παραμέτρων αερισμού:
    • ……………………………………….
    • …………………………………….
    • ………………………………………
    • ………………………………………..
    • Πίεσης υποστήριξης (Pressure Support) από 0-60mbar τουλάχιστον
    • Τrigger Ροής από 0,3 L/min και Trigger πίεσης (να αναφερθούν τα όρια ρύθμισης).

    Αιτιολόγηση:
    1. Αναφορικά με την πίεση υποστήριξης.
    Η απαίτηση για πίεση υποστήριξης έως 70mbar αποκλείει τη συμμετοχή της εταιρείας μας από μελλοντικό διαγωνισμό. Η πρότασή μας για ανώτατο όριο 60mbar υπερκαλύπτει όλες τις διεθνείς κλινικές εφαρμογές.

    2. Αναφορικά με το σκανδαλισμό (Trigger)
    Προτείνουμε την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών με την προσθήκη σκανδαλισμού πίεσης (pressure trigger).
    Για την διαχείριση του σκανδαλισμού του αναπνευστήρα σε όλες τις κατηγορίες ασθενών, είναι απαραίτητη η δυνατότητα χρήσης σκανδαλισμού ροής αλλά και πίεσης.
    Αν και ο σκανδαλισμός ροής πλεονεκτεί στις περισσότερες εφαρμογές, βιβλιογραφία και δημοσιεύσεις αναδεικνύουν τον σκανδαλισμό πίεσης πιο αποτελεσματικό από τον σκανδαλισμό ροής σε μη επεμβατικό αερισμό και σε περιπτώσεις αερισμού υποστήριξης αυτόματων αναπνοών.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9187188
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3301192/
    https://www.researchgate.net/publication/14032098_Pressure_vs_flow_triggering_during_pressure_support_ventilation
    Αναφέρεται επίσης κατά τη χρήση σκανδαλισμού ροής, σημαντικός αριθμός περιπτώσεων αυτοκυκλισμού του αναπνευστήρα σε κατεσταλμένους ή σε μη έχοντες δυνατότητα έναρξης αναπνοής ασθενείς, οφειλόμενο στην καρδιακή λειτουργία.
    http://ajcc.aacnjournals.org/content/18/5/496.full
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10708174

    Λόγω των παραπάνω, προκριμένου να μπορεί η ΜΕΘ με την βοήθεια των αναπνευστήρων να καλύψει το μεγαλύτερο δυνατό εύρος ασθενών, προτείνουμε να επαναδιατυπώσετε την προδιαγραφή σας ζητώντας απαραίτητα δυνατότητα για σκανδαλισμό πίεσης αλλά και ροής.
    Η δυνατότητα αυτή διατίθεται από την πλειοψηφία των κατασκευαστών αναπνευστήρων ΜΕΘ.

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 23
    ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ
    Για το σύνολο των αναπνευστήρων να παραδοθούν επίσης:
    • Ένας (1) αισθητήρας μέτρησης καπνογραφίας και καπνομετρίας με δύο (2) κυβέττες πολλαπλών χρήσεων (κλιβανιζόμενες).
    • ………………………………………
    • ………………………………………
    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ
    Για το σύνολο των αναπνευστήρων να παραδοθούν επίσης:
    • Ένας (1) αισθητήρας μέτρησης καπνογραφίας και καπνομετρίας με δύο (2) κυβέττες πολλαπλών χρήσεων (κλιβανιζόμενες), για την περίπτωση προσφοράς τεχνολογίας mainstream.
    • ………………………………………
    • ………………………………………
    Αιτιολόγηση: Παρακαλώ δείτε τα σχόλιά μας στη προδιαγραφή 9.

    Πιστεύοντας ότι οι παραπάνω παρατηρήσεις μας θα τύχουν της αποδοχής σας.

    Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις.

    Για την INTER MEDICA – ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ
    ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
    ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Κιν.: 6980878887