Main menu

3 Comments

  1. ΘΕΜΑ : Προτάσεις της εταιρείας ΑΡΗΣ ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΑΕ στην Δημόσια Διαβούλευση Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια Αντιδραστηρίων Μικροβιολογικού – Αντιδραστήρια σε ταινίες (Αντιδραστήρια Μικροβιολογικού) με CPV 33696600-1 και καταληκτική ημερομηνία την 2α Μαρτίου 2016.
    H προδιαγραφή 3 ζητά:
    3. Να μετρά τις παρακάτω τουλάχιστον φυσικοχημικές παραμέτρους με τη χρήση πολυχρωματικής ανακλασιμετρίας (να χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 2 μήκη κύματος σε όλες τις παραμέτρους πλην αιμοσφαιρίνης) και να προσδιορίζει επίπεδα θολερότητας στο δείγμα (όψη).
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΗΣ ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΑΕ : Να μετρά τις παρακάτω τουλάχιστον φυσικοχημικές παραμέτρους πολυχρωματικά και να δίνει τη δυνατότητα προσθήκης μελλοντικών εξετάσεων όπως Κρεατινίνη και Ασκορβικό Οξύ.
    • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
    • ΝΙΤΡΙΚΑ
    • ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΕΣΤΕΡΑΣΗ
    • ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ
    • ΓΛΥΚΟΖΗ
    • ΧΟΛΕΡΥΘΡΙΝΗ
    • ΟΥΡΟΧΟΛΙΝΟΓΟΝΟ
    • ΚΕΤΟΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ
    • pH
    • ΧΡΩΜΑ
    • ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ
    • ΘΟΛΕΡΟΤΗΤΑ

    Η προδιαγραφλη 12 ζητά:
    12. Να χρησιμοποιεί αξιόπιστη μέθοδο προσδιορισμού, ταυτοποίησης και μέτρησης έμμορφων συστατικών σε δείγμα ούρων και να δίδει στο χειριστή τη δυνατότητα να ελέγχει τα αποτελέσματα και την ποιότητά τους μέσω εικόνων που προσομοιάζουν στην κοινή μικροσκοπική ανάλυση χωρίς χρωστικές.
    Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΗΣ ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΑΕ . Να χρησιμοποιεί αξιόπιστη μέθοδο προσδιορισμού, ταυτοποίησης και μέτρησης έμμορφων συστατικών σε δείγμα ούρων, η οποία να βασίζεται σε σύγχρονη τεχνολογία ψηφιακής απεικόνισης, να περιγραφεί και να δίνει στον χειριστή τη δυνατότητα να ελέγχει τα αποτελέσματα και την ποιότητά τους μέσω εικόνων.

    Η προδιαγραφλη 14 ζητά:
    14. Ο χειριστής/επιστημονικός υπεύθυνος να έχει τη δυνατότητα επισκόπησης εικόνων πλήρους οπτικού πεδίου με σκοπό την επιβεβαίωση/έλεγχο των αποτελεσμάτων.
    Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΑΛΥΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. ΗΔΗ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ 12.
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΗΣ ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΑΕ : Να διαγραφεί η προδιαγραφή Νο14 καθόσον καλύπτεται από την προδιαγραφή Νο12 όπως την έχουμε προτείνει.

    Η προδιαγραφλη 18 ζητά:
    18. Για το σύνολο των εξετάσεων να αρκεί μικρός όγκος δείγματος ούρων το πολύ 4 ml. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΗΣ ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΑΕ : Για το σύνολο των εξετάσεων να αρκεί μικρός όγκος δείγματος ούρων το πολύ 5 ml. (Ο όγκος ούρων σε κάθε ασθενή που συλλέγεται είναι συνήθως 10 ml έτσι δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται περιορισμός όγκου στα ούρα. )

  2. 02/03/2016

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

    1.9 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

    Αξιότιμοι/ες Κύριοι/ες,
    Λάβαμε γνώση επί του κειμένου που έχετε αναρτήσει σχετικά με τη Δημόσια Διαβούλευση του Νοσοκομείου σας, και θα θέλαμε να παραθέσουμε τα κάτωθι:

    Παρατηρούμε ότι η σήμανση CE-IVD ζητείται μόνο για μέρος των ζητούμενων εξετάσεων (πχ. για την εξέταση HSV ½ και όχι για την εξέταση ανίχνευσης του βακτηρίου Cl. Difficile). Παρατηρούμε επίσης ότι η σήμανση CE-IVD δεν ζητείται ούτε για τα απαραίτητα συνοδά κιτ για την απομόνωση γενετικού υλικού αλλά ούτε και για τον ζητούμενο αναλυτή Real-Time PCR ως οφείλει καθώς ως γνωστόν η σήμανση CE_IVD αφορά όλα τα στάδια διεξαγωγής της εξέτασης για να χαρακτηριστεί ως «διαγνωστικό» καθώς επίσης και τον αναλυτή και λογισμικό που τις συνοδεύουν.

    Προς αποφυγή ασαφειών κατά την αξιολόγηση των προσφορών αλλά και ανάπτυξη του ανταγωνισμού, καθώς το συγκεκριμένο μενού εξετάσεων και ο τρόπος που διαχωρίζονται αυτές ως προς την σήμανση CE-IVD μπορεί να ευνοεί συγκεκριμένες και μόνο εταιρείες προτείνουμε την τροποποίηση αυτών ως κάτωθι:

    O προσφερόμενος εξοπλισμός Real-Time PCR να είναι εγκεκριμένος για διαγνωστική χρήση (CE-IVD 98/79) και να δύναται να εκτελέσει τις κάτωθι εξετάσεις.

    1. Clostridium Difficile (ποιοτική ανίχνευση)
    2. Mycobacterium Tuberculosis (ποιοτική ανίχνευση)
    3. ΗSV 1& 2 (ποσοτική μέτρηση)
    4. Ιnfluenza A & B (ποιοτική ανίχνευση)

    Να προσφερθούν όλα τα απαραίτητα αντιδραστήρια (πχ. κιτ απομόνωσης ) που απαιτούνται για την διεξαγωγή της εξέτασης καθώς και οι απαραίτητοι θετικοί /αρνητικοί μάρτυρες για τον ποιοτικό έλεγχο της εξέτασης.

    H προσφορά εξετάσεων/αντιδραστηρίων με σήμανση CE_IVD θα αξιολογηθεί επιπλέον.

    Συνοψίζοντας και για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε να εξαιρεθεί η προδιαγραφή «… με CE/IVD…» ενώ οι εταιρείες που θα την διαθέτουν για όλα τα κιτ να πριμοδοτηθούν θετικά κατά την αξιολόγηση της τεχνικής τους προσφοράς.

    Επιπλέον, θα μπορούσαν να προστεθούν συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του συνοδού εξοπλισμού με απαραίτητη προϋπόθεση πάντα ο αναλυτής να έχει σήμανση CE/IVD.

    Θεωρούμε επίσης σημαντικό για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων την προσθήκη της παρακάτω προδιαγραφής:

    1. Όλες οι προσφερόμενες εξετάσεις να είναι συμβατές με τον προσφερόμενο εξοπλισμό σύμφωνα με τα εσώκλειστα της κατασκευάστριας εταιρείας.

    Με εκτίμηση,

    Roche Diagnostics (Hellas) A.E.
    Αμαρουσίου Χαλανδρίου 18-20,
    15125 Παράδεισος Αμαρουσίου
    Τηλ. +30 210 8174000
    Fax. +30 210 8174120
    Email: greece.dia-tenders@roche.com

  3. Προς 1η ΥΠΕ
    ΓΝ Αθηνών Κοργιαλένειο-Μπενάκειο ΕΕΣ
    Αθήνα 1η ΜΑΡ 2016

    ΘΕΜΑ : Προτάσεις της εταιρείας ΑΝΤΙΣΕΛ στην Δημόσια Διαβούλευση Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια Αντιδραστηρίων Μικροβιολογικού – Αντιδραστήρια σε ταινίες (Αντιδραστήρια Μικροβιολογικού) με CPV 33696600-1 και καταληκτική ημερομηνία την 2α Μαρτίου 2016.

    1.2 ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΟΥΡΟΑΝΑΛΥΣΗΣ
    ( ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΙΚΟΝΑΣ)
    ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
    1. Να διαθέτει το σύστημα βιοχημικής ανάλυσης χωρητικότητα τουλάχιστον 40 θέσεων, προκειμένου να επιτελεστούν οι ζητούμενες εξετάσεις φυσικοχημικών παραμέτρων. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΕΛ : Να διαθέτει το σύστημα βιοχημικής & μικροσκοπικής ανάλυσης, δειγματοφορέα χωρητικότητας τουλάχιστον 40 θέσεων, με κοινό σημείο φόρτωσης των δειγμάτων προκειμένου να επιτελεστούν οι ζητούμενες εξετάσεις γενικής ούρων.
    2. Το σύστημα να είναι πλήρες, σύγχρονης τεχνολογίας και τα δείγματα να εξετάζονται αυτούσια χωρίς να απαιτείται αραίωση συμπύκνωση κλπ.
    3. Να μετρά τις παρακάτω τουλάχιστον φυσικοχημικές παραμέτρους με τη χρήση πολυχρωματικής ανακλασιμετρίας (να χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 2 μήκη κύματος σε όλες τις παραμέτρους πλην αιμοσφαιρίνης) και να προσδιορίζει επίπεδα θολερότητας στο δείγμα (όψη). ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΕΛ : Να μετρά τις παρακάτω τουλάχιστον φυσικοχημικές παραμέτρους πολυχρωματικά.
    • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
    • ΝΙΤΡΙΚΑ
    • ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΕΣΤΕΡΑΣΗ
    • ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ
    • ΓΛΥΚΟΖΗ
    • ΧΟΛΕΡΥΘΡΙΝΗ
    • ΟΥΡΟΧΟΛΙΝΟΓΟΝΟ
    • ΚΕΤΟΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ
    • pH
    • ΧΡΩΜΑ
    • ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ
    • ΘΟΛΕΡΟΤΗΤΑ
    4. Να μετρά το ειδικό βάρος με ψηφιακό διαθλασίμετρο σε εύρος τουλάχιστον 1,000 – 1,050 με ανάλυση 0,001.
    5. Κατά την εξέταση των φυσικοχημικών παραμέτρων, το σύστημα αυτόματα να διορθώνει την επίδραση της θερμοκρασίας αντίδρασης στο αποτέλεσμα της μέτρησης όλων των φυσικοχημικών παραμέτρων (συγκρίσιμα αποτελέσματα σε διαφορετικές συνθήκες αντίδρασης). Να περιγραφεί ο τρόπος.
    6. Στη μέτρηση των φυσικοχημικών παραμέτρων να διορθώνεται αυτόματα η επίδραση του χρώματος κάθε δείγματος ούρων λόγω ενδογενών χαρακτηριστικών ή λήψης φαρμάκων (λιγότερα ψευδή αποτελέσματα). Να περιγραφεί ο τρόπος.
    7. Να διορθώνεται αυτόματα η τιμή του ειδικού βάρους σε περιπτώσεις υψηλής πρωτεϊνουρίας και γλυκοζουρίας. Να περιγραφεί ο τρόπος.
    8. Οι ταινίες που χρησιμοποιεί ο αναλυτής να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό των φυσικοχημικών παραμέτρων με οπτική ανάγνωση, σε περίπτωση βλάβης.
    9. Η μονάδα μέτρησης φυσικοχημικών παραμέτρων να έχει τη δυνατότητα συνεχούς φόρτωσης αντιδραστηρίων ταινιών στον τροφοδότη, χωρίς την ανάγκη παύσης λειτουργίας του ή την απαίτηση ειδικών διαδικασιών, καθώς επίσης και δυνατότητα συνεχούς φόρτωσης δειγμάτων.
    10. Το σύστημα να αναδεύει τα δείγματα α) πριν την εξέταση φυσικοχημκών παραμέτρων και β) έμμορφων συστατικών για καλύτερη ομογενοποίηση και ακόλουθα αξιοπιστία αποτελεσμάτων.
    11. Να υπάρχει δυνατότητα μικροσκοπικής εξέτασης:
    α) Σε όλα ανεξαιρέτως τα δείγματα, ή
    β) μόνο στα παθολογικά αποτελέσματα της φυσικοχημικής εξέτασης κατ’ εντολή του χειριστή (για εξοικονόμηση χρόνου) ή
    γ) στα δείγματα που θα επιλεγούν από τον χειριστή.
    12. Να χρησιμοποιεί αξιόπιστη μέθοδο προσδιορισμού, ταυτοποίησης και μέτρησης έμμορφων συστατικών σε δείγμα ούρων και να δίδει στο χειριστή τη δυνατότητα να ελέγχει τα αποτελέσματα και την ποιότητά τους μέσω εικόνων που προσομοιάζουν στην κοινή μικροσκοπική ανάλυση χωρίς χρωστικές.
    13. Ο χειριστής της μικροσκοπικής μονάδας να δύναται να εξετάζει κάποια δείγματα επιλέγοντας ο ίδιος οπτικά πεδία με χειρωνακτικό τρόπο και σε πραγματικό χρόνο.
    14. Ο χειριστής/επιστημονικός υπεύθυνος να έχει τη δυνατότητα επισκόπησης εικόνων πλήρους οπτικού πεδίου με σκοπό την επιβεβαίωση/έλεγχο των αποτελεσμάτων. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΕΛ : Να διαγραφεί η προδιαγραφή Νο14 καθόσον καλύπτεται από την προδιαγραφή Νο12.
    15. Ο εργαστηριακός υπεύθυνος να διαθέτει τη δυνατότητα να αλλάζει, εφόσον το κρίνει σκόπιμο το χαρακτηρισμό έμμορφων συστατικών σε μικρό αριθμό εικόνων (έως 20) με σκοπό τη βελτιστοποίηση του τελικού αποτελέσματος. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΕΛ : Ο εργαστηριακός υπεύθυνος να διαθέτει τη δυνατότητα να αλλάζει, εφόσον το κρίνει σκόπιμο το χαρακτηρισμό έμμορφων συστατικών με σκοπό τη βελτιστοποίηση του τελικού αποτελέσματος.
    16. Κατά την εξέταση έμμορφων συστατικών να ταυτοποιούνται και να μετρώνται τουλάχιστον οι παρακάτω παράμετροι / στοιχεία:
    • Ερυθρά αιμοσφαίρια (RBC)
    • Λευκά αιμοσφαίρια / Πυοσφαίρια (WBC)
    • Κύλινδροι υαλίνης (Hyaline casts, HYA)
    • Παθολογικοί κύλινδροι (PAT)
    • Πλακώδη επιθηλιακά κύτταρα (EPI)
    • Μη πλακώδη επιθηλιακά κύτταρα (nSEPI)
    • Βακτήρια (Bac)
    • Μύκητες (Yeast)
    • Κρύσταλλοι οξαλικού ασβεστίου, κρύσταλλοι ουρικού οξέος, κρύσταλλοι τριφωσφορικών (crystal CRY calcium oxalate dehydrate CaOxd, Uric acid URI, Triple phosphate TRI)
    • Βλέννη (MUC)
    • Σπέρμα (SPRM)
    17. Κατά την εξέταση έμμορφων συστατικών να δίδονται αποτελέσματα Κατά Οπτικό Πεδίο και ανά μl. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΕΛ : Κατά την εξέταση έμμορφων συστατικών να δίδονται αποτελέσματα Κατά Οπτικό Πεδίο HPF ή LPF καθώς και ανά μl.
    18. Για το σύνολο των εξετάσεων να αρκεί μικρός όγκος δείγματος ούρων το πολύ 4 ml. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΕΛ : Για το σύνολο των εξετάσεων να αρκεί όγκος δείγματος ούρων το πολύ 3 ml.
    19. Η ταχύτητα του συστήματος να είναι τουλάχιστον 60 δείγματα ανά ώρα.
    20. Να διαθέτει μνήμη αποτελεσμάτων και αντίστοιχων εικόνων μικροσκοπικής προκειμένου ο χειριστής/επιστημονικός υπεύθυνος να έχει τη δυνατότητα να τα επανεξετάσει. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΕΛ : Να διαθέτει μνήμη αποτελεσμάτων και αντίστοιχων εικόνων μικροσκοπικής, προκειμένου ο χειριστής/επιστημονικός υπεύθυνος να έχει τη δυνατότητα να τα επανεξετάσει, για τουλάχιστον 9000 δείγματα.
    21. Να διαθέτει διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης στο σύστημα, ανάλογα με τον χειριστή, για μέγιστη ασφάλεια.
    22. Να διαθέτει σύγχρονο υπολογιστικό σύστημα και να είναι δυνατή η σύνδεσή του με πρόγραμμα διαχείρισης εργαστηριακών δεδομένων LIS.
    23. Να διαθέτει σύστημα ανάγνωσης bar code reader.
    24. Να διαθέτει τέτοιες εξωτερικές διαστάσεις προκειμένου να τοποθετείται σε εργαστηριακό πάγκο. Να αναφερθούν.

    1. 2. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΑΝΑΛΥΤΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΟΥΡΟΑΝΑΛΥΣΗΣ
    Αντιδραστήρια ξηράς χημείας κατάλληλα για τα πλήρως αυτόματα συστήματα ουροανάλυσης με το πιο μεγάλο εύρος και αριθμό ενδοδιαβαθμίσεων στις παραμέτρους για τον προσδιορισμό των φυσικοχημικών παραμέτρων.

    Συσκευασία των 100 ταινιών.

    • Χολερυθρίνη (BIL) : Ευαισθησία 0,2 mg / dl – γραμμικότητα έως 10 mg / dl με εννέα (9) μεσοδιαστήματα. Μέθοδος Azo – dye
    • Πρωτεΐνες (PRO) : Ευαισθησία 5 mg / dl – γραμμικότητα έως 400 mg / dl με δεκατέσσερα (14) μεσοδιαστήματα. Αποτελέσματα συγκρίσιμα με αυτά της υγρής χημείας (δυνατότητα άμεσης μέτρησης Πρωτεΐνης ούρων 24ώρου). Μέθοδος protein-error reaction.
    • Αίμα (BLD) : Να μετριέται η ελεύθερη αιμοσφαιρίνη. Ευαισθησία 0,03 mg / dl – γραμμικότητα έως 1 mg / dl με οκτώ (8) μεσοδιαστήματα. Μέθοδος ΤΜΒΖ.
    • Νιτρώδη (ΝΙΤ) : Ευαισθησία 0,08 mg / dl – γραμμικότητα έως 0,5 mg / dl με τρία (3) μεσοδιαστήματα. Μέθοδος Griess.
    • Ουροχολινογόνο (URO) : Ευαισθησία 0,2 mg / dl – γραμμικότητα έως 12 mg / dl με εννέα (9) μεσοδιαστήματα. Μέθοδος Azo-dye.
    • pH : Κλίμακα από 4,5 – 9 με μεσοδιαστήματα του 0,5.
    • Γλυκόζη (GLU) : Ευαισθησία 10 mg / dl – γραμμικότητα έως 1000 mg / dl με δώδεκα (12) μεσοδιαστήματα. Αποτελέσματα συγκρίσιμα με αυτά της υγρής χημείας. Μέθοδος GOD-POD.
    • Πυοσφαίρια (LEU) : Να μετριέται η ελεύθερη Λευκοκυτταρική Εστέραση. Ευαισθησία 25 leu/ml – γραμμικότητα έως 500 leu/ml με πέντε (5) μεσοδιαστήματα.
    • Κετόνες (ΚΕΤ) : Ευαισθησία 5 mg/dl – γραμμικότητα έως 80 mg/dl με εννέα (9) μεσοδιαστήματα. Μέθοδος Legal.
    • Χρώμα (COL) : 23 αποχρώσεις. Προσδιορίζεται με συνδυασμό ταινίας – διαθλασίμετρου.
    • Θολερότητα (TUR) : 3 διαβαθμίσεις. Προσδιορίζεται με συνδυασμό ταινίας –
    • διαθλασίμετρου.
    • Ειδικό βάρος (SG) : Με ψηφιακό διαθλασίμετρο (1,000 – 1,050 με ακρίβεια ,001).

    Να προσφερθούν επίσης όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα για τους παραπάνω ζητούμενους προσδιορισμούς (τα υγρά να περιέχουν αντιβακτηριακές ουσίες για την προστασία του προσωπικού ).
    1. Για την μικροσκοπική ανάλυση μέσω εικόνας
    2. Να προσφερθούν όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα για τις παραπάνω ζητούμενες μικροσκοπικές αναλύσεις

    Να προσφερθούν επίσης όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα για τους παραπάνω ζητούμενους προσδιορισμούς (τα υγρά να περιέχουν αντιβακτηριακές ουσίες για την προστασία του προσωπικού ).
    1. Για την μικροσκοπική ανάλυση μέσω εικόνας
    2. Να προσφερθούν όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα για τις παραπάνω ζητούμενες μικροσκοπικές αναλύσεις

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΕΛ : Όλα τα προσφερόμενα υλικά να έχουν σήμανση CE-IVD και να είναι έτοιμα προς χρήση.