Main menu

2 Comments

  1. Παρατηρήσεις επί των Γενικών Όρων για την προμήθεια Απολυμαντικών:

    Στον Α/Α 3. ζητείται η κατάθεση των Δελτίων Δεδομένων Ασφαλείας κατά την οδηγία 91/155EC. Η οδηγία αυτή έχει καταργηθεί κι έχει αντικατασταθεί από την ισχύουσα οδηγία της Ε.Ε. 1907/2006 και τον κανονισμό ΕΚ.1272/2008 CLP.

    Στον Α/Α 8. ζητείται οι προμηθεύτριες εταιρείες και οι κατασκευάστριες εταιρείες της ημεδαπής να εφαρμόζουν σύστημα διασφάλισης ποιότητας σύμφωνα με την Υ.Α. Ε3/833/99 του Υ.Υ.Κ.Α. Η εν λόγω Υ.Α. έχει αντικατασταθεί από την ΔΥ8δ/1348/2004. Επίσης οι προμηθεύτριες εταιρείες και οι κατασκευάστριες της ημεδαπής θα πρέπει καταθέσουν και το πιστοποιητικό ISO 9001 που διαθέτουν.

    Προτείνουμε επίσης να κατατεθεί και το ισχύον πιστοποιητικό – αποδεικτικό – βεβαίωση συμμετοχής του προμηθευτή σε σύστημα ανακύκλωσης των συσκευασιών, βάσει του Ν. 2939/01 ΦΕΚ 179 – 6 Αυγούστου 2001.

    Με εκτίμηση,
    ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

  2. Αξιότιμοι κύριοι,

    Θα θέλαμε να καταθέσουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις όσον αφορά τον επικείμενο διαγωνισμό Απολυμαντικών ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ευρύτερη συμμετοχή υποψηφίων προμηθευτών:

    Α) Στον Α/Α 11. ΑΝΤΙΣΚΩΡΙΑΚΟ ΥΓΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ζητάτε στις προδιαγραφές να περιέχει στη σύνθεση του οξέα τουλάχιστον 50% για αποτελεσματική αφαίρεση της σκουριάς μαζί με καθαριστικούς παράγοντες.
    Πέρα του ότι θεωρούμε φωτογραφική την προδιαγραφή, με τόσο μεγάλη περιεκτικότητα σε οξύ που ζητάτε θα καταστραφούν τα εργαλεία και θα διαβρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα καταστρέφει το χρυσό των εργαλείων που πιθανόν υπάρχει. Επίσης η καθαριστική δράση που ζητάτε να έχει δεν υφίσταται καθώς τα εργαλεία μπαίνουν πάντα καθαρά στο αντισκωριακό διάλυμα. Παρακαλούμε όπως εστιάσετε στην απόδοση που θέλετε να έχει το προϊόν και όχι στην χημική του σύσταση καθώς διαφορετικές ενώσεις χημικών ουσιών συμβάλουν στο ίδιο αποτέλεσμα για τα οποία μόνο χημικοί έχουν εξειδικευμένες γνώσεις. Η προδιαγραφή θεωρείται φωτογραφική συγκεκριμένου προϊόντος της Ελληνικής αγοράς. Να απομακρυνθεί η περιεκτικότητα σε οξύ από τα τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και η καθαριστική του δράση εφόσον είναι άνευ σημασίας όπως προαναφέραμε.

    Β) Στον Α/Α 15. ΥΓΡΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΣΠΡΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΕΝΤΟΣ 5 ΛΕΠΤΩΝ αναφέρετε στις προδιαγραφές να μην περιέχει άλατα αμμωνίου. Τα τεταρτοταγή άλατα αμμωνίου προστίθενται στα απολυμαντικά διαλύματα για να επιτευχθεί και καθαριστική δράση και επιπλέον ενισχύουν την απολυμαντική δράση του διαλύματος χωρίς να είναι επιβλαβή. Παρακαλώ όπως αφαιρεθεί ο όρος αυτός προκειμένου να μπορούν περισσότερες εταιρείες να καταθέσουν τα προϊόντα τους στον διαγωνισμό. Επίσης, σας επισημαίνουμε ότι η ταχεία απολύμανση όσον αφορά τις επιφάνειες δεν είναι 5 λεπτά αλλά μέχρι 1 λεπτό.