Main menu

2 Comments

  1. ΑΠΟ: MEDICON HELLAS Α.Ε.
    ΠΡΟΣ:
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ»

    Γέρακας, 14 Απριλίου 2016

    Αξιότιμοι Κύριοι,

    Αναφερόμενοι στη δεύτερη φάση της δημόσιας διαβούλευσης που αφορά τις Τεχνικές Προδιαγραφές για την προμήθεια Αντιδραστηρίων Ανοσολογικού, σας υποβάλλουμε την παρακάτω παρατήρηση επί συγκεκριμένων όρων του Συστήματος Ηλεκτροφόρησης σε Αγαρόζη (gel) στα πλαίσια της επίτευξης του μέγιστου δυνατού ανταγωνισμού:

    1.4 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΕ ΑΓΑΡΟΖΗ (gel)

    Στις Τεχνικές Προδιαγραφές, έτσι όπως διατυπώνονται υπάρχει αντίφαση ανάμεσα σε δύο προδιαγραφές:
    Στην δεύτερη προδιαγραφή (χωρίς αρίθμηση, στη δεύτερη παράγραφο) αναφέρεται: «Να απαιτείται δείγμα μέχρι 10 μL». Παρακάτω, στις προδιαγραφές που ακολουθούν, αναφέρεται «Η εναπόθεση του δείγματος γίνεται με ειδικούς επιθέτες μιας χρήσης και να απαιτείται η μικρότερη δυνατή ποσότητα δείγματος». Λόγω του γεγονότος ότι οι δύο αυτές προδιαγραφές είναι διαφορετικές όσον αφορά την ποσότητα του δείγματος που απαιτείται, καθώς και λόγω του ότι η αναφορά σε καθορισμένα αριθμητικά μεγέθη περιορίζει σημαντικά τον ανταγωνισμό προτείνουμε την απαλοιφή της προδιαγραφής: «Να απαιτείται δείγμα μέχρι 10 μL».

    Με εκτίμηση,

    Βάρλας Ιωάννης
    Τμήμα Επιστημονικής Υποστήριξης
    MEDICON HELLAS ΑΕ

  2. 2.7 Δείγματα Ορών για Εξωτερικό Ποιοτικό έλεγχο

    Αιτούμαστε να παραληφθούν οι απαράβατοι όροι που αναφέρουν ότι τα δείγματα που αποστέλλονται πρέπει να είναι 2 ανά κύκλο ανά αποστολή ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή πάνω από μίας εταιρείας στον διαγωνισμό με σκοπό την διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και άρα το οικονομικό όφελος του νοσοκομείου.

    Επιπλέον η παροχή 2 δειγμάτων ανά κύκλο ή ανά αποστολή δεν διασφαλίζει απαραίτητα την ανίχνευση τυχαίων και συστηματικών σφαλμάτων.

    Με εκτίμηση
    για την εταιρεία ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΕ