Main menu

3 Comments

  1. Αξιότιμοι κύριοι,

    Αναφορικά με την πρόσκληση σε διαβούλευση για προμήθεια Αντιδραστηρίων Ανοσολογικού με αρ. πρωτ. 3618, παρακαλώ δείτε ακολούθως τις παρατηρήσεις της εταιρείας μας:

    1. 3. ΑΝΑΛΥΤΗΣ CAPILLARY ELECTROPHORESIS SYSTEM

    > Ζητείται: ‘ … παραγωγικότητα-ταχύτητα … άνω των 90 εξετάσεων ανά ώρα (για πρωτείνες ορού) … ‘. Η συγκεκριμένη απαίτηση για αυτή την ταχύτητα είναι υπερβολική-πολύ υψηλή για τον εκτελούμενο ημερήσιο αριθμό εξετάσεων πρωτεινών ορού. Ζητούμε η ταχύτητα του αναλυτή να πέσει στα λογικότερα-χαμηλότερα επίπεδα των 70 εξετάσεις ανά ώρα.

    1.4. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΕ ΑΓΑΡΟΖΗ (gel )

    > Ζητείται: ‘ Να απαιτείται δείγμα μέχρι 10μl ‘. Θεωρούμε ότι η απαίτηση για τόσο μικρό όγκο δείγματος είναι υπερβολική και χαρακτηριστική συγκεκριμένων συστημάτων. Ο απαιτούμενος όγκος δείγματος δεν ορίζεται στις προδιαγραφές κανενός συστήματος-αναλυτή καθώς εξαρτάται από την αντίστοιχη εξέταση (βλέπε Προδιαγραφή 5 Αναλυτή Τριχοειδικής Ηλεκτροφόρησης όπου ζητείται: ‘ Να απαιτείται μικρή ποσότητα δείγματος.’) . Γενικά αυτό που αναφέρεται συνήθως στις προδιαγραφές και αφορά τον όγκο δείγματος είναι ο ελάχιστος (νεκρός) όγκος του, ο οποίος στις καλύτερες των περιπτώσεων ζητείται: για τα δείγματα σε πρωτοταγή σωληνάρια να μην υπερβαίνει το 1ml, ενώ για δείγματα σε cups να μην υπερβαίνει τα 100μl.
    Στην προκειμένη περίπτωση προτείνουμε η διατύπωση να διαμορφωθεί ως ακολούθως:
    ‘ Να μην απαιτεί όγκο δείγματος άνω των 50 μl.‘ Ή ‘Να απαιτείται μικρός όγκος δείγματος. Να αναφερθεί προς αξιολόγηση. ‘

    >Ζητείται το προσφερόμενο σύστημα να πραγματοποιεί απαραιτήτως εξετάσεις οι οποίες δεν ζητούνται αντιστοίχως όμως στα απαραίτητα αναλώσιμα του αναλυτή. Συγκεκριμένα ζητείται ‘ να πραγματοποιεί διάκριση με ειδικούς αντιορούς (anti Alb/a2M. Anti-Tub) του τύπου της πρωτεινουρίας σε σωληναριακή ή σπειραματική ή μικτή ‘ . Ζητείται λοιπόν το σύστημα να πραγματοποιεί τις συγκεκριμένες πολύ σπάνιες-εξειδικευμένες εξετάσεις, χωρίς οι συγκεκριμένες εξετάσεις να βρίσκονται στον ετήσιο προγραμματισμό των εξετάσεων του εργαστηρίου. Κανονικά λοιπόν οι συγκεκριμένες εξετάσεις λόγω της σπάνιας φύσης τους όπως και του μη προγραμματισμού τους πρέπει: ή να μη ζητηθούν καθόλου ή να ζητηθούν ως ’ προαιρετικές ‘.

    > Ζητείται: ‘ Tο τροφοδοτικό του συστήματος να είναι μέχρι 1500 volt, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης και ειδικών εξετάσεων (π.χ. ηλεκτροφόρηση ΕΝΥ με Ισοηλεκτρική εστίαση) ‘. Όμως: Α) στον αντίστοιχο πίνακα απαραίτητων αναλωσίμων-ζητουμένων εξετάσεων ζητούνται οι εξετάσεις: Ηλεκτροφόρηση ορού-ούρων, Ανοσοκαθήλωση, οι οποίες συγκεκριμένες ζητούμενες εξετάσεις απαιτούν τάση μόλις 100-150Volt, Β) Η τόσο υψηλή τάση των 1500Volt χρησιμοποιείται και ζητείται για τις πολύ σπάνιες και εξειδικευμένες εξετάσεις ισοηλεκτρικής εστίασης, οι οποίες ούτε πραγματοποιούνται αλλά ούτε ζητούνται καν από το εργαστήριο στον αντίστοιχο πίνακα απαραίτητων αναλωσίμων-ζητουμένων εξετάσεων στο τέλος των προδιαγραφών. Οπότε κανονικά το σύστημα αρκεί να παρέχει την πολύ χαμηλή τάση των 100-150Volt για την πραγματοποίηση των ζητούμενων εξετάσεων και όχι την τάση των 1500Volt η οποία είναι εξαιρετικά υψηλή, αχρείαστη, επικίνδυνη και χαρακτηριστική συγκεκριμένων συστημάτων & συγκεκριμένων σπανίων μη πραγματοποιούμενων από το εργαστήριο εξετάσεων .
    Επομένως προτείνουμε η προδιαγραφή να διαμορφωθεί ως ακολούθως:
    ‘ Tο τροφοδοτικό του συστήματος να παρέχει την απαιτούμενη τάση για τη διεξαγωγή των ζητουμένων εξετάσεων και πλέον αυτών. ‘

    ΓΕΝΙΚΑ

    Για το κάθε ζητούμενο είδος 35-39 & 41-49 στις ανωτέρω κατηγορίες 1.3 & 1.4 αντιστοίχως ζητούμε να υπάρχει ακριβής ζητούμενος αριθμός εξετάσεων ανά είδος ώστε να μπορεί να συνταχθεί από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες μια σωστή και ξεκάθαρη προσφορά

    Παραμένουμε στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση.

    Γιάννης Καρταλάς
    Χημικός Μηχανικός (M.Eng.)
    Product Manager
    Τηλ.Επικοιν.: 210-7239306,
    Κινητό: 6977-600296,
    e-mail: g.kartalas@diachel.gr

  2. Κύριοι,

    Παρακαλούμε λάβετε υπ’ όψιν σας τις παρατηρήσεις που η Μάγειρας Διαγνωστικά Α.Ε. επιθυμεί να διατυπώσει σχετικά με τις Τεχνικές Προδιαγραφές για Αντιδραστήρια Ανοσολογικού, που προωθήσατε για Δημόσια Διαβούλευση.

    Οι παρατηρήσεις μας αφορούν στην ενότητα 1.3. ΑΝΑΛΥΤΗΣ CAPILLARY ELECTROPHORESIS SYSTEM και συγκεκριμένα στην προδιαγραφή που αναφέρει : ‘’ Να διαθέτει μεγάλη παραγωγικότητα-ταχύτητα στην διεξαγωγή των εξετάσεων : άνω των 90 εξετάσεων ανά ώρα (για πρωτεΐνες ορού) ή των 10 εξετάσεων ανά ώρα (για ανοσοκαθηλώσεις ορού)’’.
    Λόγω της μακρόχρονης συνεργασίας της εταιρείας μας με το Νοσοκομείο σας γενικότερα, αλλά και με το Ανοσολογικό εργαστήριο ειδικότερα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τα δείγματα που διαχειρίζεται το εργαστήριο στον τομέα των ηλεκτροφορήσεων, δεν είναι τόσα πολλά ώστε να απαιτείται αναλυτής αυτών των δυνατοτήτων. Αντιθέτως θεωρούμε ότι, με έναν αναλυτή χαμηλότερης δυναμικότητας (από άποψη ταχύτητας) αλλά ίδιας μεθοδολογίας, καμιά επίπτωση δεν θα υπήρχε στην ομαλή λειτουργία του εργαστηρίου και ταυτόχρονα, το οικονομικό όφελος για το νοσοκομείο θα ήταν δεδομένο.
    Προτείνουμε λοιπόν να διαγραφεί η συγκεκριμένη προδιαγραφή.

    Στην διάθεσή σας

    Με τιμή,
    Για την ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΕ

    Βαγγέλης Πρόκος
    Product Manager – Sebia

  3. ΠΡΟΣ
    1η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ATTIKHΣ
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.
    ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
    Α Θ Η Ν Α

    Μελίσσια, 29/02/2016/ΑΚ/XN

    ΘΕΜΑ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ Α ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟΥ»

    Αξιότιμοι κύριοι,

    Αναφορικά με την «ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ», του Νοσοκομείου σας, η οποία αφορά στις τεχνικές προδιαγραφές διαγωνισμού που πρόκειται να προκηρυχθεί με αντικείμενο την προμήθεια «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ Α ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟΥ», και προκειμένου η εταιρεία μας να υποβάλλει την προσφορά της ως αποκλειστική αντιπρόσωπος του κατασκευαστικού οίκου Beckman Coulter Η.Π.Α., σας αποστέλλουμε τις κάτωθι παρατηρήσεις:

    1. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ
    1. 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΤΡΗΤΗ ΡΟΗΣ

    Γενική παρατήρηση επί των προδιαγραφών.

    Οι προδιαγραφές που αφορούν στον κυτταρομετρητή ροής σελ 8, περιγράφουν συστήματα αναλυτών προηγούμενης γενεάς και τεχνολογίας που διέθεταν ένα μόνον laser και την δυνατότητα ανίχνευσης 4 φθοριοχρωματων κατά το μέγιστο . Οι κυτταρομετρητές ροής σήμερα έχουν τη δυνατότητα να δέχονται μέχρι και τρία laser και να αναλύουν 8-10 φθοριοχρωματα ταυτόχρονα .
    Θεωρούμε ότι το Ανοσολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου σας, το οποίο έχει ένα υψηλό επίπεδο εμπειρίας στην κυτταρομετρία ροής κατά την πρόσφατη 10ετια, δεν θα πρέπει να απέχει από την τεχνολογία αυτή .
    Ως εκ τούτου θα προτείναμε κάποιες από τις προδιαγραφές να τροποποιηθούν ώστε να συμβαδίζουν με τα τρέχοντα εξελιγμένα συστήματα κυτταρομετρητών ροής ως προς το hardware αλλά και το λογισμικό.

    Προδιαγραφή 2.

    « 2. Ο Κ. Ρ. να διαθέτει διάταξη αερόψυκτου Laser ιόντων Αργού (488 nm), χαμηλής ισχύος (15 Mw) και υψηλής απόδοσης ώστε να παρέχει ασφάλεια στο χρήστη. Να συνοδεύεται από 4 φωτοπολλαπλασιαστές και πλήρη σειρά φίλτρων για την ανίχνευση 4 χρωμάτων ταυτόχρονα.»

    Προτεινόμενη μορφή προδιαγραφής :

    «O κυτταρομετρητής ροής να διαθέτει τουλάχιστον 1 laser (488 nm), και να μπορεί να κάνει ανάλυση 5 χρωστικών ταυτόχρονα με χρήση ενός laser. Επί πλέον με την προσθήκη 2ου laser να μπορεί να αναλύει τουλάχιστον 6 χρώματα ταυτόχρονα και να συνοδεύεται από τους αντίστοιχους φωτοπολλαπλασιαστές και φίλτρα».

    Προδιαγραφή 3

    «3. Να μπορεί να επεξεργάζεται τις εξής παραμέτρους :
    • Εμπρόσθια σκέδαση ( F.S.).
    • Πλάγια σκέδαση (S.S.).
    • Με σύστημα FS και SS υψηλής διακριτικότητας να εξασφαλίζει άριστο διαχωρισμό των κυτταρικών πληθυσμών από τα θραύσματα κυττάρων και να μπορεί να διακρίνει σωματίδια έως και 0,5 μ από τον ηλεκτρονικό θόρυβο.
    • Φθορισμός 1,2,3,4.
    • Ύψος παλμών φθορισμού (για ανάλυση DNA).
    • Χρόνος.
    • Λόγος δύο οποιωνδήποτε από τις παραπάνω παραμέτρους (για κινητικές μελέτες).
    • Πρίσμα.»

    Προτεινόμενη μορφή προδιαγραφής :

    «3.Ο κυτταρομετρητής ροής να μπορεί να μπορεί να επεξεργάζεται τις εξής παραμέτρους : σκέδασης (FS) και (SS) με δυνατότητα να διακρίνει σωματίδια από 0,4 – 40 μm. Να έχει δυνατότητα να συλλέγει έως και 5 σήματα ανά από κάθε ανιχνευτή (λογαριθμικό, γραμμικό, ύψος παλμών γραμμικό ή λογαριθμικό και TOF ). Επίσης τις παραμέτρους χρόνος και λόγο δύο φθορισμών.»

    Προδιαγραφή 4

    «4.Να έχει τη δυνατότητα ελέγχου και εξάλειψης παρεμβολών φθοριοχρωμάτων ανά δυο σε περιπτώσεις διπλού, τριπλού, τετραπλού φθορισμού με χειροκίνητο και με αυτόματο τρόπο.
    Η εξάλειψη των παρεμβολών να βασίζεται και σε πραγματικά δείγματα χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών φθοριζόντων αντιδραστηρίων.»

    Παρατήρηση επί της προδιαγραφής :
    Στην σύγχρονη τεχνολογία των κυτταρομετρητών ροής , λόγω υψηλής ψηφιακής ανάλυσης είναι δυνατή η διόρθωση του compensation (εξάλειψης παρεμβολών φθοριοχρωμάτων) αυτόματα κατά τη διάρκεια ανάλυσης των δειγμάτων αλλά και σε αποθηκευμένα αρχεία.
    Προτεινόμενη μορφή προδιαγραφής :
    «4.Να έχει τη δυνατότητα ρύθμισης της αντιστάθμισης των φθορισμών (compensation), τόσο κατά τη διάρκεια της λήψης δεδομένων όσο και κατά την ανάλυση των αποθηκευμένων αρχείων.»
    Προδιαγραφή 7
    «7. Να διαθέτει αυτόματο δειγματολήπτη πολλών >30 θέσεων σωληναρίων, και να αναδεύει κάθε δείγμα πριν την ανάλυση. Να μπορεί να διακόπτεται η λειτουργία του για την ανάλυση εκτάκτου δείγματος από το ανοικτό χειροκίνητο σύστημα.»
    Παρατήρηση επί της προδιαγραφής
    Οι σύγχρονοι κυτταρομετρητές διαθέτουν αυτόματο δειγματολήπτη ή ανοικτό σύστημα για ένα σωληνάριο, σε κάθε περίπτωση μπορεί να διακοπεί η λειτουργία του για να αναλυθεί κάποιο έκτατο δείγμα.
    Προτεινόμενη μορφή προδιαγραφής :
    «7. Να διαθέτει αυτόματο δειγματολήπτη πολλών >30 θέσεων σωληναρίων, και να αναδεύει κάθε δείγμα πριν την ανάλυση.»

    Προδιαγραφή 11
    «11.Ο Κ. Ρ. να μπορεί να επεξεργάζεται δείγματα για:
    • Φαινοτυπική ανάλυση- τυποποίηση λευχαιμιών και λεμφωμάτων.
    • Ανάλυση δικτυοερυθροκυττάρων – μελέτη αιμοπεταλίων και αντιαιμοπεταλιακών αντισωμάτων.
    • Ανάλυση DNA.
    • Μελέτη κινητικών αντιδράσεων – ανάλυση ενδοκυτταρίων επιπέδων ασβεστίου σε συνδυασμό με δείκτες επιφανείας κ.α.»

    Παρατήρηση επί της προδιαγραφής

    Η κύρια εφαρμογή του εργαστηρίου προς το παρόν αφορά δείγματα HIV, για να καλυφθεί η συγκεκριμένη εφαρμογή ,στις παραπάνω απαιτήσεις προτείνουμε να προστεθεί :

    Προτεινόμενη μορφή προδιαγραφής :

    «11.Ο Κ. Ρ. να μπορεί να επεξεργάζεται δείγματα για:
    • Φαινοτυπική ανάλυση- τυποποίηση λευχαιμιών και λεμφωμάτων.
    • Ανάλυση δικτυοερυθροκυττάρων – μελέτη αιμοπεταλίων και αντιαιμοπεταλιακών αντισωμάτων.
    • Ανάλυση DNA.
    • Μελέτη κινητικών αντιδράσεων – ανάλυση ενδοκυτταρίων επιπέδων ασβεστίου σε συνδυασμό με δείκτες επιφανείας κ.α.
    • Να διαθέτει ειδικό αυτόματο λογισμικό για τον υπολογισμό των T, B, NK και αντίστοιχων απόλυτων αριθμών το οποίο διαθέτει πιστοποίηση για κλινικές εφαρμογές.»

    Προδιαγραφή 12

    «12. Να έχει την δυνατότητα απευθείας υπολογισμού των απολύτων αριθμών όλων των αναλυμένων υποπληθυσμών και να μπορεί να δεχθεί δεδομένα από αιματολογικό αναλυτή για υπολογισμό των απόλυτων αριθμών»

    Προτεινόμενη μορφή προδιαγραφής :

    «12. Να έχει δυνατότητα μέτρησης απόλυτου αριθμού με δύο τρόπους : μέσω δεδομένων αιματολογικού αναλυτή και με πρότυπα σφαιρίδια ώστε στα πλαίσια του εργαστηριακού ποιοτικού ελέγχου να επιτυγχάνεται διασταύρωση των αποτελεσμάτων τόσο του αιματολογικού αναλυτή όσο και του κυτταρομετρητή ροής.»

    Προδιαγραφή 14
    «14. Ο χειριστής να έχει την δυνατότητα να δημιουργεί πρωτόκολλα των εξετάσεων και να τα αποθηκεύει.. Με την χρήση αυτών να μπορεί να δημιουργεί ομάδα πρωτοκόλλων για την γρήγορη ανάλυση των δειγμάτων.»
    Παρατήρηση επί της προδιαγραφής:
    Η προδιαγραφή προτείνουμε να τροποποιηθεί ως εξής ώστε να συμπεριλαμβάνεται και ο τρόπος παρουσίασης και χρήσης των αποτελεσμάτων.
    Προτεινόμενη μορφή προδιαγραφής :
    «14.Να μπορεί ο χρήστης να δημιουργεί panel ανάλυσης και να εκτυπώνονται αυτόματα προεπιλεγμένα αποτελέσματα (report) ασθενών ανά panel στο οποίο να περιλαμβάνονται και στικτογράμματα από τα σχετικά πρωτόκολλα. Επίσης να υπάρχει η δυνατότητα να εξάγονται τα αποτελέσματα σε μορφή Excel και PDF.»
    Προδιαγραφή 18
    «18. Να έχει υψηλή ακρίβεια φθορισμού ( CV< 2 % ).»
    Παρατήρηση επί της προδιαγραφής:
    Επειδή η παραπάνω προδιαγραφή είναι ασαφής ,εξαρτάται από το είδος των δειγμάτων, και προσδιορίζεται η ακρίβεια του φθορισμού με κατάλληλα πρότυπα αντιδραστήρια, θα προτείναμε να τροποποιηθεί ως εξής
    Προτεινόμενη μορφή προδιαγραφής :
    «18.Να διαθέτει υψηλή ακρίβεια, MESF : FITC, < 120, PE<100, PC5<30.»

    Επιπλέον των παραπάνω προδιαγραφών θα προτείναμε να προστεθούν και οι εξής για τη διασφάλιση σύγχρονων ποιοτικών χαρακτηριστικών.
    1. Να διαθέτει ψηφιακή ανάλυση 20 bit και να μπορεί να συλλέξει έως και 5 διαφορετικά σήματα από κάθε ανιχνευτή.
    2. Να διαθέτει υψηλή ταχύτητα ανάλυσης και να μπορούν να αναλύονται έως και 25.000 events per second.
    3. Να είναι δυνατή μέσω του λογισμικού η ρύθμιση της ευθυγράμμισης των lasers.
    4. Να είναι δυνατή η εξ αποστάσεως εντόπιση προβλημάτων και ρύθμισης όπως της ευθυγράμμισης των lasers

     5. Να μπορεί να οριστεί μέσω του λογισμικού ο κάθε χρήστης, ο οποίος θα διαθέτει δικό του κωδικό πρόσβασης, και να μπορεί να καταγράφεται από το σύστημα η ημερομηνία και ο χρόνος απασχόλησης του κάθε χρήστη.

    6. Tα λειτουργικά αντιδραστήρια (υγρό περιροής (sheath), απορρυπαντικό, αντιδραστήρια ποιοτικού ελέγχου) του αναλυτή να διαθέτουν CE σύμφωνα με τις απαιτήσεις της οδηγίας 98/79/CΕ.

    7. Να διαθέτει μηχανισμό που μπορεί να ρυθμίζει την εσωτερική θερμοκρασία του αναλυτή ώστε να μην επηρεάζεται το οπτικό σύστημα από τις μεταβολές της θερμοκρασίας περιβάλλοντος.

    8. Να μπορεί να ρυθμίζεται από το λογισμικό η γωνία συλλογής της ευθύγραμμης σκέδασης, ανάλογα με την εφαρμογή.

    9. Η ενέργεια του κάθε laser μπορεί να παρακολουθείται ηλεκτρονικά και να μπορεί να διακοπεί αυτόματα η λειτουργία τους σε περίπτωση που διαπιστωθεί απόκλιση μεγαλύτερη του 10% της ονομαστικής ενέργειας λειτουργίας.

    Στην παράγραφο 1.1 που αφορά ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΔΕΙΚΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΤΡΙΑΣ ΡΟΗΣ ΣΕ ΑΝΑΛΥΤΗ (ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΤΡΗΤΗ ΡΟΗΣ) προτείνουμε να προστεθεί ότι η προσφέρουσα εταιρεία να διαθέτει τουλάχιστον το 98% των ζητούμενων προϊόντων και απαραίτητα τα αντιδραστήρια που αντιστοιχούν στους κωδικούς 18 και 19 της διακήρυξης .

    Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

    Με τιμή,

    ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΝΤΡΙΤΣΟΥ
    ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ & ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ