Main menu

2 Comments

  1. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΩΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

    ΓΙΑ ΤΟΝ Α/Α 1 ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΥΚΑΜΠΤΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΑ. ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΛΔΕΫΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΜΑΛΔΕΫΔΗ.

    Στην υπάρχουσα προδιαγραφή “Διάλυμα γλουταραλδεϋδης έτοιμο προς χρήση κατάλληλο για εύκαμπτα ενδοσκόπια” δεν υπάρχει η περιεκτικότητα της δραστικής ουσίας. Σύμφωνα με την παγκόσμια βιβλιογραφία τα συγκεκριμένα διαλύματα (γλουταραλδεϋδη) πρέπει να είναι σε περιεκτικότητα 2%.
    Προτείνουμε να τροποποιηθεί ως εξής:
    “Διάλυμα γλουταραλδεϋδης 2% έτοιμο προς χρήση κατάλληλο για εύκαμπτα ενδοσκόπια.”

    * Στην υπάρχουσα προδιαγραφή “Να έχει ευρύ φάσμα δράσης, να είναι βακτηριοκτόνο, μυκητοκτόνο, φυματιοκτόνο και ιοκτόνο (HBV, HIV, HCV, Helicobacter pylori κλπ) και να έχει σποροκτόνο δράση” δεν γίνεται αναφορά του χρόνου επίτευξης της σποροκτόνου δράσης και την απαιτούμενη λογαριθμική μείωση.
    Προτείνουμε να τροποποιηθεί ως εξής:
    “Να έχει ευρύ φάσμα δράσης, να είναι βακτηριοκτόνο, μυκητοκτόνο, φυματιοκτόνο και ιοκτόνο (HBV, HIV, HCV, Helicobacter pylori κλπ) και να έχει σποροκτόνο δράση εντός μίας ώρας με σαφή αναφορά στην λογαριθμική μείωση log5.”

    * Στην υπάρχουσα προδιαγραφή “Να είναι ασφαλές για τους χρήστες και φιλικό προς το περιβάλλον.”
    Προτείνουμε να τροποποιηθεί ως εξής:
    “Να είναι ασφαλές για τους χρήστες και φιλικό προς το περιβάλλον. Να δίνεται η αδρανοποιητική ουσία για την ασφαλή απόρριψη του σκευάσματος.”

    Α/Α 7 ΕΝΖΥΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΠΛΥΣΗ ΕΥΚΑΜΠΤΩΝ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΩΝ

    * Στην υπάρχουσα προδιαγραφή “Να περιέχει ως καθαριστικές ουσίες συνδυασμό ενζύμων (πρωτεάση, λιπάση, αμυλάση πρωτοολυτικά ένζυμα κλπ) και να απομακρύνει αποτελεσματικά το biofilm δεν αναγράφεται ο τρόπος τεκμηρίωσης της δραστικότητας έναντι biofilm.
    Προτείνουμε να τροποποιηθεί ως εξής:
    “Να περιέχει ως καθαριστικές ουσίες συνδυασμό ενζύμων (πρωτεάση, λιπάση, αμυλάση πρωτοολυτικά ένζυμα κλπ) και να απομακρύνει αποτελεσματικά το biofilm (να κατατεθεί η ανεξάρτητη μελέτη προς επιβεβαίωση).”

    Α/Α ΥΓΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ. ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ

    * Στην υπάρχουσα προδιαγραφή “Να μην είναι διαβρωτικό και να συνοδεύεται από πιστοποιητικά συμβατότητας από εταιρείες εργαλείων και ενδοσκοπίων.”
    Προτείνουμε να τροποποιηθεί ως εξής:
    “Να μην είναι διαβρωτικό και να συνοδεύεται από πιστοποιητικά συμβατότητας από τις κατασκευάστριες εταιρείες εργαλείων και ενδοσκοπίων.”

    Α/Α 9 ΥΓΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ. ΟΞΙΝΟ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.
    Για την υπάρχουσα προδιαγραφή “Να είναι υγρό όξινο με οργανικά οξέα (κιτρικό οξύ) κατάλληλο για την εξουδετέρωση αλκαλικών υπολειμμάτων σε αυτόματα πλυντήρια και για την απομάκρυνση των αλάτων του νερού και των οξειδώσεων από την επιφάνεια των εργαλείων. Λόγω της κακής ποιότητας του νερού τροφοδοσίας των αυτομάτων πλυντηρίων του Νοσοκομείου σας που έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία λεκέδων επάνω στα προς πλύση αντικείμενα προτείνουμε να χρησιμοποιηθεί σκεύασμα με πιο ισχυρά οξέα, έτσι ώστε, αφενός μεν να ουδετεροποιεί τα αλκαλικά υπολείμματα του απορρυπαντικού, αφετέρου δε να σπάει την πέτρα του νερού και να αφαιρεί τις οξειδώσεις όπως ζητείται.
    Προτείνουμε να τροποποιηθεί ως εξής:
    “Να είναι υγρό όξινο με ανόργανα οξέα και οργανικά οξέα σε υψηλή περιεκτικότητα άνω του 50% κατάλληλο για την εξουδετέρωση αλκαλικών υπολειμμάτων σε αυτόματα πλυντήρια και για την απομάκρυνση των αλάτων του νερού και των οξειδώσεων από την επιφάνεια των εργαλείων.”

    Α/Α 12 ΥΓΡΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΜΕ ΑΛΔΕΫΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΜΑΛΔΕΫΔΗ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟΣΜΟ, ΒΑΚΤΗΡΙΟΚΤΟΝΟ, ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ ΚΑΙ ΙΟΚΤΟΝΟ.

    Στην υπάρχουσα προδιαγραφή “Να αναφέρεται η τιμή συμπυκνωμένου λίτρου και η τιμή του έτοιμου λίτρου διαλύματος μετά την προτεινόμενη αραίωση.” Προς αποφυγή παρερμηνεύσεων στο ποιο φάσμα θα πρέπει να καλύπτει η προτεινόμενη αραίωση και κατ’ επέκταση το κόστος του διαλύματος προς οικονομική αξιολόγηση,προτείνουμε να τροποποιηθεί ως εξής:
    “Να αναφέρεται η τιμή συμπυκνωμένου λίτρου και η τιμή του έτοιμου λίτρου διαλύματος μετά την προτεινόμενη αραίωση για το σύνολο του ζητούμενο φάσματος.”

    ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1:

    A/A 4 ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ
    Στις υπάρχουσες προδιαγραφές δεν αναγράφεται πουθενά το φάσμα δράσης του ζητούμενου προϊόντος.
    Προτείνουμε να προστεθεί η εξής προδιαγραφή:
    “Να είναι δραστικό έναντι βακτηριδίων, μυκήτων, ιών (HIV, HBV, HCV, ROTA) και μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης.
    Επίσης για την οικονομική αξιολόγηση του προϊόντος προτείνουμε να προστεθεί η προδιαγραφή:
    ”Να δίνεται το κόστος διαλύματος για το σύνολο του ζητούμενου φάσματος για δράση σε 15-30 λεπτά.”

    Α/Α 5 ΕΝΖΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ.

    Στην υπάρχουσα προδιαγραφή “Να περιέχει ως καθαριστικές ουσίες συνδυασμό ενζύμων (πρωτεάση, λιπάση, αμυλάση, πρωτεολυτικά ένζυμα κλπ) και να απομακρύνει αποτελεσματικά το biofilm δεν αναγράφεται ο τρόπος τεκμηρίωσης της δραστικότητας έναντι biofilm..
    Προτείνουμε να τροποποιηθεί ως εξής:
    “Να περιέχει ως καθαριστικές ουσίες συνδυασμό ενζύμων (πρωτεάση, λιπάση, αμυλάση πρωτεολυτικά ένζυμα κλπ) και να απομακρύνει αποτελεσματικά το biofilm (να κατατεθεί η ανεξάρτητη μελέτη προς επιβεβαίωση).”

  2. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΩΝ
    ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1:
    Α/Α 1. ‘ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ MINI ETD2,ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ OLYMPUS/MIELE’
    -Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την Επιτροπή Σύνταξης Τεχνικών Προδιαγραφών ότι ο ανωτέρω οίκος κατασκευής πλυντηρίων διαθέτει στην αγορά δικά του Υγρά Απολυμαντικά και για ευνόητους λόγους δεν παρέχει σε ανταγωνιστικά υλικά δηλώσεις-πιστοποιήσεις συμβατότητας.
    Προτείνουμε την αντικατάσταση της συγκεκριμένης παραγράφου και αντί αυτής να ζητούνται έρευνες απο ανεξάρτητους φορείς στις οποίες να αποδεικνύεται η σωστή και απροβλημάτιστη λειτουργία των πλυντηρίων με το εκάστοτε προιόν .Σε συνδυασμό με τις παραγράφους 12 και 21 των ΓΕΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,το Νοσοκομείο θα είναι κατοχυρωμένο για την ποιότητα των προσφερόμενων απολυμαντικών αλλά και για την ορθή λειτουργία των πλυντηρίων επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υγιέστερο ανταγωνισμό και σίγουρη μείωση κόστους.

    Α/Α 2. ‘ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ MINI ETD2,ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ OLYMPUS/MIELE’
    –Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την Επιτροπή Σύνταξης Τεχνικών Προδιαγραφών ότι ο ανωτέρω οίκος κατασκευής πλυντηρίων διαθέτει στην αγορά δικά του Υγρά Απορρυπαντικά και για ευνόητους λόγους δεν παρέχει σε ανταγωνιστικά υλικά δηλώσεις-πιστοποιήσεις συμβατότητας.
    Προτείνουμε την αντικατάσταση της συγκεκριμένης παραγράφου και αντί αυτής να ζητούνται έρευνες απο ανεξάρτητους φορείς στις οποίες να αποδεικνύεται η σωστή λειτουργία των πλυντηρίων με το εκάστοτε προιόν .Σε συνδυασμό με τις παραγράφους 12 και 21 των ΓΕΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,το Νοσοκομείο θα είναι κατοχυρωμένο για την ποιότητα των προσφερόμενων απορρυπαντικών αλλά και για την ορθή λειτουργία των πλυντηρίων επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υγιέστερο ανταγωνισμό και σίγουρη μείωση κόστους.