Main menu

3 Comments

  1. Αθήνα 07 Δεκεμβρίου 2021
    Αρ. πρωτ. SA-549/21

    ΑΦΟΡΑ: Β ΦΑΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ «ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΕΡΗΧΩΝ» (ΕΓΧΡΩΜΟΣ
    ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ)

    Αξιότιμοι Κύριοι,

    Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα σας για διαβούλευση επί των τεχνικών προδιαγραφών, ευχαρίστως σας παραθέτουμε τις παρατηρήσεις μας.

    Έπειτα από προσεκτική μελέτη των τεχνικών προδιαγραφών, αναφορικά με την ως άνω ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ και σεβόμενοι πάντα το έργο της Επιτροπής σύνταξης Τεχνικών Προδιαγραφών, επιθυμούμε, δεδομένου του προϋπολογισμού, να προτείνουμε την περεταίρω βελτίωση ορισμένων από αυτών, αποσκοπώντας πάντα στην διεύρυνση της συμμετοχής σε αυτόν προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος, δεδομένου ότι σκοπός του κάθε διαγωνισμού είναι να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και να μεγιστοποιείται ο λόγος Ποιότητας προς Τιμής.

    Η εταιρεία μας διαθέτει μεγάλη γκάμα σύγχρονων και ποιοτικά αξιόλογων συστημάτων υπερηχοτομογραφίας και προτίθεται να συμμετέχει στον διαγωνισμό σας με τροχήλατους ευέλικτους υπερηχοτομογράφους υψηλών προδιαγραφών και υψηλής ευκρίνειας. Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι, πρέπει να επιτυγχάνονται οι πλέον συμφέροντες όροι προμήθειας για την αναθέτουσα αρχή και ότι οι τεχνικές προδιαγραφές πρέπει να διασφαλίζουν την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στο διαγωνισμό, προτείνουμε την τροποποίηση ορισμένων προδιαγραφών ως ακολούθως:

    ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
    ΕΓΧΡΩΜΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΘ

    ΤΕΤΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    1. Σύστημα υπερηχογραφίας σύγχρονο (κατασκευής τουλάχιστον της τελευταίας 5ετίας) μικρού όγκου, τροχήλατο και ευέλικτο.

    Δεδομένου της χρήσης ΜΕΘ για την οποία προορίζεται το ως άνω σύστημα θα πρέπει να είναι πολύ μικρού βάρους, φορητός κατάλληλος για εξετάσεις άμεσης ανάγκης και εκτός του τροχήλατου. Συνεπώς προτείνεται η περαιτέρω βελτίωση και επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:

    ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ:
    1.Φορητό σύστημα υπερηχογραφίας σύγχρονο ανθεκτικής κατασκευής από πλαίσιο μαγνησίου, καινούργιο και αμεταχείριστο της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας μικρού όγκου και βάρους έως 6 κιλά συμπεριλαμβανομένου της μπαταρίας, με χειρολαβή καθώς και τροχήλατη βάση του ιδίου κατασκευαστικού οίκου με ρύθμιση καθ’ ύψος και ευέλικτο.

    ΤΕΤΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    2. Να λειτουργεί με τάση δικτύου 220V/50Hz και να έχει μπαταρία διάρκειας λειτουργίας (αυτονομία) τουλάχιστον 20 λεπτών, χρόνος διάρκειας μπαταρίας σε stand by κατάσταση τουλάχιστον 10 ώρες

    Δεδομένου της χρήσης ΜΕΘ για την οποία προορίζεται το ως άνω σύστημα θα πρέπει να έχει γρήγορο χρόνο εκκίνησης και μεγάλη αυτονομία. Συνεπώς προτείνεται η περαιτέρω βελτίωση και επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:

    ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ:
    2.Να λειτουργεί με τάση δικτύου 220V/50Hz και να έχει μπαταρία διάρκειας συνεχούς λειτουργίας (αυτονομία) τουλάχιστον 120 λεπτών, χρόνος διάρκειας μπαταρίας σε stand by κατάσταση τουλάχιστον 20 ώρες και γρήγορο χρόνο εκκίνησης λιγότερο από μισό λεπτό. Επιπλέον χρόνος συνεχούς λειτουργίας θα εκτιμηθεί.

     ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ:
    3.Να διαθέτει σύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικής σάρωσης εικόνας convex array, Phased array, Linear array sectors σε ονομαστικές συχνότητες, τουλάχιστον 2-18MHz. Οι ανωτέρω απαιτούμενες συχνότητες πρέπει να είναι οι ωφέλιμες συχνότητες απεικόνισης.
    Στην άνω προδιαγραφή δεν αναφέρεται πουθενά το συνολικό εύρος φάσματος συχνοτήτων για κάθε τύπο ηχοβόλων κεφαλών του συστήματος ξεχωριστά. Οι τύποι και το εύρος φάσματος συχνοτήτων των ηχοβόλων κεφαλών που λειτουργεί ο προσφερόμενος υπερηχοτομογράφος περιγράφει και την κατηγορία του. Επίσης το μεγαλύτερο εύρος φάσματος συχνοτήτων βοηθά τον χειριστή στην εξέταση για την καλύτερη απεικόνιση των διάφορων δυσδιάκριτων ανατομικών δομών. Εφόσον το ζητούμενο είναι να καλύπτει προς επιλογή ηχοβόλες κεφαλές με εφαρμογές πέραν αυτών που ζητούνται στη βασική σύνθεση και προκειμένου οι εταιρείες να προσφέρουν το καλύτερο από τα διαθέσιμα μοντέλα τους προτείνεται η βελτίωση και επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:
    ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ:
    3.Να διαθέτει σύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικής σάρωσης εικόνας σε ονομαστικές συχνότητες, τουλάχιστον 1-23MHz. Συγκεκριμένα convex Array (2–5ΜΗz), endocavity & microconvex (3-12ΜΗz), volume convex (2-6MHz), LINEAR Array (2-23 ΜΗz), Linear διεγχειριτική σχήματος Ηockey ή T (4-16ΜΗz), Linear Matrix ≥550 κρυστάλλων (4-16MHz), phased array 1-11 ΜΗz, Single crystal phased Array (1–5ΜΗz), ΤΕΕ Probe (3 –7 ΜΗz), καθώς και Pencil 2MHz κλπ.
    ΤΕΤΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ
    4.Να διαθέτει ενσωματωμένες ενεργές θύρες για ταυτόχρονη σύνδεση 3 ηλεκτρονικών ηχοβόλων κεφαλών
    Η τροποποίηση της προδιαγραφής συστήνεται για φορητό υπέρηχο και δεν θα επηρεάσει την σύνθεση του ζητούμενου συστήματος. Συνεπώς προτείνεται η επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:

    ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ:
    4.Να διαθέτει σύστημα σύνδεσης κεφαλών με τουλάχιστον 3 ενσωματωμένες ενεργές θύρες για ταυτόχρονη σύνδεση τριών ηλεκτρονικών ηχοβόλων κεφαλών επί του τροχήλατου απεικόνισης B/PW/Color Mode.

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ:
    5.Να διαθέτει έγχρωμη οθόνη σύγχρονης τεχνολογίας ,υψηλής διακριτικής ικανότητας, διαγώνιας διάστασης τουλάχιστον 21″, με δυνατότητα κίνησης δεξιά-αριστερά , να διαθέτει πληκτρολόγιο χειρισμού με ενσωματωμένη οθόνη αφής (touch screen ) τουλάχιστον 10″ για ευκολία στη χρήση.
    Η ως άνω προδιαγραφή περιγράφει σταθερό υπέρηχο. Δεδομένου της κλινικής χρήσης για ΜΕΘ που προορίζεται προτείνεται η τροποποίηση της προδιαγραφής με σύγχρονη τεχνολογία οθόνης για καλύτερη ευκρίνεια στην ποιότητα της εικόνας.

    ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ:
    5.Να διαθέτει έγχρωμη αναδιπλούμενη οθόνη σύγχρονης τεχνολογίας τουλάχιστον LED, υψηλής διακριτικής ικανότητας, διαγώνιας διάστασης τουλάχιστον 15,5″, και κονσόλα χειρισμού με αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο και trackball για ευκολία στη χρήση.

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ:
    6. Να διαθέτει επαρκή αποθηκευτικό χώρο και συστήματα επικοινωνίας διασύνδεσης και ασφάλειας δεδομένων
    Δεδομένου της χρήσης ΜΕΘ για την οποία προορίζεται το ως άνω σύστημα θα πρέπει να έχει μεγάλο χώρο αποθήκευσης και σύγχρονης γρήγορης γενιάς μεταφοράς ων δεδομένων όπως video κ.λπ. με την βοήθεια SSD σκληρού δίσκου και θύρες USB νέας γενιάς 3.0. Συνεπώς προτείνεται η περαιτέρω βελτίωση και επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:

    ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ:
    6. Να διαθέτει επαρκή αποθηκευτικό χώρο χωρητικότητας τουλάχιστον 240GB τεχνολογίας SSD και συστήματα επικοινωνίας διασύνδεσης δεδομένων με άλλες συσκευές/εκτυπωτές κ.λπ. με τουλάχιστον δύο σύγχρονες θύρες USB 3.0, μια θύρα ethernet και μια θύρα HDMI.

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ:
    8.Να υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης των λογισμικών (software) και προσθήκη κεφαλής διοισοφάγειου και λογισμικού για διοισοφάγειο μελέτη.

    Η ως άνω προδιαγραφή είναι φωτογραφική και περιορίζει υπέρμετρα τον ανταγωνισμό. Η τροποποίηση της προδιαγραφής δεν θα επηρεάσει καθόλου την απόδοση του συστήματος. Συνεπώς, για τους παραπάνω λόγους για την διεύρυνση συμμετοχής διαφόρων εταιρειών και της εταιρείας μας στον διαγωνισμό και παράλληλα για να διασφαλιστεί ότι οι συμμετέχουσες εταιρίες θα προσφέρουν πραγματικά το υψηλότερο τεχνολογικά σύστημα από τα διαθέσιμα μοντέλα τους, προτείνεται η τροποποίηση της προδιαγραφής ως εξής:

    ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ:
    8.Να υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης των λογισμικών (software) και προσθήκη προς επιλογή κεφαλής διοισοφάγειου και εφόσον διατίθεται λογισμικού για διοισοφάγειο μελέτη.

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ:
    Ηχοβόλος κεφαλή Convex από 1 MHz έως 7 MHz (abdomen) μονού κρυστάλλου. Να περιλαμβάνεται στη βασική σύνθεση,

    Η ως άνω προδιαγραφή περιορίζει υπέρμετρα τον ανταγωνισμό. Το εύρος φάσματος συχνοτήτων δεν αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα απόκρισης υψηλής διακριτικής ικανότητας. Η αρχιτεκτονική του συστήματος οι κρύσταλλοι, το βάθος σάρωσης κ.λπ. βοηθούν στην απολαβή καλύτερης ποιότητας εικόνας και ευκρίνειας. Επίσης δεν αναφέρεται πουθενά ο αριθμός των κρυστάλλων, η γωνία και το βάθος σάρωσης. Η τροποποίηση της προδιαγραφής δεν θα επηρεάσει καθόλου την απόδοση της κεφαλής και του συστήματος. Συνεπώς, για την διεύρυνση συμμετοχής διαφόρων εταιρειών και της εταιρείας μας στον διαγωνισμό, προτείνεται η τροποποίηση της προδιαγραφής ως εξής:

    ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ:
    Ηχοβόλος κεφαλή Convex από 2 MHz έως 5 MHz (abdomen), μονού κρυστάλλου, , τουλάχιστον 190 κρυστάλλων, γωνίας τουλάχιστον 60ο και βάθος σάρωσης 40cm. Να περιλαμβάνεται στη βασική σύνθεση και να περιγράφουν τα χαρακτηριστικά της κεφαλής αναλυτικά και μεγαλύτερος αριθμός συχνοτήτων θα εκτιμηθεί θετικά.

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ:
    Ηχοβόλος κεφαλή Phased Array από 2 MHz έως 5 MHz (καρδιολογική). Να περιλαμβάνεται στη βασική σύνθεση.
    Δεδομένου του προϋπολογισμού και των κλινικών εφαρμογών που προορίζεται προτείνεται η βελτιστοποίηση της προδιαγραφής με σύγχρονη τεχνολογία μονού κρυστάλλου, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συμμετέχουσες εταιρίες θα προσφέρουν πραγματικά το υψηλότερο τεχνολογικά σύστημα από τα διαθέσιμα μοντέλα τους. Οι κεφαλές τεχνολογίας μονού κρυστάλλου (single crystal) προσφέρουν πραγματικά κλινικά πλεονεκτήματα, καθώς παρέχει 50% καλύτερη απόδοση από τις συμβατικές κεφαλές, υψηλότερη χωρική διακριτική ανάλυση, χαμηλότερο συντελεστή θορύβου με μέγιστη ικανότητα υψηλού βάθους σάρωσης, ιδιαίτερα σε δύσκολους ασθενείς. Επίσης, το μεγαλύτερο εύρος φάσματος συχνοτήτων βοηθά τον χρήστη στην εξέταση για την καλύτερη απεικόνιση των διάφορων δυσδιάκριτων ανατομικών δομών. Για την περαιτέρω βελτίωση της προδιαγραφής προτείνεται η επαναδιατύπωση της ως εξής :
    ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ:
    Ηχοβόλος κεφαλή Phased Array από 1 MHz έως 5 MHz (καρδιολογική) σύγχρονης τεχνολογίας μονού κρυστάλλου. Να περιλαμβάνεται στη βασική σύνθεση,

     ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ:
    11.Να απεικονίζει σε βάθος σάρωσης σε όλες τις ζητούμενες τεχνικές απεικόνισης 35cm τουλάχιστον, σε αναλογία με τις εκάστοτε ηχοβόλες κεφαλές και τις αντίστοιχες συχνότητες λειτουργίας.
    Το βάθος σάρωσης θεωρείται ένα από τα κυριότερα λειτουργικά και τεχνικά χαρακτηριστικά ενός υπερηχοτομογράφου και όσο μεγαλύτερο είναι αυτό, τόσο διευκολύνεται η εξέταση σε ασθενείς με δύσκολο σωματότυπο. Η τροποποίηση της προδιαγραφής δεν θα επηρεάσει την διαγνωστική αξιοπιστία του υπό προμήθεια είδους, αντιθέτως δεδομένου του προϋπολογισμού και των κλινικών εφαρμογών για το οποίο προορίζεται όπως για παράδειγμα οι εν τω βάθει διακοιλιακές εφαρμογές convex κεφαλών κ.λπ., προτείνεται η περαιτέρω βελτίωση και επαναδιατύπωση της προδιαγραφής ως εξής:
    ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ:
    11. Να απεικονίζει σε βάθος σάρωσης σε όλες τις ζητούμενες τεχνικές απεικόνισης 40cm τουλάχιστον, σε αναλογία με τις εκάστοτε ηχοβόλες κεφαλές και τις αντίστοιχες συχνότητες λειτουργίας.

    ΖΗΤΟΥΜΕ

    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

    να γίνουν δεκτές οι προτεινόμενες τροποποιήσεις διότι έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στον φορέα σας να επιλέξει μεταξύ περισσοτέρων αξιόπιστων μηχανημάτων υψηλών προδιαγραφών και δη προς όφελος του τελικού χρήστη αυτών.

    Με εκτίμηση,

    Γεώργιος Τσατσαρός
    Biomedical Engineer
    Ultrasound Senior Product Manager
    Imaging

  2. Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

    ΠΡΟΣ:
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.
    ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
    ΕΓΧΡΩΜΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

    Αξιότιμοι κύριοι,

    Κατόπιν μελέτης των τεχνικών προδιαγραφών και σεβόμενοι το έργο της Επιτροπής σύνταξης αυτών, σας παραθέτουμε κατωτέρω τις παρατηρήσεις της εταιρείας μας οι οποίες αφορούν στα προς προμήθεια συστήματα.

    Με γνώμονα τη βελτίωση και αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών που τέθηκαν από την Επιτροπή και λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες ενός σύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου, προτείνουμε να τροποποιηθούν οι κάτωθι τεχνικές προδιάγραφες, έτσι ώστε το σύστημα που θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο σας να είναι σύγχρονης τεχνολογίας καλύπτοντας όλες τις ανάγκες αλλά και επιτρέποντας την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των εταιρειών εγνωσμένης αξίας:

    ΠΡΟΤΑΣΗ 1

    Τεχνική προδιαγραφή Νο 5
    « Να διαθέτει έγχρωμη οθόνη σύγχρονης τεχνολογίας , υψηλής διακριτικής ικανότητας , διαγώνιας διάστασης τουλάχιστον 21’’ με δυνατότητα κίνησης δεξιά- αριστερά, να διαθέτει πληκτρολόγιο χειρισμού με ενσωματωμένη οθόνη αφής (touch screen), τουλάχιστον 10’’ για ευκολία στη χρήση. »

    Προτεινόμενη τροποποίηση προδιαγραφής:

    Τεχνική προδιαγραφή Νο 5
    « Να διαθέτει έγχρωμη οθόνη σύγχρονης τεχνολογίας , υψηλής διακριτικής ικανότητας , διαγώνιας διάστασης τουλάχιστον 21” full HD LED με δυνατότητα κίνησης δεξιά- αριστερά, να διαθέτει πληκτρολόγιο χειρισμού με ενσωματωμένη οθόνη αφής (touch screen), περίπου 9’’ για ευκολία στη χρήση. »

    ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ
    Προτείνεται η ανωτέρω τροποποίηση ώστε το σύστημα υπερηχοτομογραφίας που θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο, να έχει οθόνη τεχνολογίας FULL HD LED, και η οθόνη touch screen να είναι μεγέθους 9’’ που δεν επιφέρει καμία ουσιαστική μείωση της λειτουργικότητας του συστήματος .

    ΠΡΟΤΑΣΗ 2
    Τεχνική προδιαγραφή Νο 7
    «Να διαθέτει εκτυπωτή»

    Προτεινόμενη τροποποίηση προδιαγραφής:

    Τεχνική προδιαγραφή Νο 7
    «Να διαθέτει video θερμικό εκτυπωτή ασπρόμαυρο ενσωματωμένο στη βασική μονάδα του υπερηχοτομογράφου και laser έγχρωμο εκτυπωτή ο οποίος θα συνδέεται με ασύρματο δίκτυο wifi με τον υπερηχοτομογράφο για την εκτύπωση των εξετάσεων»

    ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ
    Προτείνεται η ανωτέρω τροποποίηση για να διευκρινιστεί το είδος του εκτυπωτή. Προτείνεται και έγχρωμος εκτυπωτής laser με ασύρματη σύνδεση για την καλύτερη λειτουργικότητα του συστήματος σε περιβάλλον ΜΕΘ αναφορικά με την εκτύπωση των εξετάσεων

    Τέλος, με γνώμονα την αναβάθμιση των προδιαγραφών και την προμήθεια ενός φορητού συστήματος υπερηχοτομογραφίας της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας, προτείνουμε την εισαγωγή των παρακάτω τεχνικών προδιαγραφών:

    ΠΡΟΤΑΣΗ 3

    Στην παράγραφο ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ

    ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ
    • B-mode, M-mode
    • Color doppler, Power doppler
    • CW doppler, Έγχρωμο ιστικό doppler,
    • Tissue Harmonic imaging
    • Contrast Harmonic Imaging για τη μελέτη της αριστερής κοιλίας με υλικά ηχοαντίθεσης (LV Contrast Imaging). Να λειτουργεί με την διαθωρακική και την διοισοφάγειο ηχοβόλο κεφαλή, εφόσον διατίθεται.
    • Καταγραφή ΗΚΓ και συγχρονισμός με τις απεικονίσεις σε πραγματικό χρόνο ή στις αποθηκευμένες πληροφορίες για επεξεργασία.

    Προτεινόμενη Τροποποίηση :

    MΕΘΟΔΟΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ
    Να διαθέτει στην βασική σύνθεση:
    • B-mode, M-mode, Anatomical M-Mode
    • Color doppler, Power doppler
    • PW Doppler, CW doppler, Έγχρωμο ιστικό doppler, PW ιστικό doppler
    • Tissue Harmonic imaging
    • Contrast Harmonic Imaging για τη μελέτη της αριστερής κοιλίας με υλικά ηχοαντίθεσης (LV Contrast Imaging). Να λειτουργεί με την διαθωρακική και την διοισοφάγειο ηχοβόλο κεφαλή, εφόσον διατίθεται.
    • καταγραφή ΗΚΓ και συγχρονισμός με τις απεικονίσεις σε πραγματικό χρόνο ή στις αποθηκευμένες πληροφορίες για επεξεργασία.
    • Ελαστογραφία με λογισμικό εξαγωγής μετρήσεων, Καρδιολογική Εφαρμογή Strain, Λογισμικό Μέτρησης Κλάσματος Εξώθησης.

    ΠΡΟΤΑΣΗ 4

    Στην παράγραφο ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    «Να απεικονίζει σε βάθος σάρωσης σε όλες τις ζητούμενες τεχνικές απεικόνισης 35 cm τουλάχιστον, σε αναλογία με τις εκάστοτε ηχοβόλες κεφαλές και τις αντίστοιχες συχνότητες λειτουργίας.
    Να διαθέτει σύγχρονα εκτεταμένα πακέτα μετρήσεων και υπολογισμών για όλα τα είδη απεικονίσεων στις κλινικές εφαρμογές.»

    Προτεινόμενη Τροποποίηση :
    ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
    «Να απεικονίζει σε βάθος σάρωσης σε όλες τις ζητούμενες τεχνικές απεικόνισης 40 cm τουλάχιστον, σε αναλογία με τις εκάστοτε ηχοβόλες κεφαλές και τις αντίστοιχες συχνότητες λειτουργίας.

    Να διαθέτει σύγχρονα εκτεταμένα πακέτα μετρήσεων και υπολογισμών για όλα τα είδη απεικονίσεων στις κλινικές εφαρμογές.

    Να διαθέτει Υψηλό Δυναμικό εύρος (Dynamic range): ≥290db

    Να διαθέτει ψηφιακό διαμορφωτή δέσμης με τουλάχιστον 3.000.000 ψηφιακά κανάλια επεξεργασίας

    Ρυθμός ανανέωσης εικόνας (frame rate): ≥2000f/sec

    Το σύστημα να στηρίζεται σε λειτουργικό σύστημα Windows 10 για διασφάλιση της ασφάλειας διασύνδεσης σε δίκτυο RIS/PACS και την απρόσκοπτη διασύνδεση με εξωτερικές συσκευές όπως inkjet/Laserjet printers.»

    Οι ως άνω προτάσεις της εταιρείας μας έχουν ως μοναδικό σκοπό την απρόσκοπτη συμμετοχή της στο διαγωνισμό, την ανάπτυξη ευρύτερου ανταγωνισμού στη διαγωνιστική διαδικασία και φυσικά την προμήθεια από το Νοσοκομείο σας, ενός συστήματος υπερηχοτομογραφίας τελευταίας τεχνολογίας, υψηλής ποιότητας και υψηλού επιπέδου τεχνικών χαρακτηριστικών.

    Ευελπιστώντας ότι οι παρατηρήσεις μας θα τύχουν θετικής αντιμετώπισης.

    Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

    Μετά τιμής
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Γ. ΠΑΠΟΥΔΗΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε.

  3. Προς
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.

    Αρ.Πρωτ.: 0000010152 Αθήνα, 07 Δεκεμβρίου 2021

    ΘΕΜΑ: Πρόσκληση για Β ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ. «ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΕΡΗΧΩΝ» (ΕΓΧΡΩΜΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ)

    Αξιότιμοι κύριοι,

    Σε συνέχεια του υπ΄αριθμ. Πρωτ. 28984 / 29-11-2021, πρόσκληση ενδιαφέροντος κατάθεσης τεχνικών προδιαγραφών, σας αποστέλλουμε τα σχόλιά μας:

    Η εταιρία μας προτίθεται να συμμετάσχει στον υπό κρίση διαγωνισμό και να υποβάλλει προσφορά για τα υπό προμήθεια είδη της διακήρυξης, προσφέροντας υπερηχογράφο, της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας, του κατασκευαστικού οίκου Canon Medical Systems Ιαπωνίας, ο οποίος φέρει τη σήμανση CE σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οδηγία 93/42/ΕΟΚ.

    Η τεχνολογία στα συστήματα υπερήχων εξελίσσεται και έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε ένα κορυφαίο τεχνολογικά σύστημα υπερήχου.

    Θα θέλαμε να προτείνουμε τις παρακάτω αλλαγές επί των προδιαγραφών:

    ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
    ΕΓΧΡΩΜΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ
    ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΘ

    ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Στην παράγραφο 5
    «Να διαθέτει έγχρωμη οθόνη σύγχρονης τεχνολογίας , υψηλής διακριτικής ικανότητας, διαγώνιας διάστασης τουλάχιστον 21’’ με δυνατότητα κίνησης δεξιά- αριστερά, να διαθέτει πληκτρολόγιο χειρισμού με ενσωματωμένη οθόνη αφής (touch screen) τουλάχιστον 10’’, για ευκολία στη χρήση»

    Όπως διαμορφωθεί, ώστε να διασφαλίζεται η προμήθεια της πλέον τεχνολογικής εξέλιξης σύστημα και σύμφωνο με τις απαιτήσεις ενός νοσοκομείου

    «Να διαθέτει έγχρωμη οθόνη σύγχρονης τεχνολογίας , υψηλής διακριτικής ικανότητας, διαγώνιας διάστασης τουλάχιστον 21’’ με δυνατότητα κίνησης δεξιά- αριστερά, να διαθέτει πληκτρολόγιο χειρισμού με ενσωματωμένη οθόνη αφής (touch screen), για ευκολία στη χρήση»

    ΤΥΠΟΙ ΗΧΟΒΟΛΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ

    Στην παράγραφο
    «Ηχοβόλος κεφαλή Sector Phased Array από 2 MHz έως 5 MHz (καρδιολογική). Να περιλαμβάνεται στη βασική σύνθεση.

    Ηχοβόλος κεφαλή Linear Array από 4 MHz έως 11 MHz. Να περιλαμβάνεται στη βασική σύνθεση.

    Ηχοβόλος κεφαλή Convex από 1 MHz έως 7 MHz (abdomen) μονού κρυστάλλου. Να περιλαμβάνεται στη βασική σύνθεση. »

    Όπως διαμορφωθεί, ώστε να διασφαλίζεται η προμήθεια της πλέον τεχνολογικής εξέλιξης σύστημα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός νοσοκομείου, αποβλέποντας στο σαφή ορισμό σύνθεση της βασικής μονάδας του συστήματος υπερήχου και σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 3 (ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ)

    «Ηχοβόλος κεφαλή Sector Phased Array από 2 MHz έως 5 MHz (καρδιολογική). Να περιλαμβάνεται στη βασική σύνθεση.
    Ηχοβόλος κεφαλή Linear Array από 4 MHz έως 11 MHz Να περιλαμβάνεται στη βασική σύνθεση.
    Ηχοβόλος κεφαλή Convex από 2 MHz έως 5 MHz (abdomen). Να περιλαμβάνεται στη βασική σύνθεση.»

    MΕΘΟΔΟΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ

    Στην παράγραφο
    «Contrast Harmonic Imaging για τη μελέτη της αριστερής κοιλίας με υλικά ηχοαντίθεσης (LV Contrast Imaging). Nα λειτουργεί με την διαθωρακική και την διοισοφάγειο ηχοβόλο κεφαλή ενηλίκων, εφόσον διατίθεται.»

    Όπως διαμορφωθεί, ώστε να διασφαλίζεται η προμήθεια της πλέον τεχνολογικής εξέλιξης σύστημα, η ευρεία συμμετοχή στο διαγωνισμό και σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός νοσοκομείου.

    «Contrast Harmonic Imaging για τη μελέτη της αριστερής κοιλίας με υλικά ηχοαντίθεσης (LV Contrast Imaging). Nα περιγραφεί αναλυτικά. Να προσφερθεί προς επιλογή.»

    Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

    Μετά τιμής,

    Μαριλένα Τουάρντιτς
    Ειδικός Πωλήσεων
    Canon Medical Systems U.S.