Main menu

1 σχόλιο

  1. Αριθμ. Πρωτ.: (516)
    Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2020

    ΥΠΟΨΗ : ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
    ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

    ΘΕΜΑ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ Α΄ ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ:
    «ΠΛΗΡΕΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ» CPV: 33172100-7
    ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΗ ΔΑΠΑΝΗ: 270.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

    Aξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

    Στη συνέχεια της πρόσκλησης για διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών με αρ. πρωτ. 32864 για την προμήθεια έξι (6) Πλήρων Αναισθησιολογικών Συγκροτημάτων, με την εγκυρότητα της Επιχείρησής μας που λειτουργεί στην Ελληνική Επικράτεια εδώ και περίπου σαράντα (40) χρόνια με αξιοπρέπεια και εξειδίκευση στο χώρο του Χειρουργείου, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και εκπροσωπώντας αποκλειστικά στην Ελλάδα για το εν λόγω είδος, έναν από τους Κορυφαίους Κατασκευαστές ιατρικού εξοπλισμού στον κόσμο τον οίκο GE HEALTHCARE Η.Π.Α, σας υποβάλλουμε τις παρακάτω προτάσεις μας.

    Σημαντική Παρατήρηση:
    Οι παρατηρήσεις μας έχουν ως στόχο τη δυνατότητα συμμετοχής μας στο διαγωνισμό, με το κορυφαίο αναισθησιολογικό μηχάνημα AISYS CS2 του οίκου GE HEALTHCARE H.Π.Α το οποίο ανήκει στην ανωτάτη τεχνολογική βαθμίδα αναισθησιολογικών μηχανημάτων της Παγκόσμιας Αγοράς.

    Σε καμία περίπτωση οι προτάσεις μας δεν θίγουν ή αποκλείουν τη συμμετοχή ανταγωνιστριών εταιριών.

    ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

    Α/Α ΠΡΟΔ/ΦΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ
    A8 Να διαθέτει φωτεινή πηγή κατά προτίμηση ρυθμιζόμενης έντασης

    Α13 Να αποτελείται από τα ακόλουθα:
    Α. …………………….
    Β. …………………….
    Γ. …………………….
    Δ. ……………………
    Ε. Να έχει την δυνατότητα χορήγησης σεβοφλουρανίου και δεσφλουρανίου. Κάθε αναισθησιολογικό μηχάνημα να είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρονικό εξαερωτήρα σεβοφλουρανίου και με ηλεκτρονικό εξαερωτήρα δεσφλουρανίου.

    Είναι επιθυμητό όλα τα ανωτέρω να είναι του ιδίου κατασκευαστικού οίκου. Σε περίπτωση που κάποιο ή κάποια από τα επιμέρους τμήματα είναι διαφορετικού κατασκευαστικού οίκου να κατατεθούν βεβαιώσεις για την ομαλή και απρόσκοπτη συνεργασία των επιμέρους τμημάτων σου συγκροτήματος από την εταιρεία που το προσφέρει.

    Β16 Να διαθέτει κύκλωμα επανεισπνοής:
    α)……………………..
    β)……………………..
    γ) Με βαλβίδα ασφαλείας πίεσης ασθενούς (APL). Σε περίπτωση κυκλώματος βασιζόμενου στην αρχή της αποσύζευξης (decoupling), να διαθέτει δυνατότητα ταχείας εκτόνωσης, για λόγους ασφαλείας.

    Β18 Να διαθέτει έξοδο φρέσκων αερίων για την σύνδεση εξωτερικών κυκλωμάτων μη επανεισπνοής (π.χ Magill, Mapleson) και επίσης να διαθέτει βαλβίδα O2 Flush για παροχή ροής 100% οξυγόνου.

    Γ1 Να είναι σύγχρονος, με τεχνολογία προερχόμενη από τους αναπνευστήρες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ηλεκτροβαλβίδων). Αποδεκτή και η τεχνολογία τουρμπίνας ή ανακλαστήρα όγκου.

    Δ1 Ο αναπνευστήρας να διαθέτει…………………………………………………
    α)…………………………………
    β) Εφαρμοζόμενες πιέσεις Peak, Plateau, Mean, PEEP και κατά προτίμηση αντιστάσεις αεραγωγών (μέτρηση και όχι υπολογισμός)
    γ) …………………………………

    Ε3 Να διαθέτει έγχρωμη ενσωματωμένη LCD TFT, ιατρικού τύπου με ενσωματωμένο υπολογιστή (medical grade) έγχρωμη οθόνη, μεγέθους τουλάχιστον 15’’, λειτουργίας αφής, με ταυτόχρονη απεικόνιση τουλάχιστον οκτώ (8) κυματομορφών.

    Ε14 Να αναβαθμίζεται, ώστε να απεικονίζει στην οθόνη του ή σε ανεξάρτητο ιατρικού τύπου (medical grade) Η/Υ, εφαρμογές όπως είναι το σύστημα τήρησης του ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενούς.

    Ε16 Το μόνιτορ αιμοδυναμικών παραμέτρων να είναι συμβατό με το αναισθησιολογικό μηχάνημα. Σε περίπτωση που το μόνιτορ δεν είναι του ιδίου κατασκευαστικού οίκου με το αναισθησιολογικό μηχάνημα, να κατατεθούν απαραιτήτως τα πιστοποιητικά συμβατότητας ή επιστολές συμβατότητας από τους κατασκευαστικούς οίκους (CE declaration of compatibility) ή εγγυήσεις καλής συνεργασίας των επιμέρους τμημάτων του αναισθησιολογικού συγκροτήματος από την προσφέρουσα εταιρεία.

    Βαθμίδα θερμοκρασιών 2. Να μετρά ταυτόχρονα την θερμοκρασία σε δύο (2) διαφορετικά σημεία του σώματος (Τ1 και Τ2) με όρια συναγερμού. Επιθυμητό να υπολογίζει και να αναδεικνύει την διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των δύο σημείων (ΔΤ).

    Βαθμίδα παλμικής οξυμετρίας 4. Να δίνει την δυνατότητα αναίμακτης μέτρησης του δείκτη διεγχειρητικής πληθυσμογραφίας (Surgical Pleth Index SPI) ή του δείκτη διακύμανσης πληθυσμογραφίας (Pleth Variability Index PVI) για την εκτίμηση της ανταπόκρισης του ασθενούς στη χορήγηση υγρών. Εναλλακτικά, να μετρά και να απεικονίζει τη διακύμανση της συστολικής πίεσης (Systolic Pressure Variation SPV) μέσω της μέτρησης της αιματηρής πίεσης.

    ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΕΩΝ

    Α/Α ΠΡΟΔ/ΦΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ

    A8 Το αναισθησιολογικό μηχάνημα AISYS CS2 διαθέτει ενσωματωμένο φωτισμό νέας τεχνολογίας τύπου LED ρυθμιζόμενης έντασης και όχι παλαιού τύπου ανεξάρτητη πηγή με λυχνία πυρακτώσεως.

    Α13 Στόχος της πρότασής μας είναι η αποφυγή παρερμηνειών κατά τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας. Με την πρότασή μας καθίσταται σαφές ότι η προσφερόμενη σύνθεση πέραν από το σύστημα προσαρμογής των εξαερωτήρων, θα πρέπει να περιλαμβάνει και τους εξαερωτήρες χορήγησης σεβοφλουρανίου και δεσφλουρανίου.

    Β16 Το κύκλωμα επανεισπνοής ABS (Advanced Breathing System) του AISYS CS2 καθώς και τα κυκλώματα επανεισπνοής όλων των άλλων τύπων αναισθησιολογικών μηχανημάτων του οίκου GE Healthcare, δεν απαιτούν δυνατότητα ταχείας εκτόνωσης της βαλβίδας APL. Η εν λόγω δυνατότητα αφορά σε κυκλώματα επανεισπνοής αναισθησιολογικών μηχανημάτων άλλων κατασκευαστών που βασίζονται στην αρχή της ανεξαρτησίας – αποσύζευξης (decoupling).

    Β18 Στόχος της πρότασής μας είναι η αναβάθμιση της προδιαγραφής με την ύπαρξη βαλβίδας O2 Flush για παροχή ροής 100% οξυγόνου. Η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη σε όλα τα αναισθησιολογικά μηχανήματα της Αγοράς και συνεπώς δεν περιορίζεται η ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού.

    Γ1 Εξ’ όσον γνωρίζουμε, οι αναπνευστήρες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι τεχνολογίας ηλεκτροβαλβίδων και δεν υπάρχουν αναπνευστήρες ΜΕΘ τεχνολογίας τουρμπίνας ή ανακλαστήρα όγκου.

    Δ1 Η απεικόνιση της αντίστασης αεραγωγών μπορεί να προκύψει άμεσα (πραγματική μέτρηση με χρήση εξειδικευμένου αναλωσίμου αισθητήρα ροής στο Υ-piece του ασθενούς) ή έμμεσα (υπολογιστική εκτίμηση που βασίζεται σε μαθηματικού αλγόριθμο). Καθώς οι ανταγωνίστριες εταιρείες δεν διαθέτουν απεικόνιση της αντίστασης ως αποτέλεσμα πραγματικής μέτρησης (η GE Healthcare διαθέτει τη δυνατότητα πραγματικής μέτρησης της αντίστασης σε κάθε αναπνοή breath – by – breath) προτείνουμε η δυνατότητα να είναι «επιθυμητή» και όχι υποχρεωτική.

    Ε3 Παρακαλούμε για την αποδοχή της πρότασής μας, ώστε να μην αποκλείεται η συμμετοχή μας από το μελλοντικό διαγωνισμό.

    Ε14 Παρακαλούμε για την αποδοχή της πρότασής μας, ώστε να μην αποκλείεται η συμμετοχή μας από το μελλοντικό διαγωνισμό. Η πρότασή μας, καλύπτει την κλινική απαίτηση του Νοσοκομείου.

    Ε16 Όταν το αναισθησιολογικό μηχάνημα και το μόνιτορ αιμοδυναμικών παραμέτρων συνιστούν πλήρες αναισθησιολογικό συγκρότημα του ιδίου κατασκευαστικού οίκου, δεν απαιτείται πιστοποιητικό συμβατότητας (CE declaration of compatibility).

    Βαθμίδα θερμοκρασιών 2. Παρακαλούμε για την αποδοχή της πρότασής μας, ώστε να μην αποκλείεται η συμμετοχή μας από το μελλοντικό διαγωνισμό. Η μέτρηση διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ δύο σημείων (ΔΤ), δεν παρέχει κλινικά σημαντική πληροφορία κατά τη διεγχειρητική παρακολούθηση.

    Βαθμίδα παλμικής οξυμετρίας 4. Η εναλλακτική πρότασή μας για μέτρηση της διακύμανσης της συστολικής πίεσης (Systolic Pressure Variation SPV) καλύπτει την κλινική απαίτηση της προδιαγραφής. Παρακαλούμε για την αποδοχή της πρότασής μας, ώστε να μην αποκλείεται η συμμετοχή μας από το μελλοντικό διαγωνισμό.

    Πιστεύοντας ότι οι παραπάνω παρατηρήσεις μας θα τύχουν της αποδοχής σας.

    Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις.

    Για την INTER MEDICA – ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ

    ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
    ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Κιν.: 6980878887