Main menu

3 Comments

  1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
    ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

    Αξιότιμοι κκ!

    Κατόπιν ανάγνωσης των προδιαγραφών της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ Α ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ για «ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ (ΤΡΟΧΗΛΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΑ-ΟΞΥΜΕΤΡΑ, ΤΕΜ. 30)» (αρ. πρωτ. 11435), προτείνουμε τις παρακάτω βελτιώσεις, με στόχο την ευρύτερη συμμετοχή εταιρειών :

    ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

    «…Η μπαταρία να έχει αυτονομία 3 ωρών τουλάχιστον.»

    Οι νοσοκομειακές ανάγκες της τρέχουσας συγκυρίας της έξαρσης του νέου κορωνοϊού, επιβάλλουν την υψηλή ετοιμότητα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για άμεση χρήση. Η χρονική αυτονομία της μπαταρίας θα πρέπει να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες παρακολούθησης των ασθενών και να επιτρέπει την άφοβη μεταφορά τους, ώστε να μην χρειάζεται επαναφόρτιση αυτής σε σύντομο χρονικό διάστημα, και ταυτόχρονα να αυξάνεται δυνητικά το πλήθος των προς παρακολούθηση ασθενών. Προτείνουμε την τροποποίησης της προδιαγραφής ως εξής:

    «Η μπαταρία έχει αυτονομία 5 ωρών τουλάχιστον. Να δύναται να αναβαθμίζεται με μπαταρία μεγαλύτερης αυτονομίας. Να προσφερθεί προς επιλογή.»

    «…Να έχει την δυνατότητα της χειροκίνητης και αυτόματης εκκίνησης της μέτρησης σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα.»

    Προτείνουμε να αναφέρονται τα προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα της αυτόματης εκκίνησης της μέτρησης, για να αξιολογηθούν οι δυνατότητες του μηχανήματος, καθώς και να ζητείται η δυνατότητα συνεχόμενων μετρήσεων (continuous). Έτσι προτείνουμε την τροποποίησης της προδιαγραφής ως εξής:

    «…Να έχει την δυνατότητα της χειροκίνητης και αυτόματης εκκίνησης της μέτρησης σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα τα οποία και να αναφερθούν. Επίσης να υπάρχει η δυνατότητα συνεχόμενων μετρήσεων (continuous)»

    Επίσης, προτείνουμε την προσθήκη επιπλέον προδιαγραφών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω αναβαθμίσεων, όπως:

    «Να δύναται να έχει οθόνη αφής. Να προσφερθεί προς επιλογή.»

    «Να μπορεί να συνδεθεί σε κεντρικό σταθμό, και μέσω ασύρματης σύνδεσης wifi. Να προσφέρεται προς επιλογή το λογισμικό του κεντρικού σταθμού.»

    «Να δύναται να αναβαθμιστεί με περισσότερες βαθμίδες παρακολούθησης παραμέτρων όπως:

    • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (3 ή 5 απαγωγών) (ECG)
    • Θερμοκρασία (TEMP)
    • Αναπνοή (RESP)
    • Οξυμετρία τεχνολογίας MASIMO (SpO2)
    • Καπνογραφία (CO2)
    • Θερμικό καταγραφικό

    Να προσφερθούν προς επιλογή»

    Με εκτίμηση,

    Γιώργος Αγγελόπουλος
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.

    AIMED Co Medical Equipment
    info@aimed.gr
    Ασημακοπούλου 31 Αγία Παρασκευή 15342, Αθήνα
    Τ +302106009573
    F +302106009223

  2. ΘΕΜΑ: Α Φάση Δημόσιας διαβούλευσης τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια συστήματος παρακολούθησης των ασθενών(τροχήλατα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα-οξύμετρα, τεμ.30) για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

    Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της υπηρεσίας σας για την Α Φάση δημόσιας διαβούλευσης επί των τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια συστήματος παρακολούθησης των ασθενών(τροχήλατα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα-οξύμετρα, τεμ.30) για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, ευχαρίστως σας παραθέτουμε τις παρατηρήσεις μας στις παραγράφους που εμφανίζονται κατά σειρά στο κείμενο των προδιαγραφών ως κάτωθι:

    Παράγραφος:

    «Η μπαταρία να έχει αυτονομία 3 ωρών τουλάχιστον»

    Τα πλέον σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων διαθέτουν μπαταρία με αυτονομία τουλάχιστον 8 ωρών για να καλύπτουν όλες τις πιθανότητες πολύωρης μεταφοράς των ασθενών σε σημεία όπου δεν διατίθεται παροχή ρεύματος.

    Προτείνουμε την τροποποίηση της προδιαγραφής ως εξής:

    «Η μπαταρία να έχει αυτονομία 8 ωρών τουλάχιστον»

    Παράγραφος:

    «Η μέτρηση της πίεσης να γίνεται με την κλασική μέθοδο με περιχειρίδα και να είναι αξιόπιστη και να κατατεθεί πιστοποιητικό αξιοπιστίας για την μέτρηση της πίεσης.»

    θα πρέπει να αναφέρεται η μέθοδος λήψης της πίεσης δηλαδή η κλασική ταλαντωσσυμετρική μέθοδος. Επιπλέον η αξιοπιστία της μέτρησης της πίεσης στηρίζεται στο διεθνές πρότυπο 81060-2 το οποίο θα πρέπει να αναφέρεται στην παράγραφο, όπως επίσης θα πρέπει να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο πιστοποιητικό το οποίο θα κατατεθεί δηλαδή το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του προσφερόμενου μηχανήματος (CE).

    Προτείνουμε την τροποποίηση της προδιαγραφής ως εξής:

    «Η μέτρηση της πίεσης να γίνεται με την κλασική ταλαντωσσυμετρική μέθοδο μέσω περιχειρίδας και να είναι αξιόπιστη σύμφωνα με το πρότυπο 81060-2 και να κατατεθεί πιστοποιητικό αξιοπιστίας για την μέτρηση της πίεσης (πιστοποιητικό συμμόρφωσης CE).»

    Παράγραφος:

    «Να έχει την δυνατότητα της χειροκίνητης και αυτόματης εκκίνησης της μέτρησης σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα.»

    Εφόσον το μηχάνημα θα χρησιμοποιείται και ως σύστημα πολύωρης παρακολούθησης της πίεσης του ασθενή, θα πρέπει να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο χρονικό εύρος του διαστήματος που θα μπορεί να επιλέξει ο ασθενής για την λήψη της πίεσης. Αυτό το εύρος θα πρέπει να καλύπτει και έως τα 480 λεπτά, ώστε να παρέχονται τουλάχιστον 3 μετρήσεις το 24ώρο.

    Προτείνουμε την τροποποίηση της προδιαγραφής ως εξής:

    «Να έχει την δυνατότητα της χειροκίνητης και αυτόματης εκκίνησης της μέτρησης σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα με εύρος μεταξύ 1-480 λεπτά.»

    Παράγραφος:

    «Να είναι μεγάλης ακρίβειας που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις ± 3 μονάδες»

    Θα πρέπει να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στον τύπο ασθενή όσον αφορά την ακρίβεια καθώς οι ± 3 μονάδες αφορούν τα νεογνά ενώ για ενήλικες/παιδιά η ακρίβεια δεν ξεπερνά τις ± 2 μονάδες. Και για τις δύο περιπτώσεις, η ακρίβεια αφορά το εύρος μέτρησης 70%-100%.

    Προτείνουμε την τροποποίηση της προδιαγραφής ως εξής:

    «Να είναι μεγάλης ακρίβειας στο εύρος μέτρησης 70%-100% που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις ± 3 μονάδες για τα νεογνά και τις ± 2 μονάδες για τους ενήλικες/παιδιά»

    Παράγραφος:

    «Να διαθέτει ένδειξη εύρους παλμού»

    Εκ παραδρομής επαναλαμβάνεται η παράγραφος καθώς νωρίτερα στο κείμενο ζητείται να έχει ψηφιακή απεικόνιση καρδιακού ρυθμού.

    Προτείνουμε την απαλοιφή της.

    Παράγραφος:

    « Να έχει ένδειξη σε κυματομορφή ή στήλη.»

    Όλα τα σύγχρονα μηχανήματα διαθέτουν και τους δύο τύπους ενδείξεων καθώς η στήλη απεικονίζει την ποιότητα του σήματος (ασθενές ή μη) και η κυματομορφή την ροή αίματος.

    Προτείνουμε την τροποποίηση της προδιαγραφής ως εξής:

    « Να έχει ένδειξη σε κυματομορφή και στήλη.»

    Παράγραφος:

    « Να διαθέτει μνήμη αποθήκευσης των τελευταίων δέκα μετρήσεων»

    Εφόσον ζητείται σε παρακάτω παραγράφους να διαθέτει έξοδο για σύνδεση με Η/Υ, εννοείται ότι η μνήμη θα πρέπει να διαθέτει μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης τουλάχιστον 1000 μετρήσεων ώστε να μην απαιτείται σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα η μεταφορά τους στον Η/Υ όπως επίσης θα πρέπει να διαθέτει μνήμη για την αποθήκευση των τιμών της οξυμετρίας. Επιπλέον, τα δεδομένα όχι μόνο της πίεσης αλλά και της οξυμετρίας θα πρέπει να εμφανίζονται και στο μηχάνημα ως trend γραφήματος ή αριθμητικώς για να έχει την πλήρη εικόνα ο χρήστης της κατάστασης του ασθενή. Τέλος, η μνήμη θα πρέπει να αποθηκεύει και τους συναγερμούς.

    Προτείνουμε την τροποποίηση της προδιαγραφής ως εξής:

    «Να διαθέτει μνήμη αποθήκευσης των τελευταίων 1000 μετρήσεων της πίεσης, των τελευταίων 48 ωρών της οξυμετρίας και των τελευταίων 500 συναγερμών ενώ οι τιμές των μετρήσεων (trends) να εμφανίζονται σε γράφημα ή πίνακα »

    Με εκτίμηση,
    Κωνσταντίνος Χρονάκης
    Product Manager
    Critical Care

  3. Οι σύγχρονες τάσεις στο σχεδιασμό των μόνιτορ τείνουν προς συσκευές ελαφριές, με μεγάλες δυνατότητες αποθήκευσης γεγονότων, με δυνατότητες επικοινωνίας με τα πληροφορικά συστήματα του νοσοκομείου, με δυνατότητες διάγνωσης, με πρόσφατη σχεδίαση, με αξιόπιστη τεχνολογία κλπ. ώστε να μπορούν να “στέκονται” στον χώρο του νοσοκομείου και μετά από 10 έτη.
    Η πρότασή μας θα περιείχε τις εξής τροποποιήσεις:
    α) Βάρος με την μπαταρία <2,5 κιλά
    β)Οθόνη έγχρωμη, αφής, 8,4" τουλάχιστον για να είναι ευδιάκριτη από απόσταση.
    γ)Ύπαρξη συστήματος συναγερμών
    δ)Η μπαταρία θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον 8 ώρες
    ε)Να διαθέτει μνήμη 5000 σετ μετρήσεων
    στ)να μπορεί να αναβαθμιστεί με καταγραφικό
    ζ) να μπορεί να αναβαθμιστεί με Σύστημα μέτρησης θερμοκρασίας από το στόμα, μασχάλη, αυτί, ορθό σε λιγότερο από 12sec.
    η) να υπάρχει δυνατότητα εισόδου βοηθητικών δεδομένων.
    θ)Να μπορεί να δεχθεί barcode scanner για εισαγωγή δεδομένων ασθενούς
    ι) Να έχει δυνατότητα αναβάθμισης με ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης της εξέλιξης της κατάστασης του ασθενούς με σχετικές προβλέψεις.
    κ)Να έχει δυνατότητα σύνδεσης με ADT server, EMR, Κεντρικό Σταθμό. Να μπορεί να συνδέεται ενσύρματα κι ασύρματα.
    λ) Να συνδέεται σε τροχήλατο ειδικά κατασκευασμένο για το μόνιτορ με δυνατότητα εύκολης απαγκίστρωσης με το πάτημα ενός μοχλού.

    Παραμένω στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση.

    Μετά τιμής,
    για την ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΙΚΕ
    Κώστας Ιατρίδης
    Υπεύθυνος πωλήσεων
    6983451293