Main menu

2 Comments

  1. ΠΡΟΣ
    ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ»
    ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

    ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ Α’ΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΜΙΚΡΟΤΟΜΟΥ

    Αξιότιμοι Κύριοι και Αξιότιμες Κυρίες,

    Με το παρόν μήνυμα, θα θέλαμε να υποβάλλουμε την εξής μία παρατήρηση επί των αρχικών προδιαγραφών για την προμήθεια ενός ψυκτικού μικροτόμου, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ισότιμη συμμετοχή της εταιρίας μας χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος αποκλεισμού μας λόγω μη κάλυψης της οποιασδήποτε τεχνικής προδιαγραφής. Ο προσφερόμενος από την εταιρία μας ψυκτικός μικροτόμος υπερκαλύπτει την πλειονότητα των τεχνικών προδιαγραφών που έχουν τεθεί από το Νοσοκομείο σας και όπως μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε, η παρατήρηση μας δεν αποκλείει κανέναν άλλο προμηθευτή και σε καμία περιπτωση δεν υποβαθμίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχετε ήδη θέσει.

    Ειδικότερα και σύμφωνα με την Υπ’αριθμόν 13 Τεχνική Προδιαγραφή αναφερεται ότι «Θα προτιμηθεί η ύπαρξη ένδειξης-εικονιδίου που θα ενημερώνει τον χρήστη για τον υπολειπόμενο χρόνο ψύξης της Κρυοτράπεζας». Δεδομένου ότι ο όρος «θα προτιμηθεί» ενέχει τον κίνδυνο παρερμηνειών κατά την φάση της τεχνικής αξιολόγησης, θα θέλαμε να διευκρινήσετε κατά πόσο η μη κάλυψης της συγκρεκριμένης προδιαγραφής αποτελεί αιτία αποκλεισμού. Σε περίπτωση που η μη κάλυψης της εν λόγω τεχνικής προδιαγραφής αποτελεί αιτία αποκλεισμού, τότε προτείνουμε την εξ΄ολοκλήρου απαλοιφή της έτσι ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή τόσο της δική μας εταιρίας όσο και άλλων προμηθευτών που δεν καλύπτουν την συγκεκριμένη προδιαγραφή.
    Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μας να σημειώσουμε, ότι η έλλειψη του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού δεν θα επηρεάσει την καθημερινή λειτουργία του εργαστηρίου ως προς την χρήση και απόδοση του Κρυοστάτη. Και τούτο διότι, όλα τα σύγχρονα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με συστήματα ψύξης τελευταίας τεχνολογίας (πχ τεχνολογία Peltier) με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν την επιθυμητή θερμοκρασία σε χρόνο που υπερκαλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις ενός Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου.

    Με εκτίμηση

    Για την SB BioAnalytica A.E

    Γιάννης Ράπτης
    BU Director, Anatomical Pathology & Bioimaging Division
    T: 210 6400318
    F: 210 6462748
    E: g.raptis@sbbio.gr

  2. ΑΦΟΡΑ : «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΦΑΣΗ ∆ΗΜΟΣΙΑΣ ∆ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ «ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΑΣ (ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΤΟΜΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟΥ)».
    Αξιότιμοι κύριοι,
    Σε απάντηση της πρόσκλησης σας για συμμετοχή στην 1η φάση ∆ηµόσιας ∆ιαβούλευσης των Τεχνικών Προδιαγραφών «ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΑΣ (ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΤΟΜΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟΥ), η εταιρεία μας ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις σε συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές σε σχέση με αυτές που βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου σας, που έχουν ως σκοπό την ευρύτερη συμμετοχή προμηθευτών και την ανάπτυξη πλήρους και υγιούς ανταγωνισμού:

    ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ Α/Α 7: «Ρυθμιζόμενο σύστημα κουρέματος των τομών (trimming)».
    Η ρύθμιση για το κούρεμα των τομών (trimming), μπορεί να γίνεται μέσω του πληκτρολογίου ρύθμισης κοπής ή μέσω άλλου ανεξάρτητου πληκτρολογίου ρύθμισης κουρέματος (trimming).
    Προτείνουμε, η προδιαγραφή να επαναδιατυπωθεί ως εξής:
    Α/Α 7 Ρυθμιζόμενο σύστημα κουρέματος των τομών (trimming) μέσω του πληκτρολογίου ρύθμισης κοπής ή άλλου ανεξάρτητου πληκτρολογίου ρύθμισης κουρέματος

    ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ Α/Α 11: «Τράπεζα ψύξης τουλάχιστον 10 θέσεων».
    Η συγκεκριμένη προδιαγραφή περιορίζει τον ανταγωνισμό χωρίς να προσθέτει ουσιαστικό όφελος στην λειτουργία του μηχανήματος.
    Προτείνουμε, η προδιαγραφή να επαναδιατυπωθεί ως εξής:
    Α/Α 11 Τράπεζα ψύξης τουλάχιστον 8 θέσεων

    ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ Α/Α 32: «Να παρέχονται τα προβλεπόμενα από Ευρωπαϊκές οδηγίες εγχειρίδια χρήσης του χρήστη και υποστήριξης (User manual + Service manual) στην Ελληνική μαζί με όλα τα απαραίτητα σχέδια και σχεδιαγράμματα, τα οποία θα πρέπει να φέρουν την έγκριση του κατασκευαστή».
    Οι κατασκευαστές μηχανημάτων παρέχουν τα εγχειρίδια χρήσης μηχανημάτων (User manual) στην Ελληνική γλώσσα και τα εγχειρίδια υποστήριξης (Service manual) στην Αγγλική γλώσσα.
    Προτείνουμε, η προδιαγραφή να επαναδιατυπωθεί ως εξής:
    Α/Α 32 Να παρέχονται τα προβλεπόμενα από Ευρωπαϊκές οδηγίες εγχειρίδια χρήσης του χρήστη (User manual) στην Ελληνική γλώσσα και υποστήριξης (Service manual) στην Αγγλική γλώσσα, μαζί με όλα τα απαραίτητα σχέδια και σχεδιαγράμματα, τα οποία θα πρέπει να φέρουν την έγκριση του κατασκευαστή.

    Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

    Με εκτίμηση,
    για την

    Ελευθέριος Ντούνης
    Τμήμα Πωλήσεων
    Τηλ: 210 6449421
    Fax: 210 6442266
    Email: l.ntounis@biodynamics.gr