Το Τμήμα Διαιτολογίας - Διατροφής είναι υπεύθυνο για τη διατροφική υποστήριξη των ασθενών και τη σίτιση των εφημερευόντων ιατρών. Επιπλέον, παρέχει διατροφική συμβουλευτική στους νοσηλευόμενους και σε όσους παρακολουθούνται στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Τέλος, επιβλέπει και εποπτεύει όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα της διατροφής από την προμήθεια μέχρι την κατανάλωση.
Εποπτευόμενες μονάδες
Καταγραφή κωδικοποιημένων διαιτητικών σχημάτων, κεντρική διανομή και παράδοση γευμάτων νοσηλευομένων ασθενών και εφημερευόντων ιατρών. Σίτιση των ασθενών με βάση τη δύναμη των νοσηλευτικών τμημάτων, τις έκτακτες τροποποιήσεις αυτής και τις οδηγίες των διαιτολόγων.
Παραγγελίες και παραλαβές τροφίμων σε συνεργασία με την Επιτροπή Παραλαβής, αποθήκευση και διακίνηση των τροφίμων. Παρακολούθηση και τήρηση των συμβάσεων με τους προμηθευτές και οικονομική διαχείριση παραγγελιών σε συνεργασία με το Τμήμα Προμηθειών και το Λογιστήριο.
Προετοιμασία γευμάτων ασθενών και ιατρών, καθαριότητα του χώρου και έλεγχος της λειτουργίας του εξοπλισμού.
Προσωπικό
Για την εύρυθμη λειτουργία του γραφείου διατροφής, της αποθήκης τροφίμων και των μαγειρείων απασχολούνται
4 ΠΕ Διαιτολόγοι
1 άτομο ΤΕ Λογιστικής
3 άτομα ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού
2 άτομα ΔΕ μαγείρων
18 άτομα ΥΕ Προσωπικού εστίασης.
Δράσεις- εκπαιδευτικό – ερευνητικό έργο:
Το Τμήμα Κλινικής Διατροφής είναι υπεύθυνο για την πρακτική άσκηση φοιτητών διαιτολογίας.
Παράλληλα, συνεργάζεται με άλλα Τμήματα του Νοσοκομείου και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για τη διενέργεια ερευνών σε θέματα διατροφής.
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της ανακατασκευής των ΤΕΠ
του Νοσκομείου μας και την εφημέρευση αυτού σε νέους χώρους,
η είσοδος των ασθενοφόρων θα γίνεται από την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου και η παραλαβή των ασθενών από την είσοδο 2.
ΚΑΘ' ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ COVID-19 (ΜΑΣΚΑ, ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΠ)