Βράβευση του Γ.Ν.Α. "ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ" Ε.Ε.Σ. στα Healthcare Business Awards 2021

"Web Application Φάκελος Νοσηλείας"

healthcare awards korben

Στο πλαίσιο του φετινού Πανελληνίου Διαγωνισμού Healthcare Business Awards 2021 [https://www.healthcareawards.gr/] που διοργανώθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το Γ.Ν.Α. “Κοργιαλένειο-Μπενάκειο” Ε.Ε.Σ. βραβεύτηκε με το SILVER βραβείο για την εφαρμογή “Web Application Φάκελος Νοσηλείας” στην κατηγορία e-Health “Ψηφιακές εφαρμογές για τη διαχείριση / υποστήριξη μονάδων υγείας”.
Ο ετήσιος θεσμός Healthcare Business Awards επιβραβεύει βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας.

Η εφαρμογή Web Application Φάκελος Νοσηλείας υλοποιήθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής του Νοσοκομείου με την συνεργασία Ιατρικών και Νοσηλευτικών Τμημάτων.
Οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο Γ.Ν.Α. “Κοργιαλένειο-Μπενάκειο” Ε.Ε.Σ. λόγω της νοσηλείας ασθενών με Covid 19, επέβαλαν την αναζήτηση νέων τρόπων αντιμετώπισης της διασποράς του ιού. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές προκειμένου να μειώσουν τη διακίνηση χαρτιού αλλά και την μετακίνηση των ίδιων από και προς τους θαλάμους Νοσηλείας, ζήτησαν τη συνδρομή της Πληροφορικής, η οποία ανταποκρινόμενη και σε συνεργασία με τις ανάδοχες εταιρείες των Π.Σ. υλοποίησε Web App για πρόσβαση στον Φάκελο Νοσηλείας, ειδικά σε 3 περιοχές δεδομένων, Εξέταση, Φάρμακο και Ιατρική Οδηγία μέσω Tablet. Η άμεση on the go, ασύρματη πρόσβαση στον φάκελο νοσηλείας εντός του Νοσοκομείου, η εποπτεία–παραγγελία εξετάσεων καθώς και η άμεση εποπτεία – δημιουργία ηλεκτρονικών ιατρικών οδηγιών μέσω Tablet μειώνει τις μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών, βελτιώνει την εικόνα τους και περιορίζει τις εκτυπώσεις – διακινήσεις εντύπων.

Η τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2021, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

 

healthcare awards ceremony healthcare awards ceremony healthcare awards ceremony

SILVER ΒΡΑΒΕΙΟ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ E-HEALTH ΤΩΝ HEALTHCARE BUSINESS AWARDS 2020

“Ηλεκτρονική εφαρμογή: Πορεία Ασθενούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)”

1

Στο πλαίσιο του 5ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Healthcare Business Awards 2020, το Γ.Ν.Α. “Κοργιαλένειο - Μπενάκειο” Ε.Ε.Σ., βραβεύτηκε με Ασημένιο Βραβείο για την ηλεκτρονική εφαρμογή, “Πορεία Ασθενούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)” στην κατηγορία e-Health.

Ο ετήσιος  θεσμός  Healthcare Business Awards   επιβραβεύει δράσεις και πρωτοβουλίες σε όλο το φάσμα της υγείας.

Το Τμήμα Πληροφορικής & Οργάνωσης του Nοσοκομείου μας υλοποίησε την Ηλεκτρονική Εφαρμογή “Πορεία Ασθενούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)” και διακρίθηκε για  2η συνεχόμενη  χρονιά,  αναδεικνύοντας την αδιάκοπη  προσπάθεια  της Διοίκησης και του Ανθρώπινου Δυναμικού του, για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών πληροφορικής, τόσο προς όφελος των επαγγελματιών υγείας, όσο και των ασθενών.

Το βραβείο παρέλαβαν σε τελετή απονομής στην Αθήνα, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Ταβιανάτου Ελπινίκη και ο προϊστάμενος του τμήματος Πληροφορικής κ. Μήτσιος Αθανάσιος.

photo 1 photo 2

 

 

 

 

BRONZE ΒΡΑΒΕΙΟ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ E-HEALTH ΤΩΝ HEALTHCARE BUSINESS AWARDS 2019

“Ηλεκτρονική Λίστα Αναμονής Χειρουργείων”

 

AwardΒραβείο

Στο πλαίσιο του φετινού Πανελληνίου Διαγωνισμού Healthcare Business Awards 2019 [https://www.healthcareawards.gr/] που διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά,το Γ.Ν.Α. “Κοργιαλένειο-Μπενάκειο” Ε.Ε.Σ. βραβεύτηκε με το Bronze βραβείο για την εφαρμογή “Ηλεκτρονική Λίστα Αναμονής Χειρουργείων” στην κατηγορία e-Health.

 

 

Η ηλεκτρονική εφαρμογή “Λίστα Χειρουργείου” τέθηκε οριζόντια εντός του διαχειριστικού-ιατρονοσηλευτικού Πληροφοριακού Συστήματος, “ακουμπώντας” στις υφιστάμενες εφαρμογές:

  • Φάκελος επίσκεψης ΤΕΙ - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ
  • Προσέλευση Τ.Ε.Π.
  • Επεμβατικό Τμήμα
  • Λίστα Αναμονής Γραφείου Κίνησης Ασθενών - SMS

 και μαζί με τη δημοσιοποίησή της (https://patients.korgialenio-benakio.gr/sibaords/f?p=152:1::::::) διασφαλίζει:

 

  1. Ίση πρόσβαση του ασθενή στις υπηρεσίες του Nοσοκομείου και συγκεκριμένα ίση μεταχείριση κατά τον προγραμματισμό μιας επέμβασης
  2. Διαφάνεια στη διαδικασία προγραμματισμού
  3. Δυνατότητα να ελέγχει ο ίδιος ο ασθενής την ορθή εξέλιξη της διαδικασίας και της παραβίασης της προτεραιότητάς του
  4. Δυνατότητα να καταγγέλλει ο ασθενής άμεσα την όποια παραβίαση της σειράς προτεραιότητας ή της μή ορθής μεταχείρισής του


Η βράβευση αυτή σε Πανελλήνιο Επίπεδο  αποτελεί μια ξεχωριστή ηθική ανταμοιβή – αναγνώριση των προσπαθειών της Διοίκησης και του Ανθρώπινου Δυναμικού του Νοσοκομείου μας και σηματοδοτεί την έμπνευση για μελλοντικά επιτεύγματα.