Το Β Καρδιολογικό τμήμα συμμετέχει σε γενική εφημερία κάθε οκτώ (8) ημέρες, από τις 14:30 έως τις 08:00 της επομένης ημέρας (εναλλάξ με το Α Καρδιολογικό Τμήμα) ενώ εφημερεύει εναλλάξ με το Α Καρδιολογικό Τμήμα κάθε ημέρα το πρωί από 08:00 έως τις 14:30 εκτός της επομένης της γενικής εφημερίας οπότε και δεν λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία.

Στο Β Καρδιολογικό Τμήμα υφίστανται 10 (δέκα) θέσεις ειδικευμένων Καρδιολόγων και δέκα (10) ειδικευόμενων.

Συνολικά υπηρετούν επτά (7) σε οργανικές θέσεις ειδικευμένων καρδιολόγων σε και δύο (2) ειδικευμένοι σε θέσεις επικουρικών καρδιολόγων. Επίσης υπηρετούν δέκα (10) ειδικευόμενοι ενώ το Τμήμα μας συγκαταλέγεται μεταξύ των Καρδιολογικών τμημάτων στα οποία η αναζήτηση θέσεων ειδίκευσης υπερβαίνει κατά πολύ τις διατιθέμενες θέσεις με αποτέλεσμα να παρατηρείται αναμονή λόγω παροχής πλήρους ειδικότητας και λειτουργίας όλων των απαιτούμενων εξειδικεύσεων της Καρδιολογίας πλην καρδιοχειρουργικού τμήματος.

Συνολικά στα πλαίσια του Β Καρδιολογικού τμήματος λειτουργούν:

Αιμοδυναμικό εργαστήριο με δύο αίθουσες και δύο αγγειογραφικά μηχανήματα, που στελεχώνεται από εξειδικευμένους γιατρούς και πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός διαγνωστικών και θεραπευτικών επεμβάσεων σχετικά με βαλβιδοπάθειες, στεφανιαία νόσο, αγγειοπλαστικές, εμφύτευση ενδοστεφανιαίων προθέσεων, αντιμετώπιση χρόνιων ολικών αποφράξεων, εφαρμογή νεώτερον τεχνικών IVUS, FFR, i-FFR, Rotablator, ρυθμολογικές διαταραχές, εμφύτευση συσκευών, διαταραχές του ρυθμού και της αγωγής, Ablation και άλλες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές που ο αριθμός τους και η ποιότητα τους καθιστούν τα Καρδιολογικά τμήματα του Νοσοκομείου μας πρωτοπόρα στον Ελληνικό χώρο. Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται τόσοσε επείγοντα περιστατικά με πρωτογενείς επεμβάσεις όσο και σε τακτικά περιστατικά.

Εργαστήριο υπερήχων  που είναι πιστοποιημένο πανευρωπαϊκά και πραγματοποιεί το σύνολο των διαγνωστικών μεθόδων και τεχνικών που είναι απαραίτητες και αναγκαίες στην σύγχρονη Καρδιολογία-διαθωρακικο, διαοισοφάγειο, stressecho, αντίθεσης, κ.λπ.. Κατατάσσεται μεταξύ των πρωτοπόρων στον Ελληνικό χώρο με συνεχώς αυξανόμενο τον όγκο των μελετών που διεκπεραιώνονται.

Εξειδικευμένα ιατρεία Αρτηριακής υπέρτασης, Καρδιακής ανεπάρκειας, Αθλητικής Καρδιολογίας, Κολπικής μαρμαρυγής και αντιπηκτικής αγωγής, δυσλιπιδαιμιών, αρρυθμιολογίας, ελέγχου βηματοδοτών και άλλων συσκευών.

Δοκιμασία κόπωσης που λειτουργεί καθημερινά εναλλάξ με το Α Καρδιολογικό τμήμα και Καρδιαναπνευστική κόπωση για εξειδικευμένα περιστατικά.

Τοποθέτηση holter ρυθμού μετά από σύσταση των Καρδιολόγων του τμήματος για επιλεγμένα περιστατικά εξωτερικών ασθενών και για ασθενείς που νοσηλεύονται.

Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών - ΜΕΠΚ (σύνολο 10 λειτουργικά κρεβάτια για τα δύο Καρδιολογικά τμήματα) στην οποία νοσηλεύονται οξέα στεφανιαία σύνδρομα ή εξαιρετικής βαρύτητας ασθενείς και

Θάλαμοι παρακολούθησης και νοσηλείας ασθενών με συνολική δύναμη τριανταπέντε (35) κρεβατιών.

Στο Β Καρδιολογικό τμήμα υφίσταται πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης ειδικευόμενων με εξειδικευμένες παρουσιάσεις περιστατικών και θεμάτων, με συζητήσεις πρωτοκόλλων, με συνεχή την υπευθυνότητα και παρουσία των ειδικευμένων, με συνεχή ενημέρωση της διατιθέμενης διεθνούς βιβλιογραφίας και άλλες ακολουθούμενες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις ενώ παράλληλα αποτελεί επιλεγμένο τμήμα εξειδίκευσης ειδικών καρδιολόγων σε ειδικά αντικείμενα της καρδιολογίας που το επιλέγουν για την εξειδίκευση τους από άλλα Καρδιολογικά Τμήματα. Παράγεται πλούσιο επιστημονικό έργο με συμμετοχή και σε διεθνή πρωτόκολλα, και μελέτες και παρουσιάσεις σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια ενώ ενθαρρύνεται ιδιαίτερα η διεξαγωγή διατριβών από τους ειδικευόμενους και η ενεργή συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα και μελέτες και άλλων Καρδιολογικών τμημάτων άλλων Νοσοκομείων.

Η επικοινωνία και ενημέρωση πραγματοποιείται στις ακόλουθες διευθύνσεις :

email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. Κλινικής : 2132068705